Μετρήσεις χώρου...

Reaction score
460
Αντωνάκη, πότε θα μετρηθείς?
Την εχω μετρησει Χρηστο,στους 28,5 ποντους εχω μια εξαρση και αμεσως με παει στους 34,επειτα εχω βυθιση..........σε ολο το φασμα.....:thumbsup:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εμενα οι μετρήσεις δείχουν οτι το δεξι μου σηκώνεται λίγο περισσότερο από το αριστερό εδώ:

Πηρα λοιπον φωτο τα 2 ηχεια από την ιδια γωνία, για να δει ο Αλεξ οτι το δεξι μου ηχείο "βλέπει" ενα κομμάτι τοιχου (της κτιστής σκάλας) που δεν υπάρχει στο αριστερό.

Λες Αλέξανδρε αυτο να φταιει και να χρειαστει καποιο πανελ απορρόφησης στα 1150 Hz περίπου (σχήματος με κόκκινο)? Ισως, να 'χει δικιο ο Μάνος....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.526
Νταξ, μαζευτείτε κάπου όλοι μαζί, να βάλω μόνο μία μπόμπα. :fuckyou:
Ποτά;:wink:
Πηρα λοιπον φωτο τα 2 ηχεια από την ιδια γωνία, για να δει ο Αλεξ οτι το δεξι μου ηχείο "βλέπει" ενα κομμάτι τοιχου (της κτιστής σκάλας) που δεν υπάρχει στο αριστερό.
Λες αυτο να φταιει και να χρειαστει καποιο πανελ απορρόφησης στα 1150 Hz περίπου (σχήματος με κόκκινο)? Ισως, να 'χει δικιο ο Μάνος....
Bhutia said:
...Απαραίτητη συνθήκη γιά την επαρκή ανάκλαση ηχητικού κύματος θεωρείται η μικρότερη από τις φυσικές διαστάσεις της επιφανείας πρόσπτωσης να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια σε μέγεθος συγκρινόμενη με το θεωρούμενο μήκος κύματος.Γιά παράδειγμα,ένα εμπόδιο διαστάσεων 50cm επί 100cm θα εμφάνιζε εξαιρετική ανακλαστική δράση γιά συχνότητες στην περιοχή των 6900Hz (μήκος κύματος~5cm)...
...

Last edited:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
....Γιά παράδειγμα,ένα εμπόδιο διαστάσεων 50cm επί 100cm θα εμφάνιζε εξαιρετική ανακλαστική δράση γιά συχνότητες στην περιοχή των 6900Hz (μήκος κύματος~5cm)...
... και επειδη αυτη η επιφανεια αυτων των διαστασεων είναι θα επρεπε να το δειχνει το ανωτερω διαγραμμα απόκρισης στα 7KHz...... :rolleyes: Αντιθετα δειχνει κατι στο 1KHz.....
Να συμπληρώσω (αν βοηθάει) οτι η απόσταση το ribbon απο αυτο το κομμάτι του τοιχου ειναι περι τα 50εκ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.526
... και επειδη αυτη η επιφανεια αυτων των διαστασεων είναι θα επρεπε να το δειχνει το ανωτερω διαγραμμα απόκρισης στα 7KHz...... :rolleyes: Αντιθετα δειχνει κατι στο 1KHz.....
Να συμπληρώσω (αν βοηθάει) οτι η απόσταση το ribbon απο αυτο το κομμάτι του τοιχου ειναι περι τα 50εκ.
Εικάζω ότι η πηγή του ΄΄προβλήματος΄΄ γειτονεύει με τη θέση ακρόασης.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εικάζω ότι η πηγή του ΄΄προβλήματος΄΄ γειτονεύει με τη θέση ακρόασης.
Μπορει!
Ο δερματινος καναπές εχει στα ακρα του γυριστή πλάτη έως το υψος του μικροφώνου.... xmmmmm....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Τακη, σ' εχω ταραξει στα LIKE, ριξε κι εσυ κανένα.... :bigboss: :errwhat:
Δεν ξερεις οτι θα γινει διαγωνισμος αν οι δεξιοι η οι αριστεροί μαζευουν τα περισσότερα LIKE? :fuckyou:

Reaction score
460
Εμενα οι μετρήσεις δείχουν οτι το δεξι μου σηκώνεται λίγο περισσότερο από το αριστερό εδώ:

Λες Αλέξανδρε αυτο να φταιει και να χρειαστει καποιο πανελ απορρόφησης στα 1150 Hz περίπου (σχήματος με κόκκινο)? Ισως, να 'χει δικιο ο Μάνος....

Kανονικα και τα δυο επρεπε να ειναι στο ιδιο υψομετρικο επιπεδο.............πεσμενα η σηκωμενα δεν εχει σημασια αρκει να ειναι τα ιδια υψομετρικα.....,το οτι το δεξι σου σηκωνεται πιο πολυ απο το αριστερο ειναι σοβαρο θεμα,να το κοιταξεις Χρηστο........:roflmao:
Ελπιζω οι υψομετρικες σου διαφορες να μην διαμορφωνονται με πολιτικα κριτηρια........δεξιοι VS αριστερων.........

Reaction score
2.566
Γενικά, ισχύει ότι ένα ηχητικό κύμα ανακλάται από μία επιφάνεια όταν κάθε μία από τις 2 διαστάσεις αυτής είναι πάνω από 5 φορές το μήκος κύματος που προσπίπτει σε αυτήν. Συνεπώς, τα αντικείμενα λειτουργούν σαν συχνοτικά εξαρτόμενοι ανακλαστήρες. Ο τοίχος δίπλα στο ηχείο αυτό λοιπόν, είναι περίπου 100εκ. x 40 εκ. όπως το υπολογίζω με το μάτι, συνεπώς δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι σε αυτή τη συχνότητα, καθώς το μήκος κύματος των 1000hz είναι 34εκ.
Επίσης, λόγω της πολικής απόκρισης των ηχείων σου που είναι σε μεγάλο εύρος (και σίγουρα στο 1khz) σχήματος 8, δεν νομίζω να προσπίπτει σε αυτή την επιφάνεια κάτι ιδιαίτερο αρχικά...

A τώρα ήδη ότι έχει απαντήσει και ο Bhutia...οκ!

Last edited:

Reaction score
2.566
Επίσης να πω εδώ ότι το μικρόφωνο είναι στραμμένο προς τα ηχεία, καθώς όταν είναι κάθετα δεν καταγράφει σωστά τις υψηλές, δημιουργεί ρολοφ δηλαδή στην απόκριση που καταγράφει.

Last edited:

Reaction score
2.566
Μπορει!
Ο δερματινος καναπές εχει στα ακρα του γυριστή πλάτη έως το υψος του μικροφώνου.... xmmmmm....

Αν ήταν ο καναπές θα ήταν και στα 2 ηχεία...είπαμε, ο καναπές δημιουργεί τις 2 μεγάλες ανακλάσεις περίπου στο 1ms στην ΕΤC και των 2 ηχείων...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder