Θα μας πεις μια ιστορία??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Ενα απο τα κυριοτερα στοιχεια της μουσικης αναπαραγωγης ειναι η προσομοιωση του χωρου ηχογραφησης.

Οι μουσικοι παραγωγοι επιλεγουν τον τροπο της, αλλα δεν ειναι τοσο ασχετοι να "τοποθετησουν" την φωνη μιας τραγουδιστριας (που ειναι συνηθως ορθια) στο ιδιο επιπεδο με την μποτα μιας ντραμς.

Αυτα τα δυο οπως και να το κανουμε οφειλουν να ακουγονται σε διαφορετικο υψος.

Οταν αυτη η διασταση απεικονιζεται ιδια με διαφορετικους ενισχυτες στον ιδιο χωρο, η με διαφορετικα συστηματα σε διαφορετικους χωρους, ποια λογικη λεει οτι ολοι αυτοι "παιζουν λαθος" και σωστα παιζει αυτος ο ενας που φερνει τα "πανω κατω" ?

Αν υπαρξει παραδοχη σ αυτο μας οδηγει στο συμπερασμα οτι "θελουμε" να ακουσουμε την πιστη αναπαραγωγη των συχνοτητων και οχι της σκηνης.

Τελικα, υπαρχει και αυτη η "σχολη" εκτος των αλλων....
κι άντε, ο άλλος έχει μαλλιά:

Δεν πάει άλλο! Δολοφονάκη, μπες και κάντα λαμπόγυαλο. Εγώ δεν μπορώ τώρα, τραβάω τα μαλλιά μου...
αλλά εμένα δε με σκέφτεστε;

παιδιά, αγαπητοί μου φίλοι, συνοδοιπόροι στο σπορ του ήχου, επιτρέψτε με να σας ενημερώσω πως δεν υπάρχει καταγραφή "ύψους" στις ηχογραφήσεις, ούτε δύναται να αναπαραχθεί τοιαύτη από οποιοδήποτε ηχείο.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Πάω για προσθετική μαλλιών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Πετράν όπως είπα σε οριακή κατάσταση ο Onkyo σκλήρηνε, ενώ ο ncore κρατήθηκε στο ύψος του.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τη διαφοροποίηση των δυο μηχανημάτων σχετικά με τις μετρήσεις ισχύος τους.

Για να διευκρινίσωκαι πάλι τα λεγόμενά μου, θα έπρεπε ένας ενισχυτής 2x200W σε σχεδόν πλήρη ισχύ (περίπου ας πούμε στα 2x170W) πριν το στάδιο της παραμόρφωσης, να παίξει με περισσότερη ένταση spl σε σχέση με έναν 2x80W που στη σχεδόν πλήρη του ισχύ προ παραμόρφωσης θα έβγαζε 2x60W.
Σαφέστατα στα όριά του ένας ΑΒ ενισχυτής θα σκληρήνει. Ο ιάπωνας σκλήρηνε μόνο στη μεσοϋψηλή, ενώ στο χαμηλό κράτησε χαρακτήρα, χωρίς προβλήματα.

Αυτή η διαφοροποίηση που περίμενα να δω, δε βγήκε. Αυτό ίσως να σημαίνει πολλά ίσως και τίποτα.
Το αποτέλεσμα όμως που πήραμε είναι δεδομένο.:smile:
η διαφορά 80-200 βατ είναι μια αστειότητα, είναι 4 db. θέστηκε η φοράς στ'αλώνι.

για κάθε διπλασιασμό ισχύος (πχ από τα 80 στα 160 βατ) παίρνουμε μόλις 3 db κέρδος στάθμης.

Reaction score
1.685

παιδιά, αγαπητοί μου φίλοι, συνοδοιπόροι στο σπορ του ήχου, επιτρέψτε με να σας ενημερώσω πως δεν υπάρχει καταγραφή "ύψους" στις ηχογραφήσεις, ούτε δύναται να αναπαραχθεί τοιαύτη από οποιοδήποτε ηχείο.
Υπαρχει σαφεστατη χωροταξικη καταγραφη κατα την ηχογραφηση, η οποια και υποχρεουται να αναπαραχθει απο ενα ηχειο - συστημα.

Οποιος δεν πιστευει κατι τετοιο ειναι απλα ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν εχει ακουσει ποτε μουσικη απο σοβαρο συστημα. - παει και τελειωσε :imtheking:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Πάω για προσθετική μαλλιών.
:roflmao:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301

Λείπει και ο άλλος στη Γαλλία,άντε μπας μπει ο κος Θέμης..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765

Υπαρχει σαφεστατη χωροταξικη καταγραφη κατα την ηχογραφηση, η οποια και υποχρεουται να αναπαραχθει απο ενα ηχειο - συστημα.

Οποιος δεν πιστευει κατι τετοιο ειναι απλα ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν εχει ακουσει ποτε μουσικη απο σοβαρο συστημα. - παει και τελειωσε :imtheking:
Εντάξει, είπες ότι είχες να πεις. Για ξαναδές τώρα τι είπες και τι είπα....

ΔΕΝ είπα πως δεν υπάρχει καταγραφή βάθους και πλάτους, αποτύπωση χωρικής πληροφορίας 2 αξόνων δηλαδή.
Είπα πως ΔΕΝ υπάρχει καταγραφή ύψους, δηλαδή δεν υφίσταται ο 3ος άξονας στην αποτύπωση της χωρικής πληροφορίας.

Και είπα πως είναι εντελώς αδύνατο (ακόμα και να υπήρχε τέτοια πληροφορία) να αποδοθεί από οποιοδήποτε ηχείο.

Αυτά αποδεικνύονται 10000 %, δεν επιδέχονται συζήτησης, δημοψηφίσματος, θεωριών.

Αν διαφωνείς με αυτά και έχεις άλλη "άποψη", σε ενημερώνω φιλικά πως η "άποψή" σου ΔΕΝ είναι σεβαστή, δε πρόκειται να κάνουμε συζήτηση επ'αυτού.

D

deleted user 10898

Guest

υψος λεμε......

D

deleted user 10898

Guest

ειναι ψηλοοο πολυ ψηλοοο το παληκαρι που αγαπωωωωωω

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

Ο Δολοφονακης λογω της εμπορικης του ιδιοτητος εχει απαγορευσει στον εαυτο του να συμμετεχει σε δημοσιες συζητησεις για να μην κακοχαρακτηριστει, ομως για χαρη του Κ.Κ. θα μου τα στειλει με μνμ και θα τα φορτωσω εγω ....

D

deleted user 10898

Guest

κεαρ πες και για το gain.... που μου τον βγαζουν αδυνατουληηη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765
Απάντηση: Re: Θα μας πεις μια ιστορία??

ετσι ετσι....

εμ πως, γιουβέτσι; :laugh:

να όμως που και τα απλά είναι δύσκολα.

είπα ο άσχετος να γίνουν "στίκι" τα ποστ εκείνα του Ζαπ, τότε που τά'λεγε στο Βλάση. Μάλλον φωνή βοώντος...

Λυπάμαι, αλλά όταν ο χριστιανός (λέμε τώρα :biggrin: ) έγραψε τόσο όμορφα κάποια πράγματα και υπάρχουν στο φόρουμ μας, ε, δε θα μπαίνω στον κόπο κάθε 3 και λίγο να γράφω τα ίδια (και χειρότερα απ'αυτόν)...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Θα μας πεις μια ιστορία??

εμ πως, γιουβέτσι; :laugh:

να όμως που και τα απλά είναι δύσκολα.

είπα ο άσχετος να γίνουν "στίκι" τα ποστ εκείνα του Ζαπ, τότε που τά'λεγε στο Βλάση. Μάλλον φωνή βοώντος...

Λυπάμαι, αλλά όταν ο χριστιανός (λέμε τώρα) έγραψε τόσο όμορφα κάποια πράγματα και υπάρχουν στο φόρουμ μας, ε, δε θα μπαίνω στον κόπο κάθε 3 και λίγο να γράφω τα ίδια (και χειρότερα απ'αυτόν)...
εκαληφθην...

Reaction score
1.685

Το τρισδιαστατο ολογραφημα του χωρου αποτελειται απο τρεις αξονες.

Δεν μπορεις να εχεις πλατος και βαθος χωρις να εχεις "υψος".

Καταγραφεται και ακουγεται............ειτε γινεται σεβαστο ειτε οχι, μου ειναι αδιαφορο.

D

deleted user 10898

Guest

Το τρισδιαστατο ολογραφημα του χωρου αποτελειται απο τρεις αξονες.

Δεν μπορεις να εχεις πλατος και βαθος χωρις να εχεις "υψος".

Καταγραφεται και ακουγεται............ειτε γινεται σεβαστο ειτε οχι, μου ειναι αδιαφορο.

ρε κωστη το να παραδεχθεις ενα λαθος, δεν ειναι και κατι το σημαντικο.
εχω πει εγω λ@λ@κιες ουυυυυυ...
και ακομα λεω....

Reaction score
1.685

Ελα βρε Νικο, δουλευομαστε μεταξυ μας τωρα?

Θα τρελαθουμε εδω ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765

...το μηχανημα βγαζει πλουτο in equal measure σε ολο το ακουστικο φασμα.

...Εντυπωσιακος ηταν ο διαχωρισμος της γυναικειας φωνης...

:thumbsup:
Ευχαριστούμε για τα άνωθεν, τα οποία είναι μεγάλης αξίας σχόλια, απλά λίγοι μάλλον θα τα κατανοήσουν ή θα τα "βρουν" μέσα στο πλούσιο περιγραφικό σου κείμενο, γι'αυτό και τα δείχνω.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο εν λόγω ενισχυτής ΔΕΝ έχει roll-off στις υψηλές συχνότητες.

Πάρτε το αυτό σαν δεδομένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός και προσπαθήστε στη συνέχεια να ερμηνεύσετε τις ακροάσεις σας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765

μερικά πολύ σωστά πράγματα γράφτηκαν εκεί, από ανθρώπους που πριν τους πιάσεις στο στόμα σου πρέπει να το πλύνεις με σαπούνι 500 φορές.

να μερικά σημεία:

όλοι ξέρουμε ότι εξ ορισμού ένα δικάναλο σήμα δεν περιέχει πληροφορία καθ' ύψος. Εδώ που τα λέμε, το ίδιο ισχύει και για σήματα 5.1, 6.1, 7.1 και γενικά σήματα home theater. Το μόνο σήμα που σχεδιάστηκε για να περιέχει πληροφορία ύψους ήταν το Ambisonics, που χρησιμοποιούσε 4 μικρόφωνα σε διάταξη τετραέδρου (=τριγωνικής πυραμίδας).
...στο αρχικό ερώτημα είναι "όχι", με την έννοια ότι δεν εγγράφεται χωρική πληροφορία που αφορά στον κάθετο άξονα σε κανένα από τα γνωστά φορμά ηχογράφησης, πλην βεβαίως του Ambisonic, που πρότεινε την τετράεδρη διάταξη ηχείων.

Ούτε το κλασικό stereo ("2.0"), ούτε οι πολυκαναλικές παραλλαγές του ("4.0", "5.1", "6.1", "7.1") παρέχουν αυτή την πληροφορία.
Είναι γεγονός, ότι μόνο το Ambisonics έχει σχεδιασθεί εξ΄αρχής ώστε να περιέχει την πληροφορία του ύψους της στερεοφωνικής εικόνας. Το Ambisonics, για τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα αναπαράγει το πλήρες ολοσφαιρικό/περιφωνικό (periphonic) ηχητικό πεδίο γύρω από τον ακροατή, όχι όμως μέσω ψευδαισθήσεων όπως αυτό συμβαίνει στην κλασσική στερεοφωνία ή στα διάφορα συστήματα κινηματογράφου (αναλογικά και ψηφιακά). Παρ΄όλα αυτά, έχει παρατηρηθεί στην κλασσική στερεοφωνία κατά τη φυσική διάσταση του ύψους, συνήθως ως προς τον ακουστικό άξονα του tweeter, μία ηχητική πηγή ανεβαίνει ή κατεβαίνει ανάλογα με το εάν ενισχύονται περισσότερο οι υψηλές ή οι χαμηλές συνιστώσες συχνότητες, που παράγει η συγκεκριμένη πηγή.
ευχαριστούμε για τα λινκ.

Να υπενθυμίσω πως ο "Cpt. Haddock" ήταν ο αγαπητός μας φίλος, ο "πολύς" Σπύρος Κωστόπουλος.

Για τον RDoherty δεν χρειάζεται να πω κάτι, μάλλον είστε ενήμεροι όλοι με τα πρόσφατα γεγονότα...

Ο δε "acoustics" είναι καταξιωμένος μηχανικός ήχου, με πολύ βαθιά γνώση στο αντικείμενο.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.140
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun