Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Reaction score
3.912
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Ρε σείς, χαλαρώστε πουλάκια μου, τι ζόρια είν αυτά?

καλά βέβαια Παπακωτσο αυτή η τελευταία σου για το κοκορι γραφή είναι για τον φούτσο εντελώς, μα εντελώς όμως:tongue: και ως τέτοια Βλασση έπρεπε να την αντιμετωπίσεις.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Αυτό από την κάρτα μου, τί σημαίνει;

Analog Line Outputs (2) - Max Level: 6.6 dBV (unbalanced)
Την Κυριακη που μας περασε, οι ενισχυτες δεν διεγειραν καν, ηχειο φιλου μας συμφορουμιτη, συμφωνα με τα λεγομενα του.
Με ποιον αλλο τροπο (εκτος της δοκιμης) θα μπορουσε να ξερει οτι ειναι ανικανοι για το ηχειο του?
Εφόσον μένει ικανοποιημένος με το ενισχυτικό που ήδη έχει χωρίς να επιθυμεί αυτό που δεν έχει,δεν χρειάζεται ΄΄τρόπο΄΄.

Όποιος δεν έχει τεχνική κατάρτιση,είτε έχει λεφτά γιά πέταμα-έστω και αν δεν του περισσεύουν- είτε...καλούς φίλους-έστω και αν του περισσεύουν.
Οπως βλέπεις φίλε Κώστα, ο πέτρος πχ θελει να ξέρει απο πριν αν η Καρτα του θα οδηγήσει τον ενισχυτη και αυτός τα ηχεία, ρωτάει, και θα μάθει.
ο φίλος σου λοιπόν δεν θα μάθει ποτέ, οπότε δώσε του την καλή συμβουλή του Bhutia, για να μην πετάει λεφτά, ας έχει καλούς φίλους.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρε σείς, χαλαρώστε πουλάκια μου, τι ζόρια είν αυτά?

καλά βέβαια Παπακωτσο αυτή η τελευταία σου για το κοκορι γραφή είναι για τον φούτσο εντελώς, μα εντελώς όμως:tongue: και ως τέτοια Βλασση έπρεπε να την αντιμετωπίσεις.
Νομίζω οτι έχει ωριμάσει πλέον η ώρα για να τροποποιήσουμε τον τίτλο του νήματος ως εξής

Κοκορίασις.......όπως λέμε φουτσοκουβέντα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρωτησε τον Μανο και τον Θεοδοση που ηταν παροντες.
Εγώ πως εμπλέκομαι ;

χωρις μαλιστα να εχω την συγκαταθεση του να το πω - και γι αυτο δεν μιλαω με ονοματα..
[YOUTUBE]7SqC_m3yUDU[/YOUTUBE]

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Νομίζω οτι έχει ωριμάσει πλέον η ώρα για να τροποποιήσουμε τον τίτλο του νήματος ως εξής

Κοκορίασις.......όπως λέμε φουτσοκουβέντα
Φουτσοκουβεντα γινεται απο εμας Μανο......μια χαρα ειναι το νημα και αρκετα ουσιαστικα και χρησιμα πραγματα εχουν γραφτει για οσους ενδιαφερονται να μαθουν για κατι νεο που σαφως αντιτιθεται στα μεχρι τωρα standards μας.

Reaction score
3.912

...Μάνο δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, άστο, περιττά πλήκτρα μεταξύ γνωστών κ φίλων σε άτυχες στιγμές.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Φουτσοκουβεντα γινεται απο εμας Μανο......μια χαρα ειναι το νημα και αρκετα ουσιαστικα και χρησιμα πραγματα εχουν γραφτει για οσους ενδιαφερονται να μαθουν για κατι νεο που σαφως αντιτιθεται στα μεχρι τωρα standards μας.
Και ετσι θα συνεχισει το thread.......οποιος δεν ενδιαφερεται να γραψει κατι ουσιαστικο υπαρχουν χιλιαδες αλλα θεματα στο forum να διαβασει .....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

Ας πάμε σε κάτι σημαντικό:

Ο ενισχυτής αυτός, σύμφωνα με τον κατασκευαστή (πέντε κάμψεις άπαντες, ο ζαπάντης 10), είναι 200 βατ στα 8 ωμ.

Επαναλαμβάνω: 200 βατ στα 8 ωμ.

πάμε στο πι-ντι-εφ, που πολλοί εμίσησαν (όπως και τον άκρομπατ ρίντερ):

(σελίδα 2, 3η σειρά, μη ψάχνετε σε καμιά σπηλιά και δε βρίσκετε, νούμερα λέει ο άνθρωπος)

http://www.hypex.nl/docs/NC400_datasheet.pdf

παρακάτω όμως (σελίδα 7 τέρμα κάτω αριστερά, για να μη ψάχνετε σε σπηλιές), από το σχετικό σχεδιάγραμμα ισχύος στα 8 ωμ, ανέτως βλέπετε πως ο εν λόγω ενισχυτής πιάνει χαλαρά πολύ περισσότερα βατ, εγώ ανέτως θα έλεγα 290 βατ στα 8 ωμ.

Γιατί λοιπόν ο βλαξ μπρούνο μας λέει "200 βατ" και δε μας λέει ~300 βατ?

Βρείτε το, και για να σας βοηθήσω, η απάντηση, βρίσκεται στα "λάθη των κωστήδων". Απ'όπου, θεωρητικώς μιλώντας, μερικοί εξ ημών ανέτως θα έλεγαν πως ο εν λόγω ενισχυτής είναι 120 βατ στα 8 ωμ. Ταυτόχρονα, άλλοι εξ ημών, επίσης ορθώς σκεπτόμενοι, θα έλεγαν πως πρόκειται για ενισχυτή 200 βατ στα 8 ωμ, όπως πολύ σωστά λέει ο μπρούνος.

Πέραν της βατοφιλολογίας και βατοφιλοσοφίας, σας ενημερώνω (αν δε το γνωρίζετε) πως όποιος έχει μάγκνεπαν με ευαισθησία στα 83db/w/m, να μη μπει καν στον κόπο να δοκιμάσει τον εν λόγω ενισχυτή. Κρίμα είναι.... Τόσο κουβάλημα τζάμπα.... Τα περί αναγκαίας ισχύος έχουν επαρκώς αναλυθεί, να μην επαναλαμβάνομαι τζάμπα και αδίκως.

Προσωπικά, ο εν λόγω ενισχυτής δε μου "φτάνει" ακόμα και σε ενεργή πολυενίσχυση. Δε θα έχω το dynamic headroom που δικαίως επιθυμώ. Ταυτόχρονα, δεν επιθυμώ περισσότερες "αρμονικές" και "χροιές", αλλά ...συμβιβάζομαι. Άλλωστε, είναι γνωστή η αξία της τέχνης του συμβιβασμού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

εν ολίγοις, encore 400-άρια δε θα πάρω, ευχαριστώ.

1000 φορές προτιμώ τα γεφυρωμένα ICE modules του κοτσίδη μας...

και ....δικαίως!

καλό βράδυ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

επί τοις ευκαιρίας: με THD 1% o εν λόγω ενισχυτής βγάζει 400 βατ στα 8 ωμ. κι όποιος διαφωνεί, δε ξέρει τι του γίνεται.

Ταυτόχρονα, πολύ καλά κάνει ο μπρούνος και λέει πως με THD 1% o εν λόγω ενισχυτής βγάζει 200 βατ στα 8 ωμ.

είναι ....αρχηγόπουλος!

αν δε, έλεγε 120 βατ στα 8ωμ, σκεπτόμενος τι κυκλοφορεί στην πιάτσα, δικαίως θα είχα πεθάνει στο γέλιο, τώρα απλά λιώνω στο γέλιο!!!!!!!!!:laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

τέλος πάντων, σας δουλεύω λιγάκι (ή μάλλον σας επεξεργάζομαι) ώστε να δω ποιος διαβάζει τελικά τα πι-ντι-εφ εδώ μέσα!

αναζητώ ....φίλους του άκρομπατ ρίντερ!:imtheking:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

Τέλος, για να κλείσω το θέμα ισχύος, το οποίο θεωρώ σημαντικό, για μένα, ο εν λόγω ενισχυτής είναι 120 βατ στα 8 ωμ. (240 βατ στα 4 ωμ, 480 βατ στα 2 ωμ)

Εσείς τώρα, μπορείτε ελεύθερα να εκφράσετε την όποια άποψή σας. φιλ φρι. Ούτε "επιβεβαίωση" αναζητώ, ούτε τίποτα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.562

...να δω ποιος διαβάζει τελικά τα πι-ντι-εφ εδώ μέσα!

αναζητώ ....φίλους του άκρομπατ ρίντερ!:imtheking:

Και επειδή συνήθως οι hiendάδες δεν έχουν σύγχρονα pc και σέρνονται με το άκρομπατ ρίντερ,

ας δοκιμάσουν ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα: http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/download-free-pdf-viewer.html :rolleyes:

Reaction score
1.766

Ας πάμε σε κάτι σημαντικό:

Ο ενισχυτής αυτός, σύμφωνα με τον κατασκευαστή (πέντε κάμψεις άπαντες, ο ζαπάντης 10), είναι 200 βατ στα 8 ωμ.

Επαναλαμβάνω: 200 βατ στα 8 ωμ.

πάμε στο πι-ντι-εφ, που πολλοί εμίσησαν (όπως και τον άκρομπατ ρίντερ):

(σελίδα 2, 3η σειρά, μη ψάχνετε σε καμιά σπηλιά και δε βρίσκετε, νούμερα λέει ο άνθρωπος)

http://www.hypex.nl/docs/NC400_datasheet.pdf

παρακάτω όμως (σελίδα 7 τέρμα κάτω αριστερά, για να μη ψάχνετε σε σπηλιές), από το σχετικό σχεδιάγραμμα ισχύος στα 8 ωμ, ανέτως βλέπετε πως ο εν λόγω ενισχυτής πιάνει χαλαρά πολύ περισσότερα βατ, εγώ ανέτως θα έλεγα 290 βατ στα 8 ωμ.

Γιατί λοιπόν ο βλαξ μπρούνο μας λέει "200 βατ" και δε μας λέει ~300 βατ?

Βρείτε το, και για να σας βοηθήσω, η απάντηση, βρίσκεται στα "λάθη των κωστήδων". Απ'όπου, θεωρητικώς μιλώντας, μερικοί εξ ημών ανέτως θα έλεγαν πως ο εν λόγω ενισχυτής είναι 120 βατ στα 8 ωμ. Ταυτόχρονα, άλλοι εξ ημών, επίσης ορθώς σκεπτόμενοι, θα έλεγαν πως πρόκειται για ενισχυτή 200 βατ στα 8 ωμ, όπως πολύ σωστά λέει ο μπρούνος.

Πέραν της βατοφιλολογίας και βατοφιλοσοφίας, σας ενημερώνω (αν δε το γνωρίζετε) πως όποιος έχει μάγκνεπαν με ευαισθησία στα 83db/w/m, να μη μπει καν στον κόπο να δοκιμάσει τον εν λόγω ενισχυτή. Κρίμα είναι.... Τόσο κουβάλημα τζάμπα.... Τα περί αναγκαίας ισχύος έχουν επαρκώς αναλυθεί, να μην επαναλαμβάνομαι τζάμπα και αδίκως.

Προσωπικά, ο εν λόγω ενισχυτής δε μου "φτάνει" ακόμα και σε ενεργή πολυενίσχυση. Δε θα έχω το dynamic headroom που δικαίως επιθυμώ. Ταυτόχρονα, δεν επιθυμώ περισσότερες "αρμονικές" και "χροιές", αλλά ...συμβιβάζομαι. Άλλωστε, είναι γνωστή η αξία της τέχνης του συμβιβασμού.
ντοκτορ το ηχειο μου εχει την ιδιαιτεροτητα να εχει εμπεδηση απο 2.7 εως 3.3Ohm μιλαμε σε ολο το φασμα απο 27hz μεχρι 20khz πραγμα που σημαινη οτι εκει γυρω στη συχνοτητα συντονισμου του κουτιου που ολα τα κουτια ανεβαινουν λιγο εως πολυ στα 15-30 Ohm
αυτο παραμενη στα 3Ohm και τραβαη τα αντερα του.σαν να μην εφτανε αυτο εχει και ευαισθησια 87db/2.83v/m δηλ. 84db/1w/1m.εχει γονατιση ενισχυτες και ενισχυτες.δεν βρεθηκε κανενας δηλ.κατω απο 350/8 να το παιξη αξιοπρεπως (και με διπλασιασμο στα 4).
οταν εγραφε ο bruno πριν ενα χρονο οτι δεν θα δωση τα nc1200 σε diy σκεφτομουν που θα βρω κανα ζευγαρακι αφου ημουν σιγουρος οτι τα 400αρια δεν θα κουνησουν τα ηχεια μου με τιποτα.
ακομα το φυσαω και δεν κρυωνη αυτο που επαθε οταν μου τα κουβαλησε ο κουφος.
καταλαβαινω βεβαια τον κοπο και χρημα που εχεις διαθεση να εξελιξεις τα τριπαθια σου και οτι προσπαθεις να πιστεψης οτι δεν χρειαζεσαι κοκορια αλλα τα ιδια μας ελεγες και για τα μπερια αλλα τελικα πηρες μετρικ.
οσο για τα ice.
ας γελασω τρις.χοχοχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

Ταυτόχρονα, η ταπεινή μου "άποψη" για τον NC1200, τον οποίον ομολογουμένως πολύ θα ήθελα να αποκτήσω εις 7-πλουν για την ενεργή πολυενίσχυσή μου (αλλά με τις τιμές που βλέπω, αποκλείεται να δουλεύω εγώ για να κάνω πλούσιο τον μπρούνο - χάρισμά του οι ενισχυτές, δε θα πάρω, ευχαριστώ πολύ, γειάν σανς) η ισχύς του είναι:

225 βατ στα 8 ωμ
450 βατ στα 4 ωμ
900 βατ στα 2 ωμ

http://www.hypex.nl/docs/nc1200 folder web.pdf

Αυτό το ενισχυτάκι, ναι, θα το ήθελα. Πολύ. Αρκεί το κόστος του να ήταν μέχρι 300 € στο κανάλι. Παραπάνω δε δίνω ούτε γι'αστείο, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια.... μια χαρά μανταρίνια μάλιστα, ζουμερότατα... (βλέπε κατα κοτσίδιους μεριά..)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.569

ημουν σιγουρος οτι τα 400αρια δεν θα κουνησουν τα ηχεια μου με τιποτα.
μεγάλο λάθος έκανες. δε τα υπολόγισες σωστά.

ακομα το φυσαω και δεν κρυωνη αυτο που επαθε οταν μου τα κουβαλησε ο κουφος.
όλα είναι εξηγήσιμα.

καταλαβαινω βεβαια τον κοπο και χρημα που εχεις διαθεση να εξελιξεις τα τριπαθια σου και οτι προσπαθεις να πιστεψης οτι δεν χρειαζεσαι κοκορια αλλα τα ιδια μας ελεγες και για τα μπερια αλλα τελικα πηρες μετρικ.
Κάνεις λάθος. Μέτρικ δε πήρα για να "βελτιώσω τον ήχο από τα μπέρια με καλύτερα ντακ". Έχεις σημαντικά κενά στον τρόπο σκέψης μου.

οσο για τα ice.
ας γελασω τρις.χοχοχο.
Γέλα όσο θες. Μόνο μη βάλεις στοίχημα 10 χιλιάρικα όπως εκείνος ο μπάρμπας με τις φάσεις. Εγώ δεν είμαι ζαπάντης, θα στο τσεπώσω το 10-χίλιαρο στεγνά. Και με κουρτινούλα, για τα μάτχια του κόζμου...:biggrin:

Reaction score
1.766

Ταυτόχρονα, η ταπεινή μου "άποψη" για τον NC1200, τον οποίον ομολογουμένως πολύ θα ήθελα να αποκτήσω εις 7-πλουν για την ενεργή πολυενίσχυσή μου (αλλά με τις τιμές που βλέπω, αποκλείεται να δουλεύω εγώ για να κάνω πλούσιο τον μπρούνο - χάρισμά του οι ενισχυτές, δε θα πάρω, ευχαριστώ πολύ, γειάν σανς) η ισχύς του είναι:

225 βατ στα 8 ωμ
450 βατ στα 4 ωμ
900 βατ στα 2 ωμ

http://www.hypex.nl/docs/nc1200%20folder%20web.pdf

Αυτό το ενισχυτάκι, ναι, θα το ήθελα. Πολύ. Αρκεί το κόστος του να ήταν μέχρι 300 € στο κανάλι. Παραπάνω δε δίνω ούτε γι'αστείο, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια.... μια χαρά μανταρίνια μάλιστα, ζουμερότατα... (βλέπε κατα κοτσίδιους μεριά..)
το κοστος του θα ειναι το ιδιο με του nc400 αν καταφερης να τον βρης και παω και στοιχημα.325+φπαδηλ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.558
Members
38.341
Νεότερο μέλος
kostasmi80