Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Να και κάτι χρήσιμο που βγήκε .......
Και κλάμα ο Βλάσης.......:411:
oχι πια κυριε Μανο μας αλλα και Βασιλη μας!!!!!!

Reaction score
1.685

Σε εκείνη την μάζωξη στην Ηχοέκφραση είχα φέρει και τη πρώτη έκδοση του UMMAGUMMA. To βάλαμε σε πλατώ μάζας με MC clearadudio titanium εάν θυμάμαι καλά.
Ενα ακουστικό δράμα σε σημείο να κάνει τον ΝΜ να το βγάλει. Το ίδιο κομμάτι στο λινν μου είναι απόλαυση. Μα φυσικά.... είναι για αυτό το πλατώ και όχι για το άλλο.
Γιωργο, μπορω να διαφωνησω?

Δεν ακουστηκε 'χαλια' γιατι το Linn του "ταιριαζει" καλυτερα.
Το Linn εχει εναν ραθυμο ηχο - μελωδικο (ψιλοσαλτσατο) που σε πολλους δημιουργει ομορφη αισθηση. Απο την αλλη τα δυναμικα σ αυτο αποτελουν μια αγνωστη λεξη. - Το εχω κι αυτο και το ξερω πολυ καλα. Τα ηδη της μουσικης που μπορεις να απολαυσεις ειναι λιγα.

Ακουστηκε λοιπον 'χαλια' γιατι Acoustic Solid και SME , οπως και SME με clearaudio εχουν "τσακωθει πολλα χρονια". - Δεν καθεται αυτος ο συνδιασμος με τιποτα !!!

Reaction score
2.248

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι την τελευταία δεκαπενταετία δεν έχουν εμφανιστεί αξιόλογα έργα διαθέσιμα υπό μορφή υψηλής ποιότητας ψηφιακών master ή ριπαρισμένων SACD,ή το αντίθετο;
(Ρωτώ εγκυκλοπαιδικά,γιά λογαριασμό όσων δεν είμαστε...εξοικειωμένοι με ποταπά σπορ:126:)
Το αξιόλογο είναι υποκειμενικό αλλά και αντικειμενικό από τις πωλήσεις του έργου ή τις επανανεκδόσεις. Η διαχρονικοτητά του έργου όμως είναι όμως αυτή που θα ορίσει αξιόλογο ένα έργο ή όχι.
Βάση αυτού θα σου πω ότι σήμερα δεν βλέπω πολλά έργα να γίνονται αξιόλογα σε αντίθεση με τα παλιά έργα με τις νέες γενιές που δεν τα γνώρισαν να τα αναζητούν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Μην ξεχνας οτι ο τορνος που εκοβε το μαστερ εχει τεραστια ροπη και ετσι χρειαζεται ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΠΗ για να αναπαραχθει η μουσικη από το βινύλιο διατηρωντας την ΔΥΝΑΜΙΚΗ της....
Κατά τα άλλα τα direct drive είναι ανεπαρκή........
Kitsous mother sitting pleking pullover

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Τελικα, να παρω κι εγω METRIC για ναμαι ΙΝ? :116:

και θα βαλω το manual πανω πανω, να φαινεται....
Να πάρουμε δύο μαζί να πετύχουμε καλύτερη τιμή, γιατί το σκέφτομαι πολύ μετα από την πολύ κατατοπιστική συζήτηση!!! Λ.Σ.

Reaction score
1.685

Μην ξεχνας οτι ο τορνος που εκοβε το μαστερ εχει τεραστια ροπη και ετσι χρειαζεται ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΠΗ για να αναπαραχθει η μουσικη από το βινύλιο διατηρωντας την ΔΥΝΑΜΙΚΗ της....
Δεν ισχυει κατι τετοιο Μανο, μην το παιρνεις τοις μετρητοίς.

Κατά τα άλλα τα direct drive είναι ανεπαρκή........
Kitsous mother sitting pleking pullover

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564

Τελικα, να παρω κι εγω METRIC για ναμαι ΙΝ? :116:

και θα βαλω το manual πανω πανω, να φαινεται....
Δεν σου δινουν....ξερουν για σενα στην εταιρια οτι εισαι κουφαλογο και σου λεει χαραμι θα παει!!!!!!!!!!!!!!

αλλωστε στο λογοτυπο τους γραφει------FOR PURIST WITH OPEN MINDS ONLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ακουστε το βαρυ πλατω του ΝΜ..... με δισκο ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ..... :114:

Last edited by a moderator:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348

τι δουλεια κανει αυτος που εγραψε τα παρακατω?? μην ειναι μηχανικος ηχου? θελει πολυυυυ μυαλο να καταλαβει κανεις τι εννοω οταν λεω κανει "mastering"? κανε μια μικρηηηη προσθπαθεια να καταλαβεις....

"Συγκρίνοντας καλά βινύλια με original master tape το SP10 ακούγεται σχεδόν σαν το master tape.
To Linn συνήθως ακούγεται αλλοιώς, ακούγεται καλύτερα ! Σαν να έχει γίνει πετυχημένο "mastering " !"

Θάθελα νάξερα ποιός λέει τέτοιες παπαριές.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν σου δινουν....ξερουν για σενα στην εταιρια οτι εισαι κουφαλογο και σου λεει χαραμι θα παει!!!!!!!!!!!!!!

αλλωστε στο λογοτυπο τους γραφει------FOR PURIST WITH OPEN MINDS ONLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εσυ ειπαμε, θα μου το φερεις σπιτι.....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

"Συγκρίνοντας καλά βινύλια με original master tape το SP10 ακούγεται σχεδόν σαν το master tape.
To Linn συνήθως ακούγεται αλλοιώς, ακούγεται καλύτερα ! Σαν να έχει γίνει πετυχημένο "mastering " !"
Αυτα τα πλατω ακουσε, αυτα λεει....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564

Τελικα εχει σουξε...........η γυριστρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:403::405::205:

Reaction score
2.248

Μπορεί κάποιος να πει το αποσβεστικό υλικό και την ποσότητα της μάζας που κρίνεται ικανοποιητική για ένα πλατώ για την απόσβεση των κραδασμών?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

Βρε Χρήστο, και με το συμπάθιο δηλαδή, αυτά τα χαζά που λες τα πιστεύεις ή τα λες έτσι για πλάκα;

ειλικρινά νομίζω πως αστειεύεσαι, δε μπορεί δηλαδή...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

Μπορεί κάποιος να πει το αποσβεστικό υλικό και την ποσότητα της μάζας που κρίνεται ικανοποιητική για ένα πλατώ για την απόσβεση των κραδασμών?

η πολύ μάζα κύριο στόχο έχει την σταθερότητα περιστροφής (λόγω αδράνειας), πράγμα που φυσικά εξασφαλίζεται και με άλλους τρόπους (δηλαδή και χωρίς τόσο πολύ μάζα) και είναι απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος από την απαρχή των πικάπ, είναι κύριο χαρακτηριστικό λειτουργίας. Ως ελάχιστη μάζα του κινούμενου μέρους δύσκολα θα βρεις κάτω του κιλού, παρά μόνο σε κάποια ψευτοπικάπ πλαστικά που είναι έτσι κι αλλιώς εντελώς της πλάκας. η απόσβεση των κραδασμών γίνεται με τη συνολική σχεδίαση (όχι από κάποιο συγκεκριμένο "αποσβεστικό" υλικό) και υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές λύσεις, με καλύτερη μάλλον αυτή του 1200, το οποίο ως γνωστό δε καταλαβαίνει κιχ από κραδασμούς. Επίσης αποτελεί απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος από την απαρχή των πικάπ, καθώς τα δυο αυτά μαζί ξέρεις πολύ καλά πως τα λένε...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βρε Χρήστο, και με το συμπάθιο δηλαδή, αυτά τα χαζά που λες τα πιστεύεις ή τα λες έτσι για πλάκα;

ειλικρινά νομίζω πως αστειεύεσαι, δε μπορεί δηλαδή...
Τοτε δεν αντιλαμβανεσαι τι λεω!!! Οι ισχυρες ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ τις οποιες ανετα εκοψε ο τορνος φρεναρουν (ανεπεστητα αλλα ακουστα!!!) την περιστροφη του δισκου οταν "διαβαζονται" απο την κεφαλή, αν ο δισκος κατα την αναπαραγωγη δεν ειναι "δεμενος" καλα με βαρυ πλατω!!!!!!

Ο τεχνολαγνος εγωισμος σας δεν σας αφηνει να σκεφτειτε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ πραγματα.....

Reaction score
1.685

... με καλύτερη μάλλον αυτή του 1200, το οποίο ως γνωστό δε καταλαβαίνει κιχ από κραδασμούς.
Καλα, δεν ειναι ετσι.
Οταν κτυπησεις το σασσι γινεται ακουστικο πανηγυρι.....τυφλα να χουν οι μποτιες...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Δεν ισχυει κατι τετοιο Μανο, μην το παιρνεις τοις μετρητοίς.
Να το πάρω σε 12 άτοκες με κάρτα ;:414::422:

Reaction score
1.685

Μη το παρεις καθολου, αστο !!! :138:

Υ.Γ
Υποθετω πως καταλαβες οτι η φραση μου απευθυνοταν στο απο πανω quote.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882

Το αξιόλογο είναι υποκειμενικό αλλά και αντικειμενικό από τις πωλήσεις του έργου ή τις επανανεκδόσεις. Η διαχρονικοτητά του έργου όμως είναι όμως αυτή που θα ορίσει αξιόλογο ένα έργο ή όχι.
Βάση αυτού θα σου πω ότι σήμερα δεν βλέπω πολλά έργα να γίνονται αξιόλογα σε αντίθεση με τα παλιά έργα με τις νέες γενιές που δεν τα γνώρισαν να τα αναζητούν.
Δηλαδή να υποθέσουμε ότι δεν έχουν εμφανιστεί ούτε ποιοτικά remaster σε διαχρονικά-από καλλιτεχνικής σκοπιάς- έργα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.337
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS