Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.915
Pacific Rim (2013)

Υπόθεση

Πώς να το εξηγήσω; Ανατράπηκαν όλα τα στάνταρ που με βοηθούν να επιλέξω και να σχολιάσω ταινίες.

Πρώτο καλό σημάδι: δεν άρεσε στους γνωστούς αντιπαθητικούς κριτικούς.
Δεύτερο: Έδειχνε εντυπωσιακό και ανέμελο.

Το αρνητικό ήταν ο ντόρος γύρω από το σκηνοθέτη, τον Guillermo del Toro. Όταν πέφτει το βάρος στα πρόσωπα, χάνει το μάτι. ;)

Και τελικά;

Όχι, το Pacific Rim δεν μου άρεσε. Απέτυχε σε επίπεδο σχεδιασμού. Έγιναν προσπάθειες να αποτελέσει ένα one man band, να αρέσει δηλαδή σε όλους, όλων των ηλικιών και γούστων. Και ο κινηματογράφος είναι σαν την πολιτική. Όταν επιχειρείς να τα έχεις καλά με όλους, καταλήγεις να τρως μούντζες από όλους.

Η ταινία είναι μέτρια σε όλα. Η δράση υπάρχει και δεν διαρκεί λίγο. Χάνεται όμως μπροστά στη μεγάλη συνολική διάρκεια (131 λεπτά). Επικρατεί υπερβολική σοβαρότητα που δεν κολλάει. Η ατμόσφαιρα στις σκηνές των διαλόγων είναι πιο απωθητική κι από παρέα κουλτουριάρηδων σε ταβερνείο των Εξαρχείων. Τα εφέ δείχνουν αρκετές φορές ψεύτικα και ο ήχος δεν είναι ανάλογος των προσδοκιών.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.892
Η ταινία είναι μέτρια σε όλα. Η δράση υπάρχει και δεν διαρκεί λίγο. Χάνεται όμως μπροστά στη μεγάλη συνολική διάρκεια (131 λεπτά). Επικρατεί υπερβολική σοβαρότητα που δεν κολλάει. Η ατμόσφαιρα στις σκηνές των διαλόγων είναι πιο απωθητική κι από παρέα κουλτουριάρηδων σε ταβερνείο των Εξαρχείων. Τα εφέ δείχνουν αρκετές φορές ψεύτικα και ο ήχος δεν είναι ανάλογος των προσδοκιών.
Και γιατί την έβαλες εδώ βρε Άλεξ και δεν την έβαλες στο ''Τι θα δούμε σήμερα''; :p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.915
Και γιατί την έβαλες εδώ βρε Άλεξ και δεν την έβαλες στο ''Τι θα δούμε σήμερα''; :p
Εντάξει, δεν είναι και χάλια. Δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ανάλογη παραγωγή.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Η ταινία είναι μέτρια σε όλα.Τα εφέ δείχνουν αρκετές φορές ψεύτικα και ο ήχος δεν είναι ανάλογος των προσδοκιών.
Εντάξει, δεν είναι και χάλια. Δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ανάλογη παραγωγή.
Περίεργο πάντως για τέτοιου είδους παραγωγή:thumbsdown:
άλλοι το κρίνουν ως αναφοράς σε ήχο και εικόνα:

Audio: 100

(Each rating is worth 4 points with a max of 5 per category)

• Dynamics:
  • Low frequency extension:
  • Surround Sound presentation:
  • Dialogue Reproduction:

2D Video Quality:

Video: 100

(Each rating is worth 4 points with a max of 5 per category)

• Resolution/Clarity:
  • Black level/Shadow detail:
  • Color reproduction:
  • Fleshtones:
  • Compression:
...συγκεκριμένα αυτός εδώ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.915
Περίεργο πάντως για τέτοιου είδους παραγωγή:thumbsdown:
άλλοι το κρίνουν ως αναφοράς σε ήχο και εικόνα:
Παρεξήγηση! Δεν εννοούσα τα "ωμά" τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά την αληθοφάνεια των οπτικών εφέ και την παραγωγή των ηχητικών.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
άλλοι το κρίνουν ως αναφοράς σε ήχο και εικόνα
Γι'αυτο το λογο δεν φτιαχνονται αυτου του ειδους οι ταινιες? καταστροφες,σαματας ,βαβουρα κτλ..
π.χ ποιος ο λογος να την δεις αν ακους απο 2.0 συστημα?

loyis7

Movies
Reaction score
4.142
Παιδιά το 3D του πάντως στο σινεμά που το παρακολούθησα εγώ ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Από τα καλύτερα 3D που έχω δει ποτέ μου, ύστερα από το The Hobbit: An Unexpected Journey 48fps και το Avatar.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.544
Η εικόνα του έχει δυο ταχύτητες. Μια πολύ καλή , οχι κορυφαία όμως , και μια σχεδόν μέτρια , σε κάποιες σκηνές εως απαράδεκτη.
Τα εφφέ όπως λέει και ο Αλεξ , είναι μέτρια και μάλλον κακοχρονισμένα. Ο ήχος αλλού καλός , απλά καλός και αλλού επίσης μέτριος.
Μοιάζει να έχει γίνει στο πόδι , χωρίς σχεδιασμό , κάνοντας μάλιστα και μερικές κοιλιές. Το σενάριο έχει κάποιες ατέλειες που αδυνατεί να διορθώσει ο σκηνοθέτης. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Το είδα σε 1080p απο usenet, και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να πετάξω 2,5 e να το νοικιάσω , μπας και δω καλύτερη εικόνα ή ακούσω καλύτερο ήχο.

Reaction score
118
Οπως είχα γράψει και παλαιότερα, "2 ώρες χαμένες .. ούτε οι πρώτες ούτε οι τελευταίες σίγουρα".

Reaction score
16.103
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δεν γνωριζω εαν σας αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινες.
Και να μην ομως σιγουρα αυτη δεν θα σας αφησει καθολου αδιαφορους.
Αφηστε που στο τελος σας αφηνει και με πολλες σκεψεις περι
της υπαρξης μας.
Η εικονα, απαστραπτουσα, θα αναδειξει το προβολικο σας μεσο.
Ο ηχος, εκπληκτικος.
Καιρος να δοκιμασετε ποσο καλο συστημα εχετε.

Για οσους δεν την εχουν δει ακομα, δεν θα σας την "σπασω" με
κανενα spoiler αλλα θα σας πω τουτο.
Εαν την σκηνη με το αεροπλανο δεν την ζησετε σαν να συνεβησαν
ολα στον χωρο θεασης σας, τοτε....το συστηματακι σας δεν αξιζει
και πεταξτε το....σε οποιον οροφο και εαν ζητε:137:

Μολις τελειωσα την θεαση της και δεν μπορω να περιμενω την
ωρα και την στιγμη να την ξαναδω:126:
Θυμάσαι τι είχες δει τον Ιούνιο ( στις 28 ) του 2009; :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.915
PRISONERS (2013)

Το "Prisoners" θυμίζει το "Seven" εμπλουτισμένο με τη μαυρίλα του "The Killing". Μουντά πλάνα, με "φτωχά" χρώματα και υψηλή ανάλυση. 153 καταθλιπτικά λεπτά, με έντονα γονικά ένστικτα, παρανοϊκές συμπεριφορές και υπέροχες ερμηνείες από τον Jake Gyllenhaal και τον Hugh Jackman. Ένα μπέρδεμα ηθικών αξιών και οικογενειακών σχέσεων σε μία κλειστή κοινωνία της Pennsylvavnia.

Ο Denis Villeneuve στην πρώτη του αγγλόφωνη προσπάθεια καταφέρνει να εντυπωσιάσει το σινεφίλ κοινό που θέλει και το thriller του, πού και πού. Το κοινό αυτό, βέβαια, εντυπωσιάζεται από την ηθοποιία και τη ρεμπέτικη ατμόσφαιρα, και προσπερνάει τα διάφορα σεναριακά κενά και λάθη (που είναι αρκετά), όπως και την παράλογα μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

Μέσα στις 2,5 ώρες του "Prisoners", δίνεται έμφαση στα άκρα που μπορεί να οδηγήσει η ανθρώπινη απόγνωση. Η πλοκή είναι καλή, κάπου τα πράγματα μπλέκονται και τελικά μένουμε με την απορία. Την ευθύνη του τελικού συμπεράσματος την έχει ο θεατής. Αν έχει τη διάθεση να το συνεχίσει. Εγώ παρακαλούσα να τελειώσει γιατί είχα βαρεθεί, έχοντας έντονη αδιαφορία για όλα τα διλήμματα που διαπραγματεύονται στην ταινία. Καλή ήταν για το είδος της, απλά το είδος της δεν είναι κατάλληλο για μένα.

IMDB

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
"Το κοινό αυτό, βέβαια, εντυπωσιάζεται από την ηθοποιία και τη ρεμπέτικη ατμόσφαιρα,..." Ωραιο αυτο!
Ουτε σε μενα πολυαρεσε - μου φανηκε αρκετα "κενη", δεν ειχε την δραματικοτητα του γεγονοτος, καπως ψευτικα/ξωπετσα ηταν ολα, δεν σε εβαζε στο "κολπο" γενικα. Ισως να εφταιγε κι αυτη η παρατραβηγμενη ερμηνεια του Χ. ΤΖ. (ακαταλληλος για...δραματα!), η μεγαλη διαρκεια με πλανα που καλλιστα μπορουσαν να λειπουν. Παντως, μια ταινια που βλεπεις ανετα, δεν ειναι οι "χαμενες δυο ωρες", αλλα δεν θα σου λειψει κι αν δεν τη δεις ! Ομως καποια αλλη θυμιζει το σεναριό της...

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.892
Ας βάλω και τα σχόλια απ' το άλλο θέμα:

Mην ανησυχείς, έρχεται το Prisoners απόψε, για το οποίο έχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα. ;)
Τι να σου πω,μας πήρε ο ύπνος στο μισάωρο.Μετά ίσως να έχει ενδιαφέρον..
Δεν μάσησα απ' τα σχόλια του Στριφτού. Από τις καλύτερες ταινίες του 2013. 9-/10
Μπορεί να μη με πήρε ο ύπνος στο μισάωρο αλλά μπορεί να φταίει ότι μόλις είχα ξυπνήσει! :whistling:

Αρκετά αργή ταινία με αρκετά προβλήματα σεναριακά και σκηνοθετικά, που σώζεται από την ψιλοανατροπή στο τέλος.

Εγώ θα της δώσω 7/10

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.915
Ας βάλω και τα σχόλια απ' το άλλο θέμα:
Τους βαθμούς τους μοιράζετε απλόχερα!
Εγώ έχω για άριστα το 8/10 (το 10 είναι άπιαστο, το 9 μόνο σε θαύμα:D). Στο Prisoners θα έβαζα 4/10 που για μένα σημαίνει υποφερτό.

Reaction score
118
Ουτε 4 ουτε 9 για το Prisoners, καπου στο 6.5 βρισκεται για μενα.
Το ριχνουν ΠΟΛΥ τα σεναριακα κενα και λιγοτερο η τραβηγμενη διαρκεια σε συνδυασμο με την ερμηνεια Τζακμαν.
Δε το μετανιωνεις που το ειδες αλλα σε καμμια περιπτωση δε φτανει ενα Zodiac ή (...θου κυριε) ενα Seven.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.892
Τους βαθμούς τους μοιράζετε απλόχερα!
Εγώ έχω για άριστα το 8/10 (το 10 είναι άπιαστο, το 9 μόνο σε θαύμα:D). Στο Prisoners θα έβαζα 4/10 που για μένα σημαίνει υποφερτό.

Εντάξει εγώ έδωσα 7.

Αμ ο Rose που έδωσε 9!

Θαύμα! :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.582
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants