Mε ξύδι ή με λεμόνι?Το σωστό είναι "το προβλήτο".
Most visitors online was 2970 , on 22 Feb 2025
Mε ξύδι ή με λεμόνι?Το σωστό είναι "το προβλήτο".
...όλα τα λεφτά!!Δεν ξέρω ποιο είναι το λεξικό του Σιδέρη (υποθέτω θα είναι κάποιο μικρό, επίτομο, ίσως σχολικό), αλλά μόνο επαίνους έχω για την κόρη του κ. Καλατζόπουλου, που έκανε τη σωστή κίνηση –όταν έχουμε απορία για την ορθογραφία μιας λέξης ανοίγουμε το λεξικό και όχι το ντουλάπι της κουζίνας, διότι το λεξικό έχει χιλιάδες λήμματα ενώ το ντουλάπι της κουζίνας μερικές δεκάδες μόνο αντικείμενα, που δεν έχουν όλα επάνω επιγραφές, άσε που οι επιγραφές μπορεί να είναι λάθος. Και δεν είναι και πρακτικό: αν θέλεις να δεις πώς γράφεται ο σιδηρόδρομος θα πας στον Σταθμό Λαρίσης;
Πολύ απλώς , ή ένας απλός?Είναι πολύ απλός ένας ορθογράφος στον Mozilla!
Yπέρ το δέον (και όχι του δέοντος).Υπέρ όμως πίστεως και αγώνος...Εγώ ξύδι το έμαθα και ξύδι θα το λέω.
Και με ξήτα θα το γράφω.
Και' γώ με υ το έμαθα και έτσι το έγραψα από συνήθεια....αλλά το σωστό είναι ξίδι..Εγώ ξύδι το έμαθα και ξύδι θα το λέω.
Και με ξήτα θα το γράφω.
Yπέρ το δέον (και όχι του δέοντος).Υπέρ όμως πίστεως και αγώνος...
Το ρήμα είναι ΄΄απαυδώ΄΄ , με αόριστο ΄΄απηύδησα΄΄,μέλλοντα ΄΄θα απαυδήσω΄΄,μετοχή παθητικού παρακειμένου ΄΄απηυδισμένος΄΄,αλλά στον παρακείμενο...΄΄έχω απαυδήσει΄΄Αγόρασε ξίδι από κάποιον...Μουστοξύδη
http://www.eleto.gr/download/Orogramma/ArchaiesMetoxes_KValeontis.pdf
Αλείφω την...αλοιφή
(Αντ)αμείβω και δέχομαι...(αντ)αμοιβή
Μέτρον άριστον - μνημονιακή εξαίρεση είναι το ... ΄΄Παν μέτρον άριστον΄΄
Στο ταμείο εργάζεται ο ταμίας
Ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή
Άλλη χώρα η Γαλλία και άλλη η Πορτογαλία
Ο όλεθρος διακρίνεται από την πανωλεθρία...πάνω σε ένα φωνήεν
Ένας είναι ο όροφος και δύο έχει ο διώροφος
Φάε λάδι κι έλα βράδυ,θα είναι υπέροχη η βραδιά,Και μην είσαι πολύ βραδυνός,αλλά βραδινός...
http://periglwssio.wordpress.com/2011/06/22/vradyni/
Υπολείπομαι και αφήνω...υπόλοιπα
Κάποιοι θέλουν να φορολογήσουν τη Θρησκεία και άλλοι την...ανεξιθρησκία
Υγιαίνουμε πάντα με καλή υγεία και υγιεινή...δια(σ)τροφή
...Και χάριν έχει.Το ορθόν...