Περιπέτειες με Cosmote

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.330
Δουλεύουν και Κυριακές στον ΟΤΕ. Πρέπει να πέρασαν τη γραμμή μου σε Καφαο vdsl, γιατί από 4956 down που κλείδωνα το πρωί, τώρα, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, πήγα στα 17540.

Περιμένω πλέον το μήνυμα με username και password, για να εγκαταστήσω τον εξοπλισμό του vdsl.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.568
Θα την καταχαρεις την vdsl , εγω περασα την ιδια φαση ακριβως ,πριν ενα χρονο ..

Reaction score
439
17540 για 30άρα vdsl? Γιατί πρόσφατα είχα κουβέντα με οτετζή που υποστήριζε ότι οι γραμμές vdsl δεν είναι σαν τις adsl και καρφώνουν ακριβώς 30 ή 50 με ελάχιστες απώλειες (άντε να πάει 29 και 49 αντίστοιχα)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.377
17540 για 30άρα vdsl? Γιατί πρόσφατα είχα κουβέντα με οτετζή που υποστήριζε ότι οι γραμμές vdsl δεν είναι σαν τις adsl και καρφώνουν ακριβώς 30 ή 50 με ελάχιστες απώλειες (άντε να πάει 29 και 49 αντίστοιχα)
Δεν έχει συνδεθεί ακόμα σε VDSL mode. Απλά του γύρισαν τη γραμμή στο καινούργιο ΚΑΦΑΟ και πιάνει τα 17,5 μέσω ADSL.

Reaction score
1.842
Τι σημαίνει ΚΑΦΑΟ;

Δεν είναι αρτικόλεξο όπως νόμιζα. Στα Γερμανικά λέγεται Kabel Verzweiger = καλωδιοκατανεμητής, το αντίστοιχο αρτικόλεξο είναι το KV και το προφέρουν Κα-Φάου. Όπερ μεταφραζόμενο :roflmao: στα ελληνικά προφέρεται καφαό! :dance2:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.330
Δεν έχει συνδεθεί ακόμα σε VDSL mode. Απλά του γύρισαν τη γραμμή στο καινούργιο ΚΑΦΑΟ και πιάνει τα 17,5 μέσω ADSL.
Aκριβώς.
Η 30άρα vdsl, όταν συνδεθεί, κλειδώνει στα 29999 και η 50άρα στα 49998

Reaction score
439
thanks...ας μας πει ο φίλος όταν γυρίσει σε vdsl πόσο θα κλειδώσει...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Aκριβώς.
Η 30άρα vdsl, όταν συνδεθεί, κλειδώνει στα 29999 και η 50άρα στα 49998
όχι δεν ισχύει αυτό απόλυτα, έχω δει VDSL 30Mbps να κλειδώνει στα 25 down/κάτω από 1 up

αν θέλει ο ιδιοκτήτης της σύνδεσης μπορεί να γράψει και να βάλει τις μετρήσεις...;)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.377
Μία διευκρίνηση για τις ταχύτητες:

Όσοι έχουν VDSL μέσω ΚΑΦΑΟ πιάνουν σχεδόν πάντα τις μέγιστες ταχύτητες. Αν όμως η σύνδεση είναι από το αστικό κέντρο που η απόσταση ποικίλει, τότε είναι συχνό φαινόμενο να μην μπορεί να κλειδώσει σε μεγαλύτερη ταχύτητα από το ADSL. Μπορεί, δηλαδή, στα χαρτιά να αξίζει η αναβάθμιση, αλλά στην πράξη όχι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.066
Δεν είναι έτσι alex.
Εγω έχω 30 vdsl, με διακυμάνσεις στο down από 25 εως 29 , και από 770 εως 2560 στο up.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.377
Δεν είναι έτσι alex.
Εγω έχω 30 vdsl, με διακυμάνσεις στο down από 25 εως 29 , και από 770 εως 2560 στο up.
Γι' αυτό έγραψα "σχεδόν". Αν είναι χάλια η γραμμή στα λίγα μέτρα από από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι (ή και η καλωδίωση του σπιτιού), πάλι έχουμε πρόβλημα. Αλλιώς είναι θέμα βλάβης.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.330
Μου έστειλαν τους κωδικούς σύνδεσης με μήνυμα στο κινητό. Το απόγευμα θα σας πω τι πσάρια πιάνει.

Reaction score
1.246
Όταν όμως μπούνε πολλοί στο VDSL δεν θα πέσουν οι ταχύτητες όπως έπεσαν στο ADSL ?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.377
Όταν όμως μπούνε πολλοί στο VDSL δεν θα πέσουν οι ταχύτητες όπως έπεσαν στο ADSL ?
Όχι απαραίτητα. Η οπτική ίνα έχει τεράστια χωρητικότητα. Εκτός κι αν το ταυτόχρονο download πολλών χρηστών VDSL μπουκώνει το bandwidth του παρόχου με το εξωτερικό. Αυτό λύνεται με αναβάθμιση από τον πάροχο.

Αν τώρα μιλάμε για το crosstalk, τότε ακόμα είναι θολό το μέλλον. Γιατί δεν είναι γνωστό το πώς ο ΟΤΕ θα το αντιμετωπίσει, ειδικά σε περιοχές με σχεδιαστικά προβλήματα στο δίκτυο. Γιατί, ναι μεν το crosstalk του VDSL μας απασχολεί σε μικρότερο μήκος (από το KV ως το σπίτι), το δυνατό του σήμα όμως μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τα γειτονικά καλώδια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.330
Λοιπόν, το ρούτερ της speedport δεν βγάζει στατιστικά γραμμής. Σε επικοινωνία με τον ΟΤΕ μου είπαν ότι περιμένουν firmware update ώστε να τα δείχνει.

Προς το παρόν κλειδώνω στα 30 και όχι στα 50 που ζήτησα. Από το 13888 μου είπαν ότι το δήλωσαν για έλεγχο. Η εικόνα της γραμμής αυτή τη στιγμή είναι έτσι:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.072
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK