Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783
Απάντηση: Το καλύτερο καλώδιο ηχείων!

Σωστό κι αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783

όχι ρε, αυτά είναι τα κολοκύθια. κολοκύθια τούμπανα λέμε.

οπότε: λάθος.

Reaction score
124

(Παρ΄ ότι αρχαίο το post τώρα το διάβασα)

PROPAGATION DELAY: 93% speed of light.
Όταν διαβάζουμε τέτοιες εξυπνάδες η ερώτηση θα πρέπει να είναι:
Το μέτρησε κάποιος; Πού; Πώς;
T' άλλα σύρματα δηλαδή τι delay (!) έχουν; Έχετε αντιληφθεί με τι μεγέθη ασχολείσθε; Ταχύτητες φωτός σε δέκα μέτρα απόσταση και ψάχνετε διαφορές στους χρόνους; Μ΄αρέσει και που κάποιοι ευφάνταστοι απαντούν! (ελπίζω για πλάκα)
Εχουμε ξεφύγει τελείως;
Μη τρώτε τις μπουρδες που λέει και γράφει ο καθείς.
Πριν πολύ καιρό μια διαφήμιση της kimber στον αμερικανικό τύπο που διατυμπάνιζε πράγματα που δεν αποδεικνύονται, απεσύρθη άμεσα κακήν-κακώς και μάλιστα με αναγκαστική διευκρίνηση για τα αναπόδεικτα από τους ίδιους, μετά από παρέμβαση κάποιου αρμόδιου κρατικού φορέα!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.094
Τι εννοώ, γιατί παρεξηγήθηκα απο τον Μάνο μας: Τα δύο ηχεία μεταξύ τους ακούγονται τόσο διαφορετικά λόγω χώρου και ανοχών, που η ελάχιστη διαφορά των άνισων καλωδίων είναι αστεία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τέτχια λες και κάπχιοι παίρνουν αέρα....:cautious:

Και οχι δεν θα σου πω τους κάπχιους:fuckyou:

Reaction score
37
Επειδή τελικά με μπέρδεψε λίγο το thread θα ήθελα να ρωτήσω :
Εάν υποθέσουμε πως ενισχυτής και (κυρίως) ηχεία είναι συνδεδεμένα με καλώδιο μήκους 20 μέτρων, παίζεις με σοβαρές πιθανότητες για βλάβη ή οχι;
Για να ξέρω να κάνω το τέστ ή όχι; :focus:

Reaction score
37
Εξαρταται αν εισαι παντρεμενος
Με 20 μετρα καλωδιο στο σαλονι εχεις μεγαλη πιθανοτητα για εγκεφαλικη βλαβη απο το σκουποξυλο:gotcha:
Παντρεμένος είμαι, και εγκεφαλική βλάβη ήδη την έχω την οποία γνωρίζει πριν το κρέμασμα.
Και τα 20 μέτρα καλώδιο είναι εντός τοίχου!
Πω-πώ μιλάμε θυσαυρό πήρε η γυναίκα μου!

Βασικά κάνω την συγκεκριμένη ερώτηση επειδή σε προηγούμενα post κάποιον μελών αφήνει αυτό το νόημα.
Έχω ήδη σε 20 μέτρα καλώδιο τα πίσω ηχεία και παίζουν μια χαρά.

Άρα?

Reaction score
249
Κι εγω δεκα μετρα στα surround εχω (τα οποια μαζευω μετα την ταινια) και δεν εχω καταλαβει κατι

Reaction score
8.905
Εξαρταται αν εισαι παντρεμενος
Με 20 μετρα καλωδιο στο σαλονι εχεις μεγαλη πιθανοτητα για εγκεφαλικη βλαβη απο το σκουποξυλο:gotcha:
Κι εγω δεκα μετρα στα surround εχω (τα οποια μαζευω μετα την ταινια)
Οκ, την εγκεφαλική βλάβη την έχεις γλιτώσει..... τα νεύρα - υπομονή σου σε τι κατάσταση είναι....? :rolleyes: :p :laugh:

Reaction score
249
Οταν εφτιαξα το σπιτι ειπαμε να βαλουμε εσωτερικα στο τοιχο καλωδια για να το αποφυγουμε αυτο, αλλα μετα αλλαξα ιδεα κι η "οθονη" εγινε αλλου οποτε παπαλα
Γενικα ειμαι ψυχραιμος και ουτε στο ελαχιστο δε με εχει επηρεασει το μαζεμα των καλωδιων περιπου 500 φορες x2
το προτεινω ανεπιφυλακτα σαν εναλλακτικη του αυτομαστιγωματος

ryk

Reaction score
925
Οταν εφτιαξα το σπιτι ειπαμε να βαλουμε εσωτερικα στο τοιχο καλωδια για να το αποφυγουμε αυτο, αλλα μετα αλλαξα ιδεα κι η "οθονη" εγινε αλλου οποτε παπαλα
Γενικα ειμαι ψυχραιμος και ουτε στο ελαχιστο δε με εχει επηρεασει το μαζεμα των καλωδιων περιπου 500 φορες x2
το προτεινω ανεπιφυλακτα σαν εναλλακτικη του αυτομαστιγωματος
Παντού τα ίδια ρε παιδί μου! Ότι θέλουν μας κάνουν!>:(
Πότε θα κάνουμε επανάσταση;:thumbsdown:

Reaction score
2.556
Κρίμα ένα τόσο καλό και χρήσιμο νήμα να έχει λίγες πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες και τόσες πολλές σαχλαμάρες... (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε)...

Παρεπιπτόντως τα δικά μου καλώδια είναι 4 τετρ.χιλ. αυτοκινήτου γύρω στο 1,5 μέτρο.

P1050872.JPG
P1050873.JPG

Reaction score
677
Να και τα δικά μου.
(Τελείως DIY 21 αγωγών,βολεύουν στην ενεργή διενίσχυση,κατάλαβες.)

IMG_0216.JPG
IMG_0217.JPG
IMG_0218.JPG
DSC00973.JPG

Reaction score
2.556
Κατ αρχάς, να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ειδικός, απλά είμαι μηχανικός και έχω ακούσει (και παίξει) αρκετή ζωντανή μουσική.

Το τελευταίο και σαν ερώτημα για αυτούς που βασίζονται στην ακουστική τους εκτίμηση: Πόση ζωντανή μουσική έχουν ακούσει; Εφόσον ξέρουν καλά πως ακούγεται το Χ όργανο, πάω πάσο, αλλιώς δεν έχει νόημα, γιατί, όπως λέει στο λινκ που έδωσε ο Manos58:
"... για να καταλήξουν στο ιδιόμορφο συμπέρασμα ότι οι ακροατές προτιμούν τελικώς το περιορισμένο εύρος, κάτι που εξηγήθηκε αργότερα (Olson) με κάτι που σήμερα γνωρίζουμε καλά: Ο μέσος ακροατής προτιμά αυτό που γνωρίζει καλύτερα!"

Και κάτι άλλο - λίγο off topik - αλλά ενεργή διενίσχυση νομίζω σημαίνει κατάργηση του παθητικού crossover και ενίσχυση από ξεχωριστά τελικά στάδια ενίσχυσης του tweeter και του woofer. Εφόσον ο διαχωρισμός αυτός γίνει πριν την τελική ενίσχυση μάλλον μπορεί να γίνει καλύτερα και επίσης η τελική ενίσχυση μπορεί να βελτιστοποιηθεί. Άρα έχει νόημα και πολύ μάλιστα.

Η διπλοκαλωδίωση όμως τι νόημα έχει; Ενισχύουμε το ίδιο σήμα από τα ίδια ενισχυτικά στάδια και το στέλνουμε στα μεγάφωνα καταργώντας το crossover του ηχείου, άρα το κάθε μεγάφωνο πρέπει να διαχειριστεί όλο το φάσμα ακόμα και εκεί όπου δεν μπορεί; Έχει κάποιο νόημα αυτό; Όπως είπα και στην αρχή δεν είμαι ειδικός άρα κάθε (σοβαρή) εξήγηση είναι ευπρόσδεκτη...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301