Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μηνύματα
1.861
Reaction score
2.332
Τι νοημα εχει η τσικνοπεμπτη? Ο Ελληνας σχεδον καθε μερα κρεας τρωει! Σημερα φαγαμε σπαραγγια με αυγα.
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.864
Reaction score
94.237
Και για να ολοκληρώσω την παρουσίαση του Monolith σε συνδυασμό με τις ικανότητες του Γιάννου, ορίστε δύο φωτογραφίες από τη βραδιά. Η πρώτη δείχνει το πιάτο με όλα τα κρεατικά της βραδιάς και η δεύτερη το Black Angus brisket μετά από 18 (δεκαοκτώ) ώρες ψήσιμο! Η γεύση του δεν περιγράφεται με λόγια. Το μόνο που θα πω είναι ότι το πολύ καλό, χοιρινό, χωριάτικο λουκάνικο ήταν άνοστο μπροστά του...

IMG_1395_Enhanced.jpg
IMG_1397_Enhanced.jpg
 






Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Καλα την εβγαλες αλλα δεν την αφησες το πενταλεπτο να <ξεκουραστει> και φευγουν τα ζουμια της ....
Την άφησα...και με αλουμινόχαρτο την τύλιξα.Μάλλον ήταν πολύ ζουμερή..:D
Ή δεν την άφησα όσο έπρεπε..την έβγαλα,έκανα ένα τσιγάρο(γρήγορο) και την έφαγα.
Επειδή την έκανα κι εγώ αυτή την...ιεροτελεστία του να σκεπάζω το ribeye για να "ξεκουραστεί" κλπ, το συμπέρασμα είναι ότι ολη η διαδικασία είναι μια σαχλαμάρα και μισή και το μόνο που προσφέρει είναι να ανέβει το εσωτερικό της μπριζόλας 2-4 βαθμους παραπάνω.

Κατα συνέπεια είτε βγάζεις πιο νωρίς την μπριζόλα (εφόσον ξέρεις στους πόσους βαθμούς την θές) και κάθεσαι σαν χαζός από πάνω και περιμένεις ή απλά την βγάζεις ακριβώς εκεί που την θές και την ξεσκίζεις επι τόπου!

Η αγαπημένη μου συντροφία στην διατήρηση των επιπέδων της χοληστερίνης μου είναι αυτό!

Χθές Rib-eye Ουρουγουάης τσάκισα!
 




xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.864
Reaction score
94.237
χαχα πρωτη φορα το ακουω !

Με φιαξατε , παω Δρακουλη για tomahawk steak :)
Ο Γιάννος έχει εμπνευστεί αρκετές μαγειρικές καινοτομίες. Θα μεταφέρω μία με τα δικά του λόγια:



Τι είναι όλα αυτά θα αναρρωτηθείς...

Ένα Monolith, μια πήλινη γάστρα, ρεβύθια και κρέας.

Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως το κρέας είναι ένα dry aged brisket το οποίο βγήκε από το sous vide έπειτα από 48 ώρες!

Στη συνέχεια μπήκε δίπλα από τη γάστρα με τα ρεβύθια (η οποία είχε μπει από το πρωί) κι αργοψήθηκε για 2 ώρες στους 125 βαθμούς. Αφού κόπηκε και τραβήχτηκε (pulled), μπήκε μέσα στη γάστρα για άλλη μια ώρα μαζί με τα ρεβύθια.

Έπρεπε να το δοκίμαζες...


1918399_1245394102143166_1546010282533353626_n.jpg
12410571_1245394085476501_5020609332173448603_n.jpg
 

D

Deleted member 23222

Guest
Tilapia...
[DOUBLEPOST=1457118250][/DOUBLEPOST]
Ο Γιάννος έχει εμπνευστεί αρκετές μαγειρικές καινοτομίες. Θα μεταφέρω μία με τα δικά του λόγια:



Τι είναι όλα αυτά θα αναρρωτηθείς...

Ένα Monolith, μια πήλινη γάστρα, ρεβύθια και κρέας.

Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως το κρέας είναι ένα dry aged brisket το οποίο βγήκε από το sous vide έπειτα από 48 ώρες!

Στη συνέχεια μπήκε δίπλα από τη γάστρα με τα ρεβύθια (η οποία είχε μπει από το πρωί) κι αργοψήθηκε για 2 ώρες στους 125 βαθμούς. Αφού κόπηκε και τραβήχτηκε (pulled), μπήκε μέσα στη γάστρα για άλλη μια ώρα μαζί με τα ρεβύθια.

Έπρεπε να το δοκίμαζες...


View attachment 56980 View attachment 56981
Πολύ...Γερμανός ο Αμερικάνος....:D
Αν είναι να ξεκινάς να μαγειρεύεις από Δευτέρα το φαγητό της Τετάρτης,δεν αντέχεται τόσος προγραμματισμός....
Σουβλάκι καλύτερα...:D
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.132
Reaction score
43.612
Θα ξεκινήσω απόψε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι μπριζόλα (brisket που λέμε), θα μπει στο φούρνο στις 12, λέω να ξεκινήσω με 80 βαθμούς, θα του μπήξω φυσικά το θερμόμετρο που μεταδίδει τη θερμοκρασία και έχει και αλαρμ άμα πιάσει το set point το κρέας, και αναλόγως που θα είμαστε το πρωί θα δω πως θα το συνεχίσω...
 



Μηνύματα
13.870
Reaction score
11.524
Σήμερα για παράδειγμα, ήταν τσικνοπαρασκευή, με κρητικές πανσέτες και λουκάνικα. Τις πανσέτες δε μπορώ να πω ότι τις πέτυχα στο ψήσιμο, μιας και δεν έχω εμπειρία.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.488
Μηνύματα
2.978.823
Members
38.328
Νεότερο μέλος
Vatal
Top