To σύστημά μου (Μάρκου)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Εδω θα ήθελα να μιλήσω για μερικά πράγματα , που ΔΕΝ είναι πάντα αυτονόητα.
Οπως για παράδειγμα η ζωντάνια του συστήματος . Είναι μοναδική . Η απαλότητα επίσης.
Ενα μουσικό βελούδο παίζει παντού. Αλήθεια είναι πολύ μαλακό , δεν κουράζει και μάλιστα με αρκετή έως και περισσή ανάλυση.
Οι υψηλές στάθμες δεν δημιουργούν πρόβλημα.Δεν τσιρίζει δεν φωνάζει δεν ξυρίζει.
Η ανάλυση είναι υπέραρκετή . Οι τόνοι βγαίνουν αβίαστα και μαλακά χωρίς να κουράζουν .
Τα δυναμικά δίνουν το παρών εύκολα και αβίαστα, αλίμονο. Μάλιστα τα δυναμικά του μου έκαναν και εντύπωση , απλά γιατί δεν τα περίμενα τόσο έντονα.
Η ομοιογένεια υπάρχει παντού και δύσκολα ξεχωρίζεις ότι παίζει ηχείο σε καλογραμμένα cd 's .
Ακόμα δεν έχω ακούσει το κομμάτι κόλαφο του John Kampbell αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το λέει πολύ καλά.
Συνολικά ένα εξαίρετο ηχείο , όχι επειδή το έφιαξα εγώ , αλλά επειδή η ενεργή πολυενίσχυση ως μέσο είναι εξαιρετικά ικανή. Αν βρεθεί κιόλας και ένα ικανό mid θόλου της προκοπής να παίξει το μεγαλύτερο μέρος της μπάντας τόσο το καλύτερο.
Ολο το ζουμί είναι να βρεθούν καλές μονάδες. Μόνο έτσι φιάχνεις καλό ηχείο.
[DOUBLEPOST=1461108815][/DOUBLEPOST]
και οι αυλοί τι θα απογίνουν...? :rolleyes:
Θα μπούν σε έναν κατάλληλο χώρο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Ευγε!!!
(ποιο κοματι παιζει στο πρωτο βιντεο?)

Δεν ξέρω ποιο κομμάτι είναι , το έβαλα εκ των υστέρων γιατί το βίντεο δεν ήταν διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο και κάποιοι φίλοι σε αμερική και Γερμανία δεν μπορούσαν να το δουν, οπότε και άφησα το You tube , να κάνει κοπτοραπτική.

Reaction score
1.187
Για το crossover που παίζει σημαντικότατο ρόλο στην τετρα-ενίσχυση δεν μάς είπες.
Για πες λεπτομέρειες....

Ποιος προ, ποιο crossover, ποιοι τελικοί σε κάθε δρόμο;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Για το crossover που παίζει σημαντικότατο ρόλο στην τετρα-ενίσχυση δεν μάς είπες.
Για πες λεπτομέρειες....

Ποιος προ, ποιο crossover, ποιοι τελικοί σε κάθε δρόμο;
Λοιπόν, το active electronic crossover network , όπως το ονομάζει η SANSUI είναι το CD10. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως 2 δρόμων δύο επιλογές, 3δρόμων δύο επιλογές πάλι, ή τεσσάρων δρόμων , όπως το λειτουργώ εγώ. Εχει πολλές συχνότητες κροσαρίσματος ανά δρόμο , επιλογή κλήσης 12 ή 18db ανά οκτάβα, και βέβαια ξεχωριστό level ανά δρόμο. Ακόμα και για τις χαμηλές συχνότηες έχει level και ξεχωριστό bass boost με level και επιλογέα 60hz-100hz.
Είναι ένα πολύχρηστικό εργαλείο που κάνει σχεδόν τα πάντα . Το μόνο που δεν κάνει είναι ρύθμιση χρονικής καθυστέρησης , που ούτως ή άλλως δεν το έκαναν ποτέ τα αναλογικά ενεργά κροςς.
Προενισχυτής Line και Phono ο από καιρό αποκτηθείς C2301 , τελικοί , ε! έχουμε και λέμε. Β2301 στα woofers, BA 3000 MIDBASS , BA 3000 MID , BA 2000 TWEETER, σύνολο 8 κανάλια με προοπτική να γίνουν δέκα. Και αυτό για να έχουν τα woofers το κάθε ένα το δικό του κανάλι. Όχι ότι δεν φτάνει ο 2301 , κάθε άλλο μάλλιστα. 2χ300/8 , 2χ550/4 , είναι ισχύς που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα 15l70 .
Κάποια στιγμή τα άκουσα να χτυπάνε-τερματίζουν , λόγω υπερβολικής ισχύος . Εχουν μαλακή ανάρτηση για να κάνουν διαδρομές και να κατεβαίνουν χαμηλά. FC 18HZ δίνει η Ψωράλ .
Αυτά σε γενικές γραμμές.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Πάντως το αστείο της υπόθεσης είναι , η χρήση του ενεργού Cross.
Θέλω λίγο παραπάνω στάθμη στις μεσαίες. Εφτασεεε , πάρε λίγο level.
Θέλω μάλλον διαφορετικό Cross στις μεσαίες . Εφτασεεε , που το θέλεις? στους400hz,600,750, 900,1200, 1,5khz,2khz,3khz,3,4khz 4khz, 4,8khz 5,2khz 6khz - 7,5, 9, 12, 15, κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις.
Σε όλους τους δρόμους .
Θέλεις άλλη κλήση από τα 18db/oct , πάρε 12db/oct, δυστυχώς δεν έχει 6 και 24 . Μακάρι να είχε. Ετσι για το παιγνίδι.
Είναι πραγματικό εργαλείο.
Α ! κάτι ακόμα που δεν κάνει είναι η αναστροφή φάσης , αλλά δε βαριέσαι, βάζεις τις πολικότητες ανάποδα , εύκολο είναι.
Αυτό που κάνει όμως το κάνει πολύ καλά και με φοβερές ευκολίες . Δεν είναι τυχαίο το ότι όποτε βγεί ένα για πούλημα στο γιαπωνέζικο site συνήθως πιάνει τιμές πάνω από 1000ρικο και φεύγει πάντα. Ακόμα και χρέπια CD10 έχουν πουληθεί. Τα κυνηγούν σαν παλαβοί . Κάποιο αντίστοιχο είχε βγάλει κάποτε και η PIONEER με λιγότερες και διαφορετικές ευκολίες , που δεν βλέπω να το κυνηγάνε τόσο.
[DOUBLEPOST=1461233456][/DOUBLEPOST]
Θα τους δωσει στον Αργυρη:smile:

Γιαννη τα δυναμικα δε κρυβονται ουτε και απο αυτο το διαδικτυακο βιντεακι :thumbsup:

Ναι η αλήθεια είναι ότι τα δυναμικά , είναι αλλού.
Κατάφερα να ακούσω το κομμάτι του John Campbell down in the hole, και έπαθα. Όταν λέμε έπαθα , έπαθα κυριολεκτικά. Δεν το έχω ακούσει έτσι αυτό το κομμάτι ποτέ.

Reaction score
6.485
Γιαννη δεν εχεις καταλαβει τι επιπεδο ειναι τα ηχεια σου , δεν χρειαζεται να βαλεις μεγαλα συμφωνικα για να καταλαβεις ποσο αβιαστα μουσικα ρεει, ναι απο αυτο το βιντεακι.(τα χαπια μου ζαλιστικα κατσε σε ενα σημειο παρε και κανα αντιβηχικο, βροχοδιασταλτικο,κοψε το καπνισμα:o)
Μονο πανακριβα ενεργα συστηματα εχουν τετοια δυναμικα.
Δεν γνωριζω αν επεσε στο τραπεζι χρηση παθητικου μονο στο τουιτερ , με χρηση μονο 3 ενισχυτων.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Γιαννη δεν εχεις καταλαβει τι επιπεδο ειναι τα ηχεια σου , δεν χρειαζεται να βαλεις μεγαλα συμφωνικα για να καταλαβεις ποσο αβιαστα μουσικα ρεει, ναι απο αυτο το βιντεακι.(τα χαπια μου ζαλιστικα κατσε σε ενα σημειο παρε και κανα αντιβηχικο, βροχοδιασταλτικο,κοψε το καπνισμα:o)
Μονο πανακριβα ενεργα συστηματα εχουν τετοια δυναμικα.
Δεν γνωριζω αν επεσε στο τραπεζι χρηση παθητικου μονο στο τουιτερ , με χρηση μονο 3 ενισχυτων.

Χεχεχε δεν παίζεσαι στις περιγραφές σου.
Τι βροχοδιασταλτικά τι αγχολυτικά τίποτα.
Ναι έχουν γενικά περίσσεια δυναμικών. Αλλά αυτό που με γοητεύει ακόμη περισότερο είναι η απαλότητα , ή αλλιώς η μουσικότητα που βγάζουν. Βέβαια όλα αυτά ουσιαστικά είναι εκφάνσεις του ιδίου θέματος.
Του ενεργού κροςς αλλά όχι μόνο. Τον μεγαλύτερο ίσως ρόλο τον παίζει το Ψωράλ MID . Παίζει το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος, Από τους 480 κύκλους μέχρι τους 7,5 χιλιόκυκλους . Από μόνο του είναι ένα εξαιρετικό μεγάφωνο.
Τέλος , για την χρήση παθητικού μόνο στο tweeter όχι , δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι. Το ήθελα όλο full active.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Για τον Soco θα ακολουθήσει και έτερο βίντεο πάλι με βινύλιο, και κάποια καλά δυναμικά.

Reaction score
828
Δεδομένου του δημιουργού αλλά και των συστατικών, τα ηχεία αυτά πρέπει να είναι απίστευτα !!!

Καλοάκουστα, να τα χαίρεσαι !

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Αυτό που θα ήθελα να προσέξετε , είναι ότι κανένας ενισχυτής δεν παίζει με πάνω από 1watt. Δλδ συνολικά 4watts ανά κανάλι περίπου παράγουν στάθμες αρκετά υψηλές. Αν ανεβάσω το vol κι'άλλο θα αρχίσει να χαμηλώνει η κάμερα . Εντυπωσιακό.

Reaction score
379
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!
Να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση;
Πόσο στοίχισε η υλοποίηση συνολικά μήπως μπούμε κι εμείς στο πειρασμό;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Θα σου πω τα εξής. Μόνο τα μεγάφωνα περίπου 1500e.
Ηλεκτρονικό κρος 1500e.
Ξυλοκατασκευές+ηχοαποσβεστικά 800+400+500=1700e
Βαφές 580e.

Αυτά χωρίς κόστος ενισχυτών, 2 που είχα και 2 αγόρασα.
Σύνολο πρέπει να έφτασε 8-9000e.
Βέβαια όλα αυτά έγιναν σε ορίζοντα 2 ετών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.621
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29