τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Απάντηση: τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Κουμπάροι το forum μέσα απ' το οποίο γνωρίστηκαν. Τόπος, ο γνωστός.
Ιεράρχης ο Πειραιώς....... να νοιώθει η νύφη σαν στο σπίτι της:204::204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.385

Γκουχ γκουχ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Αυτό δεν είναι ποστ..........πουστ είναι:120:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

2882 Steel panel vs aluminum

Πάει, χάλασαν κι αυτοί. :105:
Η αρχική 2882 ζύγιζε καλά ... είμαι σίγουρος πως ο vlasis θα γούσταρε πολύ. Όμως όσοι την έπερναν για on location recordings τους έπεφτε η μέση. Έτσι βρήκαν αυτό το υλικό που είναι πανάλαφρο αλλά την προστατεύει πολύ καλά.

Στην LIO αυτό έγινε ακόμα πιο φανερό γιατί η κάρτα είναι πανάλαφρη αλλά δεν την χαράζεις ούτε με πέτρα ούτε με μαχαίρι !!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει FIR φίλτρα. Βέβαια, κι άλλος ο παππούς (ο μπαρμπα βάις) στο μεγάλο του (που είναι τρομερό εργαλείο, δε το συζητάμε, τι να λέμε τώρα δηλαδή) επίσης δε χρησιμοποιεί FIR φίλτρα. Μπορεί να φοβούνται τα κουδούνια, μπορεί να τρομάζουν με την υπολογιστική ισχύ, μπορεί να βρήκαν τρόπο να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δε ξέρω, δηλώνω ασχετίδης. Αυτά έχω, αυτά θα δουλέψω. Αργότερα παίζει να δοκιμάσω με software την υλοποίηση FIR φίλτρων πάνω στις εξόδους της Lynx (πριν πάνε στη μέτρικ) και να βλέπω τις cpu-δες του πισιού να τσουρουφλάνε, δε ξέρω τι θα παίξει. Τότε βέβαια η μέτρικ θα παριστάνει την πάπια (το ντακ)... (ή μάλλον θα γλυτώσει απλά το κρος, ή -πιο σωστά- θα γλυτώσει κάποια τμήματα του κρος, αυτό είναι μεγάλη συζήτηση...)

βέβαια αυτά τα software κοστίζουν όσο μισή μέτρικ, οπότε προς το παρών στ'αβγά μας και μαζεύουμε λεφτά για ρολογάκι, χωρίς το οποίο, ιδίως αυτά τα παραμύθια, είναι καταδικασμένα. ΙΜΗΟ τελοσπάντων.
Θέλει τρελλό κώδικά , ο παπούς είχε ένα πιτσιρικά απο πανεπιστήμιο που έγραψε όλο το Linear Phase EQ αλλά τώρα του έφυγε.

Επίσης ακούω "κάτι" σε αυτά τα φίλτρα δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ότι συνδιάζουν διπλές καμπύλες για να λύσουν τα θεωρητικά προβλήματα της υλοποίησης.

Πρίν 8 χρόνια ήταν το καλύτερο EQ στον πλανήτη, τώρα υπάρχουν υλοποιήσεις νορμάλ πολύ εξελιγμένες. Πχ τα Flux έχουν (δεν έχουν) εξαίρετο ήχο όπως και η Metric είδες το νέο software γιατρέ ?

http://mhsecure.com/metric_halo/products/software/channelstrip-3.html

Σε λίγο βγαίνει και για το hardware με ... real time spectra foo analyzer

Τσεκάρησε στο άρθρο παραπάνω για το time alignment , είναι πολύ ενδιαφέρον

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Απάντηση: Re: τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Καλά ρε δεν μπορώ να το πιστέψω να έχεις αυτό τον κώδικα του FireWire της metric και να την παίζεις από lynx.
Καυτια αν το κανε άλλος θα τον εβριζες βρε...
Η Lynx απλώς βγάζει τον πολυκάναλο ήχο ψηφιακά απο το PC , δεν έχει σχέση με το ηχητικό αποτέλεσμα η την επεξεργασία ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.802

είδες το νέο software γιατρέ ?

http://mhsecure.com/metric_halo/products/software/channelstrip-3.html

Σε λίγο βγαίνει και για το hardware με ... real time spectra foo analyzer

Τσεκάρησε στο άρθρο παραπάνω για το time alignment , είναι πολύ ενδιαφέρον
ναι, τα είδα, είδα και τα βίντεο, όλα τα είδα.

όντως, είναι φοβερά αυτά που έχουν καταφέρει οι άτιμοι εκεί πέρα.

προς το παρόν τά'φτυσε το μακ-μίνι, δε σήκωσε το τελευταίο σόφτγουερ ΜΙΟ, το 5.5.208 και δε βλέπω κιχ. θα βάλω κι άλλη μνήμη και θα το προσπαθήσω ξανά, αν δε δουλέψει μπαίνουμε σε έξοδα...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

ναι, τα είδα, είδα και τα βίντεο, όλα τα είδα.

όντως, είναι φοβερά αυτά που έχουν καταφέρει οι άτιμοι εκεί πέρα.

προς το παρόν τά'φτυσε το μακ-μίνι, δε σήκωσε το τελευταίο σόφτγουερ ΜΙΟ, το 5.5.208 και δε βλέπω κιχ. θα βάλω κι άλλη μνήμη και θα το προσπαθήσω ξανά, αν δε δουλέψει μπαίνουμε σε έξοδα...
Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το σήκωσε , κάτι άλλο συμβαίνει ...

Πέταξε τα preferences , τι λειτουργικό τρέχεις ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.802

10.5.8

όταν λες "Πέταξε τα preferences" τι εννοείς; πως το κάνω;

D

Deleted member 8307

Guest
Kώστα,

δες εδώ μήπως ο Χρήστος εννοεί αυτό στο μάνιουαλ

αν έκανες update κάνε search στο μανιουαλ για update, θα δεις τις διαδικασίες για firmware update & firmware update problems (δεν υπάρχουν άλλα χιτς)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.447
αχ βρε γιατρεεεε μου κανε ενα τηλ να στο σινιαρω το εργαλειο εκει, με το μακ σου κ τα κολπα σου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.802

Εντάξει τελικά, δουλεύει το i-τέτχιο.

Ξανα-εγκατέστησα όλες τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού.

Τώρα τρέχει η τελευταία έκδοση MIO Console (5.5.208) με τους τελευταίους drivers και το τελευταίο firmware.

Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι πως δεν είναι ενεργοποιημένο το πακέτο DSP+, ενώ θα έπρεπε να ήταν διότι έχω ενεργοποιήσει το "demo" για 30 μέρες.

Οι επιλογές του DSP+ είναι γκριζαρισμένες, δε μπορώ να τις επιλέξω. Ούτε το Graph δεν είναι διαθέσιμο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.148

Ο αδερφός σου το ξέρει για το i-τέτχιο? :116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

i-σιχτίρ πια με τα μακ .
Τό'χουμε πει χιλιάδες φορές.
Μακ έχουν οι πλούσιοι .
Windows το πόπολο και οι δημόσιες υπηρεσίες .:405:

Reaction score
1.515
Έτσι. Το linux είναι για τους παράξενους. Και τις δημόσιες υπηρεσίες των άλλων...

Reaction score
883

Έτσι. Το linux είναι για τους παράξενους. Και τις δημόσιες υπηρεσίες των άλλων...
όχι βρε,είναι και για τα nas και τα media player, egreat, dune κλπ :105:

Reaction score
150
Κατ'αρχήν καλορίζικη η Halo. Αν κατάλαβα καλά κατά τη θέαση Blu-Ray στέλνεις μέσω αποκωδικοποίησης στο PC το DTS-HD π.χ. σε PCM στη Lynx και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η Halo το ρόλο του DAC, του active crossover και του Room Correction. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αλλά υποθέτω ότι έχει EQ.

Επειδή ψάχνομαι να ρωτήσω εσάς που την έχετε:

Α) Τι είδους EQ έχει η Halo. Επιτρέπει corrections in time domain ή μόνο Parametric. Και να μην επιτρέπει το λύνεις με DRC πριν φτάσει το PCM stream στη Halo βέβαια. Και εντελώς πληροφοριακά με τι player παίζεις Blu-Ray και πως αποκωδικοποιείται το HD Format. Εννοώ με ποιον decoder. Υπάρχουν διάφορες λύσεις και τις ψάχνω.

B) Υποθέτω ότι δεν υπάρχει παρέμβαση στο channel mixing και στα levels των καναλιών από το αρχικό Blu-Ray HD stream σε σχέση με το 0 dBFS αλλά just in case. Υπάρχει τέτοιο ρίσκο μετά το μανιπιουλάρισμα να κλιπάρεις το σήμα του σαμπ με τα "summers" όταν γίνεται το DA?

Γ) Παρακάμπτεις τελείως τον AVR για τον ήχο. Σωστά? Άρα καλιμπράρεις με τι? Πως ορίζεις τις αποστάσεις? Με το χέρι ή με software και μικρόφωνο?

Δ) Η Halo μπορεί ν΄αναλάβει ρόλο πλήρους ψηφιακού cross για όλα τα κανάλια? Δηλαδή αν θέλω να έχω 2-3 συστοιχίες με sub η οποίες θα λειτουργούν ως εξής; μια συστοιχία για το LFE,
μια για τα LCR και μια για τα surrounds. To που και πως θα τοποθετηθούν ας το αγνοήσουμε για απλοποίηση. Μπορεί η Halo να παίξει το ρόλο αυτό ως crossover και με τη δυνατότητα να θέσω τα slopes κατ'επιλογήν αναλόγως των ηχείων?

Σ'επρηξα Κωσταυτιά αλλά τώρα που την έχεις είναι ευκαιρία! Όχι ότι μπορώ να την πάρω τώρα και θες και Lynx (ή παρόμοια που να πάρει) αλλά η έρευνα είναι δωρεάν. :116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Κατ'αρχήν καλορίζικη η Halo. Αν κατάλαβα καλά κατά τη θέαση Blu-Ray στέλνεις μέσω αποκωδικοποίησης στο PC το DTS-HD π.χ. σε PCM στη Lynx και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η Halo το ρόλο του DAC, του active crossover και του Room Correction. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αλλά υποθέτω ότι έχει EQ.

Επειδή ψάχνομαι να ρωτήσω εσάς που την έχετε:

Α) Τι είδους EQ έχει η Halo. Επιτρέπει corrections in time domain ή μόνο Parametric. Και να μην επιτρέπει το λύνεις με DRC πριν φτάσει το PCM stream στη Halo βέβαια. Και εντελώς πληροφοριακά με τι player παίζεις Blu-Ray και πως αποκωδικοποιείται το HD Format. Εννοώ με ποιον decoder. Υπάρχουν διάφορες λύσεις και τις ψάχνω.

...
Parametric.

...

B) Υποθέτω ότι δεν υπάρχει παρέμβαση στο channel mixing και στα levels των καναλιών από το αρχικό Blu-Ray HD stream σε σχέση με το 0 dBFS αλλά just in case. Υπάρχει τέτοιο ρίσκο μετά το μανιπιουλάρισμα να κλιπάρεις το σήμα του σαμπ με τα "summers" όταν γίνεται το DA?

...
Σε κάθε περίπτωση, έχεις πλήρη έλεγχο της στάθμης στο ψηφιακό πεδίο, οπότε αν έχεις το νου σου να μην ξεπερνάς τα 0 dB, δε διατρέχεις κίνδυνο να κλιπάρεις το σήμα.

...

Γ) Παρακάμπτεις τελείως τον AVR για τον ήχο. Σωστά? Άρα καλιμπράρεις με τι? Πως ορίζεις τις αποστάσεις? Με το χέρι ή με software και μικρόφωνο?

...
Σωστά.
Με software μετρήσεων και μικρόφωνο.

...

Δ) Η Halo μπορεί ν΄αναλάβει ρόλο πλήρους ψηφιακού cross για όλα τα κανάλια? Δηλαδή αν θέλω να έχω 2-3 συστοιχίες με sub η οποίες θα λειτουργούν ως εξής; μια συστοιχία για το LFE, μια για τα LCR και μια για τα surrounds. To που και πως θα τοποθετηθούν ας το αγνοήσουμε για απλοποίηση. Μπορεί η Halo να παίξει το ρόλο αυτό ως crossover και με τη δυνατότητα να θέσω τα slopes κατ'επιλογήν αναλόγως των ηχείων?

...
Ναι σε όλα.

...

Σ'επρηξα Κωσταυτιά αλλά τώρα που την έχεις είναι ευκαιρία! Όχι ότι μπορώ να την πάρω τώρα και θες και Lynx (ή παρόμοια που να πάρει) αλλά η έρευνα είναι δωρεάν. :116:
Αν παίζεις με Mac mini, η Lynx δε χρειάζεται.
Αν παίζεις με PC, τότε μπορείς να τη βρεις μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή.

Σωτήρη, όταν με το καλό ο ήρωας του κολλητηριού Κωσταυτιάς φτιάξει και τα δικά μου καλώδια, μπορούμε να δοκιμάσουμε τη δικιά μου στο σύστημά σου.

Γ@ΜΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ CRIMP Γ@ΜΩ!!! :101:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.335
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@