Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.516
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

...
το αν μερικά μηχ/τα χρησιμοποιούνται σε στούντιο, οι λόγοι είναι 'πολλοί' (πού δεν θα κάτσω να τους αναλύσω τώρα…) και ο βασικότερος, πιστεύω εγώ, ο οικονομικός.
Υπονοείς ότι μιά υψηλή ηχητική απόδοση που μένει σταθερή σε βάθος χρόνου-αντί να εξαρτάται από τις εκάστοτε...΄΄φωτοσπάθες Jedi ηχοϊπποτών΄΄- δεν πρέπει να ΄΄παίζει΄΄ και πολύ στην Premier League των studio...
επίσης -και με όσα διαβάζω- δεν καταλαβαίνω, ποιός ήταν ο λόγος ύπαρξης/επιλογής του προηγούμενου wattοβόρου.
Wattοβόρος ενισχυτής ο Jeff Rowland;Δηλαδή πόσα..Watt απαιτεί στην είσοδό του ώστε ν'αποδίδει πλήρη ισχύ;:137:
Mήπως οι μονοτελείς ενισχυτές είναι και αυτοί ενεργοβόροι σε παραπλήσιο βαθμό;
...
Και να πω την αληθεια........ετσι το ειχα φανταστει και ετσι θελω να συνεχισει να υπαρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To όποιο στοιχείο εντυπωσιασμού δεν χρειάζεται ν'αποτελεί μέρος του προβλήματος.Μπορεί κάλλιστα να επιλεγεί ως μέρος της...λύσ(σ)ης.:126:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.169
Απάντηση: USB 24/96 -- > 24/192 ....

Οποτε αδειασει ο κατασκευαστης του DAC, θα μου το αναβαθμισει με τσιπακι USB 24/192 (καλυτερης εταιριας), σε σχεση με το USB 24/96 που εχει τωρα και αναγκαζεται τα αρχεια 24/192 να τα κομπρεσσαρει το software σε 24/96...

Αραγε, θα ακουσω διαφορες? :121:
Δεν νομίζω να τα κομπρεσάρει, απλά χρησιμοποιεί χαμηλότερη συχνότητα δειγματοληψίας.

Τώρα για τις διαφορές , αν θα ακούσεις , είναι δύσκολο να απαντήσω.:116:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.169

Υπονοείς ότι μιά υψηλή ηχητική απόδοση που μένει σταθερή σε βάθος χρόνου-αντί να εξαρτάται από τις εκάστοτε...΄΄φωτοσπάθες Jedi ηχοϊπποτών΄΄- δεν πρέπει να ΄΄παίζει΄΄ και πολύ στην Premier League των studio...

Wattοβόρος ενισχυτής ο Jeff Rowland;Δηλαδή πόσα..Watt απαιτεί στην είσοδό του ώστε ν'αποδίδει πλήρη ισχύ;:137:
Mήπως οι μονοτελείς ενισχυτές είναι και αυτοί ενεργοβόροι σε παραπλήσιο βαθμό;

Γιατί δλδ ? βατοβόροι είναι μόνο αυτοί που απαιτούν βατς στην είσοδό τους ?
Αυτοί δλδ που καταναλώνουν πολλά βατς απο το δίκτυο τι είναι? απλά και μόνο αμπεροβόροι?:
116:

To όποιο στοιχείο εντυπωσιασμού δεν χρειάζεται ν'αποτελεί μέρος του προβλήματος.Μπορεί κάλλιστα να επιλεγεί ως μέρος της...λύσ(σ)ης.:126:
Βάζεις φυτιλιές :116:

Reaction score
460

…δεν θα είχα παρακολουθήσει το νήμα
(15 σελίδες το Σ/Κ. προσωπικά έχω και μια Παράγκα…)
αν δεν μου σφύριζε κάποιο "πουλάκι" ότι έγινε αναφορά στους Lamm

antkots 555: Θα στειλω και εγω τα bryston στον...............LAMM για να τα κανω οικιακου χαρακτηρα,θα του πω να μου βαλει και καμια 10αρια λαμπες στον καθενα για να μπορω να ακουω μουσικη…

φίλτατε antkots,
α) μπορεί ο Lamm να είναι κορυφαίος σχεδιαστής… (σύμφωνα με τις αναφορές)
όμως, δεν νομίζω πώς είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν
(κατασκευαστικά εννοώ. δεν βάζω εδώ άλλες παραμέτρους…)

β, και γενικά…) ο Lamm στη σχεδίαση του και με τα γνωστά αποτελέσματα… ; ),
χρησιμοποιεί μόνο μία λάμπα.
(των 80 περίπου ευρώ. όχι των 500, 1.000 ή και 2.000 +)
άρα, συμπεραίνω/με πώς δεν θα μπορούσε να σε ικανοποιήσει. (καμια 10αρια λαμπες)
θα πρέπει ίσως να απευθυνθείς αλλού.

γ) δεν υπάρχουν ενισχυτές οικιακού, στουντιακού, κ.λπ. χαραχτήρα.
(και όποιος λέει το αντίθετο, καλύτερα να κάνει καμιά άλλη δουλειά…)
(θα έλεγα -περίπου- και στα ηχεία. εγώ π.χ., αν είχα στούντιο, θα -ή μπορεί- χρησιμοποιούσα Magnepan)

ο ενισχυτής (ή το μηχ/μα) μετράει ή δεν μετράει, παίζει ή δεν παίζει.

φυσικά -και εκτός από τη κρίση- παίζει και το προσωπικό γούστο του καθενός.
όπως πιθανόν παίζει και το πόσο συμπαθής/αρεστός -για διαφόρους λόγους- (άλλο "μεγάλο" κεφ.
και συναφές με τη κρίση που ανέφερα), είναι και αυτός που το αντιπροσωπεύει.

το αν μερικά μηχ/τα χρησιμοποιούνται σε στούντιο, οι λόγοι είναι 'πολλοί' (πού δεν θα κάτσω να τους αναλύσω τώρα…) και ο βασικότερος, πιστεύω εγώ, ο οικονομικός.

edit:
όσο για την -αρχική- "προσπάθεια" εντυπωσιασμού του φίλτατου Χρήστου,
ότι δηλ. με τα σημερινά του watt παίζει καλύτερα από τα προηγούμενα πολλαπλάσια…

να πώ ότι αυτό δεν είναι κάτι το σπέσιαλ το καταπληκτικό, που θα πρέπει να μας αφήνει άφωνους, εφʼ όσον το ηχείο είναι -στα χαμηλά- ενεργό (και ο ενισχυτής έχει να οδηγήσει τις μεσο-υψηλές συχνότητες) και εφʼ όσον ο νέος, μικρότερος, ενισχυτής είναι ποιοτικά καλύτερος.
(και ένας ποιοτικός SET μπορεί να το κάνει!)

επʼ αυτού, κάτι νομίζω είπε και ο Alex Z. στο 576 ποστ.

επίσης -και με όσα διαβάζω- δεν καταλαβαίνω, ποιός ήταν ο λόγος ύπαρξης/επιλογής του προηγούμενου wattοβόρου.

(άσχετα αν εγώ δεν θα έκανα αχταρμά, δεν θα μπέρδευα δηλ. δύο διαφορετικούς σε χαρακτηριστικά αλλά φαντάζομαι και σε χαραχτήρα ενισχυτές. /ενσωματωμένος ενεργός και εξωτερικός.
μπορεί να κάνω και λάθος.
δεν μου έχει τύχη να το δοκιμάσω/πειραματιστώ)

καλή συνέχεια.
H αναφορα στα Lamm κλπ εχουν να κανουν με μια παλια ιστορια,και να εισαι σιγουρος φιλε μου οτι μονο πλακα εκανα.

Θα ειχε πλακα να παρακολουθουσες καποια θεματα σε αλλο φιλκο σαιτ,πιστεψε με.

Αλλωστε νομιζω με γνωριζεις.

Παντα φιλικα,Αντωνης Κοτσωνης.

Reaction score
1.685

... επαναλαμβανω οτι οι μισοι απο τους ιδιοκτητες των μεγαλων Genesis τα παιζουν με Audio Research, τι να κανουμε τωρα δηλαδη? :121:
Κι οι αλλοι μισοι?
Με 25 αντε 50 wαtts?

Αμ τοπε εκεινος ο @$@ EAR, δεν τοπε?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ξερω πολλους με 80αρηδες A-R μη τρελαινεσαι....
Οι υπολοιποι με Rowland, Pass Labs κλπ....

Ημουνα ετοιμος να παω και σε class D, 2x500 watts - καλα τα πηγε (δε λεω μαρκα) αλλα αυτο που πηρα απο τον συγκεκριμενο SET δεν το πηρα ουτε με τον R ουτε με τον class D....

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

αφού με διέκοψαν επανειλημμένα επισκέψεις και τ/φ. …

Όχι Χρήστο…
δεν είπα, ή τουλάχιστον δεν εννοούσα, αυτό πού λές. *

(εξ άλλου είπα πώς δεν γνωρίζω τα ηχεία σου)

για αυτά πού γράφονται γενικώς στο διαδίκτυο μίλησα. και τα οποία δεν τα έχω σε μεγάλη υπόληψη. (ανάλογα φυσικά και ποιός τα γράφει)
και έφερα σαν παράδειγμα τα 801 (με τους Νέμο κάποτε και -μετά το deal- με τους Classe. Αν δεν κάνω λάθος. από μνήμης γράφω) και τα Magnepan.

επίσης, εσύ, στο προηγούμενο ποστ σου (662), δεν μίλησες για ιδιοκτήτες.
μίλησες (αόριστα) για: γενικη διεθνως προτιμηση.
μπορεί να το εννοούσες και δεν το κατάλαβα εγώ.
όχι πώς έχει μεγάλη διαφορά ο επηρεασμός και των μεν και των δε…

και επίσης, αν το ψειρίσω
και στη μία και στην άλλη περίπτωση, ούτε εσύ ακολούθησες την γενικη διεθνως προτιμηση.
για την οποία τώρα κόπτεσαι.
(και μην παρεξηγείς το κόπτεσαι. ειλικρινά. χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη γιατί κτυπάει πιο πιασάρικα : )
και δείχνει …μόρφωση. : ) )

και εξηγούμαι.
α) αγόρασες τον Jeff Rowland αντί του Audio Research. (1[/FONT]oς στη διεθνή προτίμηση)
β) τον αντικατέστησες όχι με Audio Research αλλά με άλλον, τρίτο.

δεν λέω -και δεν είπα, αφού, δεν γνωρίζω- ότι έκανες λάθος.
μπορεί τώρα να έκανες το σωστό.
και άρα, πάει περίπατο και η: γενικη διεθνως προτιμηση. (πού ανέφερες)

για να τελειώνω, και να πάω και στον αστερίσκο της πρώτης γραμμής, δέχομαι ότι υπεύθυνος για τα περισσότερα είναι το πληκτρολόγιο.

καληνύχτα.
και άλλο πίνγκ–πόνγκ, στο παρών νήμα, δεν παίζω.

Butia, με το wattοβόρος (και κατά το αιμοβόρος : ) ) εννοούσα -περιττά- ισχυρός.
(σύμφωνα και με τα γραφόμενα του Χρήστου)
συγνώμη αν δεν εκφράστηκα καλά.

Υ.Γ. καμία παρεξήγηση από εμένα Κε Κοτσώνη. Ειλικρινά!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...

γ) δεν υπάρχουν ενισχυτές οικιακού, στουντιακού, κ.λπ. χαραχτήρα.
(και όποιος λέει το αντίθετο, καλύτερα να κάνει καμιά άλλη δουλειά…)

...
:446:

...

(θα έλεγα -περίπου- και στα ηχεία. εγώ π.χ., αν είχα στούντιο, θα -ή μπορεί- χρησιμοποιούσα Magnepan)

...
Πολύ σωστά!

Επίσης, πολύ σωστή η χρήση της λέξης "περίπου" μια και οι ανάγκες αλλά και οι επιδόσεις σε ό,τι αφορά στα ηχεία διαφοροποιούνται ανάλογα με την απόσταση ακρόασης (nearfield, midfield, main ...)

Γενικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μη χρησιμοποιηθεί ένα "Home" ηχείο που συγκεντρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συχνοτικής και φασικής απόκρισης τόσο on-axis όσο και σε ένα ικανοποιητικό εύρος off-axis (το εν λόγω σημείο είναι λίγο "λεπτό" μια και έχει να κάνει όχι απλά με την απόκριση πλάτους αλλά με την απόκριση ισχύος του ηχείου), δυναμικού εύρους, αλλά και (χαμηλής) αρμονικής παραμόρφωσης ακόμα και σε χρήση Mastering.

(Το να ικανοποιηθούν βέβαια οι παραπάνω προϋποθέσεις ταυτόχρονα δεν είναι και κάτι εύκολο...)

Κι αυτό το γράφω καίτοι είμαι "δηλωμένος οπαδός" των λεγόμενων "monitor" ηχείων, τα οποία φυσικά προτείνω σε κάθε ευκαιρία, μια και αν προέρχονται από σοβαρές εταιρείες προσφέρουν ικανοποιητικότατη απόδοση (το καθένα στα πλαίσια της τιμής του φυσικά...) μαζί με έναν κατα κανόνα εξαιρετικό λόγο value for money, απότοκο ίσως και της διαφορετικής πολιτικής τιμολόγησης ανάμεσα στον καταναλωτικό και τον επαγγελματικό χώρο (ακόμα μάλιστα και αν μιλάμε για το ίδιο brand).

Με την παραπάνω λογική, θεωρώ πολύ πιο "κορυφαίο" ως βιομηχανικό επίτευγμα το Focal SM9 σε σχέση με το Grande Utopia EM, παρότι το δεύτερο είναι καταφανώς ανώτερο ως ηχείο.

Όσο για τα Magnepan, δε θα 'σουν ο μόνος:

http://www.barrydiamentaudio.com/studio.htm

Στα Nordost "μας τα χαλάει" ο Barrης...

...

ο ενισχυτής (ή το μηχ/μα) μετράει ή δεν μετράει, παίζει ή δεν παίζει.

...
:446:

Με την υποσημείωση (για έμφαση των παραπάνω), ότι αν το μηχάνημα "μετράει", και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζει.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

@ Μ. Φουασης

Εγω ειχα ενα recommendation απο την Genesis (τον σχεδιαστη του σερβοενισχυτη) για τον Rowland (ασε που τον ειχα παρει και νωριτερα απ' οτι τα Genesis... χαχαχαχα)

Ο μακαριτης ο Νικος ο Κακαδελης ηθελε βεβαια να μου πουλησει Mark Levinson μαζι με τα ηχεια αλλα....

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...

...
Δε νομίζω ότι είναι ο βασικότερος Μιχάλη...

Και πιθανόν δυστυχώς...

Και στο γράφω εγώ που επαινώ πολλά επαγγελματικά μηχανήματα για τον εξαιρετικό λόγο value for money που προσφέρουν.

Δυστυχώς, και ο χώρος των επαγγελματιών κουβαλάει ορισμένες από τις αρρώστιες του Home Audio χώρου, αν και επ' ουδενί σε τόσο τραγικά και εξευτελιστικά γελοίο βαθμό όσο στο λεγόμενο Χά(λ)ι Εντ.

Συνεπώς, δεν είναι απίθανο να δεις επαγγελματίες να έχουν ξοδέψει χοντρά φράγκα για μετατροπείς, EQ, compressors και κάθε είδους επεξεργαστές κλπ., και να δουλεύουν με ηχεία των 1500 Ευρώ και βγάλε...

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και η νοοτροπία.

Κάτι ξέρει ο ChrisHat όταν γράφει ότι "ο ευκολότερος τρόπος να ανέβει το επίπεδο της παγκόσμιας μουσικής παραγωγής θα ήταν να γίνουν μαζικές δωρεές σοβαρών πραγματικά Hi-End home ηχείων σε επαγγελματίες"...

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

Alex,
δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε studio με (άποψη) Magnepan. (V)

στο Spoiler σου, = ; )

ο ChrisHat, πρίν χρόνια πολλάα, αυτό πού είπε, σκέπτονταν (σωστά!) να το κάνει πράξη στο studio του.
(όχι φυσικά ζητώντας, ο άνθρωπος, δωρεά)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.832

εξ άλλου την έχω δεί (τι λέγεται/γράφεται δηλ.) με τα 801 π.χ. (αλλά και με τα Magnepan)
Δεν μου λέει τίποτα!
με τα μαγκ τι "λέγεται/γράφεται";

και η δικιά σου άποψη (για την οδήγησή τους) ποια είναι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.832

Ημουνα ετοιμος να παω και σε class D, 2x500 watts - καλα τα πηγε (δε λεω μαρκα) αλλα αυτο που πηρα απο τον συγκεκριμενο SET δεν το πηρα ουτε με τον R ουτε με τον class D....
1. πες μάρκα (μη ντρέπεσαι, δεν υπάρχει λόγος)

2. πες μας και τις διαφορές που άκουσες από τον D με τον R και με τον SET.

αναμένω εναγωνίως...:120::120:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

1. πες μάρκα (μη ντρέπεσαι, δεν υπάρχει λόγος)

2. πες μας και τις διαφορές που άκουσες από τον D με τον R και με τον SET.

αναμένω εναγωνίως...:120::120:
Πριτς!!!! Τωρα που εγινες Editor να τα αντιγραψεις στο περιοδικο σου? Τι μου δινεις? :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.832

σου δίνω δώρο ανεκτίμητης αξίας (τη μαγική συνταγή)

πες τα όλα τώρα! και μετά θα λάβεις το δώρο σου!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
class D ενισχυτης στο rack μου....

OK βαζω μια φωτο απο μια δοκιμη πριν 4,5 χρονια, να βρειτε ποιος ειναι ο class D ενισχυτης στο rack μου (και δεν ειναι 2χ500 αλλα και κατι παραπανω....)

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani