skaloumbakas
4Haris
- Reaction score
- 1.677
Γι αυτό, θα 'ρθεις κι εσυ....Νταξ, μαζευτείτε κάπου όλοι μαζί, να βάλω μόνο μία μπόμπα.
Γι αυτό, θα 'ρθεις κι εσυ....Νταξ, μαζευτείτε κάπου όλοι μαζί, να βάλω μόνο μία μπόμπα.
Την εχω μετρησει Χρηστο,στους 28,5 ποντους εχω μια εξαρση και αμεσως με παει στους 34,επειτα εχω βυθιση..........σε ολο το φασμα.....Αντωνάκη, πότε θα μετρηθείς?
Ποτά;Νταξ, μαζευτείτε κάπου όλοι μαζί, να βάλω μόνο μία μπόμπα.
Πηρα λοιπον φωτο τα 2 ηχεια από την ιδια γωνία, για να δει ο Αλεξ οτι το δεξι μου ηχείο "βλέπει" ενα κομμάτι τοιχου (της κτιστής σκάλας) που δεν υπάρχει στο αριστερό.
Λες αυτο να φταιει και να χρειαστει καποιο πανελ απορρόφησης στα 1150 Hz περίπου (σχήματος με κόκκινο)? Ισως, να 'χει δικιο ο Μάνος....
...Bhutia said:...Απαραίτητη συνθήκη γιά την επαρκή ανάκλαση ηχητικού κύματος θεωρείται η μικρότερη από τις φυσικές διαστάσεις της επιφανείας πρόσπτωσης να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια σε μέγεθος συγκρινόμενη με το θεωρούμενο μήκος κύματος.Γιά παράδειγμα,ένα εμπόδιο διαστάσεων 50cm επί 100cm θα εμφάνιζε εξαιρετική ανακλαστική δράση γιά συχνότητες στην περιοχή των 6900Hz (μήκος κύματος~5cm)...
... και επειδη αυτη η επιφανεια αυτων των διαστασεων είναι θα επρεπε να το δειχνει το ανωτερω διαγραμμα απόκρισης στα 7KHz...... Αντιθετα δειχνει κατι στο 1KHz.........Γιά παράδειγμα,ένα εμπόδιο διαστάσεων 50cm επί 100cm θα εμφάνιζε εξαιρετική ανακλαστική δράση γιά συχνότητες στην περιοχή των 6900Hz (μήκος κύματος~5cm)...
Εικάζω ότι η πηγή του ΄΄προβλήματος΄΄ γειτονεύει με τη θέση ακρόασης.... και επειδη αυτη η επιφανεια αυτων των διαστασεων είναι θα επρεπε να το δειχνει το ανωτερω διαγραμμα απόκρισης στα 7KHz...... Αντιθετα δειχνει κατι στο 1KHz.....
Να συμπληρώσω (αν βοηθάει) οτι η απόσταση το ribbon απο αυτο το κομμάτι του τοιχου ειναι περι τα 50εκ.
μαλλον εχει χαλασει το μοτερ στο ηλεκτρικο παραθυρο!Την εχω μετρησει Χρηστο,στους 28,5 ποντους εχω μια εξαρση και αμεσως με παει στους 34,επειτα εχω βυθιση..........σε ολο το φασμα.....
Μπορει!Εικάζω ότι η πηγή του ΄΄προβλήματος΄΄ γειτονεύει με τη θέση ακρόασης.
Kανονικα και τα δυο επρεπε να ειναι στο ιδιο υψομετρικο επιπεδο.............πεσμενα η σηκωμενα δεν εχει σημασια αρκει να ειναι τα ιδια υψομετρικα.....,το οτι το δεξι σου σηκωνεται πιο πολυ απο το αριστερο ειναι σοβαρο θεμα,να το κοιταξεις Χρηστο........Εμενα οι μετρήσεις δείχουν οτι το δεξι μου σηκώνεται λίγο περισσότερο από το αριστερό εδώ:
Πηρα λοιπον φωτο τα 2 ηχεια από την ιδια γωνία, για να δει ο Αλεξ οτι το δεξι μου ηχείο "βλέπει" ενα κομμάτι τοιχου (της κτιστής σκάλας) που δεν υπάρχει στο αριστερό.
Λες Αλέξανδρε αυτο να φταιει και να χρειαστει καποιο πανελ απορρόφησης στα 1150 Hz περίπου (σχήματος με κόκκινο)? Ισως, να 'χει δικιο ο Μάνος....
Πρεπει να'ναι αμετρητοιΕχω φτιάξει μια λίστα με αυτους που πρέπει να μετρηθούνε.....
Γενικά, ισχύει ότι ένα ηχητικό κύμα ανακλάται από μία επιφάνεια όταν κάθε μία από τις 2 διαστάσεις αυτής είναι πάνω από 5 φορές το μήκος κύματος που προσπίπτει σε αυτήν. Συνεπώς, τα αντικείμενα λειτουργούν σαν συχνοτικά εξαρτόμενοι ανακλαστήρες. Ο τοίχος δίπλα στο ηχείο αυτό λοιπόν, είναι περίπου 100εκ. x 40 εκ. όπως το υπολογίζω με το μάτι, συνεπώς δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι σε αυτή τη συχνότητα, καθώς το μήκος κύματος των 1000hz είναι 34εκ.... και επειδη αυτη η επιφανεια αυτων των διαστασεων είναι θα επρεπε να το δειχνει το ανωτερω διαγραμμα απόκρισης στα 7KHz...... Αντιθετα δειχνει κατι στο 1KHz.....
Να συμπληρώσω (αν βοηθάει) οτι η απόσταση το ribbon απο αυτο το κομμάτι του τοιχου ειναι περι τα 50εκ.
Καλοκαίρι κι αν Λευτέρη...Αλέξανδρε με την Κρήτη τί σχέση έχεις? Έρχεσαι καμιά φορά?
Αν ήταν ο καναπές θα ήταν και στα 2 ηχεία...είπαμε, ο καναπές δημιουργεί τις 2 μεγάλες ανακλάσεις περίπου στο 1ms στην ΕΤC και των 2 ηχείων...Μπορει!
Ο δερματινος καναπές εχει στα ακρα του γυριστή πλάτη έως το υψος του μικροφώνου.... xmmmmm....