Nick Arvanitakis
Audio Pro
- Μηνύματα
- 46.961
- Reaction score
- 23.745
Σήμερα θα φάμε κουκιά, βολβούς και ασκρολύμπους...
Στον ήλιο ρε φίλε!18 ώρες στους πόσους βαθμούς;
Γύρω στους 95.18 ώρες στους πόσους βαθμούς;
χεχεχεΣτον ήλιο ρε φίλε!
Το επόμενο στάδιο είναι η μέθοδος sous-vide.χεχεχε
Αντε με το καλο στους 65 για 36 ωρες .......
Καλα την εβγαλες αλλα δεν την αφησες το πενταλεπτο να <ξεκουραστει> και φευγουν τα ζουμια της ....
Επειδή την έκανα κι εγώ αυτή την...ιεροτελεστία του να σκεπάζω το ribeye για να "ξεκουραστεί" κλπ, το συμπέρασμα είναι ότι ολη η διαδικασία είναι μια σαχλαμάρα και μισή και το μόνο που προσφέρει είναι να ανέβει το εσωτερικό της μπριζόλας 2-4 βαθμους παραπάνω.Την άφησα...και με αλουμινόχαρτο την τύλιξα.Μάλλον ήταν πολύ ζουμερή..
Ή δεν την άφησα όσο έπρεπε..την έβγαλα,έκανα ένα τσιγάρο(γρήγορο) και την έφαγα.
χαχα πρωτη φορα το ακουω !Το επόμενο στάδιο είναι η μέθοδος sous-vide.
Δεν είναι το ίδιο ,άλλο τσικνοπέμπη και άλλο π.χ τσικνοδευτέρα, τσικνοσάββατο κτλ.Τι νοημα εχει η τσικνοπεμπτη? Ο Ελληνας σχεδον καθε μερα κρεας τρωει!
Ο Γιάννος έχει εμπνευστεί αρκετές μαγειρικές καινοτομίες. Θα μεταφέρω μία με τα δικά του λόγια:χαχα πρωτη φορα το ακουω !
Με φιαξατε , παω Δρακουλη για tomahawk steak![]()
Πολύ...Γερμανός ο Αμερικάνος....Ο Γιάννος έχει εμπνευστεί αρκετές μαγειρικές καινοτομίες. Θα μεταφέρω μία με τα δικά του λόγια:
Τι είναι όλα αυτά θα αναρρωτηθείς...
Ένα Monolith, μια πήλινη γάστρα, ρεβύθια και κρέας.
Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως το κρέας είναι ένα dry aged brisket το οποίο βγήκε από το sous vide έπειτα από 48 ώρες!
Στη συνέχεια μπήκε δίπλα από τη γάστρα με τα ρεβύθια (η οποία είχε μπει από το πρωί) κι αργοψήθηκε για 2 ώρες στους 125 βαθμούς. Αφού κόπηκε και τραβήχτηκε (pulled), μπήκε μέσα στη γάστρα για άλλη μια ώρα μαζί με τα ρεβύθια.
Έπρεπε να το δοκίμαζες...
View attachment 56980 View attachment 56981
Το πολυ πολυ το τελειωνεις κυριακηκαι αναλόγως που θα είμαστε το πρωί θα δω πως θα το συνεχίσω...