Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μ' αυτή την έκφραση σου , απλά το επισημαίνω για να λυθεί η ''παρεξήγηση'' επειδή τα stereo και balanced καλώδια μπορεί να έχουν τον ίδιο τύπο βυσμάτων...

Σήμα Balanced
σημαίνει καθαρότερο σήμα ή δυνατόν ακέραιο σ’ όλη τη διαδρομή του που όμως ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ left/right stereo balance.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ :

• Το καλώδιο stereo ενώ μοιάζει με το καλώδιο balanced μεταφέρει 2 διαφορετικά σήματα ( Left – Right)
    • Το καλώδιο balanced ενώ μοιάζει με το stereo μεταφέρει 1 σήμα μονοφωνικό
    • Άρα: stereo & balanced μοιάζουν αλλά δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες.
Βρε Στεφανε,καλαμπουρι κανουμε δεν υπαρχει "παρεξηγηση" :drinks:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Τη λέξη ''παρεξήγηση'' την έχω σε εισαγωγικά και εννοώ ότι σε πολλούς, ακόμα και τεχνικούς, μεταξύ των δύο αναφερθέντων όρων υπάρχει σύγχυση και η έκφραση του Andkokin έδωσε την ευκαιρία να διευκρινιστεί .
Προσωπικά μου αρέσουν οι διαφωνίες και τα αρνητικά αλλά ευπρεπή σχόλια σε μια συζήτηση,ειδικά όταν οι συνομιλητές σέβονται αλλήλους σαν προσωπικότητες και μάχονται μόνο με επιχειρήματα και όχι με προσβολές και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα με τη μέχρι σήμερα ενεργή συμμετοχή μου στο avsite (επειδή είχα κάκιστη εμπειρία από άλλη ιστοσελίδα – Trolling).

Reaction score
75
Στέφανε πραγματικά υποκλίνομαι στις γνώσεις και τις δικές σου και των υπολοίπων.
Περι αυτου δεν εχω να πω τιποτα.

Ηταν ενα αστείο πανω στα προηγούμενα λόγια του πουρετόνε που έπιανε ραδιόφωνο με ενα xlr καλώδιο.

Μετα απο αυτο ξεχνάω τον ύπνο, :lazy::lazy::lazy: και παω για μπύρες παλι, :drinks::drinks::drinks:, όσες μπορω μεχρι να βαρέσω το κεφάλι μου στο τοίχο:headbang:

Κύριοι καληνύχτα σας!
Φιλία στη Σύρο!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Επαναλαμβάνω καμιά σχέση με παρεξήγηση.

Επί τη ευκαιρία να πω ότι τα αστεία μ’ αρέσουν και τα επιζητώ.
Να και για να γελάσετε λίγο με ένα φίλο μου καταπληκτικό μίμο δεκάδων ζώων με τραγουδάκια με τη φυσαρμόνικα μου με τα οποία διασκεδάζουμε την παρέα των πεζοπόρων μας ,τα ΚΑΠΗ….εδώ

Καλημέρα από Ερμούπολη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.963
  • Είναι εξαιρετική ιδέα να οδηγήσετε τα ηχεία σας με μονομπλόκ ενισχυτές, ώστε καθένας από αυτούς να μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο ηχείο που οδηγεί. Μπορείτε να συνδέσετε τους τελικούς ενισχυτές με τον προενισχυτή με καλώδιο interconnect αντιστοίχως μακρύ. Αυτός ο τρόπος είναι μακράν ανώτερος του συνηθισμένου, όπου ο τελικός ενισχυτής είναι κοντά στον προενισχυτή και μακριά από τα ηχεία. Είναι μακράν προτιμότερο να είναι το καλώδιο σύνδεσης των ηχείων κατά το δυνατόν κοντό, διότι αυτό μεταφέρει ηλεκτρική ισχύ (και τάση και ρεύμα). Όλα τα καλώδια interconnect μπορούν να είναι αρκετά μακριά, αφού μεταφέρουν μόνο σηματοδότηση
Ορμώμενος από το υπογραμμισμένο σημείο του αρχικού post του Κώστα, ρωτάω το εξής: Τα καλώδια ρεύματος των συσκευών ακολουθούν την ίδια λογική, άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κοντά ή το αντίθετο - άρα, δεν έχει σημασία το μήκος τους;

Κοινώς, εάν ο monoblock ενισχυτής μου απέχει από την κοντινότερη πρίζα 3 μέτρα π.χ., "την έκατσα τη βάρκα" ή είμαι ΟΚ;

Reaction score
2.332
Τι σημασια εχουν ολα αυτά απο την στιγμη που μετα την πριζα, και μεσα στον τοιχο τα καλωδια ειναι 1,5 αντε στην καλυτερη 2.5 mm και άπειρα μετρα! :D Αλλα ξεχασα, αυτα δεν φαινονται., ε...σορυ δεν ακούγονται εννοω.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ναι το χω διαβάσει και γω αλλού, αλλά μάλλον είναι κόλπο για πουλάνε "πιο πολύ" καλώδιο. :p Δεν νομίζω να έχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση...
Ε πόσο πιο πολύ,θα έπερνες καλώδιο κάτω απο 1m ;:p

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Ορμώμενος από το υπογραμμισμένο σημείο του αρχικού post του Κώστα, ρωτάω το εξής: Τα καλώδια ρεύματος των συσκευών ακολουθούν την ίδια λογική, άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κοντά ή το αντίθετο - άρα, δεν έχει σημασία το μήκος τους;
Κοινώς, εάν ο monoblock ενισχυτής μου απέχει από την κοντινότερη πρίζα 3 μέτρα π.χ., "την έκατσα τη βάρκα" ή είμαι ΟΚ;
Το θέμα που τίθεται με τα καλώδια ρεύματος είναι θέμα πριζών στις θέσεις αυτές (αν απέχουν μακριά ) όσον αφορά το καλώδιο γείωσης (τα μονομπλόκ να παίρνουν απ’ την πρίζα τη σωστή γείωση ).
Μια διαφορά στο δυναμικό της γης μπορεί να κάνει τους ενισχυτές να ‘’ακούγονται’’ διαφορετικά (όσον αφορά βόμβο των 50Hz από τη ΔΕΗ).

Last edited:

S

sk4t4

Guest
Δεν υπαρχει "σωστο" μηκος στα καλωδια ρευματος.Καθε κατασκευαστης λεει τα δικα του και παραθετω μερικα απο αυτα:1,23μ. η πολλαπλασιο του,οχι κατω απο 1,80μ.,οχι κατω απο 1,50μ.,οχι κατω απο 1μ.,οχι κατω απο 2μ.Φυσικα,ο καθε κατασκευαστης,αν και στην πραγματικοτητα ελαχιστοι κατασκευαζουν τα καλωδια τους οι ιδιοι,αναφερεται μονο στο μηκος των καλωδιων της μαρκας του και οχι γενικα.

S

sk4t4

Guest
Τι σημασια εχουν ολα αυτά απο την στιγμη που μετα την πριζα, και μεσα στον τοιχο τα καλωδια ειναι 1,5 αντε στην καλυτερη 2.5 mm και άπειρα μετρα! :D Αλλα ξεχασα, αυτα δεν φαινονται., ε...σορυ δεν ακούγονται εννοω.
Βαζεις καλυτερα καλωδια και ησυχαζεις,αλλα ακομη κι αν δεν το κανεις,τα καλωδιακια της πλακας που ειναι μεσα στον τοιχο σου επιτρεπουν να ακουσεις και την παραμικρη βελτιωση η χειροτερευση που θα επελθει στο συστημα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.250

Γιώργο, άλλο πράγμα τί βλέπει το μάτι μέσα στο δωμάτιο και άλλο η πραγματικότητα. Το μήκος του καλωδίου που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον ενισχυτή σου είναι το άθροισμα των αγωγών που παρεμβάλλονται μεταξύ του ενισχυτή - ή όποιας άλλης συσκευής - και του μετασχηματιστή διανομής της ηλεκτρικής εταιρείας. Αναλόγως των οικονομοτεχνικών συνθηκών, αυτό το μήκος μπορεί να είναι έως και 500 μέτρα. Για επίσης οικονομοτεχνικούς λόγους, αυτό το καλώδιο μπορεί να αποτελείται τμηματικά από συρματόσχοινο χάλυβος και αλουμινίου και χαλκού. Περισσότερα και πιο αναλυτικά έχω γράψει εδώ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.963
Το θέμα που τίθεται με τα καλώδια ρεύματος είναι θέμα πριζών στις θέσεις αυτές (αν απέχουν μακριά ) όσον αφορά το καλώδιο γείωσης (τα μονομπλόκ να παίρνουν απ’ την πρίζα τη σωστή γείωση ).
Μια διαφορά στο δυναμικό της γης μπορεί να κάνει τους ενισχυτές να ‘’ακούγονται’’ διαφορετικά (όσον αφορά βόμβο των 50Hz από τη ΔΕΗ).
Πάντως, επειδή στην Κύπρο έχουμε αγγλικού τύπου πρίζες και βύσματα, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν θέματα γείωσης. Ας με επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ο PURETONE.

Οταν ψηνω σουβλες το καλωδιο που παει στο μοτερ ειναι 7 μετρα.Δεν εμεινα νηστικος ως τωρα :D
Πότε είπαμε ότι θα έρθω για δοκιμή;:D

Γιώργο, άλλο πράγμα τί βλέπει το μάτι μέσα στο δωμάτιο και άλλο η πραγματικότητα. Το μήκος του καλωδίου που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον ενισχυτή σου είναι το άθροισμα των αγωγών που παρεμβάλλονται μεταξύ του ενισχυτή - ή όποιας άλλης συσκευής - και του μετασχηματιστή διανομής της ηλεκτρικής εταιρείας. Αναλόγως των οικονομοτεχνικών συνθηκών, αυτό το μήκος μπορεί να είναι έως και 500 μέτρα. Για επίσης οικονομοτεχνικούς λόγους, αυτό το καλώδιο μπορεί να αποτελείται τμηματικά από συρματόσχοινο χάλυβος και αλουμινίου και χαλκού. Περισσότερα και πιο αναλυτικά έχω γράψει εδώ.
Βασικά έκανα τον απλοϊκό παραλληλισμό ότι και τα δύο είδη καλωδίων (ηχείων και ρεύματος) μεταφέρουν ηλεκτρική ισχύ, οπότε η απορία μου αφορούσε το εάν ακολουθείται η ίδια λογική. Εκτός εάν ο αρχικός παραλληλισμός ήταν λανθασμένος.

Edit: να τονίσω ότι ουδόλως με απασχολεί η εικόνα/παρουσιαστικό των καλωδίων.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.671
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα