ichaltou
Αλλαχτήρι
- Reaction score
- 1.004
56315Πόσα κιλά δηλαδή;
56315Πόσα κιλά δηλαδή;
Δεν εχει νοημα, δεν βγαινει ακρη !!!
Βεβαια δεν εχω δει (ακομα) διακοπτικο τροφοδοτικο σε καποιον μεγαλο και επωνυμο τελικο ενισχυτη.
Μπορει και να ειναι "βλακες" που δεν το εχουν κανει, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Κώστα, για παράδειγμα μεγάλου (= πολλά Watts) και επώνυμου ενισχυτή δες τον Anthem Statement M1, στα 1000W@8Ohm (και 2000W@4Ohm) και μια ενδεικτική φωτογραφία του εσωτερικού του εδώ (το τροφοδοτικό είναι στο πάνω μέρος δεξιά, όπως βλέπεις την φωτογραφία).Ειπα για μεγαλους, οχι 100 watts ανα καναλι, οπως της Linn.
Μεγάλους σε ισχύ ή "μεγάλες" εταιρίες? Απορίας άξιο είναι πως η Soulution που είναι καρα-hiend στις τελευταίες της υλοποιήσεις έχει διακοπτικά τροφοδοτικά (μόνο τα τροφοδοτικά είναι διακοπτικά).Ακούγεται επίσης πως ίσως να τα υλοποιήσει σε όλα τα μοντέλλα στο μέλλον γιατί ούτε και οι ίδιοι πίστευαν πως μπορούν να παίξουν τόσο καλά.Υπ'όψιν δεν είμαι υπέρμαχος καμίας τεχνολογίας.Με αφήνει παγερά αδιάφορο ο τρόπος.Να παίζει θέλω μουσική.Κανεις δεν εχει καταλαβει για την συγκεκριμενη "αντιπαραθεση" ?
Η "διαφωνια" ειναι (οι ισχυρισμοι) για την τεχνικη υπεροχη ενος διακοπτικου τροφοδοτικου εναντι του "κλασικου", ντεφακτο και σε καθε εφαρμογη ηχου.
Η παρατηρηση μου για τους μεγαλους ενισχυτες, ειναι οτι δεν εχω δει μεγαλο κλασικο ενισχυτη με διακοπτικη τροφοδοσια - και οχι μεγαλο ενισχυτη πληρως διακοπτικο (μοναδα και τροφοδοσια).
Ο Anthem Statement M1 ειναι πληρως διακοπτικος, οποτε δεν εχει σχεση με αυτα που λεω.
Ακριβως οπως τα λες ειναι...Μεγάλους σε ισχύ ή "μεγάλες" εταιρίες? Απορίας άξιο είναι πως η Soulution που είναι καρα-hiend στις τελευταίες της υλοποιήσεις έχει διακοπτικά τροφοδοτικά (μόνο τα τροφοδοτικά είναι διακοπτικά).Ακούγεται επίσης πως ίσως να τα υλοποιήσει σε όλα τα μοντέλλα στο μέλλον γιατί ούτε και οι ίδιοι πίστευαν πως μπορούν να παίξουν τόσο καλά.Υπ'όψιν δεν είμαι υπέρμαχος καμίας τεχνολογίας.Με αφήνει παγερά αδιάφορο ο τρόπος.Να παίζει θέλω μουσική.
Μετα συγχωρησεως κιολας, δεν ειναι καθολου ετσι.Δεν υπάρχει υπερβολικά γρήγορη απόσβεση. Όπως είναι το σήμα, το σβήνει. Αν το σήμα είναι γραμμένο κοφτό, το κόβει. Αν υποθετικά ήταν γραμμένο με "ουρά" υπήρχε περίπτωση ο ncore να την κόψει;
Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".Δεν υπάρχει υπερβολικά γρήγορη απόσβεση. Όπως είναι το σήμα, το σβήνει. Αν το σήμα είναι γραμμένο κοφτό, το κόβει. Αν υποθετικά ήταν γραμμένο με "ουρά" υπήρχε περίπτωση ο ncore να την κόψει;
Κοιτάς άλλον ενισχυτή..Ακριβως οπως τα λες ειναι...
http://www.soulution-audio.com/en/serie7/710/description/index.php
Power supply
A stable supply voltage is key to a good sounding amplifier. In the soulution 710 two massive 1,000VA toroidal transformers are used, coupled to discrete high-power diodes, all mounted on a copper cooling plate. With a total 250,000µF capacitive energy storage the soulution 710 has sufficient reserves to carry the full impulsive nature of the music to the loudspeakers.
Circuitry that does not process audio signals should not be able to influence them. That’s why we use no less than 10 dedicated power supplies per channel for the ancillary stages. To suppress mechanical interference from the power supply it is physically isolated on a vibration damped sub*chassis.
Powersupply
A total of six power supplies - optimized for each function - feed the 501 mono amplifier. Those supplying the digital and audio circuits are electrically isolated from each other by optocouplers and transformers. Two cutting-edge switched-mode power supplies deliver 1,200W of audiophile quality power. They feature high performance filtering at the input and output, and six high speed soulution voltage regulators to deliver considerably more stable power than any conventional, transformer-based technology.
Υπάρχει μία μουσική πληροφορία η οποία είναι αποτυπωμένη στο μέσο. Οι ουρές και η πλαδαρότητα είναι κάτι "έξτρα" το οποίο ενίοτε είναι ευχάριστο και γι αυτό οι χρήστες το επιθυμούν. Όμως απο τη στιγμή που μιλάμε για μία τεχνολογία αιχμής και για υψηλή πιστότητα ο ενισχυτής οφείλει να μήν προσθέτει τίποτα. Αν υπάρχει φυσικά κάποια πληροφορία και αυτή δέν ακούστηκε τότε έχει πρόβλημα ο ενισχυτής. Όμως έτσι όπως το θέτεις τα 40 συστήματα απλά εισήγαγαν πληροφορία ενώ ο ncore όχι.Παντως σε μουσικο θεμα που ακουσαμε (το οποιο το εχω ακουσει σε 40 συστηματα) λογω της μεγαλης αποσβεσης δεν ακουσα αυτα που "γνωριζω".
Πιστευω οτι λογω της μεγαλης του ταχυτητας, δεν 'ακουγονται' καποιες "ουρες". - πολυ απλοικα.
Βασικά, εσύ δεν κατάλαβες τι λέμε.Κανεις δεν εχει καταλαβει για την συγκεκριμενη "αντιπαραθεση" ?
Η "διαφωνια" ειναι (οι ισχυρισμοι) για την τεχνικη υπεροχη ενος διακοπτικου τροφοδοτικου εναντι του "κλασικου", ντεφακτο και σε καθε εφαρμογη ηχου.
Η παρατηρηση μου για τους μεγαλους ενισχυτες, ειναι οτι δεν εχω δει μεγαλο κλασικο ενισχυτη με διακοπτικη τροφοδοσια - και οχι μεγαλο ενισχυτη πληρως διακοπτικο (μοναδα και τροφοδοσια).
Ο Anthem Statement M1 ειναι πληρως διακοπτικος, οποτε δεν εχει σχεση με αυτα που λεω.