Eξαπατηθηκα απο Αγγελια μελους..

Reaction score
153
Η ιστορια αφορα εμενα ως Αγοραστη και το μελος @man ως πωλητη και εχει ως εξης,

Ενας φιλος μου εψαχνε μικρα monitors για ενα home studio που φτιαχνει,και του λεω κατσε να δω και στο forum.Γενικα προτιμω να αγοραζω μεσα απο το Forum,νιωθω μια μεγαλυτερη σιγουρια να συναλασομαι με ανθρωπους που μοιραζονται την ιδια τρελα με εμενα.

Τελικα βρηκα 2 Dynaudio bm15A που ειχε προς πωληση το μελος man και διαμεσολαβησα ωστε να τα παρει ο φιλος μου,που τα αγορασε τελικα πριν απο 3 μερες..
Τα ηχεια εχουν ενα προβλημα που μετα απο εκτεταμενη ερευνα στο internet και κατοπιν συνομιλιας μεσω e-mail με την Dynaudio ειναι πολυ συχνο φαινομενο και οφειλεται σε εναν ρελε.
Το προβλημα ειναι οτι ανα περιοδους και στα δυο ηχεια σταματανε να παιζουνε τα tweeter για λιγο και μετα ξαναπαιζουν κανονικα.
Το οτι μου ειπε οτι τα εχει 3 χρονια και μετα μεσω του serial number ειδα οτι ειναι 9 ετων δεν το σχολιαζω καν.

Ο πωλητης οταν τον πηραμε τηλεφωνο για καποια βοηθεια σχετικα με το θεμα ητανε αρνητικος,και προφανως ηξερε το προβλημα.
Γιατι Ατακες του στυλ "πρεπει να το αφηνεις 2-3 ωρες ανοιχτο για να φορτισουν καλα οι πυκνωτες" ειναι αστειο, οπως αστειο ειναι ο πωλητης να να λεει οτι "αμα ειχει κατι το ηχειο εσυ το εκανες" Να θυμισω οτι τα ηχεια ειναι 9 ετων.

Για να μην παρεξηγηθω

Δεν καταλογιζω ευθυνες στο forum διοτι οι αγγελιες ειναι ιδιωτων.

Απλα αναφερω το προβημα που μου δημιουργηθηκε,και μεσω της εμπειριας μου να προστατεψω και να ενημερωσω τα Υπολοιπα μελη.

Ευχαριστω

Reaction score
325
Δώσε link για το profil του να τον βάλουμε τουλάχιστον στα υπόψην ώστε να μην την πατήσουμε και να ξέρουμε και ποιος είναι. Μια ιδέα προς τους mod είναι όσοι κάνουν trade να υπάρχει ένα trust system στο προφίλ τους με + - ώστε να γνωρίζουν κάποιοι αν είναι αξιόπιστος.

Reaction score
153
Δώσε link για το profil του να τον βάλουμε τουλάχιστον στα υπόψην ώστε να μην την πατήσουμε και να ξέρουμε και ποιος είναι. Μια ιδέα προς τους mod είναι όσοι κάνουν trade να υπάρχει ένα trust system στο προφίλ τους με + - ώστε να γνωρίζουν κάποιοι αν είναι αξιόπιστος.
http://www.avsite.gr/forum/members/man.13535/

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.082
Θα ήταν επιθυμητή μια απάντηση - άποψη του μέλους man για το θέμα.
Όπως και νάχει θέλει προσοχή στις συναλλαγές μας.
Όσο μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες, ειδικά λόγω απόστασης του αγοραστή με τον πωλητή.

Reaction score
153
Να προσθεσω οτι στην αρχη ο πωλητης ηθελε να αποφυγει την ακροαση.
Λεγοντας για παραδειγμα "δεν εχω χρονο να κανεις ακροαση,τα ηχεια ειναι τελεια" κτλπ.
Αρα καταληξαμε να παει ο ανθρωπος που τα αγορασε να τα ακουσει 1 λεπτο και τα πηρε.
Αυτο ισως ητανε το μεγαλυτερο λαθος..

Reaction score
26.385
ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.547
Θα ήταν επιθυμητή μια απάντηση - άποψη του μέλους man για το θέμα.
Όπως και νάχει θέλει προσοχή στις συναλλαγές μας.
Όσο μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες, ειδικά λόγω απόστασης του αγοραστή με τον πωλητή.
Μετά από την κοινοποίηση του προβλήματος, θεωρώ σωστή αντιμετώπιση από τον @man την ακύρωση της συναλλαγής και την επιστροφή των χρημάτων.

D

deleted user 10898

Guest
ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ εξαπατηση.
Του πουλησε προβληματικα ηχεια ενω του ειπε οτι ειναι τέλεια.
Με τον τροπο του (συντομη ακροαση) απεκρυψε το προβλημα.

Reaction score
657
Αν μου έλεγε κάποιος οτι δεν έχει χρόνο ν' ακούσω τα ηχεία, θα πονηρευόμουν. ;)
ΥΠΑΡΧΕΙ εξαπατηση.
Του πουλησε προβληματικα ηχεια ενω του ειπε οτι ειναι τέλεια.
Με τον τροπο του (συντομη ακροαση) απεκρυψε το προβλημα.

Θα συμφωνήσω. Προσοχή ειδικά με αυτούς που βιάζονται να ξεφορτωθούν το προς πώληση αντικείμενο. Όχι βιαστικές αγορές.

Reaction score
221
μπορει να μην ειναι πολυ χοντρη ζημια αλα επρεπε η ιδιαιτεροτητα να αναφερεται στην αγγελια ,πρεπει να επιστραφουν τα ηχεια

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Όσοι γράφετε, καλό είναι να περιμένετε τον αντίλογο πρώτα.

TonyCooper ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχω τίποτα μαζί σου φίλε μου, αλλά η προσωπική μου άποψη σε τέτοια λεπτά θέματα είναι πως πρώτα πρέπει να μάθουμε το στορυ και από τις 2 πλευρές και μετά να αποπειραθούμε να πάρουμε θέση.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Η Dynaudio τι σου είπε, υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα και πόσο στοιχίζει?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.082
............ πρώτα πρέπει να μάθουμε το στορυ και από τις 2 πλευρές και μετά να αποπειραθούμε να πάρουμε θέση.
Σωστά, αυτό περιμένω κι εγώ.
Επειδή είχα κατά καιρούς περιστατικά και διάφορες διενέξεις μεταξύ μελών, έμαθα να περιμένω να ακούω και την άλλη άποψη και μετά να πάρω θέση.

Reaction score
153
Εννοειται οτι πρεπει να παρει θεση και ο man ..
Η βλαβη οπως μας ειπε και Dynaudio.. ειναι κατι το απλο και αρκετα φτηνο για να επισκευαστει(πολυ εξυπηρετικοι και γρηγοροι)
Το να δημηουργησαμε εμεις το προβλημα σε 3 μερες και οχι ο ιδιοκτητης σε 9 χρονια ειναι απιθανο..
Το να μην ηξερε το προβλημα Αποκλειεται.

Ειναι μια κλασικη περιπτωση ξεφορτωματος.

Το θεμα ειναι τι οπτικη γωνια εχει ο καθενας πανω στο θεμα,δηλαδη στο οτι καποιος πουλαει κατι που γνωριζει οτι εχει προβλημα. Πχ ο tigergreγ ειναι της αποψης "καλα να παθεις"

Αλλα μεσα εδω στο φορουμ περιμενεις κατι παραπανω,αλλιως θα ψωνιζαμε απο το ebay.

Υγ, δεν εχω κατι να κερδισω απο αυτο το νημα,ουτε λογο να πω ψεματα..

Υγ2, ενοειται πως φταιει το παιδι που τα παρελαβε διοτι δεν απαιτησε πρωτα να γινει πληρη ακροαση.
Aπλα επειδη ητανε μεσω του forum,υπηρχε μια "σιγουρια"

D

deleted user 10898

Guest
ετσι ειναι.
εγω επειδη εδω μεσα εχω αγορασει και εχω πουλησει πολλα πραγματα αισθανομαι τρομερη ανεση.
πηγα λοιπον και πηρα 2 πραγματα απο το insomnia και με κοροιδεψαν.. μου εστειλαν αλλα και εκαναν και το παπι...
απο τοτε... μονο avsite αντε και avclub...

Reaction score
26.385
Εννοειται οτι πρεπει να παρει θεση και ο man ..
Η βλαβη οπως μας ειπε και Dynaudio.. ειναι κατι το απλο και αρκετα φτηνο για να επισκευαστει(πολυ εξυπηρετικοι και γρηγοροι)
Το να δημηουργησαμε εμεις το προβλημα σε 3 μερες και οχι ο ιδιοκτητης σε 9 χρονια ειναι απιθανο..
Το να μην ηξερε το προβλημα Αποκλειεται.

Ειναι μια κλασικη περιπτωση ξεφορτωματος.

Το θεμα ειναι τι οπτικη γωνια εχει ο καθενας πανω στο θεμα,δηλαδη στο οτι καποιος πουλαει κατι που γνωριζει οτι εχει προβλημα. Πχ ο tigergreγ ειναι της αποψης "καλα να παθεις"

Αλλα μεσα εδω στο φορουμ περιμενεις κατι παραπανω,αλλιως θα ψωνιζαμε απο το ebay.

Υγ, δεν εχω κατι να κερδισω απο αυτο το νημα,ουτε λογο να πω ψεματα..

Υγ2, ενοειται πως φταιει το παιδι που τα παρελαβε διοτι δεν απαιτησε πρωτα να γινει πληρη ακροαση.
Aπλα επειδη ητανε μεσω του forum,υπηρχε μια "σιγουρια"

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ"...

ΕΧΩ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ.....

ΑΠΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ.

Reaction score
153
ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ"...

ΕΧΩ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ.....

ΑΠΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ.
Eνοειται οτι φερει μεριδιο ευθηνης και πολυ μεγαλο.
Αλλα οταν ο πωλητης γνωριζει για καποιο προβλημα και το αποκριπτει,μιλαμε για εξαπατηση...

Reaction score
6.964
μα πως μπορει καποιος να πουλα μια συσκευη για την οποια γνωριζει οτι εχει εστω ενα μικρο ελαττωμα ?
Απο την αλλη ομως εχουμε να κανουμε με μεταχειρισμενες συσκευες και η αγορα τους εχει μεγαλο ρισκο. Μπορει να αγορασουμε μια συσκευη που ειναι αψογη εξωτερικα,λειτουργει μια χαρα ,αλλα μετα απο δυο μηνες στα χερια μας να παθει καποια σοβαρη βλαβη (γιατι απλα καποιο εξαρτημα αστοχησε....). Δεν ξερω αν θα ακουσουμε και τον αντιλογο,αλλα νομιζω ειναι θεμα τιμης για το μελος που πουλησε τα ηχεια, να καλυψει το κοστος της επισκευης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.864
Members
38.382
Νεότερο μέλος
panosmou