Μετρήσεις χώρου...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.522
...ναι.. πάμε για μετάλλιο....
.....500 posts και στα @ρχίδια σας ΠΩΣ γίνεται... :rolleyes:
Σημαντικότερη από το ΄΄πώς΄΄ θα ήταν η εμπέδωση του ΄΄γιατί΄΄...
Ειδάλλως,ας ΄΄καταζητείται΄΄ η ορθότητα της μουσικής αναπαραγωγής μέσα σε υποκειμενικά βιώματα.
To oνειρο του Μπουρα.....................
Του Μπη,της κιθαρίστριας ενδεχομένως,ποτέ όμως μιάς...καθαρίστριας...:D

Στις δημοσιευθείσες εικόνες από τη...Σκαλοοικία,φαίνεται ένα στενόμακρο χωλ απουσία φράγματος να επικοινωνεί με τον κυρίως χώρο ακρόασης από την πλευρά του αριστερού-όπως κάθεται ο ακροατής- ηχείου.Εάν αυτή η περιγραφή ισχύει,προκύπτει ένα ενδιαφέρον ζήτημα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669
Σημαντικότερη από το ΄΄πώς΄΄ θα ήταν η εμπέδωση του ΄΄γιατί΄΄...
Ειδάλλως,ας ΄΄καταζητείται΄΄ η ορθότητα της μουσικής αναπαραγωγής μέσα σε υποκειμενικά βιώματα.

Του Μπη,της κιθαρίστριας ενδεχομένως,ποτέ όμως μιάς...καθαρίστριας...:D

Στις δημοσιευθείσες εικόνες από τη...Σκαλοοικία,φαίνεται ένα στενόμακρο χωλ απουσία φράγματος να επικοινωνεί με τον κυρίως χώρο ακρόασης από την πλευρά του αριστερού-όπως κάθεται ο ακροατής- ηχείου.Εάν αυτή η περιγραφή ισχύει,προκύπτει ένα ενδιαφέρον ζήτημα.
οπως?
για πες.....:D
απο που να ξεκινησει να γκρεμιζει το Σκαλοπαιδο?:laugh:

Reaction score
2.566
Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι αυτές οι μετρήσεις είναι μόνο η αρχή. Πολύ γενικά, και μετά την πολύ απλή και βασικού επιπέδου αναφορά μου εδώ της καμπύλης ETC, οφείλω να πω ότι η ΕTC δεν είναι ο στόχος, αλλά ένα εργαλείο. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί, οφείλει, αφού κατανοήσει την ETC, να μάθει κάποια πράγματα για τα μοντέλα δωματίων που υπάρχουν (LEDE, RFZ που είναι συνέχεια του LEDE, CID, NE κλπ.) και να μάθει το νόημα και τη λογική πίσω από αυτά. Μετά, καλό είναι να γνωρίσει τις διάφορες τεχνικές θεραπείας, απορρόφησης, διάχυσης, ανάκλασης, τους περιορισμούς τους και την πραγματική συμπεριφορά τους στην πράξη (πχ οι διαχύτες έχουν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο απρροφητική συμπεριφορά στην πράξη, ενώ τα αποροφφητικά πάνελς μεγαλύτερη ανακλαστική συμπεριφορά από το αναμενόμενο). Μετά αξιολογούμε την χρήση του δωματίου και τους περιορισμούς που θέτει και επιλέγουμε ένα μοντέλο δωματίου κατάλληλο για τη χρήση που θέλουμε και που μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε. (Ουσιαστικά μόνο 2 μοντέλα δωματίων μπορούν σχετικά να επιτευχθούν σε οικιακό χώρο, το RFZ και το NE).Και τέλος χρησιμοποιούμε την ΕΤC και τις διάφορες τεχνικές θεραπείας για να φέρουμε την απόδοση του δωματίου (ουσιαστικά την διανομή της ενέργειας στον χώρο) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μοντέλου που επιλέξαμε!

Last edited:

Reaction score
7.144
Φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον. Οι στοχευμένες επεξηγήσεις σου είναι υπερπολύτιμες, μέσα σε τόσο όγκο βιβλιογραφίας. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ στη ζωή μου πως δεν θα μου περίσσευε χρόνος για διάβασμα.

Y

Yiannis_B

Guest
Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι αυτές οι μετρήσεις είναι μόνο η αρχή. Πολύ γενικά, και μετά την πολύ απλή και βασικού επιπέδου αναφορά μου εδώ της καμπύλης ETC, οφείλω να πω ότι η ΕTC δεν είναι ο στόχος, αλλά ένα εργαλείο. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί, οφείλει, αφού κατανοήσει την ETC, να μάθει κάποια πράγματα για τα μοντέλα δωματίων που υπάρχουν (LEDE, RFZ που είναι συνέχεια του LEDE, CID, NE κλπ.) και να μάθει το νόημα και τη λογική πίσω από αυτά. Μετά, καλό είναι να γνωρίσει τις διάφορες τεχνικές θεραπείας, απορρόφησης, διάχυσης, ανάκλασης, τους περιορισμούς τους και την πραγματική συμπεριφορά τους στην πράξη (πχ οι διαχύτες έχουν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο απρροφητική συμπεριφορά στην πράξη, ενώ τα αποροφφητικά πάνελς μεγαλύτερη ανακλαστική συμπεριφορά από το αναμενόμενο). Μετά αξιολογούμε την χρήση του δωματίου και τους περιορισμούς που θέτει και επιλέγουμε ένα μοντέλο δωματίου κατάλληλο για τη χρήση που θέλουμε και που μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε. (Ουσιαστικά μόνο 2 μοντέλα δωματίων μπορούν σχετικά να επιτευχθούν σε οικιακό χώρο, το RFZ και το NE).Και τέλος χρησιμοποιούμε την ΕΤC και τις διάφορες τεχνικές θεραπείας για να φέρουμε την απόδοση του δωματίου (ουσιαστικά την διανομή της ενέργειας στον χώρο) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μοντέλου που επιλέξαμε!
Για δώσε βρε κανένα link για τύπους δωματίων (RFZ, NE...)..:hi:

Y

Yiannis_B

Guest
Μπορει!
Ο δερματινος καναπές εχει στα ακρα του γυριστή πλάτη έως το υψος του μικροφώνου.... xmmmmm....

Αν ήταν ο καναπές θα ήταν και στα 2 ηχεία...είπαμε, ο καναπές δημιουργεί τις 2 μεγάλες ανακλάσεις περίπου στο 1ms στην ΕΤC και των 2 ηχείων...
Τη γλύτωσε κι ο καναπές.... :D
Παντως ενω ειναι ομορφο το δερμα, ακουστικά (χωρίς πλάκα), το νοιωθω να πάλλεται στις μεσοχαμηλές, οταν ακουμπαω το χερι μου στο μπράτσο...
COUCH AND CHAIR REFLECTIONS
Even a reflective couch or chair back can cause severe comb filtering that damages clarity and spacial imaging. As a test, I measured my living room leather couch four ways - bare, with a thin blanket doubled up, with two-inch thick batting only, and with the batting plus a thick material called "Soft and Fluffy" that I bought at a local Jo-Ann Fabrics store.

The audible difference was substantial, though when measured the changes do not appear as large as they sound. Rather than post all four graphs showing small incremental improvements, the graph in Figure 2 at left shows the response four inches in front of the leather back when it's bare, and again with the batting and additional thick cover. This corresponds to the two setup photos at left.

I was surprised to see the response become a little worse at a few frequencies after adding the batting and cloth cover. So I measured again and got the exact same results. Such is the nature of reflections and comb filtering! But the sound is much better with the cover.

Even though it looks like the DPA measuring microphone in the photos is only half an inch in front of the couch back, that's just the camera angle and it's really about four inches away. Nothing was moved from one test to the next, so the improved response is due entirely to the addition of the batting and thick fabric cover.

http://realtraps.com/rfz.htm

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Οταν ακουω μονος μου, ακουω στο καναπε, προτιμω να ειμαι comfortable (ακομα κι αυτο επηρεαζει τον εγκεφαλο...) εστω και με καποια ελάχιστη μειωση της ακουστικής ποιότητας...

Οταν υπάρχουν πανω απο 5 ακροατες στο χωρο, ο καναπες παει πισω πισω, γιατι και λογω του ογκου του δεν αφηνει να ακουν σωστα οι από πισω απο τον καναπέ, οποτε ολα καλά. ;)

Reaction score
2.566
Για δώσε βρε κανένα link για τύπους δωματίων (RFZ, NE...)..:hi:
Για αρχή ένα pdf:

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDgQFjAA&url=http://alexandria.tue.nl/extra1/afstversl/tm/munster2003.pdf&ei=UAeBUrqFAoqw7Ab8loGoAg&usg=AFQjCNFa2W-mnMUh66NnfcMLUF_nbqzsOQ&bvm=bv.56146854,d.ZGU

Όλο είναι καλό, τo LEDE ξεκινά στην 54 σελ.

Σημασία έχει η κατανόηση ότι κάθε μοντέλο έχει διαφορετικές ΕΤC ως στόχο, με διαφορετικά ISD Gaps, ISD Terminations, ενδεχομένως Haas triggers, διαφορετικό επίπεδο lateral ανακλάσεων κλπ και για όσους φτιάχνουν τώρα δωμάτιο ;) έχει σημασία να προσπαθήσετε να πλησιάσετε τους στόχους του μοντέλου που θα επιλέξετε και με βάση αυτό στο μυαλό πρέπει να τοποθετείτε τις όποιες παρεμβάσεις. Τεράστια σημασία έχει το ISD gap και το ISD termination πχ. για την αίσθηση ζωντάνιας στην αναπαραγωγή κλπ... Γενικά η διαχείριση των ανακλάσεων στο επίπεδο του χρόνου, είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει το αποτέλεσμα...

Last edited:

Reaction score
2.566
Yπάρχει και το Ambehoic μοντέλο που είναι καινούριο και εφαρμόζεται στο blackbird studio
http://download.sea-vertrieb.de/newsletterarchiv/2009/docs/blackbird_studio.jpg
που δεν παίζει με ISD Gap καθόλου και στηρίζεται αλλού, αλλά δεν το έβαλα καν στα γραπτά μου γιατί είναι φυσικά μη εφαρμόσιμο...δεν νομίζω κάποιος να έχει τη δυνατότητα πρακτικά να εφαρμόσει διάφορους PRD 1D διαχύτες τάξης N-157 και βάθους 2,2μ. με 24.336 blocks o καθένας στο ταβάνι, ούτε πλαινούς PRD 1D βαθους 1μ. τάξης Ν-181 και Ν-769 με 138,646 blocks!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Yπάρχει και το Ambehoic μοντέλο που είναι καινούριο και εφαρμόζεται στο blackbird studio
http://download.sea-vertrieb.de/newsletterarchiv/2009/docs/blackbird_studio.jpg
που δεν παίζει με ISD Gap καθόλου και στηρίζεται αλλού, αλλά δεν το έβαλα καν στα γραπτά μου γιατί είναι φυσικά μη εφαρμόσιμο...δεν νομίζω κάποιος να έχει τη δυνατότητα πρακτικά να εφαρμόσει διάφορους PRD 1D διαχύτες τάξης N-157 και βάθους 2,2μ. με 24.336 blocks o καθένας στο ταβάνι, ούτε πλαινούς PRD 1D βαθους 1μ. τάξης Ν-181 και Ν-769 με 138,646 blocks!
Εγώ θα το κάνω! Αλλά.... θα πάρω ένα block παραπάνω... :D

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ουπς!!! τερμα η αδεια΄; :p εμπρος δουλεια τωρα!!! Μη ξεχνας ειχαμε και την προταση μομφης!!!:welcome: Ποσες αγωνιστικες ειχες φαει;:banned:
Αυτά τα 2 συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα και ομολογώ με "έριξαν" ψυχολογικά.....
Πιο πολύ ομως με πειραξε η "βοήθεια" της Ζωής στα κάγκελα.... :frown: :lazy::showingbiceps:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder