Optoma EH300...(και όχι μόνο)

Reaction score
1.945
Αχ.....θα χωρίσει....και δεν θα μπορώ να πώ κουβέντα...............!!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.492
Πήγα σήμερα απο εκεί. Δεν είχαν τον Optoma. Είδα να παίζει ο Benq 1070 και συζητώντας με τον πολύ εξυπηρετικό Γιώργο, μου πρότεινε και τον Epson EH-TW8100 για 3 λόγους:
1) έχει lens shift που μάλλον θα είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου (ψηλοτάβανο σπίτι με φωτιστικό μέσα στην μέση) για να γίνει σωστά και πιο εύκολα η εγκατάσταση,
2)Είναι σε πολύ καλή τιμή.
3)Είναι σαφώς πιο ποιοτικός απο τους Optoma αλλά και τον Benq που μου έδειξε...είναι μια κατηγορία επάνω.

Μειονέκτημα ότο λόγω του αυξημένου κόστους δεν με παίρνει να πάρω γυαλιά 3d άμεσα και επίσης η οθόνη δεν θα έχει εντατήρες....(μου πρότεινε μια lumen 106'' που έχει σε πολύ καλή τιμή)

Τι λέτε για το μηχάνημα αυτό....;
Όπως το είπες, μια κατηγορία επάνω.

Αχ.....θα χωρίσει....και δεν θα μπορώ να πώ κουβέντα...............!!!!
Χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα...:p

Πχ: 1. τον είχαν σε προσφορά και στοιχίζει όσο ο Optoma,
2. είπα να κάνω οικονομία και να πάρω φτηνότερη οθόνη και τα γυαλιά αργότερα
3. (αν είσαι και θρασύς...) πήρα φτηνότερο προβολέα από τον Optoma:o

Ελπίζω η γυναίκα σου να μην διαβάζει το Avsite...:D

Reaction score
1.945
Οχι Γιάννη....ευτυχώς δεν ασχολειται...!!!

Μιά ακόμα ερωτησούλα.....ποιος προβολέας της Optoma είναι στην κατηγορία του TW8100;
Δλδ να έχει lens shift εφάμιλη ποιότητα (όχι απαραίτητα καλύτερη....αλλά στην σίγουρα πιο πάνω απο τον HD25 κλπ.)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Οχι Γιάννη....ευτυχώς δεν ασχολειται...!!!

Μιά ακόμα ερωτησούλα.....ποιος προβολέας της Optoma είναι στην κατηγορία του TW8100;
Δλδ να έχει lens shift εφάμιλη ποιότητα (όχι απαραίτητα καλύτερη....αλλά στην σίγουρα πιο πάνω απο τον HD25 κλπ.)
Optoma hd83

Reaction score
15.543
η optoma δεν εχει βγαλει ακομα κατι εφαμιλλο σε ποιοτητα εικονας ....

οχι οτι οι αλλες εταιριες εχουν βγαλει...:laugh:

στα 13 χρονια ζωης dlp.....2-3 κομματια εχουν παιξει ....και αυτα ως 100"

αν σου αρεσε ο 25 παρτον,μην ψαχνεις για κατι καλυτερο,ολα δειχνουν το ιδιο.

Reaction score
1.945
Καλά τα λές Κώστα....απλά ίσως να έχω θέμα με την τοποθέτηση....λόγω φωτιστικού....και επειδή είναι δύσκολο να το....σουτάρω...γιαυτό και ένας προβολέας με lens shift ίσως έλυνε το πρόβλημα.
Πάντως αν τελικά πάω στην μικρή κατηγορία...ο 25άρης θα είναι ο εκλεκτός....

Reaction score
2.184
Οι χειροκίνητη δλδ πως κατεβαίνει; το κορδόνι δεν θα το φτάνω ο δυσμοιρος;
..
Δεν θα έχεις κορδόνι αλλά έναν γάντζο σε μικρό κοντάρι που θα πιάνει στον κεντρικό κρίκο του πανιού και θα το κατεβάζεις .
Προσωπικά έχω ένα λευκό πλαστικό γύρω στα 70εκ.από κρεμαστή γλάστρα (ήταν γάντζος με τρία μπαστουνάκια αλλά σπας τα δύο και βουαλά) .

ο προβολεας που θελεις για 110-120" οθονη πρεπει να ειναι 25 ποντους περιπου πιο πανω απο το καθαρο καδρο εικονας....
Κώστα αυτό φοβόμουν στον optoma HD25 , αλλά ο χώρος με περιόριζε σε αυτόν ( 120" από τα 4,70 μέτρα οθόνη - HD25 ) και τον αγόρασα έτοιμος για κάποιες υποχωρήσεις καθώς το φωτιστικό είναι ανάμεσα σττην οθόνη και τον HD25 αλλά 15εκ πιο ψηλά από το πάνω μέρος της οθόνης οπότε ο προβολέας θα έπρεπε να τοποθετηθεί περίπου εκεί που αρχίζει η οθόνη.
Σύμφωνα με το projectorcentral έπρεπε να μπει 23εκ περίπου πιο ψηλά από το πάνω μέρος της οθόνης .

Τελικά μπήκε στα 12εκ με πολύ ελάχιστη κλίση όσο να μην στραβώνει η εικόνα και κάθησε πολύ καλά , μάλιστα έχει και μια λειτουργία image shift (δεν ξέρω αν είναι το λεγόμενο lens shift) που μετακινεί την εικόνα προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα από το μενού την οποία είδα αργότερα αλλά δεν την χρειάστηκα μιας και είχε ήδη τοποθετηθεί , τη δοκίμασα όμως και είδα πως θα μπορούσα να τον είχα αλφαδιάσει και να φέρω την εικόνα με το τηλεκοντρόλ μέσω αυτής.

Last edited:

Reaction score
1.945
Τελικά θα πάω για τον HD25e και για πανί κατα πάσα πιθανότητα της lumene 106' ηλεκτρικό (για να αποφύγω μελλοντικές ζάρες από το τράβηγμα )
Εκεί έχω καταλήξει, μιάς και σε περίπτωση που το φωτιστικό εμποδίζει....έχω πάρει το οκ απο το αφεντικό να το.....μετακινήσω κατα βούληση,..... :drinks:

Οπότε και δεν τίθεται θέμα για lens shift και κατ'επέκταση για αγορά ακριβότερου μοντελου.....

Reaction score
1.945
Η παραγγελία έχει προχωρήσει.
Optoma hd25e
Lumene embassy II 106'' motorized.

Οι πηγές που θα συνδεθούν είναι BR player, ,media player & HD satellite receiver. Μιας και ο ενισχυτής είναι παλιάς κοπής χωρίς hdmi εισόδους κλπ, για πείτε καμιά ιδέα για hdmi switch το οποίο να έχει 2 εξόδους (για προβολέα και τηλεόραση) και να ειναι συμβατό με 3D σήματα;

Να προβώ στην αγορά ΚΑΙ νέου ράδιο ενισχυτή αυτή τη στιγμή είναι θα έλεγα ουτοπικό σενάριο. ....

Reaction score
1.945
Η παραγγελία έχει προχωρήσει.
Optoma hd25e
Lumene embassy II 106'' motorized.

Οι πηγές που θα συνδεθούν είναι BR player, ,media player & HD satellite receiver. Μιας και ο ενισχυτής είναι παλιάς κοπής χωρίς hdmi εισόδους κλπ, για πείτε καμιά ιδέα για hdmi switch το οποίο να έχει 2 εξόδους (για προβολέα και τηλεόραση) και να ειναι συμβατό με 3D σήματα;

Να προβώ στην αγορά ΚΑΙ νέου ράδιο ενισχυτή αυτή τη στιγμή είναι θα έλεγα ουτοπικό σενάριο. ....
Τελικά δεν ήταν και τόσο ουτοπικό όσο νόμιζα παίδες.....!!!
Μιας και μπερδευόντουσαν τα πράγματα με τις hdmi κλπ, και μιας και βρέθηκε καλός σαμαρείτης/αγοραστής του yamaha rx-v757....το πήρα απόφαση και παρήγγειλα τον πιο κάτω ενισχυτή που έχει 2 εξόδους hdmi .....
Harman Kardon avr171

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με την εταιρεία αυτή....αλλά άκουσα τα καλύτερα με τους λίγους που μίλησα πριν αποφασίσω.....

Άντε....και είς ανώτερα....!!!

Reaction score
1.945
O Harman πήρε απο εχτές την θέση του....(μόνο δικάναλο επαιξε εχτες....καμία σχέση με τον Yamaha....!!)
Σήμερα παραλαμβάνω προβολέα και πανί....!!!!
Άντε να γίνει και το στήσιμο...!!!

Reaction score
1.945
Ο yamaha έχει πιο επίπεδο ηχο τουλάχιστον σε δικαναλο.
Ο harman, πέρα από το γεγονός ότι δείχνει πιο δυνατός, κατάφερε να κάνει τα ηχεια μου να ακούγονται πιο γεματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.533
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106