κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε κατηγορία

Reaction score
4.250
Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε

Ότι κόρνα και να πάρεις θα πρέπει λοιπόν να κάνεις τον συμβιβασμό σου...

Σπυρο μηπως το παραπανω ειναι λιγο υπερβολικο? Οι κορνες εχουν δοκιμασθει κατα κορον και υπαρχουν υλοποιησεις κορυφαιες. Ανεφερα την Zigali, να μην πω για Acapella. Οταν το ακουδα αυτο το ηχειο θεωρησα οτι ηταν οτι καλυτερο ειχα ακουσει. Αλλα πανακριβο. Τα Κ+Η επισης ειναι ηχει κορνας. Αν το ψαξουμε λιγο θα βρουμε πολλες εταιρειες που χαιρουν της εκτιμησης μας

Reaction score
1.549
Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε

jbl 4560.... σωστο μεγεθος - καλος ηχος - πολυ κακη μουσικη ... :hunter:

Last edited by a moderator:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Σπυρο μηπως το παραπανω ειναι λιγο υπερβολικο? Οι κορνες εχουν δοκιμασθει κατα κορον και υπαρχουν υλοποιησεις κορυφαιες. Ανεφερα την Zigali, να μην πω για Acapella. Οταν το ακουδα αυτο το ηχειο θεωρησα οτι ηταν οτι καλυτερο ειχα ακουσει. Αλλα πανακριβο. Τα Κ+Η επισης ειναι ηχει κορνας. Αν το ψαξουμε λιγο θα βρουμε πολλες εταιρειες που χαιρουν της εκτιμησης μας
Πάλι θα φανώ κακός και κυνικός, αλλά το τι μας αρέσει να ακούμε τις περισσότερες φορές δεν έχει σχέση με το τι είναι το σωστό να ακούμε. Και για αυτό υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα, οπότε δε χρειάζεται να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις.
Άρα είτε επιλέγεις συνειδητά να ακούς αυτό που σου αρέσει (π.χ. μία κόρνα), γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα έχεις πιστή αναπαραγωγή, είτε επιλέγεις να ακούς αυτό που έχει πιο πιστή αναπαραγωγή του αρχικού ήχου.

Περί ορέξεως λοιπόν κολοκυθόπιτα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.118

Βασίλη, το κλέιν δεν είναι κόρνας.

Σπύρο, δώσε πράγμα.

Χρήστο, και σε γήπεδο, δεν.

Reaction score
4.250

Δεν γινεται λογος περι ορεξεως Σπυρο, αλλα μου αδυνατο να φανταστω οτι μια ολοκληρη κατηγορια ηχειων (κορνας) εχουν προβληματα τεχνικης φυσης. Να το πω κι αλλιως, θεωρω οτι ειναι αδυνατο να αποδειχτει του λογου το αληθες σ αυτο που γραφεις.

Το παραδειγμα που ανεφερα με τα Acapella πχ και με τα προβληματα που αναφερεις θα ηθελα να ξερω απο τεχνικης πλευρας τιι προβληματα θα ειχαν. Να το δουμε στην πραξη με τις επωνυμες ετααιρειες πως καταφερνουν και ξεγελαν τα αυτια μας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Να το πω κι αλλιως, θεωρω οτι ειναι αδυνατο να αποδειχτει του λογου το αληθες σ αυτο που γραφεις.
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις ένα-δύο βιβλία ηλεκτρακουστικής θα έβλεπες ότι έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια...
Π.χ. το βιβλίο που ανέφερα προηγουμένως (Acoustics: Sound Fields and Transducers By Leo L. Beranek, Tim Mellow) στο κεφάλαιο 9 με μαθηματικό φορμαλισμό αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το παραδειγμα που ανεφερα με τα Acapella πχ και με τα προβληματα που αναφερεις θα ηθελα να ξερω απο τεχνικης πλευρας τιι προβληματα θα ειχαν. Να το δουμε στην πραξη με τις επωνυμες ετααιρειες πως καταφερνουν και ξεγελαν τα αυτια μας.
Δεν έχω πρόχειρο διάγραμμα απόκρισης του Acapella αλλά ας πάρουμε ένα άλλο. Το πανάκριβο Tannoy Lancaster.

Στις υψηλές γίνεται χαμός. Συντονισμοί, πτώσης της απόκρισης, στενεύει το sweetspot κλπ κλπ. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν το πιο φυσικό ηχείο" που έχουν ακούσει. Είναι εύκολο να ξεγελάσεις το αυτί, αλλά πολύ δύσκολο να ξεγελάσεις τα μετρητικά μηχανήματα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.187
Re: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε κατηγ

βρε παιδια, τιποτα δεν ειναι απολυτο, και εν μερη παλι, οπως τη βρισκει κανεις.....δεν κυνηγαμε την εργαστηριακη αρτιμελια και τελειοτητα, αλλα καποιοι την προσωπικη ηχητικη απολαυση και νιρβανα...εστω κι αν ειμαστε ασχετοι κ δεν ξερουμε (για καποιους..) να ακουμε...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τις κορνες πολλοι τις εμισησαν και πολλοί τις αγαπησαν.
Εγω εκεινο που δεν χωνευω ειναι κατι ιδιοκατασκευες με πανακριβα drivers και με τεράστιες χοανες που τις τοποθετουν οπου ναναι (δεν γινεται κι αλλιώς) και νομιζει ο ακροατης οτι ακουει μουσικη....
Εντυπωσιακους ήχους ακουει με φασματικη ανομοιογένεια....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη

δεν κυνηγαμε την εργαστηριακη αρτιμελια και τελειοτητα, αλλα καποιοι την προσωπικη ηχητικη απολαυση και νιρβανα...εστω κι αν ειμαστε ασχετοι κ δεν ξερουμε (για καποιους..) να ακουμε...
Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ... Απλά η προσωπική απόλαυση και η ηχητική πιστότητα δεν συμβαδίζουν κατ' ανάγκην. Διαλέγεις και παίρνεις...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη

Βεβαια δε λεω, πχιάνουν 125 dB... όσο αεροπλανο στην απογείωση.....

Reaction score
249

να ρωτησω κατι
οταν ο Κοτσιδης ακουει ζωντανη ορχηστρα που παιζει σωστα δεν του αρεσει ο ηχος;
οταν ακουει την αναπαραγωγη της απο "λαθος συστημα" δεν επρεπε να απορριπτει αυτο τον ηχο;
πως γινεται να του αρεσει;
αυτο που ψαχνουμε δεν ειναι να ξεγελασουμε τα αυτια-εγκεφαλο οτι παιζει ζωντανη μουσικη;
η μη πιστοτητα μπορει να ειναι προσομοιωση;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.187
Re: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε κατηγ

καλη ερωτησιςςς...

Reaction score
29.583

Βεβαια δε λεω, πχιάνουν 125 dB... όσο αεροπλανο στην απογείωση.....
Τα αεροπλάνα στην απογείωση πιάνουν πολύ παραπάνω.
125 db είναι κρεσέντο συμφωνικής ορχήστρας.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τα αεροπλάνα στην απογείωση πιάνουν πολύ παραπάνω.
125 db είναι κρεσέντο συμφωνικής ορχήστρας.
Δεν θα διαφωνησω για την απογειωση, αλλα για την ορχηστρα θα διαφωνησω!

Εγω λαμβανω υποψη μου το παρακατω απο το manual του ντεσιμπελομετρου που εχω και μ' αυτο μετράω τα ηχεία μου και εχω μετρησει ΚΑΙ ορχηστρα στο ΜΕΓΑΡΟ σε κρεσεντο (στην 10η σειρα) και ειδα 93 dB... :wink:

Reaction score
29.583

Δεν ξέρω , κάπου το διάβασα , οτι οι μεγάλες συμφωνικές σε κρεσέντο φτάνουν τα 125db.
Βάλε και την απόσταση που είναι και η 10η σειρά , βάλε και την απορόφηση τόσων ανθρώπων εκεί μέσα δεν είναι δύσκολο να τα πιάσει τα 125 στην σκηνή επάνω. Στο πάλκο εννοώ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν ξέρω , κάπου το διάβασα , οτι οι μεγάλες συμφωνικές σε κρεσέντο φτάνουν τα 125db.
Βάλε και την απόσταση που είναι και η 10η σειρά , βάλε και την απορρόφηση τόσων ανθρώπων εκεί μέσα δεν είναι δύσκολο να τα πιάσει τα 125 στην σκηνή επάνω. Στο πάλκο εννοώ.
10η σειρα ειναι περιπου 12 μετρα (απο την ορχηστρα) και 93db, αρα:
στα 6 μετρα 96dB,
στα 3 μετρα 99dB και
στο ποντιουμ 102 dB αντε 105 dB σου βαζω εγω...

Αν ηταν 125dB, θα ηταν μουσικοί και μαεστρος κουφοί (σαν τον antkots.... :roflmao:)

Reaction score
29.583

Παρόλα ταύτα , νομίζω οτι ο πίνακας του dbμετρου που έχεις δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής.
Και αυτό γιατί πουθενά δεν αναφέρει αποστάσεις απο την πηγή. Λέει ας πούμε THUNDER 108db περίπου , σε ποιά απόσταση ? σε εξωτερικό χώρο η σε εσωτερικό?
Το αεροπλάνο το έχει στα 122db περίπου. Που? στα πόσα μέτρα? Το boeing 737 στα 4 μέτρα απο τους κινητήρες σε φάση idle παράγει γύρω στα 120db. Το ξέρω γιατί έχω δει μετρήσεις της boeing. Το atr 72 , στα 4 μέτρα απο τους κινητήρες είναι περίπου 129db πάλι σε idle. Λόγω προπέλλας .... !
Ορχήστρα που παίζει δυνατά , την έχει στα 80 db , αυτό είναι αστείο.
Επίσης κάτι άλλο που δεν αναφέρει είναι οι διαστάσεις του χώρου όπου έχουν γίνει οι μετρήσεις αυτές.
Με ολα αυτά θέλω να δείξω οτι οι μετρήσεις είναι σχετικώς, σχετικές.

Τα ηχεία μου έχουν ευαισθησία 95db/w/m. Το ενα. Αρα ακούω 86 db στα 4 μέτρα και απο τα δυο, ,,,, 95 +3=98 -6 , - 6 db = 86db.
Aρα ακούω 101db στα 4 μέτρα απο τα δυο ηχεία , δλδ 21db πιο δυνατά απο μια ορχήστρα που παίζει δυνατά. Και που ? στον χώρο μου , που είναι τεράστιος. Περίπου 100 τμ με το χωλ της εισόδου !!.

Κάτι δεν παει καλά στον πίνακα αυτόν.

Reaction score
29.583

10η σειρα ειναι περιπου 12 μετρα (απο την ορχηστρα) και 93db, αρα:
στα 6 μετρα 96dB,
στα 3 μετρα 99dB και
στο ποντιουμ 102 dB αντε 105 dB σου βαζω εγω...

Αν ηταν 125dB, θα ηταν μουσικοί και μαεστρος κουφοί (σαν τον antkots.... :roflmao:)
Οχι !!!

Σε κάθε διπλασιασμό απόστασης είναι -6db.

Οσον αφορά στο ποιός είναι κουφός και ποιός οχι , τι να σου κάνω που έχει πεθάνει ο γερο Μάρκου , που τους μέτραγε όλους της ΕΡΤ, και ήταν θεόκουφοι.Πάντως ο Αντώνης κουφός δεν είναι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μήπως ο πίνακας είναι της ΕΛ.ΑΣ. ? Αυτός ντε που λέει ότι το όριο στα μπαρ είναι 85 db.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo