ncore και προενισχυτης

Reaction score
117
Αφού το θέμα ρέπει προς την φιλοσοφία...:whistling: ...κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την απόλαυση μέσα από μια συνεχή πορεία προς μια καλύτερη κατάσταση, είτε αυτή είναι στον επαγγελματικό, είτε στον μη επαγγελματικό τομέα, ενώ βιώνουν απουσία απόλαυσης με τη στασιμότητα και την έλλειψη προσπάθειας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήμουν ικανοποιημένος με το σύστημά μου, αν αυτό ακουγόταν όπως το 2008, όπως δεν θα μουν ικανοποιημένος αν από το 2008 ως σήμερα δεν είχα καμία προσωπική εξέλιξη σε άλλους τομείς της ζωής. Φυσικά και αυτή η απαίτηση για εξέλιξη και πρόοδο δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική και ταχεία, αλλιώς όντως σε κάνει δυστυχισμένο, καθώς δεν σου επιτρέπει να χαρείς το καλό, παρά μόνο να επιζητάς το καλύτερο. Και εδώ καταλαβαίνω τον λόγο που ο Παντελής λέει ότι λέει. Όμως και η πλήρη απουσία της, μπορεί ναι μεν να είναι επιφανειακά αγχολυτική, όμως σίγουρα δεν επιφέρει ποτέ τη βελτίωση και τελικά, την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης και χαράς!
Νομίζω ότι η όποια εξέλιξη είναι πάντα αγχωτική και ποτέ ταχεία... Όμως τι θα άξιζε το οτιδήποτε εάν χτυπούσαμε το ραβδάκι και το είχαμε εκεί σε μια στιγμή.

Reaction score
3.899
ασχετος δηλωμενος...οποτε ακολουθει η ερωτηση
...............................................
γενικα, το gain δεν πρεπει να του αλλαζεις τα φωτα, μια πανω-μια κατω, αλλα ακομα και σε near-field ακροασεις στο 1+μετρο, νιωθεις οτι το κομματι παιζει "ανευ ουσιας" που λεμε...οχι με λεπτα σωματα, τσιριδες ή κατι αλλο...ζητας διαφορες στα δυναμικα που να κανουν μπαμ, (γιατι ετσι εχεις το κομματι στο μυαλο σου σαν εμπειρια) και απλα δεν...ισως ειναι "γενικη γραμμη" που ακολουθουν οι ηχοληπτες και τους αλλαζουν τα φωτα...
Βάλτο τέρμα το gain, ti se πειράζει??

Reaction score
2.566
Νομίζω ότι η όποια εξέλιξη είναι πάντα αγχωτική και ποτέ ταχεία... Όμως τι θα άξιζε το οτιδήποτε εάν χτυπούσαμε το ραβδάκι και το είχαμε εκεί σε μια στιγμή.
H αλήθεια έιναι ότι στην αγχωτική κοινωνία μας είναι μεγάλο και δύσκολο μάθημα το να μάθεις να κυνηγάς ήρεμα το καλύτερο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα αυτό που έχεις...παρόλα αυτά, αν καταφέρεις να το μάθεις, είναι το πιο ανθρώπινο και πιο εύκολο πράγμα.

Reaction score
3.332
Μια βδομαδα τα χεις και καταφερες να παιξουν και U2? Εγω δεν το χω καταφερει ακομα.. Γυρνα τες πισω τις ψαροκασελες, δεν κανουν.
Που να ακούσεις και τα δελφινάκια σου φιλτατε με τα κοκόρια .....
Πάντως πολύ τα ευχαριστήθηκα τα δελφίνια
όσο ζούμε και ακούμε και μιά δεύτερη γνώμη και άποψη Μαθαίνουμε .....
Τώρα αν στον ευρύτερο ψυχαναγκασμό με το χόμπυ και τα μασίνια τα εφαρμόζουμε ή επιλέγουμε τα κατάληλα για τον χώρο μας.?!?

Περί ορέξεως μόνο Προβατίνα ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
Που να ακούσεις και τα δελφινάκια σου φιλτατε με τα κοκόρια .....
Πάντως πολύ τα ευχαριστήθηκα τα δελφίνια
όσο ζούμε και ακούμε και μιά δεύτερη γνώμη και άποψη Μαθαίνουμε .....
Τώρα αν στον ευρύτερο ψυχαναγκασμό με το χόμπυ και τα μασίνια τα εφαρμόζουμε ή επιλέγουμε τα κατάληλα για τον χώρο μας.?!?

Περί ορέξεως μόνο Προβατίνα ....
Εγω για τα Δελφινια σχολιασα εξ αρχης, δεν ηξερα οτι μιλουσες για ενισχυτικα.

Οσο για τους συνδιασμους γενικα, παντα υπαρχουν προτερηματα και μειονεκτηματα και απλα ζυγιζεις και επιλεγεις με ποιο σεναριο μπορεις να ζησεις. Δυστυχως ετσι το βλεπω πια, εχουν περασει οι εποχες που μπορουσα να εκπλαγω με κατι.

Η δευτερη γνωμη ειναι παντα χρησιμη αν την αντιμετωπισεις σαν τροφη και αφετηρια για να ερευνησεις την εγκυροτητα της δοκιμαζοντας πρακτικα. Τοτε βγαζεις συμπερασμα, θετικο ή αρνητικό, και έχει αξια γιατι είναι συμπέρασμα δικο σου.

Συνηθως επιλεγεις πρωτα τα ηχεια που σου αρεσουν με κριτηριο και το χωρο που θα μπουν. Το καταλληλο ηχειο στον καταλληλο χωρο, αλληλεπιδρα καλυτερα με αυτον και απολαμβανεις ολα τα πλεονεκτηματα. Ενα "μεγαλο" ηχειο που διεγειρει σε υπερθετικο βαθμο ενα χωρο, φερνει στην επιφανεια τα προβληματα του χωρου, δυσανασχετει στην τοποθετηση, και χανεις καποιες απο τις αρετες που θα μπορουσε να βγαλει εαν το επελεγες σε εναν αντιστοιχα καταλληλο χωρο. Τα ηχεια σε "κατευθυνουν" να επιλεξεις και τα υπολοιπα συνοδα.

Last edited:

Reaction score
751
Φυσικά και δεν εννοεί ηχητικά, καθώς ένας ενισχυτής οφείλει να μην βάζει δική του ηχητική υπογραφή. Και σε αυτό, το ουσιαστικό, που δεν μπορεί από ότι φαίνεται να γίνει κατανοητό εύκολα ΌΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ και που είναι απαραίτητη συνθήκη ενός καλού ενισχυτή, ναι, μάλλον είναι ο καλύτερος... μέχρι στιγμής τουλάχιστον...
Μην ματαιοπονείτε, δεν γεννήθηκε ακόμα ο Μαγγελάνος ενός τριαντάφυλλου...
...

Reaction score
488
Υπαρχουν πολλοι αλλοι αναλογικοι ενισχυτες που δεν βαζουν την δικη τους ταυτοτητα στον ηχο η για να το διατυπωσω πιο σωστα εισαγουν οσο το δυνατον λιγοτερες αλλοιωσεις - παραμορφωσεις στον ηχο , οποτε ας μην γινομαστε απολυτοι ειναι ΜΑΤΑΙΟ !! .

Last edited:

Reaction score
1.145
Και εγώ γιατί παρακαλώ να ψάξω για ενισχυτή που βγάζει το λιγότερο χαρακτήρα? Ηχολήπτης είμαι?

Άσε που η πραγματική παραμόρφωση έρχεται από τα ηχεία όχι από τα δεκαδικά (0,00....1) παραμόρφωσης που βγάζει ο ένας ενισχυτής ή ο άλλος.

Reaction score
59
Παντως για να προσθεσω και γω μια παραμετρο, το δικαιουμαι αλλωστε 20 σελιδες διαβασα :p, περα απο μετρησεις και σωστα υλοποιημενες συσκευες και καλα διαμορφωμενους χωρους, το μεγαλυτερο οπλο που μπορει να εχει καποιος για να ειναι ηχητικα πιο κοντα στο αληθινο ακουσμα, ειναι να εχει οσο δυνατον μεγαλυτερη εμπειρια απο ζωντανα events. Ειτε ειναι καποιο live οπου ο ηχος περναει απο κονσολες ή μικροφωνα, ειτε καποιο live στο μεγαρο, ειτε καποιος φιλος-η που τραγουδησε στο σαλονι σου ακριβως διπλα σου ενω αραζατε, ειτε ακομη καλυτερα να παιζεις καποιο μουσικο οργανο ο ιδιος ή και σε καποια ορχηστρα. Γενικα, οσο πιο μεγαλη εμπειρια εχεις απο live μουσικη τοσο καλυτερα. Αλλα και παλι σημασια εχει να τη βρισκουμε και να χαλαρωνουμε. Αν του αλλου του αρεσει και γουσταρει το συστημα του με γεια του με χαρα του! Καλες μουσικες!:drinks:

Reaction score
650
Από τη στιγμή που υπάρχει μετατροπή του ήχου σε ρεύμα και μετά ξανά σε ήχο, το χάσαμε το κορμί πατριώτη.
Ματαιοπονούμε με το να ψάχνουμε το χαρακτήρα, τους χρωματισμούς κλπ. και να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις χωρίς βάση ουσιαστικά.
πχ να θεωρούμε ότι τον ήχο των kettledrums 2 οχτάιντσα / κανάλι θα τον φέρουν στο δωμάτιό μας αληθινό, ζωντανό κι απαραμόρφωτο. Τρομερή "ύβρις".

Reaction score
1.720
Από τη στιγμή που υπάρχει μετατροπή του ήχου σε ρεύμα και μετά ξανά σε ήχο, το χάσαμε το κορμί πατριώτη.
Ματαιοπονούμε με το να ψάχνουμε το χαρακτήρα, τους χρωματισμούς κλπ. και να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις χωρίς βάση ουσιαστικά.
πχ να θεωρούμε ότι τον ήχο των kettledrums 2 οχτάιντσα / κανάλι θα τον φέρουν στο δωμάτιό μας αληθινό, ζωντανό κι απαραμόρφωτο. Τρομερή "ύβρις".
Αγαπητε φιλε μου δινεις μια ωραια πασα να πω τι ειπε ο bruno φετος στο Μοναχο. Αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν και οι φιλοι που ημασταν μαζι.
@Εμεις κατασκευαζουμε μηχανες που μετρανε εξαιρετικα ηλεκτρικα σηματα. Η αληθηνη μουσικη ειναι κατι αλλο. Υπαρχουν και αλλοι κατασκευαστες που διμιουργουν μηχανες να μιμουνται την μουσικη. Ειναι εξισου δυσκολο. Σωστο η λαθος αναλογα απο που το βλεπει κανεις. Η αγορα χωραει τους παντες.@

Ποσο ειλικρινης Θεε μου!

Reaction score
2.566
Μάλιστα...δηλαδή τα μηχανήματα αναπαραγωγής, ηχεία κλπ. μεταφράζουν κάτι άλλο κατά τη λειτουργία τους και όχι ηλεκτρικά μεγέθη...μάλιστα...ε αυτό το κάτι άλλο θα τους ξέφυγε μάλλον εκεί στη χάυπεξ...

Reaction score
1.720
Φιλε Αλεξανδρε δεν ειναι λογια δικα μου, αλλα του κατασκευαστη. Οπως και η ερωτηση δεν εγινε απο εμας αλλα απο ασχετο ατομο. Εμεις απλα παρακολουθουσαμε την κουβεντα. Προφανως κατι ηθελε να πει ο ποιητης.

Reaction score
650
Δεν ξέρω τον κο bruno που μου αναφέρετε.
Τα ηλεκτρικά σήματα δεν είναι μουσική, άρα οι μηχανές που κατασκευάζει δεν πάιζουν μουσική, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Τον προσπερνώ και σφυρίζω αδιάφορα.

Είναι σαν να έχεις μια θεογκομενα στο κρεβάτι και να μετράς τις διαστάσεις της και να την μακιγιάρεις και να την φωτογραφίζεις συνέχεια σε διάφορες στάσεις. Πότε θα την πηδήξεις? Όταν θα χει φύγει?

Last edited:

Reaction score
2.566
Και εγώ γιατί παρακαλώ να ψάξω για ενισχυτή που βγάζει το λιγότερο χαρακτήρα? Ηχολήπτης είμαι?
Δεν είναι δύσκολο...ψάξτο λίγο, μη γράφουμε τα ίδια επ' άπειρον...

Reaction score
2.566
Τα ηλεκτρικά σήματα δεν είναι μουσική, άρα οι μηχανές που κατασκευάζει δεν πάιζουν μουσική, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
Έτσι, πες τα ντε!!

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις πως θα κατασκεύαζες εσύ τα αντίστοιχα μηχανήματά σου ως κατασκευαστής? Μετρώντας θερμίδες ας πούμε? Καρδιακούς παλμούς ίσως? Μήκος πέοUς πιθανόν? :p

Reaction score
650
Αν και δεν είχα ποτέ φιλοδοξίες να γινω κατασκευαστής μηχανημάτων, θα τα έφτιαχνα απλά, αξιόπιστα και ανθεκτικά και θα έγραφα πάνω αυτό που γράφουν τα φλιπεράκια λίγο παραλλαγμένο. FOR AMUSEMENT ONLY, LIVE PERFORMANCE IS THE REAL THING.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902