Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

Reaction score
30.455
1. Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού και πάρε δυό μέτρα καλώδιο πορτατίφ («δύο επί μηδέν εβδομήντα πέντε πλακέ»).

2. Πάρε το καλώδιο του αριστερού ηχείου και βάλτο στο δεξί κανάλι, συνδέοντας το δεξί ηχείο με διπλοκαλωδίωση.

3. Κόψε 10-15 πόντους από το πορτατιφοκαλώδιο, και μ’ αυτό το κομμάτι σύνδεσε το αριστερό ηχείο με τον τελικό του.

.
Και γιατί τότε να πάρει δύο μέτρα ρε αφεντικό?
:hi:welcome back!

S

sk4t4

Guest
μαλλον ο κωστας λεει πως οταν προκειται να κανουμε τη συνδεση με μονομπλοκ πισω απο καθε ηχειο , που πρακτικα σημαινει 20-30 ποντους καλωδιο , δεν ειναι απαραιτητο να δωσουμε μια περιουσια (ή μιση), για την ποιοτητα των καλωδιων αυτων...
Ισα-ισα,οταν προκειται για ελαχιστο μηκος,μπορουμε να αγορασουμε καλωδιαρες με ελαχιστο κοστος.Φυσικα,οχι πορτατιφ και ηλεκτρολογικα.Βουτυρο στο ψωμι του χτυπημενου απο την κριση χαιφιντελιστη.:D

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.098
Και γιατί τότε να πάρει δύο μέτρα ρε αφεντικό?
Γιατί έχει κάτω από 0,20€ το μέτρο!

Τι θα πεις στον μαγαζάτορα, δώσε μου 20 εκατοστά; :p

Reaction score
75
Ωραια όσα λέτε, γελάω με τα αστειάκια και φυσικα ακομα και,εγω ο αδαής εχω καταλάβει οτι το καλυτερο καλωδιο ηχειων ειναι το λιγότερο καλωδιο.
Τα είπαμε , τα συμφωνήσαμε.
Και εκείνο που ρωτώ και παλι εγω ο αδαής
ειναι οτι μιας και μου δίνεται η ευκαιρία τώρα με τους μονομπλοκ να είμαι δίπλα απο το ηχείο και αρα λιγότερο καλωδιο σε μήκος ας πούμε 0,5μ,
πρακτικα στο προαναφερόμενο σετ η διπλοκαλωδιωση Θα επιφέρει κανά όφελος η ούτε η άλλως δεν θα ακούσουν τα αδαή αυτάκια μου διάφορες.
Να κάτσω να κανω αλαξωκολιες σε καλωδια με συγχωρητε κιόλας δεν υπαρχει περιπτωση.
Εμένα ετσι κι αλλιώς τα αυτάκια μου οταν πηρα τα 802 έπαθαν πλακα με το υπάρχον σετ που εχει κλείσει 15ετια, σκεψου τώρα και με τελικούς (Πάσχα, 15αυγουστο, 28Οκτωβριου, Χριστούγεννα και happy new year) όλες οι γιορτές μαζι.
Οτι λοιπον ειναι να γινει, θα γινει μια και έξω αρα να παρω δίπλα καλωδια η να παρω ενα ζεύγος;
Οι επώνυμοι πωλούν έτοιμο σε λιγότερο απο μέτρο η μίνιμουμ ειναι το μέτρο;

Εκείνο με τα watt και Ω, που ρώτησα θα μου πει κάποιος κατι να μαθαίνω.

Κύριοι σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Reaction score
379
What is better: short interconnects or short loudspeaker cables?
The signal loss on Nordost cables is very low due to the use of extruded
FEP insulation and Micro Mono-Filament technology.
Nordost cables can run over longer distances with less signal loss than
regular cables. However, when planning a system set up, it is wise to
keep lower level signals such as tonearm cables and analog interconnects
relatively short. It is better to use longer loudspeaker cables as these
typically have much more current and voltage being provided by the
power amplifier.

Από το site της Nordost.
Μήπως το μακρύ interconnect ισχύει σε balanced συνδέσεις;

Reaction score
9.091
Και εκείνο που ρωτώ και παλι εγω ο αδαής
ειναι οτι μιας και μου δίνεται η ευκαιρία τώρα με τους μονομπλοκ να είμαι δίπλα απο το ηχείο και αρα λιγότερο καλωδιο σε μήκος ας πούμε 0,5μ,
πρακτικα στο προαναφερόμενο σετ η διπλοκαλωδιωση Θα επιφέρει κανά όφελος η ούτε η άλλως δεν θα ακούσουν τα αδαή αυτάκια μου διάφορες.
απλα ειναι τα πραγματα, παιρνεις τους μονομπλοκ και τους τοποθετεις πισω απο τα ηχεια ( αν ειναι βαριοι φωναξε την γυναικα ή τον γειτονα να σε βοηθησει αλλα σε καμια περιπτωση το τονιζω μην φωναξεις χαιεντα γιατι θα καταληξεις με διπλοκαλωδιωση και τους μονομπλοκ μπροστα να φαινονται:D) , τους συνδεεις και παει τελειωσε.

gonis

Luger
Reaction score
12.209
Σε συνύπαρξη μονομπλοκ ενισχυτών πίσω απο τα ηχεία και μεγάλου μήκους φιδισιου καλωδίου,για να αποφευχθεί η ζημιά του καλωδίου συνδέουμε το αριστερό μονομπλοκ με το δεξί ηχείο και αντίστροφα.:D
Εννοείται ότι αλλάζουμε το λεφτ,ραιτ στον προενισχυτη αν θελουμε να είμαστε στη σωστή φάση :o

Reaction score
379
Άλλη ερώτηση. Λένε για την στήριξη ότι παίζει μεγάλο ρόλο. Δηλαδή να περνάνε όσο το δυνατό λιγότεροι κραδασμοί στους ενισχυτές και στις πηγές από τα ηχεία. Αν μπουν πίσω από τα ηχεία αυτό δεν είναι λάθος;
[DOUBLEPOST=1461618705][/DOUBLEPOST]
Τί πουλάει η Nordost;
Σχεδόν τα πάντα αλλά σαν σκέψη μου φαίνεται σωστή αυτή της Nordost.

Reaction score
11.466
Δε ρωτάω από άγνοια. Καλώδια ηχείων πουλάει. Μερικά από αυτά είναι ακριβά. Τί θες να σου πει; Βάλε όσο λιγότερο καλώδιο ηχείων μπορείς;

Reaction score
379
Το κατάλαβα ότι ξέρετε. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι αν αυτό που λέτε για τα καλώδια τα έχετε κάνει στην πράξη. Δηλαδή απο την ίδια σειρά μιας εταιρίας να πάρετε μακριά και κοντά καλώδια ηχείων και rca interconnects και να τα δοκιμάσετε εναλλάξ. Εγώ δεν το έχω κάνει και δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη. Ρωτάω ως νέος στο χόμπι για να μάθω. Το λέω ξανά όμως ότι με τα λίγα που ξέρω ότι το σκεπτικό ότι ένα περισσότερο ισχυρό σήμα μπορεί να φτάσει πιο μακρυά και ίσως με λιγότερες απώλειες και αλλοιώσεις από ένα λιγότερο ισχυρό μου φαίνεται σωστό. Βέβαια ανατροπές υπάρχουν.

Reaction score
379
Θα θέλατε να μου υποδείξετε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα;
Δεν βρήκα να το έχει κάνει κάποιος παρά μόνο οτί ένα άρθρο τελικά λέει ότι προτιμότερο είναι να είναι κοντό το interconnect.
Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat