Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726
Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

Για δώσε και κανένα λινκ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726

Περίεργο, μπήκα ν'αγοράσω και λέει ότι για σωστή χρήση πρέπει να έχω καφετιέρα και φλιτζάνια σε σχήμα πυραμίδας. :138:

Reaction score
209

Πήγα που λέτε κι εγώ σε μια από αυτές τις εταιρίες, αποδεχόμενος πρόσκληση μέσω αγγελίας.

Μας έκαναν μια παρουσίαση κάτι τύποι απίθανοι που φόραγαν όλοι ετοιματζίδικα σακάκια πάνω από t-shirt και αθλητικά παπούτσια πάνινα! Μεσ' στην αμερικανιά το όλο σκηνικό, αλλά από εκείνα τα κακέκτυπα που απλώς αυτά που λέγανε ήταν μεταφρασμένα από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Στο τέλος μας παρουσίασαν έναν προς έναν τους επιτυχημένους συνεργάτες τους, αρχίζοντας με εκείνον που είχε τα μικρότερα κέρδη και τις λιγότερες ώρες απασχόλησης (κάπου 350 ευρώ το μήνα με 2 ώρες την ημέρα) και έφτασαν σε κάποιον που συστήθηκε ως πρώην... οικοδόμος, αλβανικής καταγωγής που έβγαζε 5 χιλιάρικα το μήνα.
Όλοι ανεξαιρέτως φόραγαν σακάκια επάνω από τα ρούχα τους, άντρες/γυναίκες.

Στην παρουσίαση μας έδειξαν ότι το μοντέλο τους και καλά έχει κέρδη γιατί φεύγουν από τη μέση όλοι οι μεσάζοντες σε σχέση με το κλασικό εμπόριο - μεταφορείς, χονδρέμποροι, λιανέμποροι κλπ.

Έλα όμως που δε μας είπαν ότι οι πολύ περισσότεροι σε αριθμό μεσάζοντες γινόμαστε εμείς μέσω πυραμιδικού συστήματος!

Τεσπα, για να μην πολυλογώ, το δικτυακό μάρκετινγκ που λένε ότι κάνουν, δεν είναι τίποτε άλλο από άγρα πελατών που θέλουν να τους εντάξουν στη δική τους ομάδα της πυραμίδας.
Δηλαδή, αυτή η παρουσίαση και κατόπιν συνεργασία, δεν ήταν τίποτε άλλο από το άνοιγμα του πυραμιδικού συστήματος. Δηλαδή, ο κάθε ένας "πετυχημένος συνεργάτης" θα έπαιρνε καμιά 10αριά από όσους ήμαστε εκεί για να τους κάνει εκπαίδευση, και φυσικά να τους εντάξει στο δικό του σύστημα πωλήσεων.

Δεν πήγα στην εκπαίδευση. γκούγκλαρα τη συγκεκριμένη εταιρία και από αυτά που διάβασα, αποφάσισα να μην ασχοληθώ.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Περίεργο, μπήκα ν'αγοράσω και λέει ότι για σωστή χρήση πρέπει να έχω καφετιέρα και φλιτζάνια σε σχήμα πυραμίδας. :138:
Σύντεκνε μην πάρεις γιατί θα σ'αρέσει η γεύση του και θα ψάχνεσαι μετά:116:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726

Είχες καμιά ανάλογη εμπειρία; :105:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Μου έμειναν μόνο δέκα φακελάκια και ψάχνομαι,γι αυτό σου λέω...είναι εθιστικός....το γανόδερμά μου @@@@,τι μανιτάρι είναι αυτό:105:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726

Α, πάλι καλά! Νόμισα ότι σου άρεσε που...
...είδες καμιά ταινία σε προβολέα LCD, και ανησύχησα. :114:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Αφού οι lcd τώρα είναι κορυφαίοι...δεν τα έχεις μάθει τα νέα ε;;;;δεν διαβάζεις τον Κώστα μας ε ;;;
Δέκα μέρες φυλακή:116:...πρέπει να ξαναγράφεις στα 'προβόλια' και άσε τις πυραμίδες:103:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Re: Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

Για δώσε και κανένα λινκ.
Έχει πραγματικά πάρα πολλά. Αν γκουγκλάρεις πχ Colombian Coffee, θα σου βγάλει μέχρι και μικρούς παραγωγούς.
Ένα καλό μαγαζί με μεγάλη ποικιλία είναι αυτό: http://www.whittard.co.uk
Καφές έτοιμος, συσκευασμένος ή σε κόκκους, με αρώματα ή σκέτος, ταξινομημένος σε κατηγορίες αναλόγως την προέλευση (έχεις επιλογές πάνω από 50 μέρη του πλανήτη) ή το πόσο δυνατός είναι, ενώ μπορείς να κάνεις τα δικά σου μείγματα ή να εμπιστευτείς τις δικές τους προτάσεις, τα whittard blends. Φυσικά έχει τσάι, σοκολάτες κι άλλα προϊόντα.

Κι άμα τρώγεσαι να βρεις δουλειά, ζητάνε πάντα συνεργάτες. Κάνεις ένα μαγαζί κανονικό και πουλάς καφέδες απ' όλο το κόσμο όχι ένα συγκεκριμένο brand από σπίτι σε σπίτι...

...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.448

Μπα !!!
Η Κολομβία παράγει και καφέ;
Κι εγώ που νόμιζα ότι .................. τέλος πάντων.

:137: :137:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726

Έχει πραγματικά πάρα πολλά. Αν γκουγκλάρεις πχ Colombian Coffee, θα σου βγάλει μέχρι και μικρούς παραγωγούς.
Ένα καλό μαγαζί με μεγάλη ποικιλία είναι αυτό: http://www.whittard.co.uk
Καφές έτοιμος, συσκευασμένος ή σε κόκκους, με αρώματα ή σκέτος, ταξινομημένος σε κατηγορίες αναλόγως την προέλευση (έχεις επιλογές πάνω από 50 μέρη του πλανήτη) ή το πόσο δυνατός είναι, ενώ μπορείς να κάνεις τα δικά σου μείγματα ή να εμπιστευτείς τις δικές τους προτάσεις, τα whittard blends. Φυσικά έχει τσάι, σοκολάτες κι άλλα προϊόντα.

Κι άμα τρώγεσαι να βρεις δουλειά, ζητάνε πάντα συνεργάτες. Κάνεις ένα μαγαζί κανονικό και πουλάς καφέδες απ' όλο το κόσμο όχι ένα συγκεκριμένο brand από σπίτι σε σπίτι...

...
Ένας φίλος μου είχε προτείνει προ καιρού το Tailor made, όπου εκτός από να πιεις τον καφέ σου, μπορείς και ν' αγοράσεις για να φτιάξεις στο σπίτι. Και οι δύο καφέδες που προμηθεύτηκα από αυτούς (έναν Αιθιοπίας κι έναν Κένυας) είναι εξαιρετικοί. Σήμερα που τους ρώτησα, μου είπαν ότι στέλνουν με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.

Μπα !!!
Η Κολομβία παράγει και καφέ;
Κι εγώ που νόμιζα ότι .................. τέλος πάντων.
:137: :137:
Μιχάλη, άλλο "Colombian" κι άλλο "Colombiana"! :114:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886

Ένας φίλος μου είχε προτείνει προ καιρού το Tailor made, όπου εκτός από να πιεις τον καφέ σου, μπορείς και ν' αγοράσεις για να φτιάξεις στο σπίτι. Και οι δύο καφέδες που προμηθεύτηκα από αυτούς (έναν Αιθιοπίας κι έναν Κένυας) είναι εξαιρετικοί. Σήμερα που τους ρώτησα, μου είπαν ότι στέλνουν με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.
Όπως σου έχω πει είμαι από τους καλύτερους πελάτες του Tailor Made! :107:

Reaction score
0

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΛΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.309
:111::121:

Απαγορεύονται τα κεφαλαία. Εξαιρετικά επιχειρήματα...

Reaction score
25.443

ΙΕΤΣ!!!
ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΗ ΚΟΝΟΜΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ....
ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΕΝΩ...
ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΛΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
Αν ξέρεις από καφέ και ψάχνεσαι για τις καλύτερες ποικιλίες που μπορείς να βρεις, θα καταλήξεις μόνος σου σε συγκεκριμένoυς "specialty coffees" σύμφωνα με τη βαθμολογία που τους δίνουν εξειδικευμένοι όμιλοι σε διάφορες χώρες. Π.χ. Specialty Coffee Association of America.
Και τέτοιοι καφέδες υπάρχουν σε συγκεκριμένα καταστήματα. Δεν χρειάζεται να τα διαφημίσω εγώ, γιατί ο απαιτητικός πελάτης θα τα βρει μόνος του.

Κι εντάξει, εγώ έχω την τρέλα να ψάχνομαι. Έχω μηχανές, μύλους, θερμόμετρα, ζυγαριές ακριβείας, πετάω τον καφέ στις 3-4 βδομάδες από την ημερομηνία καβουρντίσματος κλπ.
Ο μέσος καταναλωτής καφέ μπορεί να επιλέξει μεταξύ αρκετών "τίμιων" προτάσεων που υπάρχουν στην αγορά. Χωρίς να προσπαθεί κανείς να τον πείσει ότι το δικό του προϊόν είναι καλύτερο ή ότι μπορεί ταυτόχρονα να τα 'κονομήσει αν γίνει συνεργάτης.

Και ναι, η γεύση είναι υποκειμενική, αλλά δεν γίνεται να υποστηρίζουμε την ανωτερότητα του καφέ της σειράς... Σαν να μιλάμε για καλό φαγητό και να συμπεριλαμβάνουμε τα fast food.

Το MLM δεν με απασχολεί όσο είμαι μακριά από αυτούς που το διαδίδουν. Δεν μου αρέσει η οποιαδήποτε προσέγγιση πωλητή που θέλει να "μου ανοίξει τα μάτια". Μου θυμίζει θρησκείες, αριστερούς, κλπ Όποιος γουστάρει βέβαια ασχολείται.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik