Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.347
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".

Πιστευω οτι λογω της μεγαλης του ταχυτητας, δεν 'ακουγονται' καποιες "ουρες". - πολυ απλοικα.
Εφ εξής δεν ήσουν παρών στην εκτέλεση του,ή έστω στην παραγωγή του δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι πραγματικά.
Οπότε τα περί υπέρ-υποαπόσβεσης πάνε στον Καιάδα.

Reaction score
1.685

Δηλαδή, για να προτιμήσεις την ορθότητα του ενκορ, βασική παράμετρος είναι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επιλογές να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ορθότητα εκάστης υλοποίησης, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς συνύπαρξη τρόπου σκέψης προερχόμενου από τον χώρο του χάλι εντ, και για να δώσω το "στίγμα": χωρίς ακροάσεις καλωδίων ηχείων ή ρεύματος, χωρίς κολλήματα σε "πιστεύω" και "δοκιμάζω", χωρίς εκτίμηση της εμφάνισης ή του βάρους, χωρίς να ψάχνεις μουσικότητες ή τις αποσβέσεις που ήξερες, χωρίς να κυνηγάς τα μεσαία να είναι "μπροστά".

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τα ενκορ είναι για λίγους. Αντίθετα, για πολύ περισσότερους είναι τα τρίπαθ. Το "γιατί" μένει να εξερευνηθεί από την πλευρά του καθενός, με διαδικασία επίπονη (διάβασμα) κι όχι τύπου καφενείου και συζήτησης σε στυλ χάλι εντ, με διαφορετικές "απόψεις" που οφείλουν όλες σεβασμό - θυμίζω πως: όχι, δεν υπάρχουν "απόψεις" σε αμιγώς τεχνικά θέματα.
Ας αφαιρεσουμε λοιπον ολες αυτες τις ανακριβειες περι παραδοχης μου πραγματων που δεν εχω καν πει, στεκομαστε εδω και ρωταμε...

Σε ποιους τελικα απευθυνεται αυτος ο ενισχυτης?
Στην κατηγορια του επειδη μετραει καλα, πρεπει να παιζει και καλα, ασχετα αν δεν "αρεσει" ?
Οποτε, πχ κανει για τον Μανο ?

Τι σοι "βιτσιο" ειναι αυτο και γιατι θα πρεπει να ασπαστει κανεις αυτη την θεση?

Το αγοραζει οποιος νομιζει οτι του κανει, εαν του αρεσει ο ηχος του. - Για μενα το πραγμα ειναι ξεκαθαρο.
Δεν ειναι ουτε λυση αναγκης, ουτε η αγορα του θα κριθει απο την αμφιβολης ορθοτητας γνωμη του καθενος.

Ολα αυτα, επειδη το ακουσα (στον κυριο ενδιαφερομενο, ο οποιος δεν θα αντικαταστησει τιποτα αλλο στην αλυσιδα του και πιστευει οτι αυτος θα του δωσει οτι δεν εχει τωρα) και οφειλω να εχω 'αποψη'. Ποσως με ενδιαφερει αν η ακουστικη μου αποψη συμβαδιζει με την δικη σου.

Εφ εξής δεν ήσουν παρών στην εκτέλεση του,ή έστω στην παραγωγή του δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι πραγματικά.
Οπότε τα περί υπέρ-υποαπόσβεσης πάνε στον Καιάδα.
Αρα μιας και δεν "ημουν" παρων, τα 40 μηχανηματα παιζουν λαθος και ο ncore σωστα ?
Αν απαντησεις ναι, προσωπικα θα εστελνα την δικη σου απαντηση ....

Reaction score
11.534
Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".

Πιστευω οτι λογω της μεγαλης του ταχυτητας, δεν 'ακουγονται' καποιες "ουρες". - πολυ απλοικα.
Μπας και ο χώρος του Μάνου δεν έχει σωστή αντήχηση (μικρότερη απ' ότι πρέπει) και είναι ακουστικά νεκρός;

Reaction score
1.766
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν "εκτός θέματος". Στα "εντός θέματος" παραμένει να κατανοήσουμε το "γιατί" είναι τα ενκορ οι απολύτως καλύτερες-ορθότερες διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, όπως και το "γιατί" δεν είναι οι πιο "ευάκουστες" διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, καθώς πχ ένας ορθά υλοποιημένος τελικός ενισχυτής με τα μόντιουλς της τρίπαθ θα προτιμηθεί στις ακροάσεις από το 99,9% των ακροατών, συμπεριλαμβανομένου εμού, εσού, του βλάση, του ζαπάντη, του χατζηστάμου, του κόγια, του κου-φού, του κοτσίδη, κλπ, για να σου δώσω το "στίγμα" των ακροατών που θα το προτιμήσουν. Για να πάμε στην άλλη άκρη, θα προτιμηθεί από τις ακροάσεις το ενκορ ΜΟΝΟ αν συνδεθεί σε ηχείο απολύτως κορυφαίων τεχνικών προδιαγραφών, 4 δρόμων, ενεργούς τετραενίσχυσης, σε απόλυτα σωστό χώρο. Κάτι σαν το εν λόγω θεωρητικό ηχείο, μπορεί λίαν συντόμως να το γνωρίσετε εκτενώς μέσα από μια παρουσίαση κατασκευής ενός συνφορουμίτη μας. Βεβαίως, ανάλογες εξαιρετικά ορθές υλοποιήσεις κυκλοφορούν στον επαγγελματικό κυρίως χώρο, όπου οι μετρήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές τους είναι ασύγκριτες με τα τυπικά ηχεία του χώρου του χάλι έντ, ασχέτως φυσικά του κοστολογίου.
κανεις τεραστιο λαθος χωρις να εχεις ακουση τα Ncore να νομιζεις οτι χρειαζονται ολα τα παραπανω για να ακουστουν καλυτερα απο ενα Tripath.ολοι σχεδον οι παραπανω ακροατες θα προτιμησουν τα ncore ακομα και χωρις ολα τα παραπανω.εξαιρουνται ενα δυο που θελουν μουσικοτητες, χροιες,ουρες,και αλλα ωραια.

Reaction score
777

Αρα μιας και δεν "ημουν" παρων, τα 40 μηχανηματα παιζουν λαθος και ο ncore σωστα ?
Ναι, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να παίζουν και τα 40 μηχανήματα λάθος. Μπορώ να σου βρώ επιτόπου καμια 100στή που παίζουν λάθος και οι ιδιοκτήτες τους είναι ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα.

Και δέν στο λέω για κανένα άλλο λόγο απλά ότι καλό σύστημα έχω ακούσει προσωπικά το πρώτο χαρακτηριστικό άκουσμα που εξάγω είναι ο ""γρήγορος παλμός του" και η "ακρίβεια του παλμού του" δηλαδή το να μήν εμφανίζει "ουρές".
Ιδιαίτερο πρόβλημα δέν υπάρχει τόσο στους ενισχυτές όσο στα ηχεία. Που συμπτωματικά η "ταχύτητα" είναι προσόν όλων των σοβαρών εταιρειών(εταιρείες δηλαδή που έχουν οι ίδιες R&D).

Τώρα φυσικά μου είναι πλήρως κατανοητό και θεμιτό να υπάρχει κόσμος που του αρέσει η πλαδαρότητα. Δεκτή η άποψη, καλά να είναι!!
Όμως δέν σημαίνει οτι αυτό είναι το τεχνολογικά ορθό και έχει φυσικά σχέση με τον όρο της "υψηλής πιστότητας".

Reaction score
1.685

Για να πάμε στην άλλη άκρη, θα προτιμηθεί από τις ακροάσεις το ενκορ ΜΟΝΟ αν συνδεθεί σε ηχείο απολύτως κορυφαίων τεχνικών προδιαγραφών, 4 δρόμων, ενεργούς τετραενίσχυσης, σε απόλυτα σωστό χώρο. Κάτι σαν το εν λόγω θεωρητικό ηχείο, μπορεί λίαν συντόμως να το γνωρίσετε εκτενώς μέσα από μια παρουσίαση κατασκευής ενός συνφορουμίτη μας. Βεβαίως, ανάλογες εξαιρετικά ορθές υλοποιήσεις κυκλοφορούν στον επαγγελματικό κυρίως χώρο, όπου οι μετρήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές τους είναι ασύγκριτες με τα τυπικά ηχεία του χώρου του χάλι έντ, ασχέτως φυσικά του κοστολογίου.
:thumbsdown:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Ναι, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να παίζουν και τα 40 μηχανήματα λάθος. Μπορώ να σου βρώ επιτόπου καμια 100στή που παίζουν λάθος και οι ιδιοκτήτες τους είναι ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα.

Και δέν στο λέω για κανένα άλλο λόγο απλά ότι καλό σύστημα έχω ακούσει προσωπικά το πρώτο χαρακτηριστικό άκουσμα που εξάγω είναι ο ""γρήγορος παλμός του" και η "ακρίβεια του παλμού του" δηλαδή το να μήν εμφανίζει "ουρές".
Ιδιαίτερο πρόβλημα δέν υπάρχει τόσο στους ενισχυτές όσο στα ηχεία. Που συμπτωματικά η "ταχύτητα" είναι προσόν όλων των σοβαρών εταιρειών(εταιρείες δηλαδή που έχουν οι ίδιες R&D)
Ενα απο τα 40 συστηματα που ακουσα το κομματι ειναι το συστημα με τα μεγαλα Focal στο event του Avsite στην Ηχοδομη.
Ισως να ηταν κι αυτο ενα απο τα συστηματα που παιζουν λαθος.

Ακουστηκε (ο χαρακτηρας του - η αποσβεση κ.λ.π) ακριβως οπως και στα περισσοτερα αλλα, οπως και με τον SPL του Μανου.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.347

Αν απαντησεις ναι, προσωπικα θα εστελνα την δικη σου απαντηση ....
Πάμε πάλι:
Εφόσον μετράει σωστά,παίζει σωστά.
Το αν αρέσει αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα.

Επίσης το πιθανότερο σε αυτά τα 40 συστήματα είναι να άκουγες τον χώρο,παρά τα ίδια τα μηχανήματα.
(Απάντησε και ο Άλεξ, βαριέμαι να γράψω παραπάνω καθότι μετά το μεσημεριανό φαγητό,συνοδείας ηδύποτου εκ Κρήτης)

Άντε και ένα off-topic:
Κάάάάάποτε μερικά εκατομμύρια πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος.Μέχρι που βρέθηκε ένα Νεύτωνας..

Reaction score
8.905

Μπερδεύτηκα... :whistling:, εντέλει τα ncore (εμένα πάντως μου άρεσε στον Μάνο) με τα λεγόμενα του Κώστα (ear) παίζουν σωστά? Η μόνο από προϋποθέσεις?

Reaction score
1.685

Μπερδεύτηκα...
, εντέλει τα ncore (εμένα πάντως μου άρεσε στον Μάνο) με τα λεγόμενα του Κώστα (ear) παίζουν σωστά? Η μόνο από προϋποθέσεις?
Διαλεγεις και παιρνεις...

Πάμε πάλι:
Εφόσον μετράει σωστά,παίζει σωστά.
Το αν αρέσει αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα.
Παμε παλι:
Εφοσον μετραει σωστα, πιθανον να παιζει και σωστα.
Εαν δεν αρεσει για ποιον λογο να το "αγορασω"? -

Για να πάμε στην άλλη άκρη, θα προτιμηθεί από τις ακροάσεις το ενκορ ΜΟΝΟ αν συνδεθεί σε ηχείο απολύτως κορυφαίων τεχνικών προδιαγραφών, 4 δρόμων, ενεργούς τετραενίσχυσης, σε απόλυτα σωστό χώρο. Κάτι σαν το εν λόγω θεωρητικό ηχείο, μπορεί λίαν συντόμως να το γνωρίσετε εκτενώς μέσα από μια παρουσίαση κατασκευής ενός συνφορουμίτη μας. Βεβαίως, ανάλογες εξαιρετικά ορθές υλοποιήσεις κυκλοφορούν στον επαγγελματικό κυρίως χώρο, όπου οι μετρήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές τους είναι ασύγκριτες με τα τυπικά ηχεία του χώρου του χάλι έντ, ασχέτως φυσικά του κοστολογίου.
Αρα δεν μπορει να προτιμηθει απο κανεναν - δεν κανει σε κανεναν.
Το συμπερασμα αυτο προκυπτει χωρις να το εχεις ακουσει, μονο απο τις μετρησεις σε ενα χαρτι, χωρις να κανεις ουτε καν τον κοπο να δεις εαν ειναι πληρως αληθινες. Μονο με την τυφλη σου πιστη στον σχεδιαστη.

κανεις τεραστιο λαθος χωρις να εχεις ακουση τα Ncore να νομιζεις οτι χρειαζονται ολα τα παραπανω για να ακουστουν καλυτερα απο ενα Tripath.ολοι σχεδον οι παραπανω ακροατες θα προτιμησουν τα ncore ακομα και χωρις ολα τα παραπανω.εξαιρουνται ενα δυο που θελουν μουσικοτητες, χροιες,ουρες,και αλλα ωραια.
Και η αλλη αποψη.

Και ποιος δεν εχει μπερδευτει τελικα. :unsure:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.657

Ας αφαιρεσουμε λοιπον ολες αυτες τις ανακριβειες περι παραδοχης μου πραγματων που δεν εχω καν πει, στεκομαστε εδω και ρωταμε...
καμία ανακρίβεια.
εκτός κι αν δε ξέρεις τι γράφεις.
ο ειρμός μου είναι σαφέστατος, λογικότατος και αντικειμενικός.
προφανώς, και πάλι, αδυνατείς να ακολουθήσεις τον ειρμό μου.

Σε ποιους τελικα απευθυνεται αυτος ο ενισχυτης?
όχι σε σένα, οπότε κακώς ασχολείσαι.

Στην κατηγορια του επειδη μετραει καλα, πρεπει να παιζει και καλα, ασχετα αν δεν "αρεσει" ?
ανήκει στην κατηγορία του "μετράει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ενισχυτικό υπάρχει" και δεν "πρέπει" να παίζει "καλά", παίζει "καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ενισχυτικό υπάρχει".

Το αν "αρέσει" ή όχι, είναι παντελώς αδιάφορο. Δε σε ρωτάει.

(Ούτε γω δε ρωτάω αν "άρεσε".)

Οποτε, πχ κανει για τον Μανο ?
ΙΜΗΟ ναι. όχι γιατί "άρεσε" στο Μάνο, αλλά γιατί ο Μάνος σκέφτεται σωστά. Αυτό είναι που αδυνατείς να κατανοήσεις, την ορθότητα του τρόπου σκέψης. Αντί αυτού, επιμένεις στην δήθεν ορθότητα της "άποψης" του "καθενός" (πχ αν του αρέσει και τι του αρέσει).

Δηλαδή, εσύ έχεις λάθος τρόπο σκέψης και ο Μάνος έχει σωστό τρόπο σκέψης.

Τι σοι "βιτσιο" ειναι αυτο και γιατι θα πρεπει να ασπαστει κανεις αυτη την θεση?

Προφανώς δε πρόκειται περί "βίτσιου", πρόκειται περί απλής κοινής λογικής. Να όμως που η απλή κοινή λογική έχει καταντήσει "βίτσιο" για σένα.

Και δε τίθεται ερώτημα αν κάποιος θα ασπαστεί ή όχι κάποιο "βίτσιο". Προφανώς υπάρχει πολύς κόσμος που δεν αποδέχεται την λογική, ακόμα και συνειδητά, δηλαδή το γνωρίζει ότι είναι λάθος, αλλά επιμένει και τελικά έτσι θέλει, να είναι λάθος. Αυτό στην ιατρική αποκαλείται νεύρωση. Το αντίθετο, δηλαδή το μη συνειδητό, αποκαλείται ψύχωση, Βασικές αρχές ψυχιατρικής.

Το αγοραζει οποιος νομιζει οτι του κανει, εαν του αρεσει ο ηχος του. - Για μενα το πραγμα ειναι ξεκαθαρο.
Δεν ειναι ουτε λυση αναγκης, ουτε η αγορα του θα κριθει απο την αμφιβολης ορθοτητας γνωμη του καθενος.
Όχι, όχι, όχι. Το αγοράζει όποιος διαθέσει τα λεφτά για να το αγοράσει, και το αγοράζει για τους προσωπικούς του λόγους. Αυτό δε σημαίνει ούτε πως έκανε την καλύτερη για τον εαυτό του επιλογή, ούτε πως ξέρει απαραιτήτως τι κάνει επειδή αγοράζει το ενκορ. Όπως και σε κάθε αγορά.

Σίγουρα πάντως, τα ενκορ δεν απευθύνονται σε αυτούς που θα τους "αρέσει" ο ήχος τους. Κάτι που ομολογουμένως αδυνατείς να κατανοήσεις.

Άλλα είναι τα μηχανήματα που απευθύνονται σε αυτούς που θα τους "αρέσει" ο ήχος τους. Μηχανήματα άλλης "φιλοσοφίας".

Προφανώς, πολλοί ιδιοκτήτες των ενκορ θα έχουν προβεί στην αγορά του επειδή τους άρεσε ο ήχος του και βρήκαν προσιτό το κοστολόγιό του. Αυτό ούτε δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, ούτε αλλάζει την πραγματικότητα, ούτε σημαίνει πως είναι η καλύτερη αγορά για αυτούς.

Το τι είναι για σένα "ξεκάθαρο", μέσα στον παράλογο και χωρίς ειρμό τρόπο σκέψης σου (ενώ ταυτόχρονα στα κείμενά σου η αλλαγή θέσης και θέματος είναι πάγια τακτική), ουδόλου ενδιαφέρει κανέναν. Ούτε καν εσένα, καθώς "άποψη" αλλάζεις ανέτως κάθε δευτερόλεπτο, ενώ ούτε μπαίνεις στον κόπο να ζητάς συγνώμη όταν μετά από δεκάδες σπαμ ποστς σου, παραδέχεσαι τελικώς ότι δεν είχες καταλάβει τι λέγαμε (δες το ποστ σου #511). Δες πχ τα περί τροφοδοτικών για την Soulution, όπου η κολοτούμπα σου ήταν επιπέδου καρατζαφέρη, ενώ αμέσως πριν μιλούσες για τις "αμφιβολίες" σου στη χρήση διακοπτικών τροφοδοτικών μόνο σε ενισχυτικά μεγάλης ισχύος και σε τάξη λειτουργίας Α ή ΑΒ. Μη μιλάς λοιπόν ούτε για ειρμό, ούτε για τι είναι "ξεκάθαρο". Δεν υπάρχει κάτι "ξεκάθαρο" στις "απόψεις" σου.

Ολα αυτα, επειδη το ακουσα και οφειλω να εχω 'αποψη'. Ποσως με ενδιαφερει αν η ακουστικη μου αποψη συμβαδιζει με την δικη σου.
Προφανώς συνεχίζεις να αδυνατείς να κατανοήσεις τι λέω - ίσως φταίω εγώ, ίσως να μη τα γράφω αρκετά κατανοητά για όλους. Ουδέποτε όμως δεν εξέφρασα "ακουστική άποψη" για τα ενκορ, και ουδέποτε δεν τα άκουσα, οπότε είναι πραγματικά αξιοπερίεργο με ποιο τρόπο σκέψης και με ποιο ειρμό, με ποια λογική, θεωρείς "ξεκάθαρο" πως "η ακουστική σου άποψη" δε συμβαδίζει με τη δική μου (ή και το αντίθετο). Είπαμε, χαοτικός τρόπος σκέψης, χωρίς ειρμό, και μιλώ εντελώς αντικειμενικά. Αν το πάρεις αλλιώς αυτό που είπες, πως δηλαδή άντε συ έχεις μια "άποψη" για τις "ακουστικές επιδόσεις" μιας συσκευής και δε σε απασχολεί τι "άποψη" έχει οποιοσδήποτε άλλος, τότε για ποιο λόγο να απασχολεί οποιονδήποτε άλλο η δική σου "άποψη"; Τότε δεν είναι αυτόματη η παραδοχή της μηδενικής αξίας της "άποψης περί ακουστικής απόδοσης" οποιουδήποτε για οτιδήποτε; Κάτι που βεβαίως λέω εδώ και πολλά χρόνια; Οπότε και πάλι πρέπει να ερωτηθείς γιατί "οφείλεις" να έχεις "άποψη" και γιατί μας τη λες κιόλας; Τέλος πάντων, οι θέσεις μου είναι σαφέστατες εδώ και χρόνια, και όπως μάλλον γνωρίζεις θεωρώ πως δεν οφείλεις να έχεις άποψη επειδή το άκουσες, ασχέτως αν εσύ θεωρείς πως "οφείλεις" να έχεις άποψη επειδή το άκουσες. Βασικά δε το άκουσες, ασχέτως αν νομίζεις πως το άκουσες, καθώς οι καθαρά τεχνικές του επιδόσεις υπόσχονται ταχύτητα και έλεγχο που μόνο σε σετάπ ενεργής πολυενίσχυσης μπορεί να γίνει "ακουστό" και "μετρήσιμο", εφόσον δηλαδή δε θα υπάρχουν οι αντικειμενικοί και σαφείς περιορισμοί των παθητικών κρος, κάτι που ήδη έχω πει. Γι'αυτό και δε το "άκουσες". Είναι σα να λες "ξέρω πόσο τρέχει αυτό το αυτοκίνητο" όταν το οδήγησες μόλις για 2 λεπτά μέσα στα στενά ενός χωριού που οι δρόμοι του είναι πέτρινοι πλακόστρωτοι και με λάσπες και χιόνια. Για να μάθεις πόσο τρέχει αυτό το αυτοκίνητο, η μπουκάτι βεϊρόν, πρέπει να το οδηγήσεις σε πίστα. Εφόσον δεν διαθέτει "πίστα" το μαγαζί, πάντα υπάρχει και το ψάρεμα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν "εκτός θέματος". Στα "εντός θέματος" παραμένει να κατανοήσουμε το "γιατί" είναι τα ενκορ οι απολύτως καλύτερες-ορθότερες διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, όπως και το "γιατί" δεν είναι οι πιο "ευάκουστες" διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, καθώς πχ ένας ορθά υλοποιημένος τελικός ενισχυτής με τα μόντιουλς της τρίπαθ θα προτιμηθεί στις ακροάσεις από το 99,9% των ακροατών, συμπεριλαμβανομένου εμού, εσού, του βλάση, του ζαπάντη, του χατζηστάμου, του κόγια, του κου-φού, του κοτσίδη, κλπ, για να σου δώσω το "στίγμα" των ακροατών που θα το προτιμήσουν. Για να πάμε στην άλλη άκρη, θα προτιμηθεί από τις ακροάσεις το ενκορ ΜΟΝΟ αν συνδεθεί σε ηχείο απολύτως κορυφαίων τεχνικών προδιαγραφών, 4 δρόμων, ενεργούς τετραενίσχυσης, σε απόλυτα σωστό χώρο. Κάτι σαν το εν λόγω θεωρητικό ηχείο, μπορεί λίαν συντόμως να το γνωρίσετε εκτενώς μέσα από μια παρουσίαση κατασκευής ενός συνφορουμίτη μας. Βεβαίως, ανάλογες εξαιρετικά ορθές υλοποιήσεις κυκλοφορούν στον επαγγελματικό κυρίως χώρο, όπου οι μετρήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές τους είναι ασύγκριτες με τα τυπικά ηχεία του χώρου του χάλι έντ, ασχέτως φυσικά του κοστολογίου.

Δηλαδή, για να προτιμήσεις την ορθότητα του ενκορ, βασική παράμετρος είναι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επιλογές να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ορθότητα εκάστης υλοποίησης, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς συνύπαρξη τρόπου σκέψης προερχόμενου από τον χώρο του χάλι εντ, και για να δώσω το "στίγμα": χωρίς ακροάσεις καλωδίων ηχείων ή ρεύματος, χωρίς κολλήματα σε "πιστεύω" και "δοκιμάζω", χωρίς εκτίμηση της εμφάνισης ή του βάρους, χωρίς να ψάχνεις μουσικότητες ή τις αποσβέσεις που ήξερες, χωρίς να κυνηγάς τα μεσαία να είναι ".

ελα να ακούσεις τα quad με τον ncore και μετά ζήτα συγγνώμη που τρομαζεις τον κόσμο με 4δρομα ενεργά και αηδίες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.657

Μπερδεύτηκα... :whistling:, εντέλει τα ncore (εμένα πάντως μου άρεσε στον Μάνο) με τα λεγόμενα του Κώστα (ear) παίζουν σωστά? Η μόνο από προϋποθέσεις?
παίζουν σωστά. για να το ακούσεις αυτό, υπάρχουν σαφείς απαιτούμενες προϋποθέσεις στα συνοδά και στο χώρο, είναι αμιγώς τεχνικής φύσεως το θέμα, δεν τίθεται θέμα "άποψης" επ'αυτού. γενικώς, στα απλά σεταπ που διαθέτει ο περισσότερος κόσμος, απλά μια μυρωδιά παίρνεις από αυτό που "μπορεί" το εν λόγω μηχανάκι. Ταυτόχρονα, ακριβώς λόγω των περιορισμών των σετάπ, άλλα μηχανάκια μπορεί να δώσουν πολύ καλύτερες "μυρωδιές".

D

Deleted member 8307

Guest

... (... συνοδείας ηδύποτου εκ Κρήτης) Άντε και ένα off-topic:
Κάάάάάποτε μερικά εκατομμύρια πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος.Μέχρι που βρέθηκε ένα...
Κοπέρνικος, Κέπλερ, Γαλιλαίος... :smile:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

ελα να ακούσεις τα quad με τον ncore και μετά ζήτα συγγνώμη που τρομαζεις τον κόσμο με 4δρομα ενεργά και αηδίες...
χαχαχα, καλά, αν ξεκινάς με την παραδοχή πως τα quad είναι ηχεία που αποδίδουν το ακουστό φάσμα ορθά, έχουμε "θέμα".

Ομολογουμένως, η απλότητα υλοποίησης των quad μπορεί να αναδείξει σε κάποια σημεία τις αναμφισβήτητες υπεροχές του ενκορ. Όμως, για να δεις τι πραγματικά μπορεί να βγάλει το ενκορ, τα quad είναι πολύ "λίγα".

Ταυτόχρονα, το τι παίζει το ενκορ με τα quad είναι αστειότητα συγκριτικά με το τι παίζουν τα ενεργά κλάιν-χάμελ τα 500-σάρια μαζί με το σαμπ τους, κι ας μην έχουν ενκορ μέσα τους.

αντιλαβού μεσιε;

Reaction score
1.685

καμία ανακρίβεια.
εκτός κι αν δε ξέρεις τι γράφεις.
ο ειρμός μου είναι σαφέστατος, λογικότατος και αντικειμενικός.
προφανώς, και πάλι, αδυνατείς να ακολουθήσεις τον ειρμό μου.
Ιδου η ανακριβεια αγαπητε Κωστα.
Βαζεις λογια που δεν εχω πει.

... , ενδιαφέρον έχει η παραδοχή σου πως σε μικρής ισχύος ενισχυτικά στάδια (πχ 100 βατ) ή προενισχυτικές βαθμίδες (από φόνο στέιτζ μέχρι ντακ και προ) υπάρχουν άφθονες υλοποιήσεις διαθέσιμες, από μεγάλες φίρμες, μεγάλα ονόματα μηχανικών, σε υψηλότατα κοστολόγια και με εξαιρετικές τεχνικές προδιαγραφές (και ανάλογες επιδόσεις), οπότε δικαίως θεωρούνται τα διακοπτικά τροφοδοτικά η ορθότερη επιλογή, και όχι για λόγους βάρους ή κόστους, αλλά για λόγους σαφέστατης τεχνικής υπεροχής. Εύγε. Χαίρομαι για την παραδοχή σου, είσαι στο σωστό δρόμο.
Τα υπολοιπα αφορουν προσωπικες σου αποψεις τις οποιες πρεπει να σεβομαι (ως αποψεις), εστω κι αν δεν με εκφραζουν.

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Όλοι έχουν μιλήσει και έχουν πει την άποψη τους, για πες μου και εσύ την ακουστική σου εμπειρία εν συγκρίσει με τον Pass 150?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

χαχαχα, καλά, αν ξεκινάς με την παραδοχή πως τα quad είναι ηχεία που αποδίδουν το ακουστό φάσμα ορθά, έχουμε "θέμα".

Ομολογουμένως, η απλότητα υλοποίησης των quad μπορεί να αναδείξει σε κάποια σημεία τις αναμφισβήτητες υπεροχές του ενκορ. Όμως, για να δεις τι πραγματικά μπορεί να βγάλει το ενκορ, τα quad είναι πολύ "λίγα".

Ταυτόχρονα, το τι παίζει το ενκορ με τα quad είναι αστειότητα συγκριτικά με το τι παίζουν τα ενεργά κλάιν-χάμελ τα 500-σάρια μαζί με το σαμπ τους, κι ας μην έχουν ενκορ μέσα τους.

αντιλαβού μεσιε;
Λαθος μεσιέ.
το quad στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων τους είναι οτι πρέπει για να δείξει τον φοβερό έλεγχο των ncore χαμηλά, την ταχύτητα και την έλλειψη ουσιαστικά παραμόρφωσης παντού. Τεχνικά εξηγείται όπως φυσικά ξέρεις.
τωρα τα πολυδρομα ενεργά είναι άλλη συζήτηση είπαμε....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.580
Members
38.346
Νεότερο μέλος
terino