τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Reaction score
150
Πέσε για ύπνο 7.30 το πρωί θα είμαι εκεί να μαζέψω άνθρακα (ξερά φύλλα) και άζωτο (χλωρά).

Reaction score
150
Παίζω λίγο με το DSP Studio του J.River και είναι απίστευτο τι κάνει για $26 που πλήρωσα την αναβάθμιση.

Crossovers,
Channel mixing,
Room Correction με FIR
Limiters
LP/HP filters
LT
Delays,
Speaker Distances
Parametric EQ (όσο θες)
Ότι θες, ;

Αύριο μπαίνει στο HTPC και παίζω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.808
Απάντηση: τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Έχουμε ξεφύγει...πολλές ώρες στο κυνήγι της τελειότητας, λίγη μουσική και πολύ engineering.

Τι θα ακούς βρε Ear από 19 dacs? Πότε βγήκε η τελευταία ταινία της προκοπής, και πόσο χρειάζεται 7.1 κανάλια για να την απολαύσεις?

Και πότε θα έχεις χρόνο να ψηφιοποιήσεις τα βινύλιά σου? Και πότε τα άκουσες τελευταία φορά?

Στο ξεφύγει, βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Είναι η χαρά της επίτευξης του στόχου, δεν έχει σχέση με την μουσική, και μόλις τα καταφέρουμε, φτου και από την αρχή....
έχεις απόλυτο δίκιο!

χόμπι είναι όμως, για να περνάει η ώρα, και τίποτε άλλο. από τη στιγμή που κάτι μας προσφέρει (ακόμα κι αν είναι διέξοδος από τα καθημερινά βάσανα) ας κρατήσει μια ζωή, να μη τελειώσει ποτέ!

..από την άποψη του "έχουμε ξεφύγει", είσαι τελικά Hi-Endάς.
τώρα γιατί μου μπήγεις το μαχαίρι στην πλάτη; :105::105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.808
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Τέλος πάντων είναι ωραίο να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, αλλά όχι το ότι δεν μπορείς να το πάρεις ΑΥΡΙΟ!
χαχαχαχαχα, έτσι, έτσι!!!!!!

Για το J.River - Τρέξε γρήγορα και αγόρασε το ($50) και δεν θα το μετανοιώσεις.

Αυτοί που το χρησιμοποιούν :

"Andtelope Audio, Audio Research, Ayre, Bel Canto, Benchmark, Digibit, MBL, NuForce, Scaena, PS Audio, Wavelength "

Κάτι ξέρουν και δεν αναφέρομαι καν στις δυνατότητες εικόνας και διαχείρησης τεραστίων βάσεων μουσικής με πραγματική database λογική.

θενκς! θενκς ε λοτ φορ δι ίνφος μαν!:144::145:

Reaction score
3.889

Παίδες εξαιρετικός ο διάλογος, μπράβο σας!!!!

Είναι κρίμα να χαθεί μέσα στις 17 σελίδες του θέματος.

Προτείνω να στικαρισθεί με έναν αντιπροσωπευτικό τίτλο, πχ. " Lynx - Metric Halo για Ηome Cinema"

Έτσι για να την μπούμε και στους κονσουμεράδες σινεμάκηδες!!!:114:

Τώρα, φίλε Ιάννης όταν πέφτουν τέτοια χαρτιά στο τραπέζι τι τις θες τις φιλοσοφίες??

Ο Κώστας έχει πάρει ένα δρόμο εδω κ χρόνια, πολύ διαφορετικό από τον συνήθη εκεί έξω.

Έ, κατι μπορούμε να αρπάξουμε κ μεις που δεν έχουμε αφιερώσει χρόνο, κόπο, χρήμα κλπ κλπ στο δρόμο αυτό, αφού ο άθρωπας δίνει πολλές φορές μασημένη τροφή κ πολλές φορές τροφή για σκέψη.

Θα γούσταρες να αναλύσει πως το καλό, το βαρβάτο το χάηεντ μεταμορφώνει όλες τις ηχογραφήσεις σε σουπερντουπεράδικες?

Δε νομίζω, διότι κατέχεις αρκετά απο το άθλημα, έ? Έ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.265

Παίδες εξαιρετικός ο διάλογος, μπράβο σας!!!!

Είναι κρίμα να χαθεί μέσα στις 17 σελίδες του θέματος.

Προτείνω να στικαρισθεί με έναν αντιπροσωπευτικό τίτλο, πχ. " Lynx - Metric Halo για Ηome Cinema"

Έτσι για να την μπούμε και στους κονσουμεράδες σινεμάκηδες!!!:114:
Mόλις μάθει ο Σωτήρης τις κατάλληλες πληροφορίες για το DTS θα ανοιχτεί νέο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία.:126:

Reaction score
150
Αύριο, γιατί σε λίγο φεύγω, θα εγκαταστήσω τη τελευταία έκδοση του J.River στο HTPC και θα δοκιμάσω να κάνω decoding DTS-HD και Dolby True HD σε PCM και να συγκρίνω με bitstreaming. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα και το επίμαχο dll το έχω είδη. Αυτή τη φορά θα στήσω το J.River σαν server στο server και του HTPC σαν client όπως και με το my movies.

Επίσης θα παίξω με το DSP studio και μπορεί να κατεβάσω και το DRC για να φτιάξω φίλτρα που θα ταίσω το convolver. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω όμως τις μετρησεις του XTZ Room Analyzer (ότι μου δώσει) γιατί άλλο μετρητικό με καλιμπραρισμένο μικρόφωνο δεν έχω.

Η επόμενη αγορά θα είναι ένα τέτοιο μικρόφωνο και USB Audio Interface με phantom power που χρειάζεται.

Φυσικά μιας και δεν έχω ούτε Halo ούτε Lynx θα στείλω το επεξεργασμένο πλέον PCM stream στον AVR μέσω HDMI. Όταν θα είμαι έτοιμος τότε κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ο Zapantis με τη Halo του και να μας δωθεί έτσι η ευκαιρία να συγκρίνουμε τις δυνατότητες τις Halo με τις δυνατότητες του DSP studio όσον αφορά το αποτέλεσμα τεχνικά και ηχητικά εκτός DAC γιατί εκεί ξέρουμε πόσο εξαιρετική είναι η HALO. Αχ και να είχε και HDMI IN τότε θα μιλάγαμε για απίστευτη ευλολία αλλά δεν το βλέπω σύντομα καθώς θα πρέπει να σπάει ο player σε δυο HDMI τον ήχο και την εικόνα και θα απαιτείται και συγχρονισμός A/V. Έτσι για να λέμε.

Reaction score
150
Μόλις ανακάλυψα και κάτι που δεν ήξερα για το J.River. Υποστηρίζει SACD ISO playback και DSD bitstreaming (stereo & multichannel).

Και πως κάνουμε rip το SACD σε iso θα μου πει κανείς. Το ψάχνω αλλά μέχρι στιγμής γίνεται μόνο από παλιό PS3 που υποστηρίζει SACD και firmware <= του 3.53 που ευτυχώς πάλι έχω μιας και δεν έχω ασχοληθεί μαζί του για αιώνες. Ίσως ήρθε η ώρα να το ανάψω!

Nice things!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.808

σωστός!!!

συνέχισε να μας ...ξεσηκώνεις!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.560

σωστός!!!

συνέχισε να μας ...ξεσηκώνεις!

Δηλαδη οποιος ανακαλυπτει πραματα....αυτα θα ειναι τα δωρακια του?????:204::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.808

ε, τι περίμενες; μανταλάκια; :138::138::138:

Reaction score
150
Και δεν ανοίγεις. Τώρα ψάχνω πως το σετάρεις να παίζει με το iphone. Έχει Web Interface και μπορείς να παίζεις απ'όπου θέλεις βασικά και από άλλη τοποθεσία. Π.χ. από το γραφείο να έχεις access στο library του σπιτιού σου.

Βασικά το χρησιμοποιώ χρόνια για μουσική και τό είχα αφήσει στην έκδοση 13-14 αλλά εδώ βλέπω ότι έχει απογειωθεί.

Στην έκδοση 18 (που τη δικαιούσαι αν πάρεις τη 17 τώρα) θα μπορείς με τα crossover να διαχειριστείς π.χ. σε 8 κανάλια ήχου επιπλέον κανάλια ανά κανάλι σε περίπτωση που δουλεύεις ενεργή πολυενίσχυση. Δηλαδή έλγχο ανά μεγάφωνο του ηχείου.

Κώστα ευχαριστώ για το κέρασμα!!!!:619:

Μόλις ολοκληρώσεις τις ρυθμίσεις της Halo κάνε ένα τσεκ να μας πεις τι πουλιά πιάνει σε σχέση με μια full hardware λύση. Βέβαια είναι τόσο φθηνό το J.River που είναι κελεπούρι ούτως ή άλλως.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.560
Απάντηση: Re: τρέμε Ζαπάντη!!!!!!!!!!

Μόλις ανακάλυψα και κάτι που δεν ήξερα για το J.River. Υποστηρίζει SACD ISO playback και DSD bitstreaming (stereo & multichannel).

Και πως κάνουμε rip το SACD σε iso θα μου πει κανείς. Το ψάχνω αλλά μέχρι στιγμής γίνεται μόνο από παλιό PS3 που υποστηρίζει SACD και firmware <= του 3.53 που ευτυχώς πάλι έχω μιας και δεν έχω ασχοληθεί μαζί του για αιώνες. Ίσως ήρθε η ώρα να το ανάψω!

Nice things!
Σωτο και το Foobar διαβαζει SACD ISO αρχεια ....

Αρκει καποιος να κατεβασει απο εδω http://sourceforge.net/projects/sacddecoder/ τον Super Audio CD Decoder και στο RAR αρχειο που θα κατεβασει θα πρεπει να βαλλει το Sacd plugin στα components του Foobar που τα βρισκουμε στον C δισκο μας στο program file.

Επειτα πας στο ISO αρχειο που εχεις, κανεις δεξι κλικ -ανοιγμα με(οpen with )τικαρεις τον Foobar και αυτοματως οταν ανοιξει σου βγαζει ενα ενα κομματια .

Εκει οπως ειναι φωτισμενα ολα τα κομματια πατας δεξι κλικ -convert και επιλογη την specified folder ...δηλαδη εκει που ειναι το αρχικο ISO ΑΡΧΕΙΟ εκει θα σου κονβερταρει τα κομματια!!!!!

Σχετικα με το ριπαρισμα των SACD διαβασε αυτο ------ The only way (other than ripping DSD via hacked PS3 as I and others have described in detail) is professionally via Sonoma workstation, or a fairly techy DIY modification approach where you'd need to go in and grab DSD off the SACD player chip before the PCM conversion, and then send it to your DSD-capable DAC, via, say SDIF or I2S..

και πηγαινε μετα εδω http://www.superaudiocenter.com/ και ριξε ενα ματι .............

:138::138:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.560

Eνας πολυ ζορικος free DSD audio player ειναι ο KORG AudioGate οπου τον κατεβαζεις απο εδω -----http://www.korguser.net/audiogate/en/download.html

Θελω να τον ψαξω αν και αυτος διαβαζει τα ISO αρχεια και φυσικα αν τα κανει convert...

Παιζει και στα Mac.........αυτο απο την σελιδα του download του προγραμματος!!!!!

Reaction score
150
Παιδιά δεν εχω εμπειρία με τα SACD (1 έχω) αλλά θα αποκτήσω. Το J.River κάνει και Bistreaming δηλαδή στέλνει DSD στο DAC ή τον προενισχυτή αν το υποστηρίζουν.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.336
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@