- Μηνύματα
- 4.219
- Reaction score
- 2.248
Για να είμαστε trendy, γιατί δεν μας αρέσουν τα δικά μας μέσα και θέλουμε άρωμα από kuzma, χρυσοδάχτυλη (πχ) και παρελκόμενα.Γιατί να τα ψηφιοποιήσουμε?![]()
Για να είμαστε trendy, γιατί δεν μας αρέσουν τα δικά μας μέσα και θέλουμε άρωμα από kuzma, χρυσοδάχτυλη (πχ) και παρελκόμενα.Γιατί να τα ψηφιοποιήσουμε?![]()
Γιατί να τα ψηφιοποιήσουμε?![]()
Προσπάθησα με την αναζήτηση αλλά δεν βγήκε κάτι ...Νομιζω οτι εχει ανοιχτεί νημα για το συγκεκριμένο θεμα και ο ιδιος που κανει τις ψηφιοποιησεις εχει εξηγησει τα τι και τα πώς και τα γιατι. Για καντε ενα search και νομιζω θα λυθουν ολες οι απορίες του φιλου που ανοιξε το νημα
Συγγνώμη, αλλά το τι μπορεί να σημαίνει ψηφιοποίηση για το λεξικό δεν έχει σημασία. Αυτό που θέλουμε είναι να μεταφέρουμε σε ψηφιακό μέσο τους δίσκους μας. Ε, ναι, ψηφιοποιούμε το αποτέλεσμα της αναλογικής αναπαραγωγής του βινυλίου. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε.Σήμερα μιλάμε για "ψηφιοποίηση του βινυλίου" και είναι λάθος. Δεν ψηφιοποιούμε κανένα απολύτως βινύλιο. Ψηφιοποιούμε το αποτέσμα της αναλογικής του αναπαραγωγής, η ποιότητα του οποίου είναι απόλυτα εξαρτημένη από (1) τα αναλογικά μέσα αναπαραγωγής, (2) το ίδιο το βινύλιο και (3) τα μέσα μετατροπής,
...
Με βάση όλα τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί ένα ψηφιακό αρχείο προερχόμενο από βινυλιακή αναπαραγωγή διαφέρει από αρχείο σε αρχείο, σε σημείο που κρίνεται άσκοπη η ψηφιοποιησή του όταν ο σκοπός μας είναι η πιστότητα και όχι διαχρονικότητα.
Είπα για μια τεχνολογία στο μέλλον με τον 3D printer να δημιουργεί βινύλιο από βινύλιο. (scanning του αυλακιού)Όσο για την εκτύπωση βινυλίου με 3D printer, γιατί; Είτε το θέλουμε, είτε όχι τείνει να γίνει ένα μουσειακό είδος αναπαραγωγής. Να βάλω την τεχνολογία να μου κόψει βινύλιο από τα ψηφιακά μου αρχεία; Το βλέπω αστείο.
Το ενδιαφέρον θα είναι να πάρω από αυλάκι το ψηφιακό αρχείο, όχι να αντιγράψω τον δίσκο.Είπα για μια τεχνολογία στο μέλλον με τον 3D printer να δημιουργεί βινύλιο από βινύλιο. (scanning του αυλακιού). Αυτό είναι το ενδιαφέρον.
Αυτό είχα στο μυαλό μου (Το ELP laser). Γίνεται μεν αλλά θέλει ενασχόληση από μηχανικούς.Το ενδιαφέρον θα είναι να πάρω από αυλάκι το ψηφιακό αρχείο, όχι να αντιγράψω τον δίσκο.
Ίσως κάποια συσκευή στηριγμένο στο laser turntable θα μπορούσε να το κάνει αυτό;
Ναι είναι αναλογικόto elp laser απο οτι θυμαμε ειναι αναλογικο.
η δημιουργια αρχειου για να τυπωθει απο το 3d printer απαιτει λοιπον ψηφιοποιηση του δισκου.Ναι είναι αναλογικό
Αυτό που λέω είναι οι δέσμες του laser (εάν θέλουν οι μηχανικοί) να κοπιάρουν γραμμικά σε 3D περιβάλλον τη διαμόρφωση του αυλακιού κατά την αναπαραγωγή (ας πούμε sacanning) και μετά να αντιγραφεί το αυλάκι σε ένα άλλο δίσκο με βάση τη 3D τεχνοτροπία
Ονειρα, ξέρω αλλά για φαντάσου.... Νο limits σε επιλογή υλικών, μάζας και bonus το edit της διαμόρφωσης του αυλακιού
Δηλαδή σκέφτομαι την αντιγραφή ενός δίσκου σε δίσκο χωρίς την μεσολάβηση της αναπαραγωγής του
Η δημιουργία 3D image αρχείου υψηλής ανάλυσης δεν με προβληματίζει γιατί αυτό θα χαραχτεί στο κενό βινύλιο.η δημιουργια αρχειου για να τυπωθει απο το 3d printer απαιτει λοιπον ψηφιοποιηση του δισκου.
η παραδοσιακη μεθοδος με την μητρα και την πρεσσα το "διατηρει" στο αναλογικο domain.
δεν σε προβληματιζει?
Ε και?Η δημιουργία 3D image αρχείου υψηλής ανάλυσης δεν με προβληματίζει γιατί αυτό θα χαραχτεί στο κενό βινύλιο.
Δεν μιλώ για audio files !!