ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.757
Τες πα, μπράβο Σάκη, για άλλη μια φορά δηλαδή..

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Κωστα ευχαριστω για τα καλα σου λογια ....

Μου θυμισε μια φορα το 2009 ενα Magnum που μας ηρθε με απιστευτες ζημιες αμεσως μετα ειχε κανει αναβαθμιση ...Βασικα η αναβαθμιση ηταν να αλλαξουν τα καλωδια που εφευγαν απο την πλακετα προς τις μπορνες περιπου 15-20 εκατοστα με καλωδιο VDH το πιο απλο , και να σηκωσουν τις πολωσεις τερμα ...

Το σταδιο εξοδου αντεξε την επιπλεον θερμοκρασια , αλλα ολα τα υπολοιπα οπως σταθεροποιητες που υπηρχαν καμμια δεκαρια μεσα στο μηχανημα απλα αρχισαν να ξεκολλανε απο την πλακετα απο την πολυ υψηλη θερμοκρασια που αναπτυσοταν μεσα ...

Φυσικα ολα τα παραπανω σε ενα μηχανημα 15-20 ετων χωρις κανεναν πυκνωτη αλλαγμενο μεσα του ...Ο magnum δεν ειναι ταξης ΑΒ ειναι ταξη Α και εχει σχεδον 500ma πολωση σε καθε τρανσιστορ οποτε τους πυκνωτες τους "πινει " για πλακα ...

Εχει και αλλα πολλα τετοια ευτραπελα while some of them are never to leave the office ....

Ελπιζω να μην μας εχει ξεφυγει κατι και το μηχανημα να κρατησει πολλα πολλα χρονια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
451
πολυ ωραια η δουλεια σου φιλε μου. Εχω καμια 10αρια vintage ενισχυτες , και μολις καταληξω ποιον θα βαλω στο συστημα που ετοιμαζω (ολα ανω των 40 ετων) θα χρειαστω τις υπηρεσιες σου...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.740
Χαίρομαι πάντως που ο φίλος μας ο Δημήτρης, από σαλόνικα μπιτς, βρήκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα του ενισχυτή του, το οποίο ΔΕΝ προϋπήρχε, αλλά δημιουργήθηκε από κάποιον ντόπιο "τεχνικό", που ντροπιάζει το επάγγελμα, καθώς όχι μόνο του είπε ψέμματα πως άλλαξε τους πυκνωτές τροφοδοσίας (γι'αυτό πήγε για "σέρβις" ο ενισχυτής, για "ρικάπινγκ", ψέμμα που βέβαια ήταν εμφανές από τις πρώτες φωτός που είδα κι εγώ πριν το μηχανάκι πάει βόλτα στην πρωτεύουσα), αλλά δημιούργησε και πρόβλημα στη λειτουργία του ενισχυτή, εκεί που δεν είχε! Μιλάμε για διάνοια...

χαχαχαχχαχαα, ρε τι τούβλα κυκλοφορούν ελεύθερα...
Οπως λεει και o costas EAR ολη αυτη η ιστορια ξεκιναει απο ενα προβλημα που ΔΕΝ υπηρχε!
Και εδω θελω να παρω την περισσοτερη ευθυνη. Εξηγουμαι:

Λαθος πρωτο:
Αποφασισα προ διμηνου να αξιοποιησω τον ανωτερω Rotel που παρηκμαζε σε ενα δευτερεύον συστημα, και να τον χρησιμοποιησω ως τελικό. Αντι λοιπον να ρωτησω καποιον απο τους γνώστες (πχ τον φιλο και συναδελφο costas EAR) ή στο κατω κατω να παρω μια γνωμη απο το φορουμ, μπηκα στο internet, και πηγα τον ενισχυτη μου σε καποιον που βρηκα στο google!!!! (audiocare.gr. δεν μπορω να μην το πω, πρεπει να ενημερωθουν και οι υπολοιποι Θεσσαλονικεις...) για να μου αναπαλαιωσει ενα μηχανημα 30ετίας, οπως ολοι συστηνουν.

Λαθος δευτερο: επειδη δεν ειχα ρωτησει καποιον που να ξερει, και εγω ειμαι ημιμαθης στην καλυτερη περιπτωση, δεν ηξερα ουτε τι να ζητησω-ουτε τωρα ξερω!- ουτε τι να περιμενω απο το recapping. Απλως ενημερωσα πως σκοπευω να τον χρησιμοποιησω ως τελικο μονο, και εκει πρεπει να επικεντρωθει η προσπαθεια και τα εξοδα.

Λαθος τριτο: οταν ειδα και περνουσαν οι βδομαδες δεν πηγα να τον παρω με το ζορι σε οποια κατασταση και αν ηταν. Περασαν 40+ μερες για να μου παραδωθει στην κατασταση που περιγραφεται παραπανω!!! 40 μερες!!! Υποτιθεται πως ειχαν παραγγελθει πυκνωτες απο το εξωτερικο-λες και δεν εχει στην Ελλαδα-αλλα αν διαβασουμε το τι εγινε πραγματικα στο μηχανημα....

Τελικά μου παραδοθηκε ενα μηχανημα 40 μερες μετα,οπου το ρελε επεφτε καθε φορα που τον ακουμπουσα, και που ακουγοταν καπως περιεργα -εξού και η ερωτηση μου στο
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ποιοτητα-υλικων-στις-αναβαθμισεις.140647/

Ευτυχως, μετα απο την αμεση παρεμβαση του Σακη Πετροπουλου east electronics μεσα σε τεσσερις μερες ειχα τον ενισχυτη απολυτως λειτουργικο πισω στην Θεσσαλονικη. Με εξοδα (εκτος μεταφορικων) ιδιας ταξης μεγεθους με τον προηγουμενο. Και απο ηχο ειμαι απολυτως ευχαριστημενος. Αν μπορω να τον χαρακτηρισω, θα τον ελεγα "μοντερνο", ακριβη, και λιγοτερο vintage ηχο. Αυτο μαλλον σημαινει πιο σωστο....(Δεν εχω την δυνατοτητα-γνωσεις να κανω μετρησεις)

Συμπερασμα: οταν δεν εχουμε ιδεα ρωταμε αυτους που ξερουν κατι παραπανω...
Ευχαριστω Σακη!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

Service Sansui AU-D 11

Η σειρα AU-D μας εχει δωσει στο παρελθον ασχημα μηχανηματα . Ειναι ηδη η εποχη που εταιρια εχει αποφασισει για ακαθοριστους λογους να κανει τα μηχανηματα της περισσοτερο compact αποφευγωντας να δωσειτο απαιτουμενο βαθος στα μηχανηματα .

Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα πολλες ορθιες πλακετες μεσα στα μηχανηματα πολυ συμπιεσμενο χωρο, συχνα σε βαρος της ψυξης , κατασταση οπου γενικα εκανε την επισκευη παρα πολυ δυσκολη και τους ελεγχους κατα την διαρκεια ακομα δυσκολοτερους .

Γενικοτερα θα ελεγα οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα μηχανηματα ειχαν χαμηλο βαθμο ασφαλειας , υπερεκτιμημενες επιδοσεις , και κακο ιστορικο προβληματων για τους παραπανω λογους .

Δειχνει οτι ο AU-D 11 ειναι μαλλον η ναυαρχιδα της σειρας , διατηρει αρκετα απο τα κυρια χαρακτηριστικα πλην ομως ειναι εξοπλισμενος με διαφορα αλλα καλουδια που δεν ειχαν τα μικροτερα αδελφακια του μια και σε αυτο το μοντελο ο χωρος δεν ηταν προβλημα . Περα απο αυτο η ποιοτητα κατασκευης ειναι αρκετα υψηλοτερη ενω η αισθητικη επισης ειναι τουλαχιστον δυο σκαλες πιο πανω απο ολα τα προηγουμενα .

Επιγραματικα

–Ξυλινο πανω καπακι με πολυ καλη αισθητικη

–Βαρια κατασκευη στο συνολο επιμεταλωμενο καπακι στο χρωμα του χαλκου το οποιο φυσκα δεν προσφερει απολυτως τιποτα στην λειτουργια του μηχανηματος αλλα τουλαχιστον αισθητικα το ανεβαζει δυο σκαλες πανω .

–Σταδιο εξοδου χτισμενο γυρω απο Sanken MOT 200 τα οποια εκτος απο αριστες ηχητικες επιδοσεις εχουν και εξαιρετικα στιβαρη κατασκευη με μεγαλες ανοχες σε ισχυ και καταπονηση .

–Φυξη με ψυκτελαιο τυπου φρεον το οποιο επισης δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο στην φυξη εκτος απο ελαχιστο βαθμο αποδοσης στην ψυξη τυπου 10% ενω σε σχεση με τις συμβατικες ψυκτρες εχει σχετικα μικροτερο ογκο ( μαλλον απαραιτητο ) αλλα εκεινη την εποχη τετοιου ειδους επιχειρηματα ηταν …της μοδος .

–Τοπικα τροφοδοτικα παντου απο το εξαιρετικο phono stage MM/MC στο buffer /Volume αλλα και στο κυκλωμα τονων και τα πρωτα σταδια του ενισχυτη .

Γενικοτερα ειχαμε την τυχη να εχουμε στα χερια μας ενα εξαιρετικα καλοζωισμενο μηχανημα που δεν ειχε πειραχτει μαλλον ποτε στο παρελθον ενω εδειξε οτι γενικα δεν ειχε δουλεψει πολυ η δεν ειχε πιεστει ποτε στα προηγουμενα χρονια .

Η δουλεια μας μαλλον ευκολη , ολικη αλλαγη ολων των μικρων ηλεκτρολυτικων , βαθυς καθαρισμος σε ποτενσιομετρα και διακοπτες , προσεκτικες ρυθμισεις γιατι δεν ηταν ουτε μια ουτε δυο , αντικατασταση ρελεδων και power up !

Το ηχητικο αποτελεσμα ενω ηταν μακραν ανωτερο της σειρας η της κατηγοριας του, ομως δεν ειναι αυτο που θα σε πεταξει απο την καρεκλα . Τιμιο και σοβαρο μηχανημα αλλα πολυπλοκα δομημενο …Συχνα εχω κανει τις αναφορες μου ( και θα συνεχισω να τις κανω ) πανω στην δομηση των μηχανηματων η οποια παιζει καταλυτικο ρολο συχνα στην κατασκευη και τις ηχητικες επιδοσεις .

Θα ελεγα ναι σε αγορα μεταχειρισμενου πολυ σοβαρο μηχανημα μονο ομως στην περιπτωση που μπορει να εξασφαλιστει οτι δεν ειναι χεριασμενο η ταλαιπωρημενο .

Απο πλευρας επισκευης θα ελεγα οτι το 99% ειναι επισκευασιμο και εφικτο αλλα θα κοστισει 2 κλικ πιο πανω απο αλλα αντιστοιχα λογω πολυπλοκοτητας .

Απο πλευρας ηχου θα ελεγα οτι εαν εδινα στον AU 717 αριστα 10 ο AU-D11 θα επαιρνε 7,8 ανετα . Συνεπως εχουμε ενα βαρυ, σοβαρο, ισχυρο και τιμιο μηχανημα vintage αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα εδινα στο συνολο του μηχανηματος χαρακτηρα hi end ( Το τονιζω αυτο γιατι οι μοναδες του μηχανηματος ειναι χτισμενες σε επιπεδο hiend το συνολο ομως δεν καταφερε ποτε να φτασει τοσο ψηλα )

Σακης Πετροπουλος

Reaction score
189
Σάκη, φαντάζομαι το"άσχημα μηχανήματα της σειράς AU-D", θα το λες μόνο από άποψη πολυπλοκότητας επισκευής του συγκεκριμένου μηχανήματος, γιατί από ηχητικές δυνατότητες απλά δεν παίζονται. Εχω τον AU-D11MkIi (τον οποίο τον είχα δώσει και το μετάνιωσα τόσο που τον ξαναπήρα πίσω) αλλά και τον AU-919. Δύο κορυφαία μηχανήματα, αλλά ηχητικά ο AU-D11MkIii είναι καλύτερος και πιο γλυκόηχος από τον 919. Ειδικά το phono stage είναι το δυνατότερο σημείο, αναφοράς για πολλά μηχανάκια της εποχής του και όχι μόνο.
Βέβαια όλα αυτά είναι υποκειμενικά πράγματα και σίγουρα οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
αν δεις μηχανηματα τυπου AU-D 5 η 7 Ειναι ακριβως οπως τα περιγραφω προβληματικα .... ο 11 ειναι αλλο πραγμα .

919 Δεν εχω κανει ακομα , οταν κανω θα δουμε αλλα πραγματι δειχνει βαρβατο μηχανημα
719 που εφιαξα για να λεμε την αληθεια δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος πολυ πιο ψευτικος απο τον 717

Καλη ακροαση !!

Reaction score
189
Συμφωνώ απόλυτα για τον AU-D5 και 7. Ο AU-D11 αλλά και ο AU-D9, που ουσιαστικά έχει πολλά κοινα με τον 11, είναι άλλα μηχανήματα. Ομως η MKII έκδοση, είναι ακόμα καλύτερη, με πολύ καλά ρεύματα.
Για να μην παρεξηγηθώ, ο 919 είναι εξίσου κορυφαίο μηχάνημα,"κουβαλάει" ίσως περισσότερη τεχνολογία από τον AUD11MKII, άλλωστε είναι πιο σύγχρονο μηχάνημα, αλλά είναι πιο σκληρός και δεν έχει τη γλυκιά χροιά του 11, ειδικά του ΜΚII. Αλλά όλα τα λεφτά είναι το phono stage. Αν σου πέσει ποτέ στα χέρια σου ο AU-D11MKIII μη παραλείψεις να το ακούσεις.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Σημασια εχει να το μετρησω ... για να το ακουσω χρειαζεται χρονος ...
Σκεφτομαστε αν δεν γινει το κουγκι να αποκτησουμε εναν καπως σωστο χωρο ακροασης ...ειναι στα αμμεσα σχεδια αλλα δεν ειναι και εποχες για περιεργα ανοιγματα
Ισως μετα τις διακοπες .

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Service Pioneer A07
Πολλες φορες καποιος θα βρει στα αρθρα μου τον ορο δομηση . Η δομηση ειναι ενα πραγμα το οποιο αρχικα ειναι παρα πολυ παρεξηγημενο και δυστυχως εχει δεχθει τις επιροες της απο τους κατασκευαστες που στο παρελθον εκαναν λαμπατα μηχανηματα . Δυστυχως για αυτους και με την ευκαιρια να στειλω τα χαιρετισματα μου οι κανονες σχεδιασης ειναι τελειως μα τελειως διαφορετικοι .

Προφανως καποιος θα μπορουσε να προτεινει την αγορα συστηματων μονομπλοκ οπου φυσικα οι διαχωρισμοι θα ηταν στο καλυτερο επιπεδο ,οι τροφοδοσιες αντιστοιχα τελειως ξεχωριστες αλλα δυστυχως εκτος απο το σχετικα ακριβο κοστος η λυση του μονομπλοκ δεν ειναι σιγουρο οτι εχει λυσει τα δομικα προβληματα στο εσωτερικο του καθε ενος ενισχυτη .

Πολυ εμπειρια εχει προστεθει σε αυτο το κομματι απο την διαρκη προσπαθεια να παραγουμε τον δικο μας ενισχυτη που ξεκινησε σε καθαρα παιδικο σταδιο καποια στιγμη το 2009 και απο την στιγμη που δεν υπαρχουν τα κεφαλαια για μαζικη παραγωγη η πλακετες εχουν υποστει οχι μονο βελτιωσεις απο την αρχικη σχεδιαση αλλα και ολικες αλλαγες στην δομηση Ενω τα υλικα ειναι ιδια απο τοτε μεχρι σημερα , επισης το κυκλωμα ειναι ιδιο απο τοτε μεχρι σημερα αρα το μονο που αλλαζει ειναι η δομηση .

Εδω στο θεμα δικια μας κατασκευη πρεπει να προστεθει οτι οι πλακετες αλλαξαν τοσες πολλες βερσιον οχι μονο γιατι χρειαστηκε να γινουν βελτιωσεις αλλα κυριως η καθε νεα πλακετα που δοκιμασαμε ειχει στοχο να προσαρμοστει στην εκαστοτε προταση που ειχαμε για να προσεγγισουμε και το θεμα κουτι και εξωτερικη εμφανιση .

Μπορω εδω να σας πω οτι απο σχεδον 10-12 διαφορετικες πλακετες που σχεδιασα η τελευταια που ειχε συμπεριλαβει ολα τα καλουδια απο τεχνικης πλευρας αλλα χτιστηκε με την δομηση σαν κυριοτερο κριτηριο σε σχεση με τα υπολοιπα που ηταν λυμενα πλεον τελικα μιλησε και πιο καλα απο ολες τις αλλες .

Ετσι λοιπον μια και η αγορα μηχανηματων μονομπλοκ μπορει να μην ειναι ευκολη στις μερες μας για τον καθε ενα για αυτο λοιπον σε διαφορα απο τα αρθρα μου οπου βλεπω πολυ καλη δομηση σε dual mono η στερεο ενισχυτες θα ειναι παντα στα συν να το γραφω και να το τονιζω .

Ενα tribute στην δομηση ειναι ο Pioneer A 7 o οποιος ειναι μια true dual mono κατασκευη οπου δυο τελειως αυτονομοι ενισχυτες χτιστηκαν σε ενα μεγαλο σασσι …Ο Pioneer ειναι τοσο dual mono που φυσικα εχει επιλογεα εισοδου με ρελεδες αλλα οχι εναν ρελε για καθε εισοδο παρα δυο ξεχωριστους ανα καναλι ρελεδες ανα εισοδο τοποθετημενους σε τελειως ξεχωριστες πλακετες και μαλιστα με ενα pitch στα βυσματα τυπου 8-10 εκατοστα σε σχεση με τα 2-3 που εχουν ολα τα υπολοιπα .

Για το μεγεθος του μηχανηματος η ισχυς δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο τυπου 65-70 βαττ αλλα τα θρυλικα 1302-3281 μεσα του πραγματικα παιζουν την ψυχη τους . Ενα αριστο μηχανημα το οποιο χαλαρα θα εβαζα σπιτι μου οχι μονο για τον πολυ καλο του ηχο αλλα και για τους απιστευτα καλους διαχωρισμους, σωμα και βαθος σκηνης που προσφερει η υψηλης ποιοτητας κατασκευη και δομηση του .

Σαν μηχανημα το μονο που παρουσιασε ειναι ο μεταγωγικος διακοπτης με τηλεχειρισμο ( ο ιδιος γνωστος διακοπτης που υπαρχει στους Arcam , Sansui , Yamaha Akai και πιθανον και διαφορους αλλους ) Ο οποιος παρολο οτι ειναι φτιαγμενος απο την Alps τελικα ειναι μια αποτυχημενη σχεδιαση . Το αντικατασταθει ειναι σχετικα ευκολο πλην ομως τηλεχειρισμος μπαι μπαι ….

Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου ειναι ενα πραγματικα πολυ καλο μηχανημα

Ναι ειναι επισκευασιμο 100% και μια αλλαγη στον διακοπτη θα κοστισει μαζι με ενα πολυ γερο σερβις και ρυθμισεις λιγο κατω απο 100 ευρω περα απο αυτο παντως θεωρω οτι το μηχανημα αυτο ειναι χτισμενο σαν τανκς .

Ναι και απο πλευρας ηχου ισιο τιμιο σωστο καθαρο διαυγες με ανεση σε ρευματα και απιστευτα κλαη στερεοφωνικη εικονα .

Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Service Cayin H80A
Τοπολογια και design target …

Μοσφετ σε ενισχυτη ταξης ΑΒ ακομα και σχετικα ψηλα πολωμενο = σκληρος ηχος , σε τοπολογια Quasi complementary ελαχιστα καλυτερα , με λαμπατο μπαφερ στην εισοδο καπου το πραγμα αρχιζει να ερχεται πλην ομως θα παρει ωρα για να ζεσταθει .

Ενα μηχανημα το οποιο ειναι στοχευμενο στον ακροατη που ακουει μονοθεματικη μουσικη τυπου ενα πιανο και μια φωνη μαλλον οπως τα περισσοτερα σε αυτη την κατηγορια ( Οκ Οκ προφανως ειναι πλεον κατανοητο οτι δεν μου αρεσουν αυτα τα μηχανηματα αλλα και αυτες οι μουσικες ) και τελος παντων αν το πλακωσεις σε τιποτα μπιτια δεν νομιζω οτι θα τα βγαλει ευκολα περα .

Θα βρεθουν οι ακροατες να μου πουν για τις ευγενικες και κοσμιες μουσικες που ακουνε αλλα και παλι θα απαντησω οτι ο ενισχυτης ειναι απλα ενας ενισχυτης και θα πρεπει να παιρνει το ενα βολτ και να το κανει δεκα unconditionally οπως αρεσκεται να λεει και ο one and only ( Nelson Pass )

Η δομηση ειναι αρκετα καλη για το ειδος του μηχανηματος οι δυνατοτητες και η ποιοτητα ειναι παραπανω απο επαρκεις για το ειδος την τιμη και την κατηγορια του μηχανηματος οπως και η σχεδιαση αλλα και η ποιοτητα της υλοποιησης ευθεως αναλογα και ακολουθως .

Δυο μετασχηματιστες , κτηνωδες σταδιο εξοδου με δεκαδες τρανσιστορ εξοδου ανα καναλι ειναι η εγγυηση οτι μπορει να αναπαραξει το ιδιο αποτελεσμα σε οποιοδηποτε ειδος φορτιου θα θεωρησω ακομα και το πιο δυσκολο .

Η υλοποιηση τωρα εχει γινει με πολυ καλα υλικα θα ελεγα οτι απο υλοποιησεις της Marantz για παραδειγμα στα consumer ο Cayin ειναι τυπου 100 χρονια μπροστα σε ολα … Φυσικα αυτο δεν τον κανει κορυφαιο μηχανημα πλην ομως δεν εναι μηχανημα της φτηνιας .Εχω την εντυπωση οτι εργοστασια τετοιου τυπου σου χρεωνουν το κοστος των υλικων , το κοστος της παραγωγης , προσθετουν ενα πολυ λογικο εμπορικο κερδος και δεν χρεωνουν μουρη η το κοστος της σχεδιασης του προιοντος .

Το σασσι ειναι κτηνωδες σε κατασκευη σε βαρος και οι ψυκτρες μπορουν να σηκωσουν τρελες θερμοκρασιες εαν χρειαστει αν και τα περισσοτερα κομματια που ειδα σκανε στην αγορα με τις πολωσεις χαμηλα , χαμηλοτερα απο οτι οριζει το αρχικο σχεδιο προφανως για λογους ασφαλειας ( πρακτικη που ακολουθουν πολλα εργοστασια παραγωγης αγνοωντας την αρχικη σχεδιαση ) .

Το βασικοτερο μειον που εχει αυτη η σειρα και το συγκεκριμενο κομματι οπου εχω την εντυπωση οτι ειναι κομματι εισαγωγης αγορασμενο απο Ebay και αρα παιζει να ειναι διαλογης η δευτερης σειρας παραγωγης διοτι με αυτα τα μηχανηματα παιζουν και τετοια σεναρια , ειναι οτι δεν εχουν σημασια στην λεπτομερια και αν θα παθουν καποια βλαβη η αιτια θα ειναι κατι τελειως χαζο και δεν θα εχει καμμια απολυτως σχεση με τις πραγματικες βλαβες που παρουσιαζουν αυτα τα μηχανηματα .

Στο συγκεκριμενο ενα πλακετακι ειχε μια μεταλλικη βιδα η οποια ακουμπουσε σε εναν δρομο της πλακετας , στο εργοστασιο το ειχαν δει και ειχαν προσθεσει ενα φιμπερακι ωστε να μην ακουμπησει το κεφαλι της βιδας στην πιστα της πλακετας …Ελα ομως που η βιδα μπορουσε να κανει ακριβως το ιδιο προβλημα και απο το σωμα της !!! Ετσι το μηχανημα αγοραστηκε μεταχειρισμενο εν λειτουργια κατα την πωληση και φτανοντας στον χωρο του νεου ιδιοκτητη εκανε ενα πολυ ωρααιο περιποιημενο μπαμ στο πρωτο αναμα .

Μεγαλη ζημια, πηρε το ψηφιακο πλακετακι , τα μισα εξοδου , και μερικα αλλα ψιλολογια στην τροφοδοσια Κατα την επισκευη του η βοηθεια απο την εδω αντιπροσωπεια του κυριου Γιωργου Καραγιαννη ultimate audio ηταν ουσιαστικη , γρηγορη και αποδοτικη .Αποκτησαμε προσβαση σε σχεδια ,οδηγιες και ανταλλακτικα πλην ομως η επισκευη πηρε απιστευτα μεγαλο χρονικο διαστημα αρχικα γιατι ηταν ενα μηχανημα το οποιο επρεπε να περασει αποκλειστικα απο τα δικα μου χερια και προεκυψαν θεματα μηχανικης φυσεως οπως βιδες που κοπηκαν στο σφιξιμο , λαθακια δικα μου ειχα πιασει ενα γρεζι μαζι με ενα τρανσιστορ εξοδου κατα την αλλαγη ενω με την ανταλλακτικη πλακετα τεθηκαν καποια θεματα συμβατοτητας που ηταν σχετικα δυσκολα να λυθουν .

Μετα απο ολα αυτα και για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο αλλαξαμε ολες τις βιδες της συγκεκριμενης παλκετας με πλαστικες !!!

Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου θα βρεθει φτηνα και για τον ακροατη που εχει τετοια ακουσματα θα ελεγα οτι ειναι μοναδικη ευκαιρια γιατι δεν μπορει να βρει κατι στην αγορα το οποιο να ειναι εστω και κοντα με αυτα τα χρηματα

Ναι με την υποστηριξη της εδω αντιπροσωπειας ειναι επισκευασιμο 100 % αλλα σιγουρα αυτο δεν ειναι κατι που θα κοστισει 50-100 ευρω θα κοψει πολυ παραπανω .

Οχι απο πλευρας ηχου εμενα δεν μου αρεσε μια και οι περισσοτεροι γνωριζετε οτι ακουω house μουσικη Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι ενα μηχανημα καταλληλο και αξιολογο για πιο ηπια πιο απλα και μαλλον πιο κλασικα θεματα .

Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Κατασκευη Dual 1220
To DUAL 1220 ειναι ενα κλασσικο πλατω της τοτε εποχης και παρολο την σχετικα πολυπλοκη κατασκευη του και τις παιδικες ασθενειες που κουβαλαει εχει παρα πολλους φιλους σε ολο τον κοσμο .

Το μηχανημα ηρθε στα χερια μας σαν πλατω οπου μαλλον ξηλωθηκε απο καποιο μηχανημα τυπου επιπλο και ηρθε κοντα μας για την κατασκευη της βασης , κατασκευη καπακιου , σερβις γενικοτερα στο μηχανημα , αλλαγη κεφαλης /βελονας και καλωδιων …

Η επιλογη να γινει η κατασκευη με μελαμινη αλλα με ορισμενα twist εχει να κανει αρχικα για λογους κοστους αλλα και για δυο αλλους πιο συγκεκριμενους λογους που εχουν να κανουν με συχνοτητες συντονισμου .

Ετσι εχουμε τεσερα φυλλα μελαμινης συγκεκριμενης πυκνοτητας και ποιοτητας οπου το κατω ειναι ο πατος και ειναι γεματος ενω τα τρια πο κανω ειναι σκαμμενα ωστε να μπορει να πεσει το πλατω μεσα . Στα σημεια επαφης μεταξυ των τριων φυλλων εχει τριφτει η μελαμινη απο πανω σε συγκεκριμενο βαθος απο την πανω και την κατω πλευρα εχουν τοποθετηθει αρχικα 3 καβιλιες χωρις κολλα για οδηγοι και το ολο πακετο εχει παει για πρεσσαρισμα 18 ωρων αφου κολληθηκε με συγκεκριμενη κολλα .

Αμεσως μετα οι μικρες καβιλιες αντικατασταθηκαν με βιδες αντιδιαμετρικα αντιθετα με τις αναρτησεις του πλατω ενω επισης για λογους αποσβεσης τα φυλλα δυο και τρια εχουν ελαχιστα μικροτερες διαστασεις απο τα ενα και τεσσερα επισης για λογους αποσβεσης .

Στα σημεια που ειναι τα φυλλα 2-3 εξωτερικα εχει κολληθει ενα ακρυλικο μαυρο φυλλο καθαρα σαν επενδυση και για λογους ομορφιας και μονο .

Το καπακι ειναι με κολλητα φυλλα απο σκουρο plexi και ειναι μια κατασκευη η οποια εκτελεστηκε συμφωνα με τις απαιτησεις και τις οδηγιες του πελατη . Πλεον στην εταιρια μας εχουμε συνεργασια με συγκεριμενο προμηθευτη που εκτελει παραγγελιες σε καπακια με μορφη οπως η παραπανω σε γκριζο η διαφανο plexi και μπορει να εχει αυτη την μορφη τετραγωνο και κολλητο η μπομπε στις δυο απο τις τεσσερις πλευρες

Η παραγγελλια ηθελε μια σχετικα απλη κεφαλη οπως η audio technica AT95E η οποια ειναι μια κεφαλη εξαιρετικη σε σχεση με την τιμη της πιο ανθεκτικη απο τις Ortofon και πολυ πιο γλυκια απο τις Shure .

Η δαπανη ηταν αρκετα μεγαλη συνολικα ξεπερασε τα 200 ευρω το αποτελεσμα καλο αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη πολλα λεφτα για ενα πλατω που εχει ελατηριο αντι για βαρος Παρολα αυτα ειναι στιγμες που ο πελατης εχει δικο η ακροαση ηταν ενα γλυκυτατο αποτελεσμα αλλα τον τελικο λογο εχει παντα ο ακροατης που πληρωσε για να κανει την κατασκευη .

Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Ενημερωση Advance Acoustic σειρας MCD
Η σειρα MCD εχει CD player και transport για τα οποια ειμαστε εξουσιοδοτημενο service καθως και για ολα τα προιοντα της Advance .

Το τελευταιους 6 μηνες παρουσιαστηκαν προβληματα καθυστερησεων στις παραδοσεις αυτων των μηχανηματων , αλλα και προβληματα απο μερους μας στην επαρκη διαγνωση των βλαβων με αποτελεσμα να προκυπτουν θεματα εκ των υστερων σε διαφορους πελατες .

Αρχικα απο πλευρας εταιριας υπαρχει αρχικα η προθεση , η τεχνικη υποστιριξη ,στοκ ανταλλακτικων , αμμεση παραδοση αλλα και χαμηλες τιμες .

Αυτα τα παραπανω ειναι πολυ σημαντικα αλλα και προς τιμην τους συγκριτικα με πολυ μεγαλυτερες εταιριες οπως Sony -Marantz – Yamaha που αρχικα σε μηχανηματα τυπου 6ετιας και πανω δεν υπαρχει ουτε βιδα αλλα και εαν υπαρχει αυτο θα κοστιζει μια μικρη περιουσια .

Τα προβληματα που δημιουργηθηκαν ειχαν να κανουν αρχικα με απανωτες εκθεσεις που συμμετεχει στο εξωτερικο η μαμα εταιρια , αλλα και σε αλλες μικροτερες λεπτομεριες οπως μια η δυο πλακετες που ηρθαν χωρις να ελεγθουν απο την εταιρια με αποτελεσμα να εχουν ελαττωματα ( μην ξεχναμε οτι εδω μιλαμε για στοκ ανταλλακτικων τουλαχιστον 10 ετων και αρα λογικο ειναι ) .Αλλα και καποιες πλακετες που ηρθαν αλλα ηταν μη συμβατες γιατι ανοικαν σε διαφορετικη βερσιον .(αυτο επισης ειναι ενα θεμα γιατι απο το αρχικο μοντελο υπηρξαν τρεις διαφορετκες ψηφιακες πλακετες )

Επισης η διαγνωσεις εγιναν στο παρελθον συμφωνα με τις οδηγιες της εταιριας που σημαινει οτι οταν ο πελατης δηλωνει αυτο τοτε αντικαθισταμε το χ εξαρτημα η πλακετα . Ομως στην πραξη αυτο δεν λειτουργησε γιατι αρχικα ο πελατης μπορει να εχει δηλωσει ανεπαρκως την βλαβη η και το μηχανημα να εχει και κατι αλλο εκτος απο αυτο που περιγραφει ο πελατης .

Ετσι μετα απο εξι μηνες υπχρεωθηκαμε να λειτουργησουμε με πιο Ελληνικο τροπο και αφου η φαση της διαγνωσης δεν λειτουργησε συμφωνα με τα προτυπα του εργοστασιου προχωρησαμε στην προμηθεια πλακετων κεφαλων και μηχανισμων για να εχουμε την δυνατοτητα πλεον να αντικαθιστουμε ολοκληρο το πιθανα ελατωματικο τμημα ωστε να ογηγηθουμε σε ασφαλεστερη διαγνωση .

Τελος η εταιρια μας παρολα τα capital controls εχει την δυνατοτητα πληρωμων στο εξωτερικο πραγμα που σημαινει οτι ολες οι παραγγελιες ανταλλακτικων Advance θα εκτελεστουν το αργοτερο μεσα σε 10 ημερες εκτος βεβαια απο την περιπτωση που η εταιρια ειναι κλειστα για διακοπες ( δλδ ολο τον Αυγουστο ) και καποιες περιπτωσεις που θα συμμετεχει σε εκθεση .

Σακης Πετροπουλος

Reaction score
44
Επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο. Πετρόπουλο για την εξαιρετική δουλειά του στο Cary 303/300 μου. Το μόνο κακό είναι ότι το αποτέλεςμα με έβαλε σε μπελάδες και για υπόλοιπα κομάτια (προ, τελικούς) τα οποία προβλέπω να τα στέλνω σύντομα για "ρεκτιφιέ", που μέχρι τώρα πίςτευα ότι δε θα μου προσέφεραι τίποτα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Ανακληση Sansui AU3900
Ενημερωνουμε ολους τους πελατες μας οι οποιοι εχουν επισκευασει στο παρελθον ενισχυτες Sansui AU3900 στην εταιρια μας , οτι θα πρεπει να τους ανακαλεσουμε γιατι στατιστικα εχει αποδειχθει οτι υπαρχει η πιθανοτητα να μας εχει ξεφυγει μια λεπτομερεια με αποτελεσμα ο ενισχυτης αυτος να μπαινει σε προστασια χωρις ουσιαστικα να εχει πραγματικη βλαβη .

Η αιτια ειναι 5 βιδες που στηριζουν την πλακετα του τελικου ενισχυτη ενω παραληλα παρεχουν πολυ κρισιμη γειωση σε διαφορα σημεια του κυκλωματος και μαζι με αυτα και στην εισοδο του ενισχυτη αλλα και στο κυκλωμα προστασιας . Ειναι πιθανον οι βιδες αυτες να εχουν οξειδωθει και να μην κανουν επαρκως επαφη.

Ειναι επισης πιθανον η λεπτομερεια αυτη να μας εχει ξεφυγει κατα την διαρκεια της επισκευης ακομα και σε μηχανηματα τα οποια εχουν γινει γενικη ανακατασκευη και αναβαθμιση .

Η αντιμετωπιση ειναι παρα πολυ απλη μπορει να γινει με απλη αντικατασταση με καινουργιες βιδες η την απλη προσθηκη γκροβερ τυπου αστερακι σε ολες οσες βιδες εξυπηρετουν την γειωση στην πλακετα του τελικου ενισχυτη

Ολα οσα μηχανηματα εχουν επισκευαστει απο εμας θα τυχουν δωρεαν γενικο επανελεγχο και αποκατασταση της βλαβης .

Σακης Πετροπουλος

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.596
Ο σωστός επαγγελματίας φαίνεται κι ανταμείβεται ποικιλοτρόπως.

Σάκη, συγχαρητήρια για την κίνηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.806
Members
38.240
Νεότερο μέλος
zzinon