Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.982
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Ωραία. Και γιατί δε χαλάνε όταν πάνε να γραφτούν σε εξωτερικό δίσκο usb?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.982

Δεδομένα τα μεν, δεδομένα τα δε...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

πωπωπωπω ουτε στους χειροτερους εφιαλτες μου στο συστημα του ... "μουζαχεντιν του βινυλίου" (κατα Θεμη... καλε που ειναι αυτο το παιδι? :116:) να γινεται συζητηση ψηφιακη!!! :105:

Θα πηδηχτω απο το παραθυρο!!! :103:

ΥΓ δε πειραζει, πεστε κι αλλα, ως γνωστον ειμαι μαζοχας.... :114:
Μετα θα σας πως πως ακουγεται το ενα και πως το άλλο χιχιχχιχι...

Reaction score
373

Έτσι όπως πάμε με τα ψηφιακά θα μας είναι πιο απλό να ρυθμίζουμε μια κεφαλή από το να κυνηγάμε το jitter.:204::204:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
USB 24/96 -- > 24/192 ....

Οποτε αδειασει ο κατασκευαστης του DAC, θα μου το αναβαθμισει με τσιπακι USB 24/192 (καλυτερης εταιριας), σε σχεση με το USB 24/96 που εχει τωρα και αναγκαζεται τα αρχεια 24/192 να τα κομπρεσσαρει το software σε 24/96...

Αραγε, θα ακουσω διαφορες? :121:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

…δεν θα είχα παρακολουθήσει το νήμα
(15 σελίδες το Σ/Κ. προσωπικά έχω και μια Παράγκα…)
αν δεν μου σφύριζε κάποιο "πουλάκι" ότι έγινε αναφορά στους Lamm

antkots 555: Θα στειλω και εγω τα bryston στον...............LAMM για να τα κανω οικιακου χαρακτηρα,θα του πω να μου βαλει και καμια 10αρια λαμπες στον καθενα για να μπορω να ακουω μουσικη…

φίλτατε antkots,
α) μπορεί ο Lamm να είναι κορυφαίος σχεδιαστής… (σύμφωνα με τις αναφορές)
όμως, δεν νομίζω πώς είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν
(κατασκευαστικά εννοώ. δεν βάζω εδώ άλλες παραμέτρους…)

β, και γενικά…) ο Lamm στη σχεδίαση του και με τα γνωστά αποτελέσματα… ; ),
χρησιμοποιεί μόνο μία λάμπα.
(των 80 περίπου ευρώ. όχι των 500, 1.000 ή και 2.000 +)
άρα, συμπεραίνω/με πώς δεν θα μπορούσε να σε ικανοποιήσει. (καμια 10αρια λαμπες)
θα πρέπει ίσως να απευθυνθείς αλλού.

γ) δεν υπάρχουν ενισχυτές οικιακού, στουντιακού, κ.λπ. χαραχτήρα.
(και όποιος λέει το αντίθετο, καλύτερα να κάνει καμιά άλλη δουλειά…)
(θα έλεγα -περίπου- και στα ηχεία. εγώ π.χ., αν είχα στούντιο, θα -ή μπορεί- χρησιμοποιούσα Magnepan)

ο ενισχυτής (ή το μηχ/μα) μετράει ή δεν μετράει, παίζει ή δεν παίζει.

φυσικά -και εκτός από τη κρίση- παίζει και το προσωπικό γούστο του καθενός.
όπως πιθανόν παίζει και το πόσο συμπαθής/αρεστός -για διαφόρους λόγους- (άλλο "μεγάλο" κεφ.
και συναφές με τη κρίση που ανέφερα), είναι και αυτός που το αντιπροσωπεύει.

το αν μερικά μηχ/τα χρησιμοποιούνται σε στούντιο, οι λόγοι είναι 'πολλοί' (πού δεν θα κάτσω να τους αναλύσω τώρα…) και ο βασικότερος, πιστεύω εγώ, ο οικονομικός.

edit:
όσο για την -αρχική- "προσπάθεια" εντυπωσιασμού του φίλτατου Χρήστου,
ότι δηλ. με τα σημερινά του watt παίζει καλύτερα από τα προηγούμενα πολλαπλάσια…

να πώ ότι αυτό δεν είναι κάτι το σπέσιαλ το καταπληκτικό, που θα πρέπει να μας αφήνει άφωνους, εφʼ όσον το ηχείο είναι -στα χαμηλά- ενεργό (και ο ενισχυτής έχει να οδηγήσει τις μεσο-υψηλές συχνότητες) και εφʼ όσον ο νέος, μικρότερος, ενισχυτής είναι ποιοτικά καλύτερος.
(και ένας ποιοτικός SET μπορεί να το κάνει!)

επʼ αυτού, κάτι νομίζω είπε και ο Alex Z. στο 576 ποστ.

επίσης -και με όσα διαβάζω- δεν καταλαβαίνω, ποιός ήταν ο λόγος ύπαρξης/επιλογής του προηγούμενου wattοβόρου.

(άσχετα αν εγώ δεν θα έκανα αχταρμά, δεν θα μπέρδευα δηλ. δύο διαφορετικούς σε χαρακτηριστικά αλλά φαντάζομαι και σε χαραχτήρα ενισχυτές. /ενσωματωμένος ενεργός και εξωτερικός.
μπορεί να κάνω και λάθος.
δεν μου έχει τύχη να το δοκιμάσω/πειραματιστώ)

καλή συνέχεια.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αγαπητε Μιχαλη,

1. Δεν προσπαθησα να εντυπωσιασω κανεναν!
ΕΓΩ εντυπωσιαστηκα απο την καλυτερη συνεργεια του σημερινου μου SE εναντι του GRDG Model 8T...

2. Ο σερβοενισχυτης μου ειναι αναποσπαστο μερος των ηχειων και ειναι ειδικου σκοπου και ετσι δεν θα μπορουσε να ειναι της αυτης τεχνολογιας και ο ενισχυτης των μεσουψηλων... μαλιστα για τα ενεργα ηχεια της Genesis ηταν γενικη διεθνως η προτιμηση στους Audio Research και κατα δευτερον στους Jeff Rowland για την οδηγηση των ribbon.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

επι τη ευκαιρια μια ερωτηση:
Οταν πατησω το play στο laptop για να παιξω ενα αρχειο υψηλης αναλυσης, μεσολαβει ενα μικρο χρονικο διαστημα με την ενδειξη buffering... πριν ακουσω ηχο! Αυτο τι ειναι?
Κι εμένα μου το κάνει ο foobar. Πρέπει να το κάνει επειδή φορτώνει στην Ram το μουσικό αρχείο.
Κάνει buffering τα data αποκωδικοποιημένα κιόλας, έτσι για να μην αγχώνονται και αυτοί που...ακούν διαφορές μεταξύ π.χ. flac & wav...:138:

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Ωραία. Και γιατί δε χαλάνε όταν πάνε να γραφτούν σε εξωτερικό δίσκο usb?
Δεδομένα τα μεν, δεδομένα τα δε...
Δε "χαλάνε" σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις.
Απλά στη δεύτερη περίπτωση (δηλ. DAC) "παράλληλα" μετατρέπονται οπότε παίζει ρόλο και ο τρόπος που στέλνονται.
Πόσο ρόλο? Δε γνωρίζω, χρειάζονται μετρήσεις & εξαρτάται από την υλοποίηση κλπ.

gonis

Luger
Reaction score
12.174

Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος όλου του thread έχει στοιχεία εντυπωσιασμού και ειμαι σιγουροσ ότι κάτι διαφορετικό οραματιζοταν ο vlassis όταν ξεκινούσε την κατηγορία <<Ηχητικές αποδράσεις>>.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

αγαπητέ μου Χρήστο,
(και να αποχωρήσω)
εσύ φυσικά -και αρχικά- εντυπωσιάστηκες (εγώ που δεν το άκουσα;) και μετέφερες και τον
ενθουσιασμό σου.

(λογικό και σύννομο : ) το βρίσκω.)

και δεν λέω πώς έχω αντίρρηση ή ότι διαφωνώ σε αυτά πού λές..

άλλο βασικά είπα.
ότι δηλ. και με δύο λόγια, ένα ένεργό -στο βασικό του μέρος- ηχείο δεν χρειάζεται πίσω του,
ένα κτήνος ενισχυτή.

και αυτά τα λέω με την -όποια- λογική μου. (και βασιζόμενος και σε όσα ανέφερες)
και παρʼ όλα αυτά, μπορεί, επαναλαμβάνω, να κάνω και λάθος.
δεν γνωρίζω ούτε τα ηχεία σου ούτε τους ενισχυτές σου.

Όσο για το: μαλιστα για τα ενεργα ηχεια της Genesis ηταν γενικη διεθνως η προτιμηση...

λέω, ας αφήσουμε τη διεθνή γενικώς προτίμηση τώρα...

εξ άλλου την έχω δεί (τι λέγεται/γράφεται δηλ.) με τα 801 π.χ. (αλλά και με τα Magnepan)
Δεν μου λέει τίποτα!

(όπως δεν μου λένε -τουλάχιστον πολλά- και τα dealς των κατασκευαστών στα show)

Sincerely : )
Μιχάλης.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος όλου του thread έχει στοιχεία εντυπωσιασμού και ειμαι σιγουροσ ότι κάτι διαφορετικό οραματιζοταν ο vlassis όταν ξεκινούσε την κατηγορία <<Ηχητικές αποδράσεις>>

Αγαπητε Gonis η συγκεκριμενη κατηγορια δημιουργηθηκε με σκοπο οποιοδηποτε μελος να μπορει να ανεβασει φωτος και σαφως να σχολιασουμε το συστημα του .
Ετσι ακριβως και ο Χρηστος,ο Αντωνης ,ο Βλασης και λοιποι ανεβασαν φωτος απο το συστημα που με αγαπη και μερακι εχουν στησει με την παροδο των χρονων και το μοιραστηκαν μαζι μας............

Ηχητικες αποδρασεις λοιπον και τα μυαλα στις μπορνες και τους Ludhall.............................

Και να πω την αληθεια........ετσι το ειχα φανταστει και ετσι θελω να συνεχισει να υπαρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.268
δωσε κ σωσε Βλασση...μια τρελλα εχουμε μη την χασουμε κι αυτη...

(δηλαδη μια απ ολες βρε παιδι μου...)!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.481

Και να πω την αληθεια........ετσι το ειχα φανταστει και ετσι θελω να συνεχισει να υπαρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πσσσσσσσ...:414:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Όσο για το: μαλιστα για τα ενεργα ηχεια της Genesis ηταν γενικη διεθνως η προτιμηση...... λέω, ας αφήσουμε τη διεθνή γενικώς προτίμηση τώρα...
Δηλαδη Μιχαλη γνωριζεις καποια πραγματα για τα ηχεια Genesis και το τι ενισχυτες ταιριαζουν σε αυτο το ηχειο περισσοτερο απο τους κατοχους τους? Σου επαναλαμβανω οτι οι μισοι απο τους ιδιοκτητες των μεγαλων Genesis τα παιζουν με Audio Research, τι να κανουμε τωρα δηλαδη? :121:

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani