Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Κατ' αρχάς ποτέ μου δεν ισχυρίστηκα ότι αυτό που λέω είναι και το αντικειμενικά ορθό.
δηλαδή ισχυρίζεσαι πως αυτά που λες είναι λάθος;

Απλά καταθέτω τις (ακουστικές) εμπειρίες μου μετά από 38 χρόνια στο hobby αυτό και μετά από ακρόαση άπειρων μηχανημάτων και καλωδίων.
Αυτό που "καταθέτεις" είναι πως το τάδε καλώδιο ή μηχάνημα "ακούστηκε" καλά στο ηχοσύστημά σου (σε κάποιο τελος πάντων, όποιο είχες εκείνη την εποχή) και άσχημα σε άλλους που είχαν άλλο ηχοσύστημα-χώρο.

Ωραία. Αναρωτήθηκες ποτέ πόσο χρήσιμο είναι αυτό που "καταθέτεις"; Αλλά και πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που είπα πριν βάσει της θεωρίας (ότι αναλόγως σημείων κρος και σχεδίασης ηχείων οι διαφορές στα χαρακτηριστικά του πχ καλωδίου λόγω κύλισης φάσης ακούγονται με διαφορετικό τρόπο αναλόγως του σε ποια περιοχή του φάσματος υφίστανται)

Σε αντίθεση με εσένα που πιστεύεις ότι η άποψη σου είναι η αντικειμενικά ορθή και όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτή. Που μπορεί και να είναι, δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό και προσωπικά δε με ενδιαφέρει. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αυτό.
Αν νομίζεις ότι είναι λάθος η "άποψή μου", θα πρέπει να το αποδείξεις με επιχειρήματα. Το να μην αντιπαραθέτεις επιχειρήματα και απλά να σχολιάζεις το ότι δε σε ενδιαφέρει αν είναι σωστή η άποψή μου, δε σου δίνει το δικαίωμα να έχεις αντίθετη άποψη διότι το πράγμα είναι αμιγώς τεχνικό και 1 + 1 κάνουν 2, δεν υπάρχει άλλη αποδεκτή "άποψη". Στο αμιγώς τεχνικό θέμα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, ο διαθέσιμος χώρος για "απόψεις" είναι μεν υπαρτός, αλλά σε άλλα ζητήματα και όχι στην βάση, στην ουσία του.

Το θέμα μας είναι αν η χωρητικότητα ενός καλωδίου ακούγεται. Έχεις εμπειρία επ’ αυτού??
Και δεν εννοώ τεχνική άποψη αλλά ακουστική εμπειρία.
χαχαχαχα, ναι ρε συ, ναι, έχω "ακουστική εμπειρία" επ'αυτού!

Αν ναι κατάθεσε την, αν όχι τότε βάλε στο σύστημα σου κάποια καλώδια με διαφορετική χωρητικότητα και πες μας τι άκουσες. Όχι τι λένε οι θεωρίες αλλά τι εσύ ακούς.
Εδώ είναι η διαφωνία μας. Εσύ υποθέτεις (ή ισχυρίζεσαι) ότι είναι χρήσιμο να "καταθέσω την ακουστική μου εμπειρία", προσωπικά όμως έχω αποδείξει το πόσο άχρηστο είναι αυτό. Δες παλιότερα θρεντ μου, όπως πχ αυτό με τίτλο: η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση

Αν δεν ακούς διαφορές, απόλυτα σεβαστό. Απλά βγες και πες το. Μη προσπαθείς να μας πείσεις με θεωρίες.

Βλέπεις υπάρχουν και κάποιοι που ακούνε με τα αυτιά τους (EAR) !!
Μια χαρά ακούω διαφορές. Προσωπικά με τα αυτιά μου ακούω, όχι σα κάποιους κάποιους που ακούνε με τα μάτια...:116:

Αλλά να μου επιτρέψεις να συνεχίσω να προσπαθώ να σας πείσω με επιχειρήματα και θεωρίες. Δικαίωμά μου δεν είναι;:144::144::144:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Όταν όμως μιλάμε για το αντικειμενικά "ορθό", τα πράγματα είναι απλά, δεν είναι δα καμιά τρελά δυσνόητη υπόθεση.

Το καλύτερο καλώδιο ηχείων είναι εδώ και χρόνια το ανύπαρκτο καλώδιο ηχείων, κάτι που είναι βεβαίως εφικτό, υπάρχει. Είναι άπειρα τα διαθέσιμα στην αγορά πολυενισχυόμενα ενεργά ηχεία, τα οποία βεβαίως δεν έχουν "καλώδια ηχείων" κι ούτε θα βάλουν τον κάτοχό τους στη διαδικασία να ψάχνει και να "ακούει" (μη χε) καλώδια ηχείων. Και βεβαίως διαθέτουν κι ένα σωρό άλλα αντικειμενικά πλεονεκτήματα, για τα οποία έχω κάνει αναφορές τόσες πολλές φορές, που αναγνωρίζω πως έχω γίνει κουραστικός. Κι όμως, ο τυπικός Hi-End-άς ούτε να ακούσει δε θέλει για ενεργά πολυενισχυόμενα ηχεία, ιδίως αν έχουν και ενσωματωμένο DAC - που πας μωρέ ξεβράκωτος στο Hi-End? χαχαχαχαχα

Μα πως να δεχτεί ο Hi-End-άς το ενεργό ηχείο, όταν αυτή η επιλογή θα του αφαιρέσει το δικαίωμα να "ματσάρει" ενισχυτικό με το ηχείο του; Και όταν λέμε να "ματσάρει", δεν εννοούμε να το οδηγήσει σωστά, αλλά να βγάλει τέτοιο αποτέλεσμα που να του "αρέσει", να ματσάρει δηλαδή με τα γούστα του!

Αυτό λοιπόν είναι το "ματσάρισμα". Να, σας έλυσα την απορία. Είναι καθαρά θέμα επίτευξης του ...γούστου! :116: (κι ας υποστηρίζονται άλλα, συναφή με μαύρες μαγείες και παρθένες)
θα σου απαντησω οπως απαντησες πριν λιγο

μόνο που τα "γούστα σου" είναι τόσο μοναδικά δικά σου, που στην πραγματικότητα δεν αφορούν (δε μπορούν να αφορούν) κανέναν!!!!!

ετσι ακριβως ακουμε οπως γουσταρουμε ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΜΕ κανενα να ασπαστει την γνωμη μας........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

Είδες που και εδώ κάνεις λάθος με το να είσαι τόσο απόλυτος??
Υπάρχουν και άλλοι σαν τον Αργύρη με παρόμοια γούστα, όπως εγώ.
δηλαδή ακούτε με τα ίδια καλώδια; και με τα ίδια μηχανήματα;:116::116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Τζάμπα cash: Ακουγεται η...Αποχωρητικότητα ενός χαϊενδοκαλωδιου?

Βρασίδα,you...fished us all!:137:
Τί κρίμα όμως που όταν μένουν οι σολωμοί από cash δεν τους πάει ο...τσαμπουκάς.:126:
τσαμπουκα εχουν αυτοι που προσπαθουν με χιουμορ ή περιφεριακη ανεχεια να πουλανε μαγκια ,
και προσπαθουν να ψησουν τους αλλους οτι αυτοι εχουν δικιο και οι αλλοι ειναι θυματα...
α και ο τσμαπουκας των στοιχηματων κανει τα αλλα ψαρια να μεταλασονται σε ορνιθες .....
Και εχω μεταλαξει πολλα αφελεστατα ψαρακια ,και θα συνεχισω να το κανω..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δηλαδή ακούτε με τα ίδια καλώδια; και με τα ίδια μηχανήματα;::116:
ιδιο κρυογεννημενο αεροστρωμα εχουμε και ιδο μαστορι στην πισινα...μπαχαρι ψωνιζουμε απο τον ινδο στη τρουμπα, και βαζουμε αερα απο το ιδιο κομπρεσερ.........:146:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

θα σου απαντησω οπως απαντησες πριν λιγο

μόνο που τα "γούστα σου" είναι τόσο μοναδικά δικά σου, που στην πραγματικότητα δεν αφορούν (δε μπορούν να αφορούν) κανέναν!!!!!

ετσι ακριβως ακουμε οπως γουσταρουμε ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΜΕ κανενα να ασπαστει την γνωμη μας........
άρτζι (και πάλι) μπερδεύεις τα σύκα με τη σκάφη.

Τα δικά μου "γούστα" δε τα ξέρεις. (εννοώ το πως μου "αρέσει" να ακούω).

Εσύ μάνα μου, είναι γνωστό σ'όλο το ντουνιά τι γουστάρεις να ακούς, δεν το συζητάμε καν.

Προσωπικά πάντως, για να ξε-μπερδευτείς, δεν αναφέρω τι γουστάρω να ακούω ή τι μου αρέσει να ακούω, αλλά ποιο είναι το αντικειμενικά ορθό στο σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αυτό είναι το "χόμπι" μου, η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, όχι η εξερεύνηση του "γούστου" του καθενός...

Και φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να ακούς όπως γουστάρεις και εννοείται πως δεν υποχρεώνεις κανένα να ασπαστεί τη "γνώμη" σου για το πως (και τι) σου "αρέσει" να ακούς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

ιδιο κρυογεννημενο αεροστρωμα εχουμε και ιδο μαστορι στην πισινα...μπαχαρι ψωνιζουμε απο τον ινδο στη τρουμπα, και βαζουμε αερα απο το ιδιο κομπρεσερ.........:146:
ε, νταξ τότε, έχετε ίδια γούστα! πάσο! :138::138:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

To Ηι FI μας ενωνει.......

Τα καλωδια ομως ...οχι

Κωλοκαλωδια ......και ειδικα αυτα του μετρου.........απαπαπαπα με δαυτα.........!!!!:116::116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πολλα του <κιλου> παιζουν πιο ισοροπημενα απο καποια ακριβα........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

που ειναι αυτος ο μπουτίας να του βαλω λιγο αερα απο το τζαμπομπαλονι ?
:143:

Reaction score
371
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Από τα τέσσερα χαϊεντάς? :107:
Από τα 16 μου.
Δεν ξέρω ποιός με "χρονολόγησε" το 1970 αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Η σωστή χρονιά είναι το 1958.

Αν μπορεί κάποιος να το αλλάξει στο προφίλ μο, ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

MILES
Σε αντίθεση με εσένα που πιστεύεις ότι η άποψη σου είναι η αντικειμενικά ορθή και όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτή. Που μπορεί και να είναι, δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό και προσωπικά δε με ενδιαφέρει. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αυτό.
costas EAR
Αν νομίζεις ότι είναι λάθος η "άποψή μου", θα πρέπει να το αποδείξεις με επιχειρήματα. Το να μην αντιπαραθέτεις επιχειρήματα και απλά να σχολιάζεις το ότι δε σε ενδιαφέρει αν είναι σωστή η άποψή μου, δε σου δίνει το δικαίωμα να έχεις αντίθετη άποψη διότι το πράγμα είναι αμιγώς τεχνικό και 1 + 1 κάνουν 2, δεν υπάρχει άλλη αποδεκτή "άποψη". Στο αμιγώς τεχνικό θέμα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, ο διαθέσιμος χώρος για "απόψεις" είναι μεν υπαρτός, αλλά σε άλλα ζητήματα και όχι στην βάση, στην ουσία του.
Μια "άποψή μου" λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν, είναι πως "ορθό" είναι το πολυενισχυόμενο ενεργό ηχείο, και για αυτή την "άποψη" έχω δώσει κατά καιρούς άπειρες αναφορές στα αντικειμενικά της πλεονεκτήματα, τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα, έχουν αποδειχθεί. Αν κάποιος έχει "αντίθετη άποψη", ας το υποστηρίξει με τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα τύπου "άρτζι":

Διότι, 1+1 κάνουν 2. Μην επιμένετε για το αντίθετο.

Ομοίως, "άποψή μου" είναι και η αναγκαιότητα για σωστό και σταθερό RT 60 σε όλο το φάσμα στο χώρο ακρόασης. Επίσης αν κάποιος έχει "αντίθετη άποψη", ας το υποστηρίξει με τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα τύπου "άρτζι"...

Τέλος, στα παραπάνω ας ξανα-προσθέσω την "άποψή μου" περί αναγκαιότητας για ισοστάθμιση χώρου, όπου βέβαια, παρά τις διαφωνίες της τραγικής πλειοψηφίας του παρελθόντος, οι "απόψεις" έχουν αρχίσει να συγκλίνουν επικίνδυνα (μέχρι κι ο άρτζι συμφωνεί...):116:

Όσο για τις "εμπειρίες ακρόασης", είναι χρήσιμο όλο αυτό το θρεντ που ανέφερα πριν (αλλά και αρκετά άλλα θρεντς, χρειάζεται λίγο ψάξιμο). Η "άποψή" μου βέβαια, ήταν φυσικά γνωστή, και παραμένει σταθερή : δείτε τα ποστ #17 και #18...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

χαχαχαχαχα, ρε τι είχε γράψει ο bro:

Τα συμπεράσματα μιας ακρόασης, ακόμη κι αν προκύπτουν στο σπίτι μας στο σύστημα που γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ίσης αξίας με αυτό που έλεγε το στραβόξυλο ο Ντόχερτης, ότι δηλαδή τα γεμιστά της γιαγιάς του είναι καλύτερα από αυτά της θείας του, μπορεί δε να είναι και τα καλύτερα στον κόσμο.
χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

πάντως υπήρξαν εξαιρετικές τοποθετήσεις, όπως αυτή του Θέμη (η επανάληψη είναι μαμά της μάθησης):

Σας βεβαιώ οτι σε ηχογραφήσεις που κάνω και γνωρίζω καλά τι φυσιογνωμία και χροιές έχω επιδιώξει με τα μικρόφωνα, το στήσιμο και τη μίξη, και με αυτές ακόμη μπορεί να γελαστώ για το ποιά συσκευή αναπαράγει πιστότερα. Μπορώ όμως να πω εύκολα από ποιά θάθελα να ακούω.
Θ.Ζ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

MILES

costas EAR

Μια "άποψή μου" λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν, είναι πως "ορθό" είναι το πολυενισχυόμενο ενεργό ηχείο, και για αυτή την "άποψη" έχω δώσει κατά καιρούς άπειρες αναφορές στα αντικειμενικά της πλεονεκτήματα, τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα, έχουν αποδειχθεί. Αν κάποιος έχει "αντίθετη άποψη", ας το υποστηρίξει με τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα τύπου "άρτζι":

Διότι, 1+1 κάνουν 2. Μην επιμένετε για το αντίθετο.

Ομοίως, "άποψή μου" είναι και η αναγκαιότητα για σωστό και σταθερό RT 60 σε όλο το φάσμα στο χώρο ακρόασης. Επίσης αν κάποιος έχει "αντίθετη άποψη", ας το υποστηρίξει με τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα τύπου "άρτζι"...

Τέλος, στα παραπάνω ας ξανα-προσθέσω την "άποψή μου" περί αναγκαιότητας για ισοστάθμιση χώρου, όπου βέβαια, παρά τις διαφωνίες της τραγικής πλειοψηφίας του παρελθόντος, οι "απόψεις" έχουν αρχίσει να συγκλίνουν επικίνδυνα (μέχρι κι ο άρτζι συμφωνεί...):116:

λοιπον κει εξω υπαρχει ενα συμπληρωμα διατροφης (για μνημη, λεγεται γκινκο μπιλομπα) ........μιας και χαζος δεν εισαι .......
απλα θυμισου τι ελεγες......μαζι με τον λαξμαν.......και ποσο αλλαξες τωρα..........
Αν δεν θυμασαι ή δεν το βρισκεις ειναι στο

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?35189-Review-Audyssey-MultEQ-XT-Pro-Sound-Equalizer/page3

και ελεγες

και για να μη ξεχνάμε, οι δυό A/D & D/A εν σειρά μετατροπείς, τον "πηδάνε" τον ήχο...

αχ....

και εγω

ο #1 αλτης ειναι ο χωρος , .........................

πως αλλαζουν οι καιροι....ε........και ασπαζεσαι την ισοσταθμιση......
φανταζεσαι καμμια μερα να μου ζητας δανεικα καλωδια για ακροαση :143: ή τιποτα μπλιμπλικια που κατασκευαζω.....
παει χαλασε η πχιατσα.................

Reaction score
209

Προσωπικά πάντως, για να ξε-μπερδευτείς, δεν αναφέρω τι γουστάρω να ακούω ή τι μου αρέσει να ακούω, αλλά ποιο είναι το αντικειμενικά ορθό στο σπορ της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής. Αυτό είναι το "χόμπι" μου, η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, όχι η εξερεύνηση του "γούστου" του καθενός...
Κακώς, πολύ κακώς, κάκιστα, κακιστότατα (για να μην πω κακιστότατατα).

Θα έπρεπε να προσαρμόσεις το αντικειμενικά ορθό αλλά και τον ορισμό της έννοιας της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής στα γούστα του κάθε ενός.
Είναι αυτό που περιμένει ο χομπίστας από εσένα. Δηλαδή να του δικαιώσεις τις επιλογές του και όχι μόνο, αλλά να του δικαιολογήσεις και αυτό που του αρέσει.

Αλλιώς στο πυρ το εξώτερο! Δεν κάνεις, δεν ξέρεις, δεν έχεις εμπειρίες ακουστικές ζωντανές, ψόφιες ή και νεκραναστημένες. Δεν έχεις χτίσει ένα μουσικό σύστημα ποτές και μας το παίζεις υδύμων (εκ του ύδατος πρέπει αυτό να βγαίνει).

Θέλεις να μας πείσεις για την ορθότητα των επιλογών σου ενώ δεν έχεις ένα καλώδιο ρεύματος της προκοπής. Μετά θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά; Ε, δεν θα σε πάρουμε. Πως περιμένεις να σε πάρουμε στα σοβαρά όταν αγνοείς τη σημασία του καλωδίου;

Για να μη μιλήσω για αντικραδασμικά τώρα και γίνει χαμόςςςςςζζζ.... .

:116:

Πέρα από την πλάκα. Ό,τι πιο σωστό διάβασα στο thread. :446:
Αυτό που σας λέει δεν είναι οι δικές του προτιμήσεις. Αυτό που σας λέει και υποστηρίζει, είναι το όσο δυνατό πιο κοντά στον ορισμό του Hi-Fi.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.558

βρε συ άρτζι, κοροϊδευτικά το είχα γράψει! (στο σχόλιο του Luxman) Φυσικά και δεν είναι ακουστή (εδώ και χρόνια) η σε σειρά μετατροπή A/D & D/A! Αυτά είναι απομεινάρια νοοτροπιών του παρελθόντος!

ρε συ, πάλι ληγμένα πήρες; αμαν πχια!!!!!!!!:116::116::116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

την αγνοει ?
μαλλον το τσαο διαβαζες........:136:
και τα αλλα απο κουτσομπολιστικο προερχονται......το ΟΚ ισως ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βρε συ άρτζι, κοροϊδευτικά το είχα γράψει! (στο σχόλιο του Luxman) Φυσικά και δεν είναι ακουστή (εδώ και χρόνια) η σε σειρά μετατροπή A/D & D/A! Αυτά είναι απομεινάρια νοοτροπιών του παρελθόντος!
τοτε το πηρα στραβα.....συμφωνουσε και ο λαξμαν u know

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Μια αρωτηξης........το πιχιο παχυ καλωδιο....εχει πιχιο παχια χωρητικοτητα?????

:203::204::204::204:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21