Reaction score
10
Προτείνω δοκιμές καλωδίων τροφοδοσίας στο σπίτι του Zizik.
Να βγάλει από την κρυψώνα τον λαμπάτο και τα Harbeth και να δοκιμάσουμε 5-6 καλώδια....:p
Προτεινω σαν νεοεμφανισθεις καθε ενας μας να αγορασει ενα ups 150kva της αψθ τα ιδια που χρησιμοποιουμε στο RAT31 ,για την αποφυγη προβληματων μεσω του δικτυου της δεη.Η απολυτη λυση σε συνδεσμολογια αστερα τριγωνου μεσω κρυογενικων treated plugs snake oil gufuku wahiba sa.Κοστος, μονο κατι ψωροχιλιαρικα ευρω,και με 5 χρονια εγγυηση

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.583
- δεν ξέρω εάν βοηθάει ή περιπλέκει ακόμα περισσότερο το τρέχον δίλημμα , αλλά στην φαρμακολογία όταν ένα placebo λειτουργεί , μετριέται κιόλας

- πχ : κάποιον πού τον ''έπιασε'' το placebo - αντιπυρετικό , εννοείται πως του κατέβασε την θερμοκρασία του σώματος , ( μετρημένα και όχι απλά : γιατρέ μου νοιώθω καλύτερα )

- Προσωπικό συμπέρασμα : επειδή και εγώ ακούω διαφορές , ίσως είναι από τις μη μετρήσιμες παραμέτρους ( με τα μέχρι στιγμής εργαλεία ή μεθόδους )

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
..ωραια wizzy, μιας και πολυς λογος γινετε για ανθυποβολη, placebo, υποκειμενικοτητας κ.λ.π., εαν παιρνοντας καλωδια για δοκιμη, ειδοποιωντας παραλληλα δυο τρεις φιλους κατοχους συστηματων,:κανετε ολοι μαζι ακροαση και συμφωνουν ολοι οτι υπαρχουν διαφορες, τοτε μπορουμε να πουμε οτι το υποκειμενικο γινεται αντικειμενικο;
Όχι. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν μπορεί το "υποκειμενικό" να μετατραπεί σε "αντικειμενικό" απλά και μόνο επειδή θα συμμετάσχουν στην ακρόαση περισσότεροι άνθρωποι. Από πότε η αίσθηση της ακοής είναι αντικειμενικό κριτήριο; Η ακοή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετρητικό όργανο, επειδή δεν είναι τέτοιο κι επειδή ένα μετρητικό είναι "τέλειο" - η ακοή μας δεν είναι τέλεια.

Και γω σου λέω ότι δεν είναι αυθυποβολή. Δεν μπορεί να δειχτεί κάπως;
Όχι βέβαια με το μαζευτούμε 4-5 άτομα και να κάνουμε ακουστικό τεστ. Εκτός αν μπορούν όλοι να "καλιμπραριστούν"!:D
Χωρίς να έχω τις γνώσεις άλλων συμμετεχόντων στο thread, θεωρώ ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφορές, οι οποίες όμως θα οφείλονταν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε καλωδίου (αγωγιμότητα, αντίσταση, χωρητικότητα) σε συνδυασμό με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του ενισχυτή. Κοινώς και για (απλοϊκό) παράδειγμα, εάν η αγωγιμότητα ενός καλωδίου έχει μια τιμή και αυτή ενός άλλου έχει μια διαφορετική τιμή, μπορεί αυτή η διαφορά στις τιμές να επηρεάζει το τελικό προσλαμβανόμενο ηχητικό αποτέλεσμα. Ίσως αυτό να αποτελεί έναν τρόπο ένδειξης ή/και απόδειξης ύπαρξης διαφορών. Ας μην ξεχνάμε ότι η αγωγιμότητα είναι χαρακτηριστικό που μετριέται, άρα επιστρέφουμε στις μετρήσεις κτλ. Διότι, οι υγρές μεσαίες και οι παχιές χαμηλές, ε, όπως και να το κάνουμε, δεν μετριούνται...:)

Γιωργο,ξερω μερικους που αγορασαν πανακριβα καλωδια επειδη το ειπε ο Α ριβιουερ, ξερω περισοτερους που ακουσαν πρωτα και αγορασαν ή δεν αγορασαν καλωδια. Η κατηγορια των αγοραστων που περιγραφεις,σαφεστατα ειναι για γελια.
Δεν σημαινει ομως οτι ολοι που επιλεγουν κατι ανηκουν σε τετοια κατηγορια αγοραστων.
Εμ, προσπαθώ να μην "τσουβαλιάζω" ακροατές στις απόψεις μου κι υποθέτω ότι δεν το έκανα στο post μου. Εάν θεωρείς ή θεωρεί κάποιος ότι το έκανα, λυπάμαι, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Στο διά ταύτα: Προφανώς κι υπάρχουν οι κατηγορίες ακροατών/αγοράστών που περιγράφεις (περιγράφουμε). Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι αυτοί που αγόρασαν ή δεν αγόρασαν καλώδια, αφού άκουσαν πρώτα, είχαν κάποια άλλα στοιχεία στα χέρια τους για αν κάνουν τις όποιες συγκρίσεις ή ήταν απλά "ακούω 2-3-4 ώρες/μέρες και αποφασίζω"; Διότι, η δεύτερη μέθοδος "μπάζει νερά". Δεν την ψέγω, ούτε ψέγω τους ανθρώπους που το κάνουν (κι εγώ έτυχε να το κάνω κάποτε). Απλά, δεν μπορώ να τη δεχτώ ως αντικειμενική.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Ας το σκεφτούμε πολύ απλά:

Αφήστε εμένα που είμαι απλά ένας τεχνικός και κρίνετε με όπως θέλετε.

Αν όμως υπήρχε η παραμικρή αλήθεια για ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδοσίας τότε στην επιστημονική κοινότητα θα υπήρχε έστω και ένας επιστήμονας (έστω ‘’λαδωμένος’’ από εταιρεία) να διαφωνήσει και η διαφωνία του να έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά των
σχετικών Reference Data(πχ εδώ).

Οι όποιες ‘’αλήθειες’’ απλά καταχωρούνται στα sites των σχετικών εταιρειών και των διαφόρων σχετικών ιστοσελίδων από ‘’ειδικούς’’ χρήστες γκουρού.

Επαναλαμβάνω ,το θεωρώ υποχρέωση σαν τεχνικός και σαν μέλος του avsite, για τελευταία φορά:

Πολύ απλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει όχι μόνο επιστημονικό πόρισμα αλλά ούτε καν αναφορά στη σχετική βιβλιογραφία ή επιστημονικά περιοδικά, ή έστω στην Wikipedia,η οποία πολλάκις υιοθετεί και μερικές τέτοιου είδους απόψεις (για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ελεγχθούν από κάποια ομάδα και να διαγραφούν) ή τουλάχιστον έστω μια γνωστή εταιρεία να τα χρησιμοποιεί ή έστω να τα προτείνει προς αντικατάσταση των πάμφθηνων δικών της;;;;;.

Σημαντική Σημείωση:
Θυμάστε και τη συσκευή που εξασφάλιζε στην αρχή 15% και αργότερα μέχρι και 45% οικονομία στο λογαριασμό ΔΕΗ; Είχε μια λογικοφανή εξήγηση για συσκευές που καταναλώνουν άεργη ισχύ μόνο που ''ξεχνούσαν'' να πουν ότι τα οικιακά ρολόγια καταγράφουν πραγματική ενέργεια.......

Φυσικά δεν υπήρξε ποτέ έδρα επιχείρησης και τώρα επειδή δεν έχω πρόσφατα ξανακούσει (ίσως κατόπιν παρέμβασης εισαγγελέα) θα έχει γίνει καπνός ως συνήθως.
Τι αξία έχουν 30 ευρώ να πάρω να δοκιμάσω λέει ο κόσμος ; Κρίμα στα θύματα!!. Ο βέβαια καθένας είναι υπεύθυνος για τέτοιες αγορές αλλά η διαφήμιση του προϊόντος ήταν απάτη.

Αλλά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα που υποτίθεται έκαναν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ, δεκάδες άλλα ματζούνια για τον καρκίνο , τον προστάτη...., μπάλα πλυντηρίου που πλένει χωρίς απορρυπαντικό …….και η λίστα είναι ατελείωτη…….

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.557
Δοκιμάστε και εσείς
Επέμενα πριν λίγες μέρες οτι δεν ακούω τίποτα πάνω απο 13KHz και δε με πίστευαν. Το τεστ το απέδειξε. :D

Οι υπερβολές και η πολύ δυνατή μουσική πληρώνονται. :party:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.321
οι οποίες όμως θα οφείλονταν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε καλωδίου (αγωγιμότητα, αντίσταση, χωρητικότητα)
.. ενα ρολο τον παιζουν και αυτα (τα καλωδια εννοω) ..(αυτο σκεφτομουν) να προσθεσω .. και λιγο (υπο) βοηθανε με την RF/ηλεκρτομαγνητικη ακτινοβολια ..:hunter::vinsent: πυροβολαω και ΄γω.. απο τα στοκ καλωδια .. ενα upgrade για να ειμαστε σιγουροι ... αλλα χωρις υπερβολες..(αν καποιοι κατασκευαστες το εχουν φροντησει, μια χαρα, οι περισσοτεροι αποτι αντιλαμβανομαι οχι) , τωρα παρακατω ή πιο πριν ,το ρευμα δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι καθαρο..ενα φιλτρο? ενας σταθεροποιητης !?.. ενα κατιτις ειναι αναγκαιο.. τουλαχιστων η δοκιμη ειναι ευκολη και απλη.. αλλα σιγουρα οχι μονο το καλωδιο :)
..μεταξυ ιντερκονεκτ ειπαρχει διαφορα, με καλωδια ρευματως θα ασχοληθω αλλη στιγμη στο συστημα μου..
Βρισκω οτι το θεμα με τον Κο Στεφανο ειναι σε εναν ενισχυτη κιθαρας/μπασου ή στα πιο επαγγελματικα, αν εχει διαφορα, εκει μπορει και να μην εχει .. δεν σε νοιαζει αν εχει κιολας ...
as above, στο ΗιFi ομως παιζει καπου(?! καπου..) το ρολο του .. cheers!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ας το σκεφτούμε πολύ απλά:

Αφήστε εμένα που είμαι απλά ένας τεχνικός και κρίνετε με όπως θέλετε.

Αν όμως υπήρχε η παραμικρή αλήθεια για ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδοσίας τότε στην επιστημονική κοινότητα θα υπήρχε έστω και ένας επιστήμονας (έστω ‘’λαδωμένος’’ από εταιρεία) να διαφωνήσει και η διαφωνία του να έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά των
σχετικών Reference Data(πχ εδώ).

Οι όποιες ‘’αλήθειες’’ απλά καταχωρούνται στα sites των σχετικών εταιρειών και των διαφόρων σχετικών ιστοσελίδων από ‘’ειδικούς’’ χρήστες γκουρού.

Επαναλαμβάνω ,το θεωρώ υποχρέωση σαν τεχνικός και σαν μέλος του avsite, για τελευταία φορά:

Πολύ απλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει όχι μόνο επιστημονικό πόρισμα αλλά ούτε καν αναφορά στη σχετική βιβλιογραφία ή επιστημονικά περιοδικά, ή έστω στην Wikipedia,η οποία πολλάκις υιοθετεί και μερικές τέτοιου είδους απόψεις (για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ελεγχθούν από κάποια ομάδα και να διαγραφούν) ή τουλάχιστον έστω μια γνωστή εταιρεία να τα χρησιμοποιεί ή έστω να τα προτείνει προς αντικατάσταση των πάμφθηνων δικών της;;;;;.

Σημαντική Σημείωση:
Θυμάστε και τη συσκευή που εξασφάλιζε στην αρχή 15% και αργότερα μέχρι και 45% οικονομία στο λογαριασμό ΔΕΗ; Είχε μια λογικοφανή εξήγηση για συσκευές που καταναλώνουν άεργη ισχύ μόνο που ''ξεχνούσαν'' να πουν ότι τα οικιακά ρολόγια καταγράφουν πραγματική ενέργεια.......

Φυσικά δεν υπήρξε ποτέ έδρα επιχείρησης και τώρα επειδή δεν έχω πρόσφατα ξανακούσει (ίσως κατόπιν παρέμβασης εισαγγελέα) θα έχει γίνει καπνός ως συνήθως.
Τι αξία έχουν 30 ευρώ να πάρω να δοκιμάσω λέει ο κόσμος ; Κρίμα στα θύματα!!. Ο βέβαια καθένας είναι υπεύθυνος για τέτοιες αγορές αλλά η διαφήμιση του προϊόντος ήταν απάτη.

Αλλά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα που υποτίθεται έκαναν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ, δεκάδες άλλα ματζούνια για τον καρκίνο , τον προστάτη...., μπάλα πλυντηρίου που πλένει χωρίς απορρυπαντικό …….και η λίστα είναι ατελείωτη…….
Κε Σκιαθιτη σας ξαναρωτω, για τελευταια φορα, πιστευτε οτι ενα καλωδιο τροφοδοσιας αγορασμενο απο το Media Markt, και ενα καλωδιο αγορασμενο απο μια εταιρια με χρονια ερευνας και αναπτυξης στο χωρο, με βυσματα προδιαγραφων , τοποθετουμενα εν'αλλαξ σε ενα σοβαρο μηχανημα, ο παρογομενος ηχος θα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ιδιος, ανευ ουδεμιας διαφορας;
Παρακαλω απαντηστε μου χωρις ομως να προβαλλετε μητρησεις, διαδικτυο, υπαρξη, η οχι αξιολογησεων κ.λ.π. Λητη και σαφης θα ηθελα να ειναι η απαντηση σας.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.899
Επέμενα πριν λίγες μέρες οτι δεν ακούω τίποτα πάνω απο 13KHz και δε με πίστευαν. Το τεστ το απέδειξε. :D

Με μία λέξη Μπαμπαστρούμφ!!:p:roflmao::roflmao::roflmao:

Υ.Γ. Μου θέτε και 3677...μέχρι τα 800hz και ΑΝ.. θα ακούτε μερικοί σε λίγο και θα παίζετε μόνο με μπασοπαγίδες μπας και ακούσετε καμιά ανδρική φωνή από σπόντα δόνηση :o:p:D:D:D

Α! όσοι είναι για Άτμος παίρνει και προσθήκες :lolsign::lolsign: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.159

Η ηλικία.

Προπερσυ μετρήθηκα 14000. Φέτος 13000.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εμ, προσπαθώ να μην "τσουβαλιάζω" ακροατές στις απόψεις μου κι υποθέτω ότι δεν το έκανα στο post μου. Εάν θεωρείς ή θεωρεί κάποιος ότι το έκανα, λυπάμαι, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Στο διά ταύτα: Προφανώς κι υπάρχουν οι κατηγορίες ακροατών/αγοράστών που περιγράφεις (περιγράφουμε). Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι αυτοί που αγόρασαν ή δεν αγόρασαν καλώδια, αφού άκουσαν πρώτα, είχαν κάποια άλλα στοιχεία στα χέρια τους για αν κάνουν τις όποιες συγκρίσεις ή ήταν απλά "ακούω 2-3-4 ώρες/μέρες και αποφασίζω";
Δεν εννοουσα οτι "τσουβαλιαζεις" ακροατες.Αυτο που εννοουσα ηταν οτι συμφωνω μαζι σου οτι τουλαχιστον ας ακουσει καποιος πριν αποφασισει αν θα αγορασει κατι,και οχι να προσπαθει να πεισει τον εαυτο του να του αρεσει η αγορα του ΜΕΤΑ που τα εσκασε.
Οσον αφορα αυτους που αγορασαν η δεν αγορασαν κατι, εχω την γνωμη οτι κανενας δεν εκανε αγορα οποιουδηποτε κοστους στο συστημα του,αφου πρωτα μετρησε,αλλα αφου πρωτα ακουσε.
Αυτο που δεν εχει κατα την γνωμη μου θεση στο χομπυ ,ειναι το "δεν προκειται να ακουσω η να συγκρινω κατι διοτι......" .Θα ελεγα οτι καλο ειναι να ακουσει και να συγκρινει καποιος.Τουλαχιστον,θα εχει ενα επιχειρημα οταν λεει οτι δεν υπαρχουν "ακουστες" διαφορες.Το "προβλημα" βεβαια θα ειναι αν ακουσει και διαφορες.Γνωριζω και τετοια παραδειγματα.Εκει να δεις γελιο :)
[DOUBLEPOST=1467635487][/DOUBLEPOST]
Ξερω και εναν των 56 που φτανει τα 16Κ και με βουλα και υπογραφη :D ....... και αρκετα φλατ μαλιστα.....

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Κε Σκιαθιτη σας ξαναρωτω, για τελευταια φορα, πιστευτε οτι ενα καλωδιο τροφοδοσιας αγορασμενο απο το Media Markt, και ενα καλωδιο αγορασμενο απο μια εταιρια με χρονια ερευνας και αναπτυξης στο χωρο, με βυσματα προδιαγραφων , τοποθετουμενα εν'αλλαξ σε ενα σοβαρο μηχανημα, ο παρογομενος ηχος θα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ιδιος, ανευ ουδεμιας διαφορας;
Παρακαλω απαντηστε μου χωρις ομως να προβαλλετε μητρησεις, διαδικτυο, υπαρξη, η οχι αξιολογησεων κ.λ.π. Λητη και σαφης θα ηθελα να ειναι η απαντηση σας.
ΝΑΙ
εκτός αν υπάρχει μεγάλη διαφορά σ' ένα από τα μεγέθη (R=ρl\S ) που αναφέρω αναλυτικά στο άρθρο αλλά ακόμα και τότε αμελητέα ή γείωση ή ΕΜΙ και που θεραπεύονται με ελάχιστο κόστος

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Ενα απο τα παρακάτω:

1. Σου λένε ψέμματα για να πειράξουν
  2. Κάνανε κουκουρουκου μέτρηση, ισως ανεβάζοντας καμία εικοσαριά db μηπως και ακούσουν στα 15000
  3. Έπεσες σε δεξαμενή απο outliers. Στατιστικά απίθανο

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
,
Σε forum για audio είσαι. Καθόλου απίθανο! :D

Δηλαδη αν ασχολείσαι με το audio δεν γερνούν τα αυτιά σου;

Εγω που παίζω μπάσκετ ακόμα και τωρα γιατι δεν ψηλώνω;:D

Staff online

• abcd