Ηλεκτρονικό τσιγάρο

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
ωραίος!!
θέλει προσοχή όμως όταν αλλάζεις το βαμβάκι με τόσο λεπτό σύρμα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.143
Αντίσταση με σχεδόν μηδενική αντίσταση δέχεται το DNA40 της Evolv. http://www.evolvapor.com/datasheet/dna40.pdf

Μπορεί έτσι να μετρήσει τη θερμοκρασία της αντίστασης ώστε να τη διατηρήσει κάτω απο τη θερμοκρασία που θα κάψει το βαμβάκι και τα υγρά απελευθερώνοντας πιθανά επικίνδυνα και καρκινογόνα χημικά.
Ούτως ατμίζουμε υγιεινότερα, είναι όμως εξόχως σημαντικό να μη συνδεθεί σε άλλο εργαλείο διότι το σύρμα θα γίνει καπνός σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. :D

Last edited:

Reaction score
15.543
Έφτιαξα μόλις μια αντίσταση χωρίς αντίσταση για το DNA40, δουλεύει τέλεια στους 200°C σταθερά. Δοκίμασα και δεν καίγεται ούτε στεγνό το βαμβάκι.
Αλλά εφιάλτης το στήσιμο γ@μώ την πρεσβυωπία μου, το σύρμα είναι τρομερά λεπτό. 6 σπείρες μόνο έκανα.
στους 180 βαθμους η pg βραζει ενω η vg φτανει τους 280 αποτι διαβασα μηπως ειναι πολυ το 200 ?

επισης διαβασα οτι δεν δουλευει σωστα rdna με καποιους ατμοποιητες λογο σπειρωματος 510

εκανες τεστ με λιγοτερη θερμοκρασια ?

ειμαι προ των πυλων για το v2 :p ;)

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.143
Απ' όσο διάβασα, μέχρι 230° είναι όλα ΟΚ. Ειδικά σε σχέση με τους πολύ περισσότερους που μπορούν ν' ανεβάσουν τ' άλλα.
Αφού τα κρατάει όλα τέλεια και δεν μυρίζει ποτέ καμμένο δε θ' ασχοληθώ άλλο.

Τι εννοείς για το σπείρωμα; Δεν είναι του rDNA αλλά της μπαταρίας που το χρησιμοποιεί, ίδιο με τ' άλλα στο δικό μου.

Reaction score
15.543
η θερμοκρασια οπως αναφερεται εχει να κανει με την αλλαγη ωμικης αντιστασης μιας και αλλαζει αποτομα με συρμα νικελιου...αυτο βλεπει το τσιπακι(αλλαγη ωμ)....και επειδη τα σπειρωματα σαν μεταλο ειναι διαφορετικα σε καθε ατμοποιητη υπαρχουν καποιες διαφορες με το να δουλευει σωστα η οχι.....

για ψαξτο λιγο σαν αγγλομαθης που εισαι γιατι εγω δεν... και μπορει να κανω λαθος...

παντως η λογικη λεει οτι την σωστη γευση του υγρου την παιρνεις με αυτο το τσιπακι.....περαν του οτι ειναι πιο ασφαλες ατμισμα....

Last edited by a moderator:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.990

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
..και επειδη τα σπειρωματα σαν μεταλο ειναι διαφορετικα σε καθε ατμοποιητη υπαρχουν καποιες διαφορες με το να δουλευει σωστα η οχι.....

.
Λαμβάνει υπόψιν την διαφορά που αναπτύσεται μεταξύ θετικού και αρνητικού σημείου επαφής του ατμοποιητή με την αντίσταση.Μετράει μέση θερμοκρασία,αλλά από την στιγμή που λαμβάνει υπόψιν τα άκρα(που ακουμπάνε στους ακροδέκτες) η θερμοκρασία μέσα στο coil είναι σημαντικά χαμηλότερη(λόγω υγρού και φυτιλιού).
Τα συνήθη λάθη οφείλονται σε χαλαρή σύνδεση της αντίσταση ή στο ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν microcoil,όπου είναι λάθος.Oι σπείρες δεν πρέπει να είναι κολλητά μεταξύ τους.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
Αφού τα κρατάει όλα τέλεια και δεν μυρίζει ποτέ καμμένο δε θ' ασχοληθώ άλλο.
:hi:
αυτό είναι το βασικό,αφού δεν έχουμε κάποιο σημείο αναφοράς.αφού δεν καίει ούτε στεγνό βαμβάκι είμαστε όσο καλά γίνεται.
ο Zizik δηλαδή,που έφτιαξε τις κατάλληλες αντιστάσεις αμέσως,εγώ δεν έχω ασχοληθεί,για να μην λέτε.:D :p

όταν βγεί η έρευνα του Φαρσαλινού σχετικά με την θερμοκρασία,που είναι κ η πρώτη που έχει γίνει, ίσως έχουμε κάτι να πούμε.

επίσης το rdna για την ώρα μετράει σε fahrenheit,οπότε οι 200F είναι 93C. (δεν ξέρω αν έχουν έρθει ακόμα αυτά με την μεγάλη οθόνη που έχουν την δυνατότητα εναλλαγής από F σε C )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent