Περιπέτειες με Cosmote

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.091
Δεν έχω καταλάβει γιατί στη γειτονιά σου (που δεν είναι πάνω από 1 χιλιόμετρο από μένα) καθυστερεί. Το σκάψιμο για την οπτική είχε αρχίσει πολύ πριν από μένα και μετά η διαδικασία κόλλησε.
Oύτε κι εγώ. Υπάρχει ΚΑΦΑΟ VDSL στη γωνία (50 μέτρα), αλλά από τον ΟΤΕ μου λένε ότι η γραμμή μου είναι σε άλλο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Oύτε κι εγώ. Υπάρχει ΚΑΦΑΟ VDSL στη γωνία (50 μέτρα), αλλά από τον ΟΤΕ μου λένε ότι η γραμμή μου είναι σε άλλο...
Αυτό είναι σχετικά συχνό πρόβλημα. Το στήσιμο του δικτύου δεν εγγυάται ότι το κάθε σπίτι ανήκει στο κοντινότερο ΚΑΦΑΟ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Δεν έχω καταλάβει γιατί στη γειτονιά σου (που δεν είναι πάνω από 1 χιλιόμετρο από μένα) καθυστερεί..
Σε μένα , που είμαι ανάμεσα, είναι διαθέσιμο.
Αλλά δεν με νοιάζει.

Reaction score
1.842
Ούτε εμένα με νοιάζει. Με νοιάζει να έρθει οπτική ίνα στο ΚΑΦΑΟ και να συνδεθώ μέσω αυτής. Αλλά - όπως επισήμανε ο Άλεξ - δεν είναι εύκολο να γίνει γιατί είναι αντιεμπορικό.

Παρεμπιπτόντως το ΚΑΦΑΟ είναι στο πεζοδρόμιό μου, εμπρός στο διπλανό κτίριο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.091
Σε μένα , που είμαι ανάμεσα, είναι διαθέσιμο.
Αλλά δεν με νοιάζει.
Αν έχεις περάσει μια φορά σε 50άρι VDSL και υποχρεωθείς να επιστρέψεις στο 1/10 της ταχύτητας, σου (...μου) έρχεται να πετάξεις κάτω οθόνη και υπολογιστή, να αρχίσεις να τα ποδοπατάς, και να τα αποτελειώσεις με βαριοπούλα. :D

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Αν έχεις περάσει μια φορά σε 50άρι VDSL και υποχρεωθείς να επιστρέψεις στο 1/10 της ταχύτητας, σου (...μου) έρχεται να πετάξεις κάτω οθόνη και υπολογιστή, να αρχίσεις να τα ποδοπατάς, και να τα αποτελειώσεις με βαριοπούλα. :D
Για αυτό ανεβαίνω σιγά σιγά .:gamer:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
Επεισόδιο #25.

Απο χθες δεν έχω ούτε τηλέφωνο ούτε DSL. Δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ, παίρνω σήμερα και τι μου λένε;

"Μας ενημέρωσαν οι τεχνικοί οτι θα επανέλθει στις 24."
"Και δεν έπρεπε να πάρετε τηλέφωνο για ενημέρωση, αφου θα μείνουμε τέσσερις μέρες χωρίς;"
"Εεεε, μπορείτε να κάνετε αίτηση για αποχρέωση."
"Εσείς έχετε τη βλάβη και γνωρίζετε τη διάρκεια, εγώ πρέπει να κάνω αίτηση;" (ουρλιάζοντας ελαφρά :D)

Δεν πάει άλλο, θα το κόψω τελείως και θα έχω μόνο κινητό και 3G. >:(
Μόνο με φούντο μπορεί να αλλάξει κάτι.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
Δεν πάω πουθενά. Η αντιμετώπιση ίδια είναι παντού, έστω κι αν οι βλάβες φτιάχνονται ταχύτερα λόγω πυκνότητας πληθυσμού.

Reaction score
68
το φοβερό είναι ότι για κάποιες μέρες στην αρχή μου το είχαν
αφήσει ανοιχτό και κατέβαζε με τρελές ταχύτητες

Reaction score
1.842
Cyta δεν τη λένε; Κλασική θηλυκή συμπεριφορά. Για 1-2 βδομάδες - περίοδος χάριτος - σε αφήνει λάσκα και μετά σφίγγει τα λουριά. Έπρεπε να σκίσεις τη γάτα ... :p

Εψές αργά, πολύ αργά, είχαμε διακοπή παρόχου. Νιέντε! Πριν κάνα δίωρο που πρωτομπήκα έχουμε την παραπάνω εικόνα, είμαστε ελαφρώς πεσμένοι με παλιότερα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Και μερικά σχόλια από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με τον ΟΤΕ.

Όλοι οι υπάλληλοι είναι (ή προσπαθούν να είναι) ευγενικοί, αφού υπάρχει ο μπαμπούλας-έλεγχος. Μέσα σε μία εβδομάδα με έχουν πάρει 2 φορές για να ρωτήσουν πώς μου φάνηκε η εξυπηρέτηση. Αυτό που είναι εμφανές όμως είναι η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των πολλών τμημάτων, κάτι που βγάζει ανοργανωσιά.

Το νέο συμβόλαιο (μεταφορά από Forthnet-NOVA) το δέχτηκα μετά από τηλεφωνική κλήση του τμήματος προσφορών. Το παιδί ήταν σούπερ και μιλούσαμε για 45 λεπτά σαν να ήμασταν φίλοι. Από κει και πέρα αρχίζει ένας αγώνας ολοκλήρωσης της διαδικασίας: Έλευση, μέσω courrier των ΕΛΤΑ, του συμβολαίου προς υπογραφή. Παραλαβή (από τα ΕΛΤΑ) του υπογεγραμμένου συμβολαίου από το λογιστήριο του ΟΤΕ για τη δημιουργία "φακέλου" νέου πελάτη. Τηλεφώνημα από το τεχνικό τμήμα για κλείσιμο ραντεβού για τη σύνδεση της νέας γραμμής. Νέο τηλεφώνημα για αποστολή του router. Άλλο τηλεφώνημα για την αποστολή του αποκωδικοποιητή του OTE TV. Και άλλο ένα τηλεφώνημα από τον τεχνικό για την εγκατάσταση του πιάτου της δορυφορικής.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ωραία, μόνο που είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωσή μου, ο τεχνικός ήρθε για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου και της VDSL σύνδεσης Παρασκευή. Πριν έρθει, τηλεφώνησα στο 13888 για να ρωτήσω πότε θα παραλάβω το router. Μου είπαν ότι μόλις δώσει το OK ο τεχνικός, θα ενημερωθεί το τμήμα αποστολών του ΟΤΕ και θα με ενημερώσουν πότε θα μου αποσταλεί... Κι όταν ρώτησα πότε θα το έχω στα χέρια μου, μου απάντησαν σε 2-7 εργάσιμες μέρες!!! Λόγω VDSL δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα από τα παλιά ADSL router για όσο θα χρειαζόταν. Τους λέω ότι δεν μένω χωρίς Internet ούτε 10 λεπτά. Και άρχισαν τα "έτσι είναι η διαδικασία για όσους κάνουν συμβόλαιο με τηλεφωνική προσφορά...".

Μετά από αρκετά τηλέφωνα σε διαφορετικά τμήματα δεν έβγαλα άκρη. Αποφάσισα να πάρω πρωτοβουλίες. Μόλις έφυγε ο τεχνικός, πήγα στο πλησιέστερο κατάστημα ΟΤΕ, διάλεξα την πιο (φυσιογνωμικά) καλή υπάλληλο και μετά από 15 λεπτά διαπραγματεύσεων έφυγα με ένα router για το σπίτι. Το "κούμπωσα" και μετά από 5 λεπτά ενημερώσεων του firmware είχα Internet. :)

Μπαίνοντας στο router interface βλέπω ότι είμαι συνδεδεμένος σε ADSL και κλειδώνω στα 16mbps. Πάλι τηλέφωνο για να μάθω ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και με έχουν δηλώσει ως 24άρη πελάτη. "Θα σας ειδοποιήσουμε με μήνυμα στο κινητό όταν το διορθώσουμε!" μου είπαν. Γκρρρρρρρρ, εγώ! :D Μπαίνω ξανά στο interface και ξετσεκάρω στο modulation όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας εκτός από το VDSL2. Επανεκκίνηση του router και αμέσως σύνδεση σε VDSL. Από τότε ούτε μήνυμα έχω λάβει, ούτε έχω πειράξει κάτι και όλα είναι μια χαρά!

Capture.JPG

Από την Παρασκευή της σύνδεσης με έχουν πάρει 3 φορές, διαφορετικά άτομα, για να με ρωτήσουν πότε να στείλουν το router...
Από την άλλη, μέχρι χθες, δεν με είχαν πάρει για τη δορυφορική. Τους πήρα εγώ και τελικά αυτήν την Παρασκευή θα μου αποσταλεί ο PVR δέκτης και κάποια στιγμή θα με καλέσει ο εγκαταστάτης για να τοποθετήσει τον εξοπλισμό... Αν βέβαια πάρω τον δέκτη θα τον βάλω μόνος μου στο υπάρχον κάτοπτρο (αφού το ρυθμίσω) κι όταν έρθει ο τεχνικός μου το αλλάζει με το νέο. Η προσφορά περιλάμβανε δωρεάν εξοπλισμό και εργατικά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.091
Alex, ποιό ρούτερ σου έδωσε ο ΟΤΕ;

Η ip του στο δίκτυό σου είναι 192.168.1.1 ή άλλη;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Alex, ποιό ρούτερ σου έδωσε ο ΟΤΕ;
To Speedport W 724V. Μόνο αυτό υπήρχε διαθέσιμο, αλλά ήταν ένα από τα δύο που ήθελα να πάρω (από τα 4 συνολικά που δίνει).

Η ip του στο δίκτυό σου είναι 192.168.1.1 ή άλλη;
Αυτή είναι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.091
To Speedport W 724V. Μόνο αυτό υπήρχε διαθέσιμο, αλλά ήταν ένα από τα δύο που ήθελα να πάρω (από τα 4 συνολικά που δίνει).

Αυτή είναι.
Μακάρι να υπάρχει διαθέσιμο όταν (λέμε τώρα...) θα υπάρξει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου. Θα γλυτώσω την αλλαγή όλων των static ip που έχω δώσει σε διάφορες συσκευές και NAS.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius