Μετρήσεις χώρου...

gonis

Luger
Reaction score
12.083
Ψαροκασέλες και συρματόσχοινα...:rolleyes: ...το υπογλώσσιο το έδωκα καλού-κακού στον ιδιοκτήτη...

Το χρωματακι στον τοιχο ωραιο!
Περισσεψε τιποτα να δωσεις στον ψηλο?

Last edited:

Reaction score
2.566
Μου αρέσει η ιδέα που εφάρμοσες με τις ράγες με συρματόσχοινα για πλήρως modulated χώρο...respect! ...έχει να γίνει της μέτρησης/δοκιμής το κάγκελο!! Πάντως με την απόσταση που δίνεις από τον τοίχο να περιμένεις και ενίσχυση της απορρόφησης σε κάποιες συχνότητες...

Y

Yiannis_B

Guest
Μου αρέσει η ιδέα που εφάρμοσες με τις ράγες με συρματόσχοινα για πλήρως modulated χώρο...respect! ...έχει να γίνει της μέτρησης/δοκιμής το κάγκελο!! Πάντως με την απόσταση που δίνεις από τον τοίχο να περιμένεις και ενίσχυση της απορρόφησης σε κάποιες συχνότητες...
..αυτό φοβάμαι, εγώ πότε θα γίνω μάνα? ...θ' ακούσω λίγη μουσική, ήθελα να πω...:whistling:

Πάντως με την απόσταση που δίνεις από τον τοίχο να περιμένεις και ενίσχυση της απορρόφησης σε κάποιες συχνότητες...
Όπου δεν θα μπει διάχυση, θα μπει 10 cm πάχους Izitherm, και σκέφτηκα ότι θα κατεβαίνει σε χαμηλότερες συχνότητες η απορρόφηση, αν αφήσω και 10 cm από τον τοίχο. - τα πλαίσια είναι ανοιχτά στην πίσω πλευρά.

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.566
Λοιπόν, πώς σας φαίνονται οι διαχύτες που έφτιαξα στον φίλο, καλοί?

Attachments

Reaction score
2.566
Βουαλα...
Γενικώς, όσο προσεχτικός κι αν ήμουν, δεν γίνεται να φτάσουν εμπορικό προιόν σε εμφάνιση δυστυχώς, ενώ και η συναρμογή είναι +-1χιλ., δεν γίνεται καλύτερα αν δεν κόψεις τα μπλοκς με cnc...τέλος, θέλουν κι αρκετή δουλειά και δεν αξίζει νομίζω, εκτός αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο...
Πάντως δουλεύουν...φυσικά αναλόγως που τα βάζεις, σε δοκιμές που έκανα σε σημεία υπό μεγάλη γωνία λειτουργούν καταρχάς σαν ένας πρώτης τάξεως απορροφητής στα 500-1000hz...μιλάμε καλύτερα και από 10cm πάνελ πετροβάμβακα όχι αστεία... Σε γωνίες -20 0 +20 και στα σωστά σημεία φυσικά, κάνουν αυτά που βλέπετε...

Attachments

Last edited:

Reaction score
2.566
Κοίτα θεωρητικά δουλεύουν από 600hz περίπου και scateraρουν μέχρι 350 περίπου + την απορρόφηση που κάνουν για τους γνωστούς λόγους...ε, ο συνδυασμός μάλλον τί να σου πω...ούτε εγω το περίμενα...αυτές ο μετρήσεις πάντως είναι σε -10 μοίρες γωνία πρόσκρουσης.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Αλέξανδρε δώσε λεπτομέρειες, που τα έβαλες, πίσω τοίχο; Έχεις φωτό του χώρου; (Συγχαρητήρια και πάλι για τη φοβερή δουλειά!)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Συγχαρητήρια Αλέξανδρε ωραία δουλειά.

Η μέτρηση εγεινε με τα Orion? Σε ποιες θεσεις μετρησες τα diffusers?

Reaction score
2.566
Λοιπόν ναι, καταρχάς μέτρησα εδώ, να δω μην τυχόν κι έβγαλα κανα τέρας αντί για διαχύτη, αλλά φυσικά θα γίνουν μετρήσεις και στον χώρο του φίλου. Οι καλές μετρήσεις που βλέπετε είναι με μέτρηση μόνο του αριστερού ηχείου με τον διαχύτη σε απόσταση 1μ πίσω του κολλημένο στον τοίχο στο σημείο που με καθρέπτη βλέπω το πίσω τουήτερ και προς τα μέσα κα σε ύψος 0,5-1,4μ. Το δοκίμασα εκεί, γιατί πάντα είχα την περιέργεια να δω τί κάνει η διάχυση πίσω από δίπολο, αλλα και γιατί οι μετρήσεις που πήρα με τον διαχύτη σε άλλα σημεία πρώτης ανάκλασης, όπως πχ στο πάτωμα μπροστά μου (για να προσομοιάσω το ταβάνι χωρίς να πρέπει να κάνω τρύπες) δεν ήταν οι αναμενόμενες, δηλαδή πήρα μεγάλα επίπεδα απορρόφησης, -4db στα 500-1000hz με βελτίωση στη συνέχεια του φάσματος, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως τώρα. Θα δοκιμάσω και σε άλλα σημεία, κυρίως πίσω από τη θέση ακρόασης αν και δεν περιμένω πολλά εκεί στον δικό μου χώρο...νομίζω πίσω από τα ηχεία μου είναι η θέση που λειτουργούν καλύτερα στον χώρο εδώ...όπως προβλέπεται και θεωρητικά δηλαδή για δίπολα...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Yπαρχουν άλλοι διαχυτες, μπάσο παγίδες κτλ στον χώρο σου? αναφερομαι στην μέτρηση before.

Συγκριτικα με τα απλα QRD που ειχες?

Reaction score
2.566
Όχι τίποτα άλλο δεν έχω, τα 1D QRD τα χα χαρίσει πριν τη μετακόμιση εδώ για να μειώσω τα πράγματα προς κουβάλημα... Όμως δεν τα είχα φτιάξει πολύ καλά τότε αυτά και μάλλον γι αυτό δεν κάναν και πολλά από ότι θυμάμαι...γι αυτό τα χάρισα δήλαδη...:p Τα χες δει νομίζω εσύ!
Εκτός, που είναι αρκετά πιθανό, αν θέλαν κι άλλη επιφάνεια για να δείξουν τι κάνουν...πάντως τέτοιες μετρήσεις δεν θυμάμαι να είχα πάρει...κάπου πρέπει να τις έχω κι αυτές...

Last edited:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Πάντως δείχνουν να λειτουργούν μεχρι πολύ χαμηλά. Τα ειχες υπολογίσει ετσι ή ειναι κατι που προεκυψε λογο του τρόπου ακτιβολιας του ηχείου?

Reaction score
2.566
Με 25 εκ. μέγιστο ύψος μπλοκς που επέλεξα για την κατασκευή, θεωρητικά λειτουργεί όπως είπα από τα 600 περίπου μέχρι 3,5k (λόγω 5εκ πλάτους των μπλόκς)...με scatering από τα 300 περίπου μέχρι 7k ...αυτά είχα υπόψη μου για την επιλογή μου...δεν περίμενα δηλαδή αυτή την εξομάλυνση σε spl και χρόνους που φαίνεται κάτω από 500-600hz. Είναι προς διερεύνηση...
Γενικά από ότι έχω δαβάσει πάντως, δεν θυμάμαι πού, αλλά είχα δει και προσομοιώσεις μάλιστα σε BOM software, η έλλεiψη fins που προβλέπονται από το μαθηματικό μοντέλο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη λειτουργία τα QRD 2 διαστάσεων, κάτι που φαίνεται αντίθετο προς τη λογική βασικά αλλά συμβαίνει...τώρα τί να σου πω...θα το ψάξω πάντως...

Last edited:

Reaction score
2.566
Εντωμεταξύ πάλι καλά που επέλεξα τελικά βάση από 9άρι κόντρα πλακέ αντί από19άρι mdf αρχικά από φόβο μην λυγίσει..μείωσα το βάρος στο μισό, δεν πρέπει να είναι πάνω από 6-7kg και είναι μια χαρά σταθερό...τα μπλοκς είναι κολλημένα εκτός από τη βάση και μεταξύ τους και υπάρχει και γύρω γύρω πλαίσιο από κόντρα πλακέ που τα περιβάλλει με 1.5εκ ύψος, στο οποίο είναι επίσης κολλημένα τα έξω μπλοκς. Τέλος, από κάτω υπάρχουν 2 ενισχυτικοί ράβδοι από κόντρα πλακέ 18άρι πλάτους 25χιλ που παιρνάν από σημεία 0 ύψους μπλοκς, στις οποίες ράβδους στα σημεία αυτά περνάν 4 γάτζοι που φτάνουν μέχρι σχεδόν την επιφάνεια του πάνελ για τη στήριξή του από ταβάνια κλπ. Αυτά περί της κατασκευής...

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ