OTL ....παραλειπόμενα

Reaction score
59
Για να μιλάν ορισμένοι όπως μιλάν για τα πικάπ φαντάζομαι ΠΟΣΑ θα έχουν περάσει από το χέρια τους και ΠΟΣΗ η εμπειρία!!!! Αλλιώς δεν εξηγείται. Οπότε εμείς έχουμε ΠΟΛΥΥΥΥ δρομο ακόμα μέχρι να εμπλουτίσουμε και άλλο τις εμπειρίες μας και να καταλήξουμε απαξιωτικά σαν αυτούς!!!!Λ.Σ

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Για να μιλάν ορισμένοι όπως μιλάν για τα πικάπ φαντάζομαι ΠΟΣΑ θα έχουν περάσει από το χέρια τους και ΠΟΣΗ η εμπειρία!!!! Αλλιώς δεν εξηγείται. Οπότε εμείς έχουμε ΠΟΛΥΥΥΥ δρομο ακόμα μέχρι να εμπλουτίσουμε και άλλο τις εμπειρίες μας και να καταλήξουμε απαξιωτικά σαν αυτούς!!!!Λ.Σ

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν έχω εμπειρία στο αντικείμενο, έχω όμως αρκετή λογική, ώστε να διαβλέπω ότι τα επιχειρήματα και των 2 πλευρών σε σχέση με την τεχνολογία των πικάπ, απέχουν πολύ από οποιαδήποτε επιστημονική σοβαρότητα.

Προφανώς κάποια από τα πικάπ, ασχέτως αν είναι μάζας ή ανάρτησης, θα είναι σωστότερα σχεδιασμένα. Υπάρχουν αναρτήσεις και αναρτίσυς, όπως υπάρχουν υλικά και ηλεικά απόσβεσης, όπως υπάρχουν σχεδιάσεις από επιστήμονες και (γ)κουρού. Απ'όλα έχει ο μπαχτσές....:cool:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν έχω εμπειρία στο αντικείμενο, έχω όμως αρκετή λογική, ώστε να διαβλέπω ότι τα επιχειρήματα και των 2 πλευρών σε σχέση με την τεχνολογία των πικάπ, απέχουν πολύ από οποιαδήποτε επιστημονική σοβαρότητα.

Προφανώς κάποια από τα πικάπ, ασχέτως αν είναι μάζας ή ανάρτησης, θα είναι σωστότερα σχεδιασμένα. Υπάρχουν αναρτήσεις και αναρτίσυς, όπως υπάρχουν υλικά και ηλεικά απόσβεσης, όπως υπάρχουν σχεδιάσεις από επιστήμονες και (γ)κουρού. Απ'όλα έχει ο μπαχτσές....:cool:
Οχι! Εξ' ορισμου τα μαζας ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ, στις 3 βασικες αρχες που ανεφερα!

Y

Yiannis_B

Guest

Τι αποκλείει μιά υβριδική σχεδίαση?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895
Απάντηση: Re: OTL ....παραλειπόμενα

να ενα γνωστο διασημο εργαλειο.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΖΑ και 7 ΙΜΑΝΤΕΣ να γυριζουν το πλατο....
Εγώ βλέπω μόνο 5. Πού είναι οι άλλοι δύο;

Και ούτε μια ακίδα!

Απαράδεκτον!

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν αποκλείεται υβριδικη σχεδίαση...
Ε! τότε κάποια εγγενή πλεονεκτήματα θα έχουν και οι αναρτήσεις. :rolleyes:

Αυτό ας πούμε, είναι τόσο χάλια?

http://www.sme.ltd.uk/content/Model-3012-1525.shtml

....ή για να το θέσω διαφορετικά, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος επιστημονικά γιατί είναι χάλια? (ή σωστό).

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.692

Οι 4 γωνίες, μου θυμίζουν τις χοάνες που βάζαμε στα παπάκια πριν αρκετά χρόνια! :biggrin:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εγω το πλατώ κοπής το κοβω 20 Kg τουλαχιστον (αν ειναι απο αλουμινιο)

Η ακιδα κοπης ειναι στο κιτρινο τριγωνο (επανω σε βραχιονα που μετακινειται παράλληλα) αλλα εχει και ακτινικό βραχίονα με ακιδα αναπαραγωγης για ελεγχο....

Reaction score
1.613
Προσωπικά ως μηχανολόγος αδυνατώ να καταλάβω γιατί να αποκλείεται εξ ορισμού η δυνατότητα για εξίσου καλή απόσβεση με υλοποίηση ανάρτησης, και ας μην έχουν περάσει πικάπ από τα χέρια μου.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ε! τότε κάποια εγγενή πλεονεκτήματα θα έχουν και οι αναρτήσεις. :rolleyes:

Αυτό ας πούμε, είναι τόσο χάλια?

http://www.sme.ltd.uk/content/Model-3012-1525.shtml

....ή για να το θέσω διαφορετικά, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος επιστημονικά γιατί είναι χάλια? (ή σωστό).
Οι αναρτησεις βοηθουν γιατι απομονωνουν τον θορυβο από κατω προς το πλατω, δεν βοηθούν ομως (αν το πλατω δεν ειναι μεγαλης μαζας) να φευγει η δόνηση (resonance) του βινυλίου προς τα κατω (χονδρικά στα λέω)

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι χαλια τα πικαπ με αναρτηση, απλα ειναι εν γενει χειροτερα απο αυτα με πλατω μεγαλης μαζας...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Οι γωνιες μοιαζουν με κατι γερμανικα ηχεια, εμ μπι ελ ......

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Βασιλακη Μη, φερε μου ενα πικαπακι στο σπιτι να μπορω να σκοτωνομαι με τον Κογια και τον Εαρ με την ησυχια μου ...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Και ποσους παραδες ρε λεβεντες χρειαζεται να ξοδεψει καποιος για ενα καλο πικαπ μαζας ωστε να παιζει πραγματικα καλα ?
με τα λιγοτερα προβληματα εννοειται!!!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.155

δεν ξέρω για τον Ψυχικό πόνο αλλά ο χρονιος σωματικος δε σε κάνει καθόλου καλύτερο ανθρωπο
(υποθέτω εκεί που γράφεις οξυς εννοείς δυνατοτερος-διαπεραστικοτερος)
Mη συγχέεις πόνο ψυχής και μόχθο των ανθρώπων με το σωματικό πόνο μιάς ασθένειας.Είναι εντελώς διαφορετικές οι έννοιες και οι συνθήκες τους.Ο καθένας μας μπορεί βέβαια ν'αναρωτηθεί τί θα του αύξανε την ανθρώπινη ποιότητα...
Ναι δίκιο έχεις, αφου να φανταστείς και τα κοπτικά πικάπ της μήτρας είναι και αυτά από ανάλαφρη και ελάχιστη μάζα!!!! Δεν είναι τυχαίο. Μην κοιτάς που στο χάλιεντ μιας τον πιάνουν αγρίως!!!Λ.Σ.
Φίλτατε ΛΣ με το ωραίο σύστημα και την ακόμα ωραιότερη δισκοθήκη,η διαμόρφωση των κοπτικών μηχανημάτων του lacquer δεν υπάγεται σε κανένα φετιχισμό ή φιγούρα,αλλά υπακούει σε αυστηρούς όρους εκπλήρωσης της προδιαγεγραμμένης λειτουργίας.

Οι απαιτήσεις χάραξης δεν ταυτίζονται ολοκληρωτικά μ'εκείνες της ανάγνωσης ενός δίσκου βινυλίου που έχει προκύψει από το mastering και την πρέσσα.Δύο παραδείγματα:πρώτον,το βέλτιστο υλικό γιά την ακίδα χάραξης θεωρείται το ζαφείρι έναντι του διαμαντιού γιά μιά ακίδα ανάγνωσης.Δεύτερον,η χάραξη δεν επιδέχεται διακοπές,το σπειροειδές αυλάκι οφείλει να χαράσσεται ΄΄μιά κι έξω΄΄ επί της πλευράς του lacquer γιά δεδομένο master.Οποιοδήποτε πρόσκομμα συνεπάγεται απόρριψη του lacquer κι επανάληψη της διεργασίας.
Το σπουδαιότερο στοιχείο της εμπειρίας μου από όλα τα βινυλιακά συστήματα-ακριβά και φθηνά,με κατασκευές και φήμη ελαφρών μέχρι βαρέων βαρών- τα οποία έχω χρησιμοποιήσει,είναι το πώς να ευχαριστιέμαι τη μουσική και χωρίς αυτά...:whistling:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και ποσους παραδες ρε λεβεντες χρειαζεται να ξοδεψει καποιος για ενα καλο πικαπ μαζας ωστε να παιζει πραγματικα καλα ?
με τα λιγοτερα προβληματα εννοειται!!!!!
να, αυτο είναι φτηνό... :biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Βασιλακη Μη, φερε μου ενα πικαπακι στο σπιτι να μπορω να σκοτωνομαι με τον Κογια και τον Εαρ με την ησυχια μου ...
Εχω ειλικρινα ενα πικαπιον της AIWA με παραλληλης μετατοπισης βραχιονα.....ειλικρινα μιλαω Βλασαρα....θα ανεβασω φωτος .......το εφερε ενας καπετανιος φιλος του πατερα μου απο Σιγκαπουρη πριν πολλα χρονια.......Hitech καταστασεις ο κολλητος σου !!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Εχω ειλικρινα ενα πικαπιον της AIWA με παραλληλης μετατοπισης βραχιονα.....ειλικρινα μιλαω Βλασαρα....θα ανεβασω φωτος .......το εφερε ενας καπετανιος φιλος του πατερα μου απο Σιγκαπουρη πριν πολλα χρονια.......Hitech καταστασεις ο κολλητος σου !!!!!!
Αντε ντε, κουνησου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

να, αυτο είναι φτηνό... :biggrin:

Το λαδι που το βαζουνε ρε μαστορα?η τρουπα που ειναι?ετσι στεγνα θα την βγαζω????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29