Καλη ταινια, καλη εικονα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.804
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Stoker (2013) 7/10

Η India είναι ένα κλειστό 18χρονο κορίτσι.

Όταν ο πατέρας της πεθαίνει σε ένα τραγικό δυστύχημα, ένας θείος άγνωστος μέχρι εκείνη την στιγμή,

έρχεται απρόσκλητος για να μείνει μαζί με αυτήν και τη μητέρα της.

Υποψιάζεται πως τα κίνητρά του είναι επικίνδυνα, όμως είναι πολύ γοητευτικός...

Εγώ θα της δώσω 8 λόγω καλής εικόνας (ελπίζω να μην φταίει η νέα μου οθόνη):whistling:,

σκηνοθεσίας και φόρο τιμής που αποδίδει ο σκηνοθέτης στον μαιτρ του είδους, Χίτσκοκ.

Τον Χίτσκοκ μου τον θύμισαν για παράδειγμα τα αντικείμενα που περνούν απαρατήρητα από το μάτι του θεατή,

αλλά είναι χρήσιμα στην εξέλιξη της πλοκής,

όπως και η ύπαρξη ατόμων που γνωρίζουν πολλά, αλλά ''χάνονται'' στην πορεία!

Ο Matthew Goode μου θύμιζε συνεχώς τον πρωταγωνιστή του ''Ψυχώ''!!!

Reaction score
118

OBLIVION

Είμαι ο μόνος που τη βρήκα μέτρια ? Καλός ήχος, καλή εικόνα, πρωτότυπα μέσα, μια καταπληκτική πισίνα. Βρήκα τις ερμηνείες πρόχειρες χωρίς ίχνος προσπάθειας από τους ερμηνευτές. Εξαίρεση ίσως η Andrea Riseborough.

Η καλύτερη σκηνή της ταινίας για μένα .. η αναζήτηση και τελικά η επιλογή δίσκου των Led Zeppelin !

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

OBLIVION

Είμαι ο μόνος που τη βρήκα μέτρια ? Καλός ήχος, καλή εικόνα, πρωτότυπα μέσα, μια καταπληκτική πισίνα. Βρήκα τις ερμηνείες πρόχειρες χωρίς ίχνος προσπάθειας από τους ερμηνευτές. Εξαίρεση ίσως η Andrea Riseborough.

Η καλύτερη σκηνή της ταινίας για μένα .. η αναζήτηση και τελικά η επιλογή δίσκου των Led Zeppelin !
Παρομοιως!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.758

Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει; Ρωτάω αυτούς που την είδαν και ξέρουν το γούστο μου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει; Ρωτάω αυτούς που την είδαν και ξέρουν το γούστο μου.
Διαλεξε ΤΙ δεν θα σε πονεσει πιο πολυ!!!

Ως μεσον...αυτοκτονιας!

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.804

Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει;
Στο 20λεπτο σε έχει πάρει ο ύπνος! :whistling:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.758

Το trailer πάντως που είχα δει ήταν βαρετό.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.804

Άμα ένα trailer είναι βαρετό, φαντάσου η ταινία! :whistling:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.758

Άμα ένα trailer είναι βαρετό, φαντάσου η ταινία! :whistling:
Γι' αυτό δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα. Δεν είμαι και fan των post-apocalyptic ταινιών...

Reaction score
118

Γύρισα πίσω μερικές σελίδες δε βρήκα τίποτα και κατάλαβα πως ήταν στο θάψιμο. Ηταν όντως έτσι ..

Περίμενα περισσότερα. Ισως γιατί το εξώφυλλο και κάποιο στιγμιότυπο που είχα δει παλαιότερα έφεραν στη μνήμη μου το αγαπημένο μου Stalker.

minas

Πισιά
Reaction score
3.936

Δεν θα σου αρέσει ολόκληρη, αλλά με λίγο fast forward σε κάποια σημεία θα την περάσεις ανώδυνα :).
Εγώ την είδα σε IMAX και ήταν χορταστική!

Reaction score
118

Trance (2013)

http://www.imdb.com/title/tt1924429/

Έκανα πάλι αναζήτηση αλλά δε βρήκα τίποτα γι αυτό ..

Η τελευταία ταινία του Danny Boyle εάν δεν κάνω λάθος. Όχι κάτι ανάλογο με τα 28 Days Later, Slumdog Millionaire, Trainspotting κλπ αλλά πέρασαν ευχάριστα τα 101 λεπτά της διάρκειάς της.
Αρκετές ανατροπές, ενα καταπληκτικό MINI Countryman στη βροχή και φυσικά μια σκηνή που ο θεατής θα μπει στον πειρασμό να τη δει αρκετές φορές με κεντρικό πρόσωπο τη Rosario Dawson !

Ισως το 7.0 του IMDB να είναι πάνω από το αναμενόμενο.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.804
The Iceman

Η αληθινή ιστορία του Richard Kuklinski, ενός τρυφερού συζύγου και πατέρα, και ταυτόχρονα

ενός αδίστακτου δολοφόνου, με πάνω από 100 ή 250 δολοφονίες

στο ενεργητικό του. http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Kuklinski

Καταπληκτική κινηματογραφική παραγωγή.

Πολύ καλές ερμηνείες σχεδόν όλων των πρωταγωνιστών,

με αποκορύφωμα την ερμηνεία του Michael Shannon που

για μένα, ίσως ήταν για όσκαρ!

Ο αληθινός Richard Kuklinski:

8+/10

Αδικείται από το 6,9/10 http://www.imdb.com/title/tt1491044/

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Την είδα και μ΄άρεσε πολύ ο πρωταγωνιστής της ο Michael Shannon.
Κρύος, αγέλαστος, μονοκόμματος, λιγομίλητος, ψυχρός εκτελεστής και οικογενειάρχης, ευαίσθητος, πατέρας, με συνεχείς αλλαγές στην εμφάνισή του με το πέρασμα του χρόνου.
Τρομερή απόδοση και ερμηνεία του ρόλου του.
Ο Ray Liotta είναι στην σκιά του Michael Shannon αν και είναι πιο φανταχτερό όνομα.
Εκπληκτική ταινία.

Reaction score
118
O Shannon ειναι οντως καλος, ειδικα στο Take shelter ηταν φανταστικος.

Η ταινια απο την αλλη ηθελε καλυτερο σεναριο και σκηνοθεσια γιατ δεν ξεπερασε πουθενα τη μετριοτητα και ειναι κριμα γιατι θα μπορουσε.

Την ξεχασα ηδη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.758
White House Down (2013)

Στοιχεία για την ταινία.

Όταν το "White House Down" κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για μία (χειρότερη) απομίμηση του "Olympus Has Fallen", το οποίο ήταν μια χαρά για τα γούστα μου. Κάποια στιγμή διάβασα την κριτική του Χρήστου Μήτση στο Αθηνόραμα. Βαθμολογία 1 στα 5 και σχόλια:

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΕΣΕ», Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ «ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ» ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ-ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΚΛΙΣΕ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΑΝΤ ΕΜΕΡΙΧ («ΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ», «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», «2012») ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΕ COOL ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΡΙΑ ΕΙΡΩΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΣ ΜΠΛΟΚΜΠΑΣΤΕΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ.
Με λίγα λόγια, δηλαδή, είναι σαν να μου έγραψε "Δες το οπωσδήποτε!".

Δύο ήταν τα αρνητικά για μένα. Η ύπαρξη του, "υποχρεωτικού" πια στις ταινίες, παιδιού, που, και καλά, ενισχύει το συναίσθημα (χ3στηκα...) και κάποια χιουμοριστικά στοιχεία που απαλύνουν την όλη προσέγγιση. Και τα δύο είναι όμως απαραίτητα σε ένα blockbuster.

Ναι, όλα είναι προβλεπόμενα, η έντονη υπερβολή υπάρχει σε όλες τις σκηνές, η αφέλεια του σεναρίου σπάει κόκαλα, το αμερικάνικο ιδεώδες βασιλεύει. Ευτυχώς! Γιατί ο Έμεριχ επικεντρώνεται στη δράση και στη διασκέδαση του κοινού, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα επιθυμεί ο μέσος κριτικός κινηματογράφου.

Σαματάς, γρήγορες σκηνές, πολύ καλός ήχος και ...σαματάς!

Όποιος γουστάρει να βλέπει εσωτερικές αναζητήσεις προβληματισμένων ψυχών στη στέπα της Μαντζουρίας, μάλλον θα προσπεράσει το "White House Down". :D

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.516
Μαζί σου!!! Μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' το Olympus has fallen. Ξέρεις τι θα δεις αλλά το απολαμβάνεις. :D 7,5/10

Πάντως ρε παιδί μου, σουρωτήρι έχει γίνει πια ο Λευκός Οίκος... 8-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106