Το home cinema του Argi

Reaction score
5.550
mporo na ston doso gia test
Ευχαριστώ Γιάννη, αλλά δεν έχει νόημα να πειστώ εγώ ή όχι. Ακόμη και καλύτερος να αποδειχτεί στα αυτιά μου ο Earthquake, είμαι τόσο ευχαριστημένος από τον Sunfire, που νιώθω ότι έχω κλείσει από πολυκάναλο. Από τις εξόδους current, η απόδοση στη μουσική είναι ισάξια με hiend τελικού σε σύγκριση που έκανα. Η ισχύς είναι υπεραρκετή, και οι ταυτόχρονα ενεργές είσοδοι rca/xlr (χωρίς διακοπτάκι) με βολεύουν για τη διπλή χρήση μουσικής/ταινιών. Το dac στέλνει μέσω xlr, o av pre στέλνει μέσω rca. Όταν ανάβει το dac, ανάβει ο Sunfire με το που αντιληφθεί σήμα. Όταν ανάβει ο av pre, ανάβει ο Sunfire μέσω του trigger in.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη το να λες οτι εκλεισες (ειδικα εσυ) δεν παιζει
παντα κατι θα σε τρωει, και δεν μιλαω οτι δεν εισαι υπερευχαριστημενος απο το sun
μια χαρα μηχανακι ειναι....απλα οπως σου ξαναπειπα,
οταν ακουσες το ερθ θα κατλαβεις ποσο πισω ειναι ο sun ........πιστεψε με ....αν ειχα κουρτινα (περα της ποιοτητας )
και μου ελεγαν ποσα βατ πιστυω οτι ειναι καθε τι που βρισκεται πισω απο την κουρτινα, θα ελεγα , ο μικρος (sun γιατι ετσι ακουγεται μπροστα στο ερθ) ειναι κατι παραπανω απο τα μισα βα του.
Αν δηλαδη ο δυνατος (ερθ) ηταν ας πουμε 400 βατ , ο αλλος αντε να ηταν 220-250 χαριστικα,
πιστευω τωρα να καταλαβεις για τι πραμα μιλαω.......
μαρκου δεν με νοιαζει αν παιζει σαν σανσουι .......ουτε σαν μανμουι ............
απλα να παιζ οπως παιζ...(και ας ειναι ο σανσουις υπεραριστουργημα)

Reaction score
5.550
Για τα βατ δεν έχω αμφιβολία ότι υπερέχει ο Earthquake. To θέμα είναι ότι δεν τα χρειάζομαι τόσα watt. Στο 70/100 στον Sunfire γίνεται της κακομοίρας, δεν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω. Τους μονομπλόκ Hypex των 700rms τους κατήργησα και παίζω αποκλειστικά με τον Sunfire.

Δηλωμένα τα RF7II ως small και να χρειάζονται τόσα βατ παράξενο μου φαίνεται.

Την περίσσεια ισχύ βέβαια ουδείς εμίσησε. Στα Divine το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με τους Hypex 2K (2.000w). Με την έννοια ότι έδιναν όγκο και σε χαμηλή ένταση. Με τις κόρνες, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Reaction score
19
Καλοριζικος ο τελικος. Απο αυτα που διαβαζω εκανες καλη επιλογη. Πηρες οτι σου ελειπε απο τον sun και ανανεωσες με καινουργια συσκευη το συστημα σου. Δυο σε ενα;)

Reaction score
58
Για τα βατ δεν έχω αμφιβολία ότι υπερέχει ο Earthquake. To θέμα είναι ότι δεν τα χρειάζομαι τόσα watt. Στο 70/100 στον Sunfire γίνεται της κακομοίρας, δεν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω. Τους μονομπλόκ Hypex των 700rms τους κατήργησα και παίζω αποκλειστικά με τον Sunfire.

Δηλωμένα τα RF7II ως small και να χρειάζονται τόσα βατ παράξενο μου φαίνεται.

Την περίσσεια ισχύ βέβαια ουδείς εμίσησε. Στα Divine το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με τους Hypex 2K (2.000w). Με την έννοια ότι έδιναν όγκο και σε χαμηλή ένταση. Με τις κόρνες, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.
Exo tin kali bia8esi na sto boso gia 1 eydomada giati kano anakenisi.

Sori den exi gr to kinito

Last edited by a moderator:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη (φλωρινα) ο δικος σου ακουγεται πιο τραχυς σε σχεση με τον δικο μου
και οχι μονο αυτο,
φλας , δεν σου προτεινα να αλλαξεις τελικο, μια χαρα χαρες εισαι,
το αν χρειαζομαστε περισοτερο ρευμα ειναι κατι το ποιο το αξιολογουμε αναλογα μετα απο ακροαση, παντως να ξερεις οσο περισοτερο (με ποιοτητα μεσα - δεν μιλαω για Pa ηχο)
τοσο σφιγκουν τα μπασα,
περα των μπασων η ησυχια και η αποκαλυπτικοτητα ενος ενισχυτης μαλλον δεν σε αφηνει (οχι εσενα γενικα) ασυγκινητο.......

Reaction score
58
Ελα που σε εμενα κλιπαρι ο cinenova kai στο μελον μπωρει να παρω και 1 πεντακαναλο για διπλοενισχιση στην 5αδα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη αν εχεις σκοπο να ρειξεις και το υπολοιπο σπιτι ,μια βαριοπουλα θα σου ερθει φτηνοτερα

Reaction score
5.550
Είναι δυνατόν; Τα δύο 5,5ιντσα να μην τους φτάνουν τα 400w και να κλιπάρει ο Cinenova;
Μήπως τα ηχεία είναι αυτά που φτάνουν στο όριό τους;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τα ηχεια είναι αναίσθητα ,αλλα ο ερθ πως κλιπαρει χωρις να εχει κουφαθεί ?

Reaction score
5.550
Home cinema σειρά ηχείων τι το 'θελε κι αυτή η Jamo να τα βγάλει τόσο αναίσθητα;
Τι πρέπει να χώσει πια ο Γιάννης, 800rms στο κανάλι;
200rms, 400w peak λέει η Jamo στα specs.

Last edited:

Reaction score
5.550
89db 4,6μ. 90db SPL με 15db headroom 842 rms
Καλά είπα, 842 rms θα ήθελαν θεωρητικά τα Jamo για να παίξουν δυνατά.
Λέω θεωρητικά, γιατί 842 rms δεν τα κόβω να σηκώνουν, αφού έχουν μόλις 200rms μέγιστη διαχείριση ισχύος.

Αντίθετα, τα Klipsch RF-7II, στην ίδια απόσταση (4,6μ.) βγάζουν τα ίδια spl με μόλις 53 rms:
101db 4,6μ. 90db SPL με 15db headroom 53 rms

Παραμένοντας μέσα στα specs των Klipsch:

Klipsch RF-7 II: Ευαισθησία 101db, Μέγιστη διαχείριση ισχύος 250rms = 102db SPL στα 2,5 μέτρα με 241rms. (103db SPL με 303rms).

Έτσι μάλιστα :)

http://www.chuckhawks.com/speaker_spl_amp_power.htm

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη τα γιαμο είναι 88 db και αντεχουν απιστευτο ρευμα για το μέγεθος τους , αντίθετα τα κλιπς κραυγαζουν ευκολα με 120 ποιοτικα βατ
τα γιαμο με 120 βατ απλα γαργαλιουνται......

Reaction score
766
συμφωνω για τα κλιπς...ιδιαιτερα για σινεμα ειναι νομιζω το ιδανικο σετ...

μεταξυ των μοντελων κλιπς, αυτο που με εκανε κλικ, ειναι το σετ klipsch ultra 2 thx...

για σινεμα, νομιζω οτι ειναι μια εκ των πολυ καλων επιλογων, αναμεσα και σε αλλες εταιριες πχ Jamo κλπ

Reaction score
58
γιαννη τα γιαμο είναι 88 db και αντεχουν απιστευτο ρευμα για το μέγεθος τους , αντίθετα τα κλιπς κραυγαζουν ευκολα με 120 ποιοτικα βατ
τα γιαμο με 120 βατ απλα γαργαλιουνται......
Το εχω καταλαβει αυτο ,πια ειναι η γνωμη σου οπως σου εχω πι ηχεια για να αλαξω ειναι αδινατον εκτος αμα κερδισω στο λοτο λοτο δεν πεζω αρα παραμενουμαι ετσι .ποια νομοιζης οτι ειναι καλιταιρα αλλη 1 3αδα .η διπλοενισχιση.πες οτι ηχες 1200 ευρο μονο και εχω ενισχιτες για να οδηγισω την 2 3αδα.

Reaction score
58
αμα εβαζα τους μαραντζ για διπλοενισχιση και τον φορσετι των φορσετι μπορω να τον κανω μονομπλοκ.Α ΚΟΥΩ ΓΝΩΜΕΣ

Reaction score
5.550
Έχεις που έχεις τον 7κάναλο Earthquake. Γιατί δεν δοκιμάζεις διενίσχυση των τριών μπροστά με τα 6 κανάλια του Earthquake.

Λάου-λάου όμως οι δοκιμές μη σου μείνει κανάς κώνος στο χέρι. 200rms αντέχουν τα ηχεία, εσύ θα τους ρίξεις 700 στο κανάλι.

Τα πίσω ηχεία τα οδηγείς με όποιους περισσευούμενους ενισχυτές έχεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.421
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot