Μετρήσεις χώρου...

Reaction score
1.815
δεν ειχα βαλει τον παλμογραφο βρε! ενα απλο ντεσιμπελομετρο κααι την γεννητρια μου!!

Μα δε θέλω να σε "χώσω" να μου κάνεις μετρήσεις χώρου.
Άλλο θέλω να δούμε με τον παλμογράφο!:D

Δεν κοιμόμαστε τα βράδυα με τους από πάνω....:lolsign:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ααααα έτσι εεε?
Τώρα εξηγούνται όλα!
Δε μας τα έλεγες για να μη σε χώσουμε κι εσένα στις μετρήσεις των χώρων μας!

Τάκη πότε θα έρθεις σπίτι μου, με τον παλμογράφο σου???:)
Σιγα μην έρθει με.... τον αναλυτή καυσαερίων.... :o :lol: :laugh: :party:

Reaction score
1.720
Έτσι πρέπει να είναι ένα υποψήφιο εκκολαπτόμενο μέλος του Aca!:D
Με κορυφαίες επιλογές του συστήματός του και κατασταλαγμένος!

Πως αλλιώς θα γίνει Acas αν δεν είναι σοβαρός?
Τώρα μάλιστα που ξεχωρίζει από όλους, ιδιαίτερα με τον εξαιρετικό χώρο του βάση μετρήσεων, που παίζει να είναι (όπως είπε) ίσως ο καλύτερος χώρος στην Ευρώπη!:acute:
:eek:Καλα , λεμε εισαι εντελως αλλου!!!! Την μετρηση του Σκαλ δεν την ειδες; Παει κατ ευθειαν στο aca!!:superman:Εχει και πετονατο πικαπιο! και sigle-ended!;) O Mη ο φουκαρας με class D θα παραμεινει στο μακρυ λουκανικο!!:p

Reaction score
2.566
Αλέξανδρε, κάποιο διάγραμμα με τα room modes δεν μου έβαλες, άραγε είναι απαραίτητο?
Στον χώρο σου γίνεται το αντίθετο από του Βασίλη, με τα ίδια όμως αποτελέσματα..ο Βασίλης σχεδόν δεν είχε modes, εσύ έχεις τόσα και σε τόσο πυκνή διάταξη (καλό είναι αυτό μην ανυσηχείς) και με γενικά χαμηλό χρόνο αντήχησης, που καθώς μέρη τους αλληλοκαλύπτονται, (βλ. διάγραμμα overlapping) η διέγερση του ενός οδηγεί και στη διέγερση του άλλου καθώς σβήνει ο πρώτος, με ένα έτσι smooth αποτέλεσμα. (βλ. modes)

Γενικά η απόκριση ενός χώρου είναι πολύ πιο smooth από τα 300hz και μετά, ακριβώς λόγω πολύ μεγάλης πυκνότητας των modes από εκεί και πάνω. Συνεπώς, αν είναι πυκνά και από εκεί και κάτω, αυτό είναι καλό! Η απόσταση των modes μεταξύ τους όσο πέφτει η συχνότητα είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.
Ο Gilford υποστηρίζει ότι ένα axial mode που απέχει 20hz από το επόμενο θα είναι απομονωμένο από τα άλλα και με ένα σήμα κοντά στη συχνότητά του που θα ενεργοποιηθεί, θα προσθέσει τη δική του "συνεισφορά".
Ο Bonello θεωρεί ότι είναι επιθυμητό να υπάρχει μια κάποια διαφοροποίηση για την αποφυγή αρνητικών φαινομένων από την πλήρη αλληλοκάλυψη και προτείνει να απέχουν όλοι οι συντονισμοί τουλάχιστον 5% της συχνότητάς τους ο ένας από τον άλλο. Δηλαδή στα 40hz πρέπει ο επόμενος να απέχει τουλάχιστον 2hz.

Γενικά, να είναι κοντά αλλά όχι και πάρα πολύ κοντά.

Έτσι για την ιστορία, η πυκνότητα των συντονισμών σε ένα εύρος συχνότητας υπολογίζεται από τη 3η εικόνα (δεν νομίζω να το πολυχρησιμοποιήσει κανείς...:p)

Attachments

Last edited:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ωραίος!!!! Και προφανως, οσο πιο μεγαλος και πολύκλοπος ένας χώρος, τοσο πιο πολλες οι γωνίες και οι επιφάνειες και πιο πολλά τα modes.... απο κει και μετά, είναι θεμα σωστής κατανομής τους στο φάσμα συχνοτήτων 20 - 300 Hz (κυρίως....)

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.339
Τις μετρησεις εκανε ο καλός φίλος Αλέξανδρος που τον γνώρισα στο AVSite και θα επακολουθήσουν φωτογραφιες (σε λίγο) και αναλυση διαγράμματων (το βραδακι η αύριο).
Για πότε φεύγουν τα πολιτικά απ' τη μέση...

:D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.339
Ρε είστε ρε πουλημένοι ρε κι οι δυό ρε! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των "δοξασμένων" αντιστοίχων ηρώων.

:p

Η μουσική μας ενώνει και παπαριές. Μάκια κάνατε τη στιγμή του αποχωρισμού; :D

Reaction score
2.566
Ρε είστε ρε πουλημένοι ρε κι οι δυό ρε! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των "δοξασμένων" αντιστοίχων ηρώων.
Αφού είπαμε, για να πάω μου ορκίστηκε ότι θα ψηφίσει από Σύριζα προς τα αριστερά και μέχρι Ανταρσύα ανάλογα τις μετρήσεις...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Η μουσική μας ενώνει και παπαριές. Μάκια κάνατε τη στιγμή του αποχωρισμού; :D
Δηλαδη, αν κανω καμια συγκεντρωση για μουσικούλα σπίτι, να καλέσω μόνο δεξιους? :o Αυτο δεν το 'χω κανει ποτέ!!!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.339
Για μια ψωρομέτρηση (με καλό αποτέλεσμα βέβαια, γιατί αλλιώς θα ήταν το παλιοκουμμούνι)...

Δε ντρέπεσαι ρε Σκαλ; :fuckyou:

EDIT: Εύχομαι να συνεχίσει το αδελφικό κλίμα των μετρήσεων, έστω και με τους κλασσικούς αντίθετους σε ό,τι δε βολεύει τη μετακίνηση των ηχείων που πέταξαν σε μια γωνιά λόγω κοτιάς και παντοφλιάς αλλά παίζουν πάντα θεϊκά, για έναν τρομερά σημαντικό λόγο:
Ησυχάσαμε στα πολιτικά!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder