Κασέτες

Reaction score
29.590
Τον καλύτερο ήχο τον έχω πάρει από TDK MAX-G , SONY SUPER METAL MASTER .
Χωρίς DOLBY πάντα , και γραμμένες αμφότερες στα όρια +5, +7DB .

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Εγώ με TDK SA-X και περιστασιακά μέσα στο κόκκινο (+3, άντε +5) και... πάντα χωρίς DOLBY.
Επίσης με κάποιες Sony χρωμίου (δεν θυμάμαι τον τύπο) αλλά απέφευγα τα κόκκινα
Γενικά τις TDK μπορούσες να τις υπεροδηγήσεις χωρίς πρόβλημα, ακόμα και τις D

Είχα και λίστα με την ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή τιμή πόλωσης για πλήθος κασετών. Στο τέλος όμως κατέληξα να ρυθμίζω "εν πτήσει" με το αυτί - πολύ αποτελεσματικότερο έτσι, σαν "αυτόματη αντιστάθμιση" στα συγκεκριμένα μηχανήματα αλλά και στην στάθμη και στο μουσικό υλικό.

Εκτός από το TEAC, εκπληκτικά (σχεδόν ισοδύναμα) αποτελέσματα είχα με το δικέφαλο και auto-reverse παρακαλώ ("ribbon sendust heads") Pioneer CT-7R

Reaction score
204
Όλοι ξέρουν στο forum ότι είμαι γνωστός κασσετοφωνάκιας. Έχω στη συλλογή μου πάνω από 40 κομμάτια τα οποία φροντίζω να διατηρώ, όπου μπορώ, μόνος μου και πάρα πολλές κασσέτες σφραγισμένες και μη όλων των εταιρειών και τύπων
. Το κακό με τα κασσετόφωνο είναι ότι θέλουν κίνηση, όπως όλα τα πράγματα που έχουν κινητά μέρη. Δυστυχώς οι ιμάντες ή γενικότερα τα λάστιχα που βρίσκεις σήμερα είναι κινέζικα και δεν αντέχουν στο χρόνο, όπως τα "μαμά". Ακόμα και αυτά που πουλάνε στη Γερμανία, πάλι από Κινέζους τα αγοράζουν.
Για μένα η metal master tape της sony και η TDK MA-G είναι μακράν οι καλύτερες ever κασέτες, αλλά θα συμφωνήσω ότι η tdk d ήταν η πιο value for money κασσέτα και εξαιρετικά μεγάλης αντοχής στο χρόνο. Όπως επίσης όλες οι κασέτες της THATS με το περίφημο SUONO format ήταν εξαιρετικές. Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι το κασσετόφωνο είναι σωστά ρυθμισμένο και όχι κανιβαλισμένο από τον προηγούμενο κάτοχο που πέρναγε τη ν ώρα του σκαλίζοντας αζιμούθια και εσωτερικά τριμεράκια.
Επίσης το καλύτερο σύστημα αποθορυβοποίησης ήταν το dbx το οποίο όμως δεν ήταν συμβατό με τα συστήματα της dolby. Εγώ δε θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερα να γράφεις χωρίς dolby. Ειδικά αν το κασσετόφωνο διαθέτει dolby s, είναι καλύτερα να γράφεις σε s και να αναπαράγεις σε dolby c! Δοκιμάστε το!

Reaction score
1.537
IMG_20250816_111043.jpg

Εγώ πάλι έχω διαφορετικές προτιμήσεις. Αν εξαιρέσεις τις μετάλλου που ήταν η κορυφή αλλά με ελάχιστη διαφορά από τις χρωμίου, η επιλογή μου ήταν οι παραπάνω. Θεωρώ υποκειμενικά πάντα μιλώντας, ότι η Maxell XL II S ήταν ανώτερες από
τις SA X με τις SA για όλες τις δουλειές. Ιδιαίτερα οι παλιότερες made in Japan ήταν απλησίαστες σε ποιότητα.
Παρόλα που έχω 2 κασετόφωνα με επιλογή μετάλλου αρκετά αξιόλογα, προτιμώ αυτά με τα VU μέτρα που είναι παλιότερα και πολύ νοσταλγικά και όμορφα, που όμως δεν έχουν metal. Σε κάθε περίπτωση η επαφή μου ήταν και είναι συναισθηματική με τα κασετόφωνα γιατί πάντα ήταν υποδεέστερα σε ποιότητα και από το βινύλιο και από αυτό...
DSC_0021_1.JPG

Η κορυφή στην αναλογική αναπαραγωγή, η κορωνίδα των αναλογικών μέσων είναι τα reel to reel.

Reaction score
178
To Dolby S ήταν το πιο αποτελεσματικό σύστημα αποθορυβοποίησης για οικιακά κασετόφωνα και η αρχή λειτουργίας του βασιζόνταν στο επαγγελματικό σύστημα αποθορυβοποίησης Dolby SR που χρησιμοποιοποιούσαν όλα τα επαγγελματικά studio ηχογράφησης από το 1986. Ενα επαγγελματικό μαγνήτοφωνο της εποχής όπως το Studer A820 σε συνδυασμό με το σύστημα Dolby SR μπορούσε να πετύχει λόγο σήματος προς θόρυβο καλύτερο από 90 db.

Δυστυχώς το σύστημα Dolby S εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν πλέον οι πωλήσεις των κασετοφώνων άρχισαν να υποχωρούν παραχωρώντας τη θέση τους στα ψηφιακά μέσα εγγραφής DAT και MiniDisc.

Αν ποτέ βρείτε σε καλή τιμή μια επαγγελματική μονάδα αποθορυβοποίησης Dolby Model 363 SR σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε και να το συνδυάσετε με το καλύτερο κασετόφωνο ή μαγνητόφωνο της συλλογής σας. Το ηχητικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει καθώς το σύστημα Dolby SR βελτιώνει το λόγο σήματος προς θόρυβο σε όλο το ακουστικό φάσμα, δηλαδή από 20 Hz - 20.000 Hz.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo