- Reaction score
- 90.758
Για να τελειώνουμε το θέμα:φανταστειτε να γυριζαν μια ταινια/doc με την καθημερινοτητα του xfader..
θα την εβλεπε ο ιδιος;
ή θα κυριαρχουσε το skip και fast forward;
θα ειχε την ιδια αντιδραση με καποιο αλλο θεατη που παρακολουθει/παρατηρει περισσοτερα πραγματα απο μια ταινια;
1ον στις ταινίες με ενδιαφέρει η διασκέδαση, εσένα η ψυχαγωγία μέσω του προβληματισμού.
2ον οι ιδεολογικές μας διάφορες καθορίζουν και τις κατευθύνσεις των επιλογών μας στο θέαμα, τη μουσική, τη ζωγραφική κλπ. Δεν ειναι θέμα παρατήρησης ή όχι των μηνυμάτων ενός έργου. Τα ερεθίσματα που θα μας αγγίξουν ειναι εντελώς διαφορετικά.
Εσένα σε εντυπωσίασε το Debtocracy, ενώ για μένα ο δημιουργός του ειναι ένα αντιδραστικό τίποτα.
3ον Η αντιπάθεια μου προς οτιδήποτε πιο "κουλτουριάρικο" από το μέσο όρο έχει μεγαλώσει από τους fans του είδους. Από αυτούς που ξέρω, και είναι αρκετοί, έχω παρατηρήσει ότι έχουν συγκεχυμένα τα όρια μεταξύ της ζωής και της φανταστικής κατάστασης ενός έργου. Μπλέκουν δηλαδή τους δυο κόσμους, πράγμα που για έναν κυνικό ρεαλιστή σαν κι εμένα ακούγεται τρελό.
Κατα τ´ άλλα, μακάρι οι διαφωνίες όλων μας να περιορίζονταν σε καλλιτεχνικά θέματα.