Home Cinema στο "termatogazi''

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.763
Έχει πάντως το γ@μοχόμπυ μας πολλή πίκρα.

Άραγε, πυκνωτής 1 farad όπως βάζουν στα αυτοκίνητα δεν θα μπαίνει με πατέντα?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Έχει πάντως το γ@μοχόμπυ μας πολλή πίκρα.

Άραγε, πυκνωτής 1 farad όπως βάζουν στα αυτοκίνητα δεν θα μπαίνει με πατέντα?
ουσιαστικα ο atlas κανει και αυτην την δουλεια οταν χρειαζεσαι ρευμα σου το δινει.
μιλησα με τσακιριδη σημερα μου ειπε να βαλω 20Α ασφαλεια στον ατλα και να ξαναδοκιμασω.

Reaction score
5.605
Μια ιδέα και για την καμπίνα είναι να επενδυθεί εσωτερικά με στρώσεις dynamat.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Η καμπίνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μάριου, αντέχει μεν τις τεράστιες καταπονήσεις του ΧΧΧ18, αλλά δεν παύει να είναι κουδουνίστρα όταν το ακούς μόνο του.

Διάφοροι ήχοι ξύλου που ζορίζεται ακούγονται από την καμπίνα. Κάτι σαν να θέλουν οι ενισχύσεις εσωτερικά να φύγουν από τη θέση τους. Το μεγαλύτερο μέρος των κρικ-κρακ ήχων έρχονται από το πίσω μέρος της καμπίνας, εκείνο που δέχεται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση από το αδυσώπητο σκάσιμο του εγκλωβισμένου μπάσου.

Σε μουσική, το ελαφρύ τρυζόνι, που ακούγεται στον ρυθμό του μπάσου, φεύγει αν κάτσεις πάνω στην καμπίνα. Αυτό παλεύεται.

Το θέμα είναι τι γίνεται στις συνεχείς χαμηλές συχνότητες στις ταινίες, που μπορεί το κρικ-κρακ-κρουκ να μη γίνεται άμεσα αισθητό ότι προέρχεται από την καμπίνα και όχι από συντονισμούς του χώρου ή και από ήχους της ίδιας την ταινίας, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει.
σημερα θα παρω απο τον μαριο κατι αποσβεστηρες που δοκιμασαμε χθες στο μαγαζι του και βελτιωσαν την κατασταση, αλλα ξεχασα να τους παρω .
ο μαριος ειναι αισιοδοξος οτι με τους αποσβεστηρες θα φτιαξει.

Reaction score
911
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Η καμπίνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μάριου, αντέχει μεν τις τεράστιες καταπονήσεις του ΧΧΧ18, αλλά δεν παύει να είναι κουδουνίστρα όταν το ακούς μόνο του.

Διάφοροι ήχοι ξύλου που ζορίζεται ακούγονται από την καμπίνα. Κάτι σαν να θέλουν οι ενισχύσεις εσωτερικά να φύγουν από τη θέση τους. Το μεγαλύτερο μέρος των κρικ-κρακ ήχων έρχονται από το πίσω μέρος της καμπίνας, εκείνο που δέχεται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση από το αδυσώπητο σκάσιμο του εγκλωβισμένου μπάσου.

Σε μουσική, το ελαφρύ τρυζόνι, που ακούγεται στον ρυθμό του μπάσου, φεύγει αν κάτσεις πάνω στην καμπίνα. Αυτό παλεύεται.

Το θέμα είναι τι γίνεται στις συνεχείς χαμηλές συχνότητες στις ταινίες, που μπορεί το κρικ-κρακ-κρουκ να μη γίνεται άμεσα αισθητό ότι προέρχεται από την καμπίνα και όχι από συντονισμούς του χώρου ή και από ήχους της ίδιας την ταινίας, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει.
Ακουγαμε τους τριγμους και με τον Apogee στον δικο μου χωρο με γεννήτρια ελέγχοντας ολο το φασμα συχνοτητων μεχρι τους 60 κυκλους , οταν βαλαμε τα αντικραδασμικα, και ο ηχος καθαρισε και οι τριγμοι εξαφανίστηκαν.Σημερα θα γινει και η δοκιμη στο χωρο του Τερμαγκαζι για κανουμε τις οποιες επεμβασεις που ισως χρειαστουνε.:102:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Ακουγαμε τους τριγμους και με τον Apogee στον δικο μου χωρο με γεννήτρια ελέγχοντας ολο το φασμα συχνοτητων μεχρι τους 60 κυκλους , οταν βαλαμε τα αντικραδασμικα, και ο ηχος καθαρισε και οι τριγμοι εξαφανίστηκαν.Σημερα θα γινει και η δοκιμη στο χωρο του Τερμαγκαζι για κανουμε τις οποιες επεμβασεις που ισως χρειαστουνε.:102:
μαριε πες και τιποτα πως επαιζε με την γενητρια μεχρι τους 10 κυκλους.

Reaction score
15
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Μία λύση θα ήταν να βάλετε βάρος πάνω στο sub (ένα αφρολέξ για να "πατήσουν" μερικά κομμάτια γρανίτη?)αλλά μετά θα υπήρχε ίσως θέμα με την οθόνη αφού ίσως να κάλυπταν μέρος της.

Υ.Γ Γιαννάρα (flash) πολλούς χαιρετισμούς από μένα φίλε

Reaction score
5.605
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σκληρό τεστ να σβήνεις όλα τα κανάλια και να δοκιμάζεις μόνο το sub σε σκηνές αναφοράς έχοντας τα gain στο όριο, και να στήνεις αυτί για δευτερεύοντες ήχους από το sub.

Σε όλα τα sub κάτι θα ακούσεις, σε εκείνα με bass reflex θα ακούς φτερουγίσματα από τον αέρα που εκτοξεύεται από τις οπές, σε sealed θα ακούσεις μηχανικούς θορύβους από το ίδιο το μεγάφωνο.

Το ευτύχημα είναι ότι το Re Audio 18XXX αποδεικνύεται πραγματικό κτήνος που δεν καταλαβαίνει τι εστί καταπόνηση. Όσο και να έστησα αυτί, δεν κατάφερα να ακούσω μηχανικό θόρυβο από το μεγάφωνο και από τη μετατόπιση του κώνου.

Reaction score
5.605
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Μία λύση θα ήταν να βάλετε βάρος πάνω στο sub (ένα αφρολέξ για να "πατήσουν" μερικά κομμάτια γρανίτη?)αλλά μετά θα υπήρχε ίσως θέμα με την οθόνη αφού ίσως να κάλυπταν μέρος της.

Στη μουσική ναι, κάτι θα μπορούσε να γίνει. Αλλά στις ταινίες γίνεται της πόπης, ακόμη και να κάτσεις επάνω δεν φεύγουν οι τριγμοί. Οι πιέσεις θα πρέπει να είναι τρομερές στο εσωτερικό!

Υ.Γ. Χαιρετισμούς κι από μένα, Ηλία. Θα τα πούμε στην έκθεση!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

το δοκιμασαμε κατσαμε επανω (100κγ) στην μουσικη διορθωνοταν, ομως στην ταινια στα χαμηλα ακουγοταν παλι.

Reaction score
5.605
Μάριε, δεν ξέρω τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις ή τι θα κάνεις, αλλά τις δικές μου καμπίνες τις θέλω ακλόνητες, κανόνισε! :105:

Να χτυπάς την καμπίνα και να πονάει το δάχτυλό σου, χωρίς να ακούγεται το τοκ!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.763
Απ' ότι ακούω, μόνο με σάντουιτς υλικών γίνεται ακλόνητη.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Μάριε, δεν ξέρω τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις ή τι θα κάνεις, αλλά τις δικές μου καμπίνες τις θέλω ακλόνητες, κανόνισε! :105:

Να χτυπάς την καμπίνα και να πονάει το δάχτυλό σου, χωρίς να ακούγεται το τοκ!
βλεπω η καμπινα στο τελος να κοστιζει πιο πολυ απο το μεγαφωνο.:609:

Reaction score
5.605
βλεπω η καμπινα στο τελος να κοστιζει πιο πολυ απο το μεγαφωνο.:609:
Γι' αστείο το λες; Εννοείται ότι θα βγει πιο πολύ από το μεγάφωνο, αν γίνει όσο ακλόνητη θέλουμε.

Η δική σου είναι η light version, η δοκιμαστική, μέχρι να κάνουμε τα δικά μου. :105:

Από την αρχή μου είπε ο Μάριος ότι υπάρχει και η δεύτερη version, η overthetop, με διπλάσια τιμή από τη δική σου, λόγω διπλάσιου υλικού και δουλειάς.

Reaction score
5.605
On the outside of the enclosure, we can even hear the enclosure's "note" along with the speaker's note in severe cases. For this reason, enclosures and speaker baffles are often built extremely solid. Some guys even go to double-layers of MDF with dynamat sandwiched between them. Others have even used sand and/or concrete to fill the space between the layers of double-walled enclosures for added resistance to resonation. Sometimes, thicker and stiffer enclosure walls can STILL resonate, so great care should be taken to use some sort of damping material inside the enclosures used in a high-end system. We can't get into all of these materials here, but these materials MUST be in direct contact with the inner surfaces of said enclosures. Sprays are the easiest to use, but self-adhesive damping materials work well too. If enough damping material is applied, virtually all unwanted resonations can be conquered inside an enclosure. Personally, I like to use non-hardening clay to deaden enclosures, as it sticks in direct contact with said enclosure and is easily pliable while offering excellent damping characteristics.

Quotes from one of the tutorials posted by audionutz on ECA.
http://www.diymobileaudio.com/forum...6-does-anyone-dampen-their-sub-enclosure.html

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.390
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Φυτέψτε ένα τέτοιο στο πάτωμα, βάλτε του μια γερή μπάφλα και θα είστε εντάξει. Βέβαια ζυγίζει πεντέμισι τόνους.

Γίνεται και με τσιμεντοσωλήνες αποχέτευσης, παίρνεις έναν φ80 και τελείωσες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS