Klipsch Greek club

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Οκ ! προσωπικά άρχισα να κολλάω μαζί του.. μόνο από τις φωτογραφίες. Πες μας και το κόστος, ώστε να δούμε τι θα γίνει και με μας.
Αν είναι στο μπάτζετ μου, να αρχίσω το διάβασμα, δηλαδή.

Δεν ξέρω αν ταιριάζει και με τα πειραγμένα rf 62II.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Μιας και μιλάμε για λαμπάτους, έχω ξεχωρίσει από τις αναλύσεις του high fidelity κάποια μηχανήματα. Ένα από αυτά είναι και ο Ekco ev 55se http://www.stereomojo.com/public/Ek...ew/EKCO EV55SE Tube Integrated Amplifier.html. Σχετικά προσιτός, δυνατός και με πολλές παραμετροποιήσεις στον ήχο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Σημειώνει λοιπόν στο τεστ ο κ. Θανάσης Μωραίτης: Ήχος πλήρης, έντονα δυναμικός, εξαιρετικά ρυθμικός, ανθρώπινος αλλά και υπερβολικός σε αρμονικές στις μεσαίες (ότι πρέπει για klipschs), ιδιαίτερα καθαρός και λεπτομερής, πολύ περιγραφικός με άριστα μπάσα ιδιαίτερα αν αναλογισθεί κανείς ότι είναι λαμπάτος, με μεγάλες ικανότητες περιγραφής των μικροδυναμικών σε όλο το φάσμα. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Στα δε αρνητικά: Τίποτα για την κατηγορία τιμής που κινείται.

Αυτόν λοιπόν μέχρι στιγμής έχω σταμπάρει και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για την συμφωνία με το έτερο επί των οικονομικών.

Τώρα μας προέκυψε και ο almarro... Εξαρτάται βέβαια και το πλαφόν στο οποίο κινείται....

Με προβληματίζει βέβαια και ένας από τους λόγους αναβολής είναι που θα πρέπει να αποχωριστώ το set της Advance Acoustic: X-Preamp & X-A160, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στα γούστα μου....μέχρι στιγμής.

Last edited:

Reaction score
1.187
Καλησπεριζω. Τα 160M μου σαν να εχουν στρωσει. Λοιπον, παιζουν πολυ καλα, και οι μεσαιες ανοιξανε. Πολυ καλο ηχειο. Η σκληραδα στις σκληρες υποχωρησε. Με λιγα λογια ενα αξιοπρεπεστατο ηχειο με αρκετη δοση ρεαλισμου και το δραμα για να σε βαλει στο μουσικο γεγονος. Απο περιεργεια εβγαλα τον λαμπατο (pure sound A10) και συνεδεσα τον yamaha A S700. Ο ηχος εγινε πιο μηχανικος, εφυγε η ρευστοτητα. Επισης μου κανει εντυπωση το ποσο αναδεικνυει το ηχειο τον ηχοχρωματικο πλουτο του βινιλιου, ακους πιατινι και σου φευγει το καφασι!
Προφανως τις παει τις λαμπες το ηχειο. Ο λαμπατος μου με 2 χ 10 W τα οδηγει επισης μια χαρα.
Αυτό είναι το καλό (και το κακό) με τα Klipsch, είναι τόσο αναλυτικά και αποκαλυπτικά που δεν συγχωρούν ούτε μέτριες εγγραφές ούτε μέτρια συνοδά. Δεν θα κρύψουν τίποτα. Θα τα βγάλουν όλα στη φόρα.

Reaction score
335
Αυτό είναι το καλό (και το κακό) με τα Klipsch, είναι τόσο αναλυτικά και αποκαλυπτικά που δεν συγχωρούν ούτε μέτριες εγγραφές ούτε μέτρια συνοδά. Δεν θα κρύψουν τίποτα. Θα τα βγάλουν όλα στη φόρα.
Ναι, και με βαζουν στη διαδικασια να σκεφτομαι αναβαθμιση του CD player τα ατιμα. Για την ακριβεια εχω το blueray player philips bdp9700, το κορυφαιο της σειρας της, παιζει καλα αλλα κατι λειπει απο ζεστασια. Βασικα σκεφτομαι να βρω καποιο οικονομικο cd transport και να το παντρεψω με dac της musical fidelity!

Ιακωβε επετρεψε μου να σου πω μια ιδεα, η επιλογη ειναι ουτως η αλλως δικια σου. Ακουσα στη Γερμανια την νεα σειρα της Klipsch με τον mystere ia11, El 34 ολοκληρωμενος. Πολυ καλο δεσιμο και πολυ καλη τιμη στα 1200. Ο "αδελφος" του ο ia21 ειναι ακομα καλυτερος. Απλα πληροφοριακα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Ευχαριστώ.

Όχι μόνο δεν έχω ακούσει συνδυασμό klipsch με λαμπάτους, αλλά ούτε καν λαμπάτους, με οποιαδήποτε άλλη επιλογή! Και θέλω να λέγομαι και hifiντελίστας τρομάρα μου.

Πάντα έδινα προτεραιότητα στην μουσική και κατόπιν στα μηχανήματα.

Που θα πάει όμως, έχω υπομονή.... και όνειρα...

Ελπίζω στην επερχόμενη Έκθεση να δω λίγο φως.

Ίσως να φταίει και το ότι θεωρούσα η ισχύς είναι το πρωτεύων σε έναν ενισχυτή, τόσα χρόνια.. μέχρι που έπεσα στο avsite και άρχισα να βλέπω το θέμα πιο ξεκάθαρα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Ναι, και με βαζουν στη διαδικασια να σκεφτομαι αναβαθμιση του CD player τα ατιμα. Για την ακριβεια εχω το blueray player philips bdp9700, το κορυφαιο της σειρας της, παιζει καλα αλλα κατι λειπει απο ζεστασια. Βασικα σκεφτομαι να βρω καποιο οικονομικο cd transport και να το παντρεψω με dac της musical fidelity!
.
Μπορείς κάλλιστα να κρατήσεις το philips σε συνδυασμό με ένα καλό dac. Ούτως ή άλλως σαν tansport νομίζω ότι θα είναι άριστο.

Προσωπικά μου αρέσουν και οι προτάσεις της teac στο θέμα dac.
http://audio.teac.com/products/reference_series/

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Για το φιλο που ψαχνει για αναβαθμιση του cd του, μπορει να κρατησει το υπαρχον transport του και να δωσει ολο του το budget σε ενα καλο dac, δοξα το θεο του hifi υπαρχουν πολλα και σε λογικες τιμες, τα οποια συνιστουν αναβαθμιση.
Οσον αφορα Klispch και ματσαρισμα με ποιοτικα ενισχυτικα, δεν ειναι πανακεια η λαμπα. Υπαρχουν solid state ενισχυτες με μαγικο κουρδισμα που πολλες φορες ακουγονται πιο λαμπα απο πολλες λαμπες και συνδιαζουν και τα πλεονεκτηματα του τρανζιστορ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Τελικά μία λύση για να λυθούν απορίες, είναι η εναλλαγή επισκέψεων μεταξύ μας, όσο βέβαια είναι αυτό δυνατό λόγω των αποστάσεων.
Έτσι θα έχομε έναν μπούσουλα για τις επόμενες κινήσεις.
Την στιγμή αυτή δουλεύει μόνο η φαντασία. Όχι ότι καλύτερο για κάποια σωστή απόφαση.
Στα δε ειδικά καταστήματα δυστυχώς μεσολαβεί ο παράγων ΚΕΡΔΟΣ, ο οποίος καλύπτει συνήθως οποιαδήποτε καλή πρόθεση.

Reaction score
14.735
Υπαρχουν solid state ενισχυτες με μαγικο κουρδισμα που πολλες φορες ακουγονται πιο λαμπα απο πολλες λαμπες και συνδιαζουν και τα πλεονεκτηματα του τρανζιστορ.
πχ?

Reaction score
335
Ειμαι φιλος της λαμπας, πραγματι πολλοι τρανζιστορατοι δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα. Ειχα καποτε τον Creek Destiny με τα Proac response 1 sc. Χωρις πλακα, νομιζες οτι τα οργανα παιζουν στο σαλονι σου, μιλαμε για αρμονικες, σωματα, φυσικοτητα...

Ως προς το cd τρανσπορτ φιλοι μου ομως θα διαφωνησω. Εχει μεγαλη σημασια, κατα την εμπειρια μου, και ακους διαφορες. Δεν αποκλειω βεβαια το philips να ειναι καλο και ως τρανσπορτ, οποτε θα το δοκιμασω πρωτα. Αλλωστε οταν ειναι, θα δω τα σχετικα threads και αν χρειαστει ισως ανοιξω κι ολας, καθως εδω ειμαι εκτος θεματος.

Επειδη με εφαγε η μοναξια στο εξωτερικο (συναντησεις και τα σχετικα μονο στον χωρο δουλειας!!) θα υποστηριξω απολυτα την προταση του Ιακωβου και απο Ιανουαριο θα χαρω να ακουσω συστηματα φιλων οπως και να καλεσω. Ιακωβε εισαι πρωτος στη λιστα!!!

Τασος

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σωστος, κ Creek στη λιστα.
Σαφως το transport παιζει ρολο, η ακριβεια του μηχανισμου, η υλοποιηση της ψηφιακης εξοδου κλπ, δεν ειναι σε ολα τα τρανσπορτ το ιδιο. Απλα οταν αναβαθμιζεις το ψηφιακο σου κομματι, καλο ειναι να δωσεις βαρος στο dac και κατοπιν εχεις ολη την ευχερια να δοκιμασεις κ να καταληξεις σε transport.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Καλό απόγευμα.
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση η οποία και με τιμά. Σε αναμονή λοιπόν. Με το καλό πρώτα η επιστροφή στην πατρίδα.

Επίσης για όποιον έχει διάθεση και ελεύθερο χρόνο, είναι ευπρόσδεκτος για μια ακρόαση στο σύστημά μου, ώστε να έχω μια δεύτερη γνώμη σχετικά με την απόδοση καθώς και την βελτίωσή του.

Last edited:

Reaction score
296
Μια φιλική συμβουλή και από εμένα....
Διάβασε (ειδικά τα reviews είναι σχεδόν άχρηστα, όλα τα μηχανήματα καλά είναι, πολλά τα συμφέροντα από πίσω, έχε τα στο επίπεδο του ΟΚ/ESPRESSO), ψάξε, ρώτα, ΜΗΝ αγοράσεις τίποτα αν δεν το ακούσεις στο σύστημά σου με τα ηχεία σου και με άλλα μηχανήματα δίπλα για να έχεις και μέτρο αναφοράς.
Την έχω πατήσει.
Στην καλύτερη δεν θα παρεις ό,τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει το budget σου, στη χειρότερη θα βρεθούν στις αγγελίες.
Μια πρόταση από εμένα: Cayin. λάμπα, ποιότητα, δύναμη για ευαίσθητα ηχεία.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Το θέμα είναι: Πως να τα ακούσουμε στο σύστημά μας.
Προσωπικά νοιώθω δεσμευμένος και μάλιστα φοβάμαι ότι κατόπιν αν κάτι δεν θα μου αρέσει, δεν θα καταφέρω να αρνηθώ την αγορά!

Έτσι μέχρι σήμερα έχω πάρει τα πάντα με τον τρόπο ''γουρούνι στο σακί''. Και για τον λόγο αυτό, πολλές από τις αγορές μου έχουν καταλήξει στο πατάρι ή δώρα σε φίλους.

Reaction score
296
όντως, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό. (έπρεπε να δεις μούτρα όταν επέστρεφα μηχάνημα που δεν μου άρεσε :o).
ένας τρόπος είναι αυτός, ένας άλλος από εδώ μέσα.

Reaction score
296
Οκ ! προσωπικά άρχισα να κολλάω μαζί του.. μόνο από τις φωτογραφίες. Πες μας και το κόστος, ώστε να δούμε τι θα γίνει και με μας.
Αν είναι στο μπάτζετ μου, να αρχίσω το διάβασμα, δηλαδή.

Δεν ξέρω αν ταιριάζει και με τα πειραγμένα rf 62II.
Τι πείραγμα τους έχεις κάνει;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
όντως, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό. (έπρεπε να δεις μούτρα όταν επέστρεφα μηχάνημα που δεν μου άρεσε :o).
ένας τρόπος είναι αυτός, ένας άλλος από εδώ μέσα.

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα ήμουν υπόχρεος και ευγνώμων σε όποιον θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα λαμπάτο μηχάνημα για δύο τρεις ημέρες.

Έτσι για να μου φύγει η περιέργεια, και για να έχω και εγώ άποψη επάνω στο θέμα.
Και αν πράγματι ισχύουν όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω, βάζω πωλητήριο στους advance.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo