Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.921
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Δεν εχει νοημα, δεν βγαινει ακρη !!!

Βεβαια δεν εχω δει (ακομα) διακοπτικο τροφοδοτικο σε καποιον μεγαλο και επωνυμο τελικο ενισχυτη.
Μπορει και να ειναι "βλακες" που δεν το εχουν κανει, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Ειπα για μεγαλους, οχι 100 watts ανα καναλι, οπως της Linn.
Κώστα, για παράδειγμα μεγάλου (= πολλά Watts) και επώνυμου ενισχυτή δες τον Anthem Statement M1, στα 1000W@8Ohm (και 2000W@4Ohm) και μια ενδεικτική φωτογραφία του εσωτερικού του εδώ (το τροφοδοτικό είναι στο πάνω μέρος δεξιά, όπως βλέπεις την φωτογραφία).

Υ.Γ.: Η Anthem δεν αποκαλύπτει ποιο module χρησιμοποιεί (εάν χρησιμοποιεί κάποιο από τα γνωστά, π.χ. ICE, nCore κτλ), καθώς ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε το δικό της. Όταν λήξει η περίοδος εγγύησης των δικών μου Anthem, θα ανοίξω έναν για να δω, από περιέργεια.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Κανεις δεν εχει καταλαβει για την συγκεκριμενη "αντιπαραθεση" ?

Η "διαφωνια" ειναι (οι ισχυρισμοι) για την τεχνικη υπεροχη ενος διακοπτικου τροφοδοτικου εναντι του "κλασικου", ντεφακτο και σε καθε εφαρμογη ηχου.

Η παρατηρηση μου για τους μεγαλους ενισχυτες, ειναι οτι δεν εχω δει μεγαλο κλασικο ενισχυτη με διακοπτικη τροφοδοσια - και οχι μεγαλο ενισχυτη πληρως διακοπτικο (μοναδα και τροφοδοσια).

Ο Anthem Statement M1 ειναι πληρως διακοπτικος, οποτε δεν εχει σχεση με αυτα που λεω.

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Η "διαφωνια" ειναι (οι ισχυρισμοι) για την τεχνικη υπεροχη ενος διακοπτικου τροφοδοτικου εναντι του "κλασικου", ντεφακτο και σε καθε εφαρμογη ηχου.

Η παρατηρηση μου για τους μεγαλους ενισχυτες, ειναι οτι δεν εχω δει μεγαλο κλασικο ενισχυτη με διακοπτικη τροφοδοσια - και οχι μεγαλο ενισχυτη πληρως διακοπτικο (μοναδα και τροφοδοσια).

Ο Anthem Statement M1 ειναι πληρως διακοπτικος, οποτε δεν εχει σχεση με αυτα που λεω.
Μεγάλους σε ισχύ ή "μεγάλες" εταιρίες? Απορίας άξιο είναι πως η Soulution που είναι καρα-hiend στις τελευταίες της υλοποιήσεις έχει διακοπτικά τροφοδοτικά (μόνο τα τροφοδοτικά είναι διακοπτικά).Ακούγεται επίσης πως ίσως να τα υλοποιήσει σε όλα τα μοντέλλα στο μέλλον γιατί ούτε και οι ίδιοι πίστευαν πως μπορούν να παίξουν τόσο καλά.Υπ'όψιν δεν είμαι υπέρμαχος καμίας τεχνολογίας.Με αφήνει παγερά αδιάφορο ο τρόπος.Να παίζει θέλω μουσική.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ας μην συνεχίσουμε με τις τροφοδοσίες .
Μετά την γνωριμία σου με τα ncore πιστεύεις οτι σε ένα πλήρως ζυγισμένο χώρο θα στεκόντουσαν ισάξια με άλλες παλαιότερες υλοποιήσεις ;
Να διευκρινίσω οτι ζυγισμένο χώρο εννοώ χώρο χωρίς δικά του mode,ηχητικά φροντισμένο και όχι κάποιο σαλόνι κουκουρούκου

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρίχτα......
και εσύ πήρες μιά ιδέα

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Ο ncore υπερτερουσε σαφως στους τομεις της οδηγησης και της αναλυσης, με την αλλαγη των καλωδιων ηχειων ανεπνευσε και εδειξε την δυναμη του.
Εναντι του SPL υστερουσε στον τομεα της στερεοφωνικης εικονας και του 3d καθως εσβηνε τις νοτες υπερβολικα γρηγορα.
Με το κοστος να ανερχεται στα 1500 ??? περιπου, προσωπικα θα δοκιμαζα και καποιον αλλον ενισχυτη περισοτερο ισοροπημενο σε ολους τους τομεις η θα δοκιμαζα καποιο λαμπατο σταδιο οπως κανουν παρα πολλοι διεθνως με ικανοποιητικα αποτελεσματα οπως υποστηριζουν.
Στα πλαισια στησιματος ενος εξυπνου, συστηματος, με σκοπο τις απολαυστικες μουσικες διαδρομες, εισαι οπωσδηποτε στον σωστο δρομο.

Reaction score
777
Πάντως το να "σβήνει ένας ενισχυτής τις νότες γρήγορα" ακουστικά είναι σωστό...Η πλαδαρότητα είναι λάθος.Τουλάχιστον αν μιλάμε για υψηλή πιστότητα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Σωστα τα λες, αλλα εχω την εντυπωση οτι η υπερβολικα γρηγορη ''αποσβεση'' ειναι λιγοτερο ''μουσικη''.

Reaction score
11.534
Δεν υπάρχει υπερβολικά γρήγορη απόσβεση. Όπως είναι το σήμα, το σβήνει. Αν το σήμα είναι γραμμένο κοφτό, το κόβει. Αν υποθετικά ήταν γραμμένο με "ουρά" υπήρχε περίπτωση ο ncore να την κόψει;

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Μεγάλους σε ισχύ ή "μεγάλες" εταιρίες? Απορίας άξιο είναι πως η Soulution που είναι καρα-hiend στις τελευταίες της υλοποιήσεις έχει διακοπτικά τροφοδοτικά (μόνο τα τροφοδοτικά είναι διακοπτικά).Ακούγεται επίσης πως ίσως να τα υλοποιήσει σε όλα τα μοντέλλα στο μέλλον γιατί ούτε και οι ίδιοι πίστευαν πως μπορούν να παίξουν τόσο καλά.Υπ'όψιν δεν είμαι υπέρμαχος καμίας τεχνολογίας.Με αφήνει παγερά αδιάφορο ο τρόπος.Να παίζει θέλω μουσική.
Ακριβως οπως τα λες ειναι...

http://www.soulution-audio.com/en/serie7/710/description/index.php
[h=2]Power supply[/h] A stable supply voltage is key to a good sounding amplifier. In the soulution 710 two massive 1,000VA toroidal transformers are used, coupled to discrete high-power diodes, all mounted on a copper cooling plate. With a total 250,000µF capacitive energy storage the soulution 710 has sufficient reserves to carry the full impulsive nature of the music to the loudspeakers.
Circuitry that does not process audio signals should not be able to influence them. That’s why we use no less than 10 dedicated power supplies per channel for the ancillary stages. To suppress mechanical interference from the power supply it is physically isolated on a vibration damped sub*chassis.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δεν υπάρχει υπερβολικά γρήγορη απόσβεση. Όπως είναι το σήμα, το σβήνει. Αν το σήμα είναι γραμμένο κοφτό, το κόβει. Αν υποθετικά ήταν γραμμένο με "ουρά" υπήρχε περίπτωση ο ncore να την κόψει;
Μετα συγχωρησεως κιολας, δεν ειναι καθολου ετσι.
Δεν θυμαμαι την τεχνικη εξηγηση αλλα εχει να κανει με τον υπερελεγχο του ενισχυτη στα μεγαφωνα του ηχειου.

Reaction score
8.905

Με φάγατε πανάθεμά σας.... την τελευταία μιάμιση μέρα ταλαιπωρούμαι με τα δόντια μου.... θα μου πέσουν όλα στο τέλος, και όλα αυτά από τους ένθερμους μουντζαχεντίν των εκατέρωθεν σχολών. Εγώ δεν είμαι Μαστεράς και ούτε έχω σκοπό να κάνω μελλοντικές μουσικές παραγωγές και ούτε θέλω να κάνω τον χώρο μου στούντιο... άρα θα μιλάω πάντα επί προσωπικής αποψης και γεύσης-ακοής (μην μου λέτε την λέξη κολοκυθόπιτα... την συχαίνομαι). Εγώ κινούμαι σε ενισχυτές που η τιμή τους είναι στα 1500+/- (μεταχειρισμένοι – καινούργιοι) και έχω ακούσει αρκετούς (από όλες τις σχολές). Τι να πω τώρα... η κάθε μια έχει τις χάρες της και τα υπέρ της! Στον Μάνο λοιπόν (στον χώρο του – σύστημα του) έπαιξε καλύτερα και το έχω πει ήδη ο encor με διαφορά υπέρ του... όλα αυτά, όταν αλλάξαμε καλώδια, γιατί πριν ήταν λίγο αδιάφορα (και ολίγον προβληματικά) τα ακούσματα. Τώρα (δεν μπορώ να γράψω πολλά... τα δόντια που είπαμε) αν με ερωτήσεις (στον χώρο μου – σύστημα μου) μια και που αναφέρθηκε ο pass 150... θα σου πω ο pass μου άρεσε περισσότερο... πιστεύω να επανέλθω... πολλές κακές γλώσσες ρε αδελφάκι μου....

Πληροφοριακά το σετ των Jeff Rowland, capri προ + 201 μονομπλόκ (λιγο ακριβό για την τσέπη μου) είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει στον χώρο μου!

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".

Πιστευω οτι λογω της μεγαλης του ταχυτητας, δεν 'ακουγονται' καποιες "ουρες". - πολυ απλοικα.

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Ακριβως οπως τα λες ειναι...

http://www.soulution-audio.com/en/serie7/710/description/index.php
Power supply

A stable supply voltage is key to a good sounding amplifier. In the soulution 710 two massive 1,000VA toroidal transformers are used, coupled to discrete high-power diodes, all mounted on a copper cooling plate. With a total 250,000µF capacitive energy storage the soulution 710 has sufficient reserves to carry the full impulsive nature of the music to the loudspeakers.
Circuitry that does not process audio signals should not be able to influence them. That’s why we use no less than 10 dedicated power supplies per channel for the ancillary stages. To suppress mechanical interference from the power supply it is physically isolated on a vibration damped sub*chassis.
Κοιτάς άλλον ενισχυτή..:wink:..http://www.soulution-audio.com/en/serie5/501/description/index.php

Powersupply

A total of six power supplies - optimized for each function - feed the 501 mono amplifier. Those supplying the digital and audio circuits are electrically isolated from each other by optocouplers and transformers. Two cutting-edge switched-mode power supplies deliver 1,200W of audiophile quality power. They feature high performance filtering at the input and output, and six high speed soulution voltage regulators to deliver considerably more stable power than any conventional, transformer-based technology.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".

Πιστευω οτι λογω της μεγαλης του ταχυτητας, δεν 'ακουγονται' καποιες "ουρες". - πολυ απλοικα.
Υπάρχει μία μουσική πληροφορία η οποία είναι αποτυπωμένη στο μέσο. Οι ουρές και η πλαδαρότητα είναι κάτι "έξτρα" το οποίο ενίοτε είναι ευχάριστο και γι αυτό οι χρήστες το επιθυμούν. Όμως απο τη στιγμή που μιλάμε για μία τεχνολογία αιχμής και για υψηλή πιστότητα ο ενισχυτής οφείλει να μήν προσθέτει τίποτα. Αν υπάρχει φυσικά κάποια πληροφορία και αυτή δέν ακούστηκε τότε έχει πρόβλημα ο ενισχυτής. Όμως έτσι όπως το θέτεις τα 40 συστήματα απλά εισήγαγαν πληροφορία ενώ ο ncore όχι.

----------------------------------

Πάντως μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να διαπιστώνω οτι η διακοπτική τεχνολογία πλέον έχει εισέλθει στη ζωή μας και απο κεί που λέγαμε "είναι κρύο και άραχνο" τώρα να λέμε οτι εντοπίζουμε απλά ένα πρόβλημα στα χαμηλά, το οποίο ίσως και οφείλεται στη δύναμη της συνήθειας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.652

Βασικά, εσύ δεν κατάλαβες τι λέμε.

Κανείς δε μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί σε αυτό το θρεντ για την υπεροχή ή όχι των διακοπτικών τροφοδοτικών, εκτός από εσένα. Αυτή η απορία σου, που κανείς δε κατάλαβε πως ξεκίνησε σε αυτό το θρεντ (γιατί προσωπικά μιλούσα για το αδιάφορο της υπεροχής του ιταλικού διακοπτικού τροφοδοτικού σε σχέση με το διακοπτικό τροφοδοτικό της χίπεξ, λόγω των εγγενών δυνατοτήτων της ενισχυτικής πλακέτας του ενκορ σε θέματα απόρριψης θορύβων και απόρριψης διακύμανσης τάσης - ριπλ) έχει ήδη σχολιαστεί εκτενέστατα σε άλλο θρεντ, όπου υπήρξαν τα ανάλογα επιχειρήματα περί της υπεροχής των διακοπτικών τροφοδοτικών σε οποιαδήποτε υλοποίηση (ανεξαρτήτως ισχύος), και το θέμα έχει λήξει προ καιρού, ασχέτως των δικών σου "πεποιθήσεων", "εκτιμήσεων" και των "πιστεύω" σου.

Στο "εκτός θέματος" άγχος σου περί διακοπτικών τροφοδοτικών σε μεγάλης ισχύος ενισχυτές τάξης Α ή ΑΒ (για να διατυπώσω ορθά το τελικό σου σκεπτικό, όπως δηλαδή διαμορφώθηκε μετά χίλια μύρια κύμματα και μια παραδοχή σου πως δεν είχες καταλάβει τι λέγαμε), μπορώ να σου δώσω παραδείγματα ανάλογων υλοποιήσεων, αλλά δεν έχει ενδιαφέρον αυτό, ενδιαφέρον έχει η παραδοχή σου πως σε μικρής ισχύος ενισχυτικά στάδια (πχ 100 βατ) ή προενισχυτικές βαθμίδες (από φόνο στέιτζ μέχρι ντακ και προ) υπάρχουν άφθονες υλοποιήσεις διαθέσιμες, από μεγάλες φίρμες, μεγάλα ονόματα μηχανικών, σε υψηλότατα κοστολόγια και με εξαιρετικές τεχνικές προδιαγραφές (και ανάλογες επιδόσεις), οπότε δικαίως θεωρούνται τα διακοπτικά τροφοδοτικά η ορθότερη επιλογή, και όχι για λόγους βάρους ή κόστους, αλλά για λόγους σαφέστατης τεχνικής υπεροχής. Εύγε. Χαίρομαι για την παραδοχή σου, είσαι στο σωστό δρόμο.

Μένει τώρα να δεις πως φτιάχνονται τα διακοπτικά τροφοδοτικά, τι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται, τι δυνατότητες έχουν, κλπ κλπ κλπ, ώστε σε κάποια πιθανή χρονική στιγμή στο μέλλον να καταφέρεις να προβείς σε ανάλογη κατασκευή και να παρατήσεις την "κλασσική" τροφοδοσία.

Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν "εκτός θέματος". Στα "εντός θέματος" παραμένει να κατανοήσουμε το "γιατί" είναι τα ενκορ οι απολύτως καλύτερες-ορθότερες διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, όπως και το "γιατί" δεν είναι οι πιο "ευάκουστες" διαθέσιμες ενισχυτικές βαθμίδες, καθώς πχ ένας ορθά υλοποιημένος τελικός ενισχυτής με τα μόντιουλς της τρίπαθ θα προτιμηθεί στις ακροάσεις από το 99,9% των ακροατών, συμπεριλαμβανομένου εμού, εσού, του βλάση, του ζαπάντη, του χατζηστάμου, του κόγια, του κου-φού, του κοτσίδη, κλπ, για να σου δώσω το "στίγμα" των ακροατών που θα το προτιμήσουν. Για να πάμε στην άλλη άκρη, θα προτιμηθεί από τις ακροάσεις το ενκορ ΜΟΝΟ αν συνδεθεί σε ηχείο απολύτως κορυφαίων τεχνικών προδιαγραφών, 4 δρόμων, ενεργούς τετραενίσχυσης, σε απόλυτα σωστό χώρο. Κάτι σαν το εν λόγω θεωρητικό ηχείο, μπορεί λίαν συντόμως να το γνωρίσετε εκτενώς μέσα από μια παρουσίαση κατασκευής ενός συνφορουμίτη μας. Βεβαίως, ανάλογες εξαιρετικά ορθές υλοποιήσεις κυκλοφορούν στον επαγγελματικό κυρίως χώρο, όπου οι μετρήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές τους είναι ασύγκριτες με τα τυπικά ηχεία του χώρου του χάλι έντ, ασχέτως φυσικά του κοστολογίου.

Δηλαδή, για να προτιμήσεις την ορθότητα του ενκορ, βασική παράμετρος είναι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επιλογές να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ορθότητα εκάστης υλοποίησης, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς συνύπαρξη τρόπου σκέψης προερχόμενου από τον χώρο του χάλι εντ, και για να δώσω το "στίγμα": χωρίς ακροάσεις καλωδίων ηχείων ή ρεύματος, χωρίς κολλήματα σε "πιστεύω" και "δοκιμάζω", χωρίς εκτίμηση της εμφάνισης ή του βάρους, χωρίς να ψάχνεις μουσικότητες ή τις αποσβέσεις που ήξερες, χωρίς να κυνηγάς τα μεσαία να είναι "μπροστά".

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τα ενκορ είναι για λίγους. Αντίθετα, για πολύ περισσότερους είναι τα τρίπαθ. Το "γιατί" μένει να εξερευνηθεί από την πλευρά του καθενός, με διαδικασία επίπονη (διάβασμα) κι όχι τύπου καφενείου και συζήτησης σε στυλ χάλι εντ, με διαφορετικές "απόψεις" που οφείλουν όλες σεβασμό - θυμίζω πως: όχι, δεν υπάρχουν "απόψεις" σε αμιγώς τεχνικά θέματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.579
Members
38.344
Νεότερο μέλος
fotisd