Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
15
Βρε παιδιά θα μας τρελλάνετε με όλες αυτές τις vintage κεφαλές; Καλές οι προτάσεις σας αλλά πέστε μας στην πράξη που μπορεί κανείς να βρεί κάποια από αυτές τις περίφημες Technics, JVC κ.λ.π, αλλά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ! Γιατί από ό,τι ξέρω πόση ζωή μπορεί να έχει μια κεφαλή; Μπορεί δηλαδή να αλλάξεις βελόνα και να είναι όλα καλά; Τα υπόλοιπα μέρη (cantilever κ.λ.π) δεν εκπίπτουν με την πάροδο του χρόνου και με την χρήση; Και αν ναι πως μπορείς να εμπιστευτείς να πάρεις μια χιλιοπαιγμένη κεφαλή από το ebay.
Γι΄αυτό αν έχετε κάποια διεύθυνση που να υπάρχει παλιό στοκ από αμεταχείριστες δώστε την στο φόρουμ παρακαλώ!

Reaction score
13.633
Βρε παιδιά θα μας τρελλάνετε με όλες αυτές τις vintage κεφαλές; Καλές οι προτάσεις σας αλλά πέστε μας στην πράξη που μπορεί κανείς να βρεί κάποια από αυτές τις περίφημες Technics, JVC κ.λ.π, αλλά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ! Γιατί από ό,τι ξέρω πόση ζωή μπορεί να έχει μια κεφαλή; Μπορεί δηλαδή να αλλάξεις βελόνα και να είναι όλα καλά; Τα υπόλοιπα μέρη (cantilever κ.λ.π) δεν εκπίπτουν με την πάροδο του χρόνου και με την χρήση; Και αν ναι πως μπορείς να εμπιστευτείς να πάρεις μια χιλιοπαιγμένη κεφαλή από το ebay.
Γι΄αυτό αν έχετε κάποια διεύθυνση που να υπάρχει παλιό στοκ από αμεταχείριστες δώστε την στο φόρουμ παρακαλώ!
JVC Z1s Cartridge and Stylus Original JVC Z1S Vintage NEW IN THE BOX | eBay

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια παλια αλλα αχρησιμοποιητη,ισως ειναι χειροτερη επιλογη απο μια παλια γεννητρια απο αυτες που λεμε αλλα με καινουργια βελονα sas, ακριβως διοτι η αναρτηση,ακιδα , cantilever κλπ θα ειναι καινουργια.
Η γεννητρια δεν παθαινει τιποτα με τα χρονια.

Reaction score
15
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πιστεύω να καταφέρω να βρω και να δοκιμάσω κάποια από αυτές τις κεφαλές.

Reaction score
12
Πριν από λίγο καιρό βρήκα κατά τύχη απο συνοικιακό μαγαζάκι μια ολοκαίνουρια SHURE M91 ED στα 50 γιούρια.Η αλήθεια είναι 'οτι το σκέφτηκα για λίγο μήπως ακίδα και cantilever είχαν χαιρετίσει.Την αγόρασα και μπήκε πάνω στο παλιό και καλό DUAL 1216 (απο ebay στα 22,5 γιούρια).Ωπα,τι δυναμικά είναι αυτά;Φοβερές μεσαίες αν και διαφορετικής υφής σε σχεση με την ORTOFON BLUE(πάνω σε ARISTON RD 110 SL+REGA RB 300 modified)
To ARISTON στην άκρη λοιπόν και η παρέλαση των βινυλίων κάτω από την ακίδα της SHURE συνεχίζεται........
DSC_0007.jpg
DSC_0008.jpg

Reaction score
8.905
Πριν από λίγο καιρό βρήκα κατά τύχη απο συνοικιακό μαγαζάκι μια ολοκαίνουρια SHURE M91 ED στα 50 γιούρια.Η αλήθεια είναι 'οτι το σκέφτηκα για λίγο μήπως ακίδα και cantilever είχαν χαιρετίσει.Την αγόρασα και μπήκε πάνω στο παλιό και καλό DUAL 1216 (απο ebay στα 22,5 γιούρια).Ωπα,τι δυναμικά είναι αυτά;Φοβερές μεσαίες αν και διαφορετικής υφής σε σχεση με την ORTOFON BLUE(πάνω σε ARISTON RD 110 SL+REGA RB 300 modified) To ARISTON στην άκρη λοιπόν και η παρέλαση των βινυλίων κάτω από την ακίδα της SHURE συνεχίζεται....
Καλημέρα, για παίξε και λίγο με την χωρητικότητα, οι shure θέλουν κάτι παραπάνω από τα στάνταρ 100pf...;)

Φαντάσου τι γλέντια έχουν να γίνουν, εάν κάποια στιγμή στο μέλλον βάλεις και μια Jico SAS βελόνα... :)

Last edited:

Reaction score
12
Φίλε VassilisM η δοκιμή έχει γίνει ήδη.Ο προενισχυτης μου (Pro-Ject Phono Box DS+) έχει ρυθμίσεις χωρητικότητας και κατέληξα στα 147pF.Προφανώς με μία jico-sas θα επέλθει απογείωση αλλα ας όψεται η τρόικα..

Reaction score
8.905
Φίλε VassilisM η δοκιμή έχει γίνει ήδη.Ο προενισχυτης μου (Pro-Ject Phono Box DS+) έχει ρυθμίσεις χωρητικότητας και κατέληξα στα 147pF.Προφανώς με μία jico-sas θα επέλθει απογείωση αλλα ας όψεται η τρόικα..
Ούτως η άλλως και έτσι είσαι alfa ki as όψεται η τρόικα....:D

Reaction score
13.633
ΚΑΛΗΜΕΡΑ...προταση για προτακτορα για βραχιωνα ortofon as212? Περασμενος σε lenco

Reaction score
13.633
αααααα κατι ακομα..τιποτα καλα και σχετικα σε καλη τιμη ποδαρακια για το πικαπιον μου? ρυθμιζομενα

Reaction score
13.633
καλημερα και χρονια πολλα ...δασκαλε στο προγραμμα που μου εδωσες πως δουλευει? τι βαζω εκει που λεει inner ,outer groove radius? ασχετος τελειως συγνωμη αν σας ζαλισα...
Γιατί ψάχνεις για συγκεκριμένο προτράκτορα για τον AS212 και δεν τυπώνεις έναν από εδώ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87