Προτάσεις δίσκων ηλεκτρονικής μουσικής

Reaction score
999

Ένα από τα άλμπουμ που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Η απαγωγή και αναπαραγωγή ηχητικών τοπίων από το αστικό και φυσικό περιβάλλον,γίνονται ΄΄κρίσιμη μάζα΄΄ που προσδίδει εξυψωτική λυρική υπόσταση στην καθημερινή ανθρώπινη δραστηριότητα..

Εναλλακτική οδός στη θαλπωρή και περίτρανη επιβεβαίωση ότι η συγκίνηση κι αίσθηση πληρότητας δεν περνάνε υποχρεωτικά από τις πλούσιες αρμονικές ακουστικών μουσικών οργάνων.

Πραγματοποιω ενδελεχη ακροαση του αλμπουμ αυτου τις τελευταίες μερες.. Πραγματι ειναι αλμπουμ σταθμος κατα τη γνωμη μου!

Reaction score
999
Ενα απο τα πρωτα ηλεκτρονικά αλμπουμ ενος γκρουπ που ειναι συνυφασμένο με το ειδος της κραουτ ροκ αποτελει και το : in the garden of pharaoh απο popol vuh.
Πραγματικά αξιζει ακροασης και ειναι πολυ ενδιαφερουσα η στροφη του group προς πιο εσωστρεφη και μυστικιστικα ακουσματα κυριως με το hosianna mantra.
Γραφω απο κινητο και δυστυχώς δεν μπορω να βαλω λινκ απο YouTube

Reaction score
250
Δεν ξέρω για τη μαγεία της μουσικής (όπως εσύ την ορίζεις), αλλά η μαγεία του forum στο οποίο συμμετέχεις, είναι να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, πράγμα το οποίο δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις. ΟΚ, μπορούμε να παίζουμε anαυτό το παιχνίδι εσαεί.

Υ.Γ.: Διάβασε καλά τις απαντήσεις του Bhutia, αντί να τον ειρωνεύεσαι.
προς wizzy αν θυμασαι καλα φιλε εσυ το ξεκίνησες ολο αυτό το θέμα οχι εγω εγω ποσταρα μονο την μουσικη που μου αρεσει

Reaction score
250
Γιατι συνεχίζεται ακομα αυτη η μιρλα σε αυτο το νημα; Ελεος... Ας απολαύσουμε τα ομολογουμένως ομορφα κομμάτια
σωστός ο φίλος καλή χρονιά

Υ.Γ wizzy σταμάτα να σβηνεις τα post μου και μάθε στο διάλογο συμβουλή από έναν μεγαλύτερο σου

D

Deleted member 8307

Guest
...

Άλμπουμ προπομπός του ambient ιδιώματος,διακριθείς ιδιαίτερα επειδή δεν το εκτελούσε με βαρετό τρόπο.Εφηρμοσμένη ψυχεδέλεια και απόηχοι συνθέσεων του Gyorgi Ligeti αιωρούνται εις το διηνεκές.

Το κουαρτέτο των τσέλι συντήκεται με κυκλικές κινήσεις συνθετητών και κιθαριστικά glissandi,απλώνοντας την ακουσματική εμπειρία πάνω σε αφηρημένα διαστρικά σκηνικά,ελεύθερα μελωδικών και αρμονικών σχηματισμών.

Ιδανικός φορέας για τις κοσμικές ανησυχίες του κοινού που προσπέρασε με μνήμη...ακμαία το απατηλό ιδεώδες των σίξτις.

… με αφορμή το Zeit:

Klaus Schulze: Irrlicht

Reaction score
209
και για να φέρουμε τις αναφορές λίγο πιο στις μέρες μας...

Nicolas Bernier - frequencies (Line)

την τοπ 10 λίστα μου για το 2014, συμπληρώνουν τα εξης:
(όλα με αρκετή δόση ηλεκτρονικής, σύνθεσης η αυτοσχεδιασμού)

AMM - Place Sub. V.
Delicate Sen - Four Years Later (Since. Why Not)
Richard Ginns - In Float
Jürg Schuster - Distanz und Nähe
Pierre Gérard - Architect
Rank Ensemble - Papilio Noblei
Skogen - Despairs Had Governed Me Too Long
Takahiro Kawaguchi, Tim Olive, Makoto Oshiro - Airs

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.788
Υ.Γ wizzy σταμάτα να σβηνεις τα post μου και μάθε στο διάλογο συμβουλή από έναν μεγαλύτερο σου
Συμβουλή από κάποιον που είναι μεγαλύτερός μου και δεν έχει διάθεση να βοηθήσει άλλους με τις γνώσεις του (δικά σου λόγια)... ΟΚ, ό,τι πεις. Είσαι ανίκητος.

Κάντε ό,τι γουστάρετε στο thread, wizzy over and out.

Υ.Γ.: zeon44, την επόμενη φορά που θα ζητήσεις βοήθεια για οτιδήποτε στο forum, να έχεις στο μυαλό σου τη συμπεριφορά σου στο thread αυτό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
(εδώ υπήρχε ένα video, σκέτο, χωρίς καμία αναφορά στο album ή/και στον καλλιτέχνη)
Διάβασε το post #15.
Διασκεδαστική η υπόδειξις,αλλά έχε υπόψιν ότι ο υποφαινόμενος δημοσιεύει ποιητική κι εκδοτική αδεία...:D

Ένα άλμπουμ-δικαίωση του σύγχρονου ακουσματικού ιδεώδους,δομημένο εξ ολοκλήρου από δείγματα προϋπαρχόντων μουσικών κομματιών.

Η μαεστρία κατά την παραγωγή του αναδείχθηκε ισότιμη με πρωτότυπη σύνθεση,αφού ανήγε τις επιμέρους μουσικές ποσότητες σε αναφαίρετα μέλη ενός νέου συμπαγούς οργανισμού.

Θρυλική χορευτική υπόσταση,copy-paste νέμεσις των διατάξεων...copyright και πρότυπο ομαλής μετάβασης μεταξύ ετεροειδών στυλ.

Streaming Link

Reaction score
250
Συμβουλή από κάποιον που είναι μεγαλύτερός μου και δεν έχει διάθεση να βοηθήσει άλλους με τις γνώσεις του (δικά σου λόγια)... ΟΚ, ό,τι πεις. Είσαι ανίκητος.

Κάντε ό,τι γουστάρετε στο thread, wizzy over and out.

Υ.Γ.: zeon44, την επόμενη φορά που θα ζητήσεις βοήθεια για οτιδήποτε στο forum, να έχεις στο μυαλό σου τη συμπεριφορά σου στο thread αυτό.
Υ.Γ.: zeon44, την επόμενη φορά που θα ζητήσεις βοήθεια για οτιδήποτε στο forum, να έχεις στο μυαλό σου τη συμπεριφορά σου στο thread αυτό. απλά είσαι πιτσιρικάς δεν ασχολούμαι πλέον μαζί σου

Reaction score
6.582
WALTER CARLOS - SWITCHED ON BACH (1968)

Οταν ο ηλεκτρονικος ηχος συναντα την κλασικη μουσικη, και πιο συγκεκριμενα συνθεσεις του Johann Sebastian Bach.
Eνα απο τα πρωτα ολοκληρωμενα album ηλεκτρονικης μουσικης.

Reaction score
250
WALTER CARLOS - SWITCHED ON BACH (1968)

Οταν ο ηλεκτρονικος ηχος συναντα την κλασικη μουσικη, και πιο συγκεκριμενα συνθεσεις του Johann Sebastian Bach.
Eνα απο τα πρωτα ολοκληρωμενα album ηλεκτρονικης μουσικης.

ενδιαφέρον

Reaction score
0

AMM - Place Sub. V.
Richard Ginns - In Float
/Γειά σου Bedouin! Σε ευχαριστούμε για την κατάταξη στη λίστα! Φιλικά,
Rank Ensemble

Reaction score
0

AMM - Place Sub. V.
Richard Ginns - In Float

Rank Ensemble

Reaction score
419
Ισως το απολυτο κομματι για μενα, καταφερα και το εχω στην συλλογη μου. Εχω την εκδοση του 1995. Το 2008 κυκολοφορησε συλλεκτικη εκδοση remastered απο τις original tapes. Ολο το αλμπουλ δημιουργηθηκε πανω σε μια πανακριβη κονσολα της Roland και η εκδοση remastered εχει χτυπησει τιμη (ναι την εχω δει με τα ματια μου) 400+ ευρω στο ebay.
Gas - Microscopic απο το αλμπουμ 0095. Οποιος εχει ηχεια πανελ θα δακρυσει ετσι και το ακουσει σε cd..

Reaction score
209
Rank Ensemble
επ' μας πιάσανε :) !
πολύ κάλο το ντεμπουτο σας (αν δεν κάνω λάθος) - πραγματικά, δεν το περίμενα - βρίσκετε πάντα τρόπο να αποφεύγετε τα περπατημενα…

όπως λέει και το άρθρο :
http://olewnick.blogspot.gr/2014/10/para-paraphore-listen-closely-rank.html
if this music was improvised, I'm impressed…

τα σέβη μου
γιαννης

ΥΓ
αν παίξετε (παίξεις) αθηνα, let us know —

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.