Most visitors online was 2975 , on 26 Feb 2025
To flat αναφέρεται στην απόκριση συχνότητας που είναι μία μόνο παράμετρος του τι ακούμε και δεν μπορεί να απομονωθεί. Δες και το διπλανό thread που άνοιξα για την υποκειμενική προτίμηση σε σχέση με την έκταση + τις παραμορφώσεις να δεις ότι αυτά δεν είναι ασύνδετα και η κάθε "κολοκυθόπιτα" εξηγείται.Πουθενά δεν εχει αποδειχθεί οτι η πίστη flat αναπαραγωγή ειναι απολαυστική.
Δεν είπε ακριβώς αυτό... Αλλά δε μπορεί να κράξει όπως πρέπει σε ανοιχτό forum, oπότε τα λέει... περιφραστικά.μάλιστα ο ίδιος ο Bruno περιγράφει το πόσο ωραία ακούγεται ένας mcintosh και πόσο δύσκολο ειναι να τον κοντραρεις με τα δικά του μηχανήματα απο την άποψη της απόλαυσης που αναφέρεις...
Αντουαν καλημερες ομορφες ξανα.....η αληθεια ειναι οτι παντα θα πορευομαστε με βαση τα γουστα μας,τα θελω μας,την κα&υλα μας βρε αδερφε που πολλες φορες αυτο κατανταει παγιδα ακομα και για την ειλικρινια μας.....γραφω κατα λεξη τα λεγομενα σου στο σπιτι του Ιοτζαν που ησουν εσυ,εγω ,ο Μανος και Chris hat και ακουσαμε την Metric με τα ενεργα Atc τα πενηνταρια ως προ και dac και ειπες.....μπατζανακη πρωτη φορα ακουω το συστημα σου να παιζει ετσι,ειναι το καλλιτερο ακουσμα που εχω ακουσει εδω μεσα στο σπιτικο σου......και θελω να πιστευω οτι ησουν ειλικρινης και δεν τα ελεγες για πλακα.....θα γουσταρα ρε φιλε να το εγραφες αυτο ετσι για την κουβεντα μιας και μας διαβαζουν και φυσικα ειμαστε site ενημερωσης!Βλαση μου καλημερα,εγω ποτε δεν καταφερθηκα αρνητικα για τα ενκορια γιατι απλα δεν τα εχω ακουσει,αρα το "δυσανασχετειται-ζοριζεσται" δεν πρεπει να περιλαμβανει εμενα.
Το σωστο θα ελεγα οτι ειναι "καποιοι δυσανασχετουν-ζοριζονται",σωστα μεχρι εδω?
Εαν συμφωνεις με τα παραπανω φιλε μου αναμενω διορθωση.
Εγω προσωπικα νομιζω δεν εχω παρει θεση ποτε σε κατι για το οποιο δεν εχω προσωπικη αποψη.
Τωρα για να απαντησω και στον Νικο,για να κανω αναφορα θα πρεπει να εχω την συμφωνη γνωμη των ανθρωπων που αναφερω στα ποστ μου.
Τι εννοω με αυτο?
Λοιπον οσο αφορα την μετρικ η ακροαση δεν εγεινε σπιτι μου,ειμουν καλεσμενος σε ενα φιλικο μου προσωπο και την ακουσα.
Οσο αφορα το ποστ μου για την ακροαση των ενκορ απο καποιον καταξιωμενο ανθρωπο του χωρου και παλι δεν ειχα την εξουσιοδοτηση απο αυτον για να μιλησω.
Για το αν βοηθαω λοιπον η οχι απαντω: μεσα απο τα ποστ μου για την μετρικ και τα ενκορ (επαναλαμβανω οτι οι φιλοι μου ειπαν να μην κανω αναφορα και το σεβομαι απολυτα) ενας εξυπνος ανθρωπος θα καταλαβαινε οτι προτεινω και ψιλοτσιγκλαω θα ελεγα (μεσα απο τα ποστ μου) αυτους τους φιλους,οι οποιοι εναι μελη των σαιτ-κλαμπ που αναφερθηκα, να τοποθετηθουν για να εχουμε ακομη μια αποψη.
Αρα λοιπον?
δεν είναι εύκολο να ξεκλειδώσεις την πόρτα φίλε μου κουφέ...To flat αναφέρεται στην απόκριση συχνότητας που είναι μία μόνο παράμετρος του τι ακούμε και δεν μπορεί να απομονωθεί. Δες και το διπλανό thread που άνοιξα για την υποκειμενική προτίμηση σε σχέση με την έκταση + τις παραμορφώσεις να δεις ότι αυτά δεν είναι ασύνδετα και η κάθε "κολοκυθόπιτα" εξηγείται.
Για το ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η απόκριση συχνότητας ώστε αρέσει στη συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών, παραπέμπω στις έρευνες των Toole και Olive.
Bottom line: Σε ελεγχόμενες συνθήκες (φροντισμένο χώρο, συνοδά, χαμηλές παραμορφώσεις κλπ), τα ίδια αρέσουν σε όλους πρακτικά τους ακροατές.
Και, ΟΚ, κανείς από όσους θα διαβάσουν το post αυτό δε θα ψάξει τη δουλειά των Toole & Olive, αυτό το έχω αποδεχτεί... Αυτό που δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα είναι το εξής:
Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιοι να ακούσουν μεμονωμένα Metric ή NCore ή Lipinski στον χώρο τους και να μην τους "αρέσει", να τους αρέσει λίγο, σε άλλους αρκετά κ.ο.κ.
Με βάση την ακρόαση βγάζουν συμπέρασμα "η Χ μπούρδα μου είναι καλύτερη από τα Lipinski που μετράνε καλύτερα αλλά δεν παίζουν", πετάνε και κανένα μπινελίκι στους άσχετους/κουφούς/γραφικούς τεχνοκράτες του AVSite που τους τα είχαν ζαλίσει με τα παραπάνω, μία ατάκα για τα όρια της επιστήμης και ρουφάνε απολαυστικά το καφεδάκι χαμογελώντας αυτάρεσκα στους ομοϊδεάτες (brothers in ignorance) φίλους τους.
Μετά πάνε Athens Pro Audio, τα ακούν όλα μαζί σε σωστό χώρο, βρέχουν όλοι ανεξαιρέτως το βρακάκι τους από με αυτά που ακούνε και πάλι αδυνατούν να ενώσουν τα κομμάτια του puzzle μέσα στο μυαλό τους! Και να ήταν κανένα puzzle με πολλά κομμάτια.... Προσωπικα δεν πιστεύω ότι δε μπορούν - απλά δε θέλουν γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσουν την ασχετοσύνη τους και να ξεκινήσουν το χόμπυ από το μηδέν...
Εμένα άσε με στον κόσμο το δικό μου, που λέει και ο λαϊκός τροβαδούρος.
ιδίως για το τελευταίο, έχεις απόλυτο δίκιο! Διαλέχτε!!!!!!!!!.....η αληθεια ειναι οτι παντα θα πορευομαστε με βαση τα γουστα μας,τα θελω μας,την κα&υλα μας ...
Εγω λοιπόν είπα για την κατηγορία τιμής. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει πως δεν πρεπει να κρίνεται ένας ενισχυτής απο την τιμή....Σχεδόν κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό, Πχ. παλαιότερα ειπώθηκε οτι ο Pass δεν συγκρίνεται με τα ncore γιατί είναι άλλη κατηγορία τιμής.... Σήμερα μάθαμε ότι τα ncore δεν έχουν απολαυστικό ήχο.... μάλιστα!... Θα περιμένω τα επόμενα συμπεράσματα με υπομονή....![]()
![]()
μια χαρά τα λέει. Καθαρά και ξαστερα.To flat αναφέρεται στην απόκριση συχνότητας που είναι μία μόνο παράμετρος του τι ακούμε και δεν μπορεί να απομονωθεί. Δες και το διπλανό thread που άνοιξα ....
Δεν είπε ακριβώς αυτό... Αλλά δε μπορεί να κράξει όπως πρέπει σε ανοιχτό forum, oπότε τα λέει... περιφραστικά.
Εσυ το είπε πρώτος, ολόκληρο νήμα, εγω θα τις φάω;παιδιά, το "φλατ" είναι πολύ κακό, φτου κακά.
α ρε βετ, πολύ ξύλο τραβάει ο οργανισμός σου, ε;![]()
Γεια σου παρορμητικε φιλαρακο μουΑντουαν καλημερες ομορφες ξανα.....η αληθεια ειναι οτι παντα θα πορευομαστε με βαση τα γουστα μας,τα θελω μας,την κα&υλα μας βρε αδερφε που πολλες φορες αυτο κατανταει παγιδα ακομα και για την ειλικρινια μας.....γραφω κατα λεξη τα λεγομενα σου στο σπιτι του Ιοτζαν που ησουν εσυ,εγω ,ο Μανος και Chris hat και ακουσαμε την Metric με τα ενεργα Atc τα πενηνταρια ως προ και dac και ειπες.....μπατζανακη πρωτη φορα ακουω το συστημα σου να παιζει ετσι,ειναι το καλλιτερο ακουσμα που εχω ακουσει εδω μεσα στο σπιτικο σου......και θελω να πιστευω οτι ησουν ειλικρινης και δεν τα ελεγες για πλακα.....θα γουσταρα ρε φιλε να το εγραφες αυτο ετσι για την κουβεντα μιας και μας διαβαζουν και φυσικα ειμαστε site ενημερωσης!
Και εγω για να ειμαι πραγματικος στα λεγομενα μου την σνομπαρισα αυτην την μηχανη και καπως αναλογα λειτουργησα με τα ψηφιακα ,ξεπερασα ομως τα πιστευω μου ,ακουσα αυτες τις μηχανες σπιτι μου και τελικα τις εχω πλεον (την Lio 8 μηνες και τα ψηφιακα την αλλη εβδομαδα)και τις δυο εχοντας αφησει πισω τα standards μου,αυτα που μεχρι τωρα πιστευα αλλα και προμοταριζα,οι καιροι ομως αλλαζουν,υπαρχει εξελιξη περαν των σταθερων μας,περαν αυτων που μεχρι τωρα πιστευαμε.......δεν ειναι ντροπη να τα αποδεχομαστε!!!!!
και που ξερεις αν καποια στιγμη εβρισκες τα N cores τα 600 στα 8 και τα εβαζες στο συστημα σου και οι Bryston ετρωγαν φαπες.....δεν ειναι απιθανο φιλε........ποτε δεν μπορουμε να κλειδωσουμε τις αρχες μας εκτος αν εχουμε επιλεξει να ζουμε αυστηρα μονο με αυτες !!!!
Καλα, να πω εγω, που δεν με δεσμεύει ο μπατζανακης μου.Γεια σου παρορμητικε φιλαρακο μου,εχω κανει 2 μικρες αναφορες για την ακροαση στο σπιτι του μπατζάν μου αλλα σε αλλο σαιτ.
Η αφορμη του να μην γραψω προκληθηκε απο την μικρη αυτη αναφορα μου,όποιος το διαβασε καταλαβε τι εννοουσα.
Ποτε δεν εγραψα κατι που δεν με αντιπροσωπευαι φιλε,ποτε.
Βεβαια εγειναν και αλλες ακροασεις μετεπειτα οπου ειχαμε σε αμεση συγκριση την μετρικ και το καινουργιο ,πλεον, 202..................και σταματω εδω δια τους γνωστους λογους.
Δεν τοποθετουμε απο οτι καταλαβαινεις για το ποιο ακουστηκε καλυτερα ουτε αφηνω υπαινιγμους.
με καλυψες.Εχεις ξανατοποθετηθει στο θεμα Νικο μου,δεν παιρνω θεση.
Και τα δυο μηχανακια ειναι εξαιρετικα,σε καλυπτει αυτο?
Εαν οχι λυπαμαι.
μην λες τετοια, θα σε βαλουν να ξηλωσεις τα κρος και να βαλεις ενα 600αρι ανα δρομο...Οσο για τα 600αρι τα κοκορια εεεεε.....συγνωμη ενκορια,πολυ ευχαριστως να τα δοκιμαζα και εαν μου αρεσαν ,εμενα και μονο εμενα, θα τα αγοραζα επιτοπου!!
Αλλα προς το παρον BRYSTON 28B 1200/καναλι και ξερο ψωμι.
Βεβαια μιλαμε για τα κοκορια στα 600/καναλι,τα 9800 θελουν κιλοβατ για να ακους αυτα που ακουσες.
Πριν απο τα 28Β ειχα τα καινουργια 7Β 600/καναλι,αλλα τα 9800 ηθελα 1200...........και βαλε,οποτε μαλλον τα 600αρια κοκορια μπορει να ειναι εξαιρετικα αλλα για μενα λιγα.![]()
φυσικα, αυτο ηταν ενα παραδειγμα για να δειξει την μηδενικη "αξια" της κοντρας.Καλα, να πω εγω, που δεν με δεσμεύει ο μπατζανακης μου.
η μετρικ πάτησε το weiss το μεγάλο σε κόντρα.
το μεγάλο πατάει το 202
αρα
η μετρικ πατάει το 202.
Ειναι αυτο τωρα χρήσιμο για κάποιον?
bonjour, ΝικόλαΗ απλή φυσική και η ψυχοακουστικη ...
Να γίνει sticky...bonjour, Νικόλα
πάμε ... ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει λοιπόν μέσα στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα να αγοράσει ένα στερεοφωνικό για να απολαύσει την μουσικούλα του.
Από την μια μεριά διαβάζει την γνώμη ανθρώπων που έχουν επιστημονικό υπόβαθρο και εξαιρετικές γνώσεις τι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά καλογραμμένες (Κόγιας) ή τις συνδυάζουν με απίθανες πληροφορίες (Φ., ΕΑR) ή έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης (Τσαντουλής, Αλέξης) - Ο zonepress είναι ένα κεφάλαιο μόνος του.
Από την άλλη υπάρχουν οι χομπίστες που μας δίνουν την γνώμη τους υπό την μορφή μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας και άλλοι που έχουν μείνει στην εποχή του φαρ-ουεστ: έχω ... τόσα και ακούσει ακόμα περισσότερα ... σούπερ γκουρού και άλλα πολύ χαριτωμένα. Ανάξια λόγου ...
Προφανώς άμα ό φίλος δεν είναι "γκαου" και εκτεθεί στις πληροφορίες και στα άρθρα που συνοδεύονται στο παρόν φόρουμ ή στο μέντορα ή αλλού και μαθαίνοντας την απλή φυσική του Hi-Fi το μόνο σίγουρο είναι ότι ή επιλογή που θα κάνει θα τον συνοδεύει πολλά χρόνια στις μουσικές αναζητήσεις του.
Όλα αυτά βέβαια τα ξέρεις αλλά τα ξαναγράφω για τους φίλους που έρχονται σε επαφή με το φόρουμ για πρώτη φορά.
Επίσης με ενοχλεί ο όρος καταξιωμένος στην χαλιεντ κοινότητα. Καταξιωμένος είναι κάποιος που έχει επιβραβευθεί από μία επιστημονική κοινότητα, έχει πάρει κάποιο νόμπελ, άλλα βραβεία επιστημονικά, τεχνολογικά ή εθνικά. Το να χρησιμοποιούμε τον όρο για ψωνάρες ... δεν το συνεχίζω.