I

iason

Guest
Φίλε μου .
Πάντα θα βρίσκουν τρόπο γιά να με κοροιδέψουν !
Γιά αυτούs Ψώνιο ήμουν πρίν από 25 χρόνια , Ψώνιο είμαι και τώρα !
Τά πάθη πληρώνονται .
Αγαπητέ Εμανουήλ μας κοροιδευουν εις γνωσει μας ,ειναι επιλογή μας και οπως σωστα ειπες παθος και τα παθη πληρωνονται σωστό και αυτό.
Το θεμα ειναι να σε ευχαριστει αυτο που κανεις ,τα άλλα ειναι περιτά .:drinks:

Reaction score
1.187
Καλώδιο dc είναι λέμε και όχι ac
Δηλαδή τα καλώδια AC πρέπει να είναι χοντρά φίδια για για είναι hali-end;
Τα DC δικαιούνται να λέγονται hali-end ακόμα και αν είναι παρόμοια με των πορτατίφ; :p

Reaction score
4.808
Δεν ξερω τι εχεις καταλαβει απο την φωτογραφία που ανεβασα αλλα για μενα προσωπικα είναι ενα πολυ σοβαρο μηχανημα το οποιο πουλιεται χωρις να σου δινει την δυνατοτητα να παιζεις με τα καλωδια .!! Εχει απο μονος του επιλεξει ενα καλης ποιοτητας θωρακισμενο καλωδιο και τελος .
Μηπως θα επρεπε να τον μοιμηθουνε και άλλοι κατασκευαστές μηχανηματων ?
Επειδή το έχω σε πληροφορώ ότι τα καλώδια τροφοδοσίας είναι των 500 ευρώ και αν τα αλλάξεις με των 1000 παίζει καλύτερα ...
Αλλά θέλει 3 και είναι πολλά τα λεφτά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.919
Καλώδιο dc είναι λέμε και όχι ac
Δεν σχολιάζει κανείς τη σπιτική ασφαλειοθήκη της 10ετίας του '60 που βιδώνει με αλουμινένια βόλτα, και ανησυχώ. Και ποιος ξέρει τί ασφάλεια θα έχει μέσα. Πολωνέζικη; Βουλγάρικη; Ουκρανική; Ή ελληνική; Πείτε κάτι και για τα λεπτούλικα στριφτά καλωδιάκια στο πρωτεύον των ΜΤΣ, στα 230V. Να μη μιλήσω για τους "κλέφτες" της δεκάρας -κυριολεκτικά- με τους οποίους συνδέεται το δευτερεύον των μετασχηματιστών, της ASR όλ' αυτά, η οποία είναι -πώς το είπαμε; Χάι εντ; Οκ, χάι εντ.

Σημαντική λεπτομέρεια: Αυτά τα ταπεινά πράγματα είναι κλεισμένα στο σασί και δεν φαίνονται με το γυμνό μάτι του χαϊεντά. Πείτε μου τώρα τί ακούτε.

S

sk4t4

Guest
View attachment 61073

Beogram 1000 .

View attachment 61074

Luxman L-31 .

View attachment 61075

SANSUI-AU-222 .

Μηχανήματα 1964 - 1974 .
Δείτε τό καλώδιο ρεύματοs . Είναι γιά πορτατίφ ή δέν είναι ?
Αυτή ή τόσο ανήσυχη γενιά , ή τόσο ανταγωνιστική μεταξύ τουs γιά το καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο , να χρησιμοποιούν όλοι τουs μα όλοι τουs αυτό το φθηνό καλώδιο ?
Άν έρθει στα χέρια σου ένα τέτοιο μηχάνημα θα του αλλάξειs το καλώδιο ρεύματοs ?

( Δεν περιγράφω άλλο ! )
Λανθασμενο παραδειγμα.Την εποχη εκεινη,δεν υπηρκε ουτε μια εταιρια κατασκευης audiophile καλωδιων,τα δε ηχεια τα συνεδεαν με καλωδια....πορτατιφ.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
..
.......... πιστεψτεμε, η ακοη μου λειτουργει αψογα.
Σας ευχαριστω πολυ.
Το αυτί δεν είναι όργανο.
Μάλιστα είναι έτσι κατασκευασμένο, σαν να έχει μέσα ένα ρυθμιστικό σύστημα, που το προσαρμόζει στο να ακούει ήχους διαφόρων εντάσεων.
Μπορεί να κάνει, τον ήχο από ένα τριζόνι να ακούγεται εκκωφαντικός και μετά από λίγο το ίδιο το αυτί να ακούει τον δαιμονισμένο θόρυβο μιας μπετονιέρας μ' ένα ελαφρό συναίσθημα δυσφορίας.
Η ικανότητα όμως του αυτιού να προσαρμόζεται κάνει την απόκριση του σε διάφορες εντάσεις ηχητικής ενέργειας μη γραμμική.
Τα πειράματα απέδειξαν ότι η απόκριση αυτή είναι λογαριθμική ( Νόμος Fechner-Weber) .

Η λογαριθμική απόκριση του αυτιού δεν είναι κάτι το παράξενο.
Είναι μια φυσιολογική λειτουργία που την πρόβλεψε η φύση ώστε με τον τρόπο αυτό να προφυλάσσεται το αυτί μας από δυνατούς ήχους.
Αν όμως ακούτε πχ μια συχνότητα με δυνατή στάθμη για μεγάλο χρονικό διάστημα (μήνες ή και χρόνια) το αυτί μπορεί να την απορρίψει και στη γύρω περιοχή να ακούτε μέχρι και 40db κάτω .
Ο τύπος που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του db είναι: db=10λογP1/P2
Ο όρος πχ 95 db έτσι σκέτα ΔΕΝ έχει νόημα . Απλά αυτός που το λέει ίσως εννοεί 95 db SPL ή με κάποια αναφορά.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Δεν σχολιάζει κανείς τη σπιτική ασφαλειοθήκη της 10ετίας του '60 που βιδώνει με αλουμινένια βόλτα, και ανησυχώ. Και ποιος ξέρει τί ασφάλεια θα έχει μέσα. Πολωνέζικη; Βουλγάρικη; Ουκρανική; Ή ελληνική; Πείτε κάτι και για τα λεπτούλικα στριφτά καλωδιάκια στο πρωτεύον των ΜΤΣ, στα 230V. Να μη μιλήσω για τους "κλέφτες" της δεκάρας -κυριολεκτικά- με τους οποίους συνδέεται το δευτερεύον των μετασχηματιστών, της ASR όλ' αυτά, η οποία είναι -πώς το είπαμε; Χάι εντ; Οκ, χάι εντ.

Σημαντική λεπτομέρεια: Αυτά τα ταπεινά πράγματα είναι κλεισμένα στο σασί και δεν φαίνονται με το γυμνό μάτι του χαϊεντά. Πείτε μου τώρα τί ακούτε.

« Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας »
Είχα αρχίσει να ανησυχώ ! Θά φανεί , δεν θα φανεί ?
Καλώς τονε !

Reaction score
379
Δηλαδή τα καλώδια AC πρέπει να είναι χοντρά φίδια για για είναι hali-end;
Τα DC δικαιούνται να λέγονται hali-end ακόμα και αν είναι παρόμοια με των πορτατίφ; :p
Βιάζεσαι τα dc στο δεύτερο γύρο :p

S

sk4t4

Guest
Αφηστε για λιγο τα καημενα τα καλωδιακια στην ησυχια τους,γιατι εχει εμφανιστει πιο ακραιο audio θεμα,οι ασημοκολλησεις.Λοιπον,καποιος,στην Ελλαδα εννοειται,δοκιμασε ολες τις επωνυμες ασημοκολλησεις της αγορας,στα ιδια καλωδια φυσικα,και ανακαλυψε οτι εχουν ηχητικες διαφορες,τις οποιες και σημειωσε για παν ενδεχομενο.Οταν το εμαθα,και αφου πληροφορηθηκα οτι εχει παρα πολυ καλο συστημα και πολυ καλο αυτι,τον συμβουλευτηκα για να φτιαξω ενα καλωδιο,μεσω "αντιπροσωπου" ομως,γιατι δεν τον γνωριζω προσωπικα.Και τωρα "βαρατε" ελευθερα,ελπιζω οχι εμενα,παντως.:D

Reaction score
379

Κύριε Coyia έχετε παντελή άγνοια. Αυτά τα καλώδια είναι φτιαγμένα από παρθένες υπό το φως του φεγγαριού πάνω στο Σινικό τείχος και η ασφάλεια ειναι φτιαγμένη σε ορεινό χωριό στα βάθη της Απω Ανατολής και όλα αυτά μεσα σε ημιδιαφανές plexiglas. :p:p:p

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.679
Δεν εννοουσα οτι "τσουβαλιαζεις" ακροατες.Αυτο που εννοουσα ηταν οτι συμφωνω μαζι σου οτι τουλαχιστον ας ακουσει καποιος πριν αποφασισει αν θα αγορασει κατι,και οχι να προσπαθει να πεισει τον εαυτο του να του αρεσει η αγορα του ΜΕΤΑ που τα εσκασε.
Οσον αφορα αυτους που αγορασαν η δεν αγορασαν κατι, εχω την γνωμη οτι κανενας δεν εκανε αγορα οποιουδηποτε κοστους στο συστημα του,αφου πρωτα μετρησε,αλλα αφου πρωτα ακουσε.
Αυτο που δεν εχει κατα την γνωμη μου θεση στο χομπυ ,ειναι το "δεν προκειται να ακουσω η να συγκρινω κατι διοτι......" .Θα ελεγα οτι καλο ειναι να ακουσει και να συγκρινει καποιος.Τουλαχιστον,θα εχει ενα επιχειρημα οταν λεει οτι δεν υπαρχουν "ακουστες" διαφορες.Το "προβλημα" βεβαια θα ειναι αν ακουσει και διαφορες.Γνωριζω και τετοια παραδειγματα.Εκει να δεις γελιο :)
Συμφωνώ. Προφανώς οι περισσότεροι άκουσαν και δεν μέτρησαν, πριν να αποφασίσουν - για τους δικούς τους λόγους. Καμία αντίρρηση. Επίσης, η θέση "δεν συγκρίνω επειδή δεν θα ακούσω διαφορές" δεν με βρίσκει σύμφωνο. Απλά, για να το πάω κι ένα βήμα παρακάτω, όταν θα κληθώ να συγκρίνω δια της ακοής δύο διαφορετικά καλώδια, εάν διαπιστώσω διαφορές θέλω να ξέρω το λόγο που προέκυψαν - άρα θα πρέπει ο εκάστοτε πωλητής ή/και οποιοσδήποτε προσπαθεί να με πείσει, να είναι σε θέση να ικανοποιήσει αυτήν την προϋπόθεση. Διαφορετικά... Βράσε όρυζα!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Σαν ερασιτέχνης μουσικός κιθάρας να πω και για το snake oil στα ηλεκτρικά έγχορδα όργανα

Ίδιες διαφωνίες θα δείτε να συμβαίνουν σε παρόμοιο θέμα και στα μουσικά sites.

Ότι δηλαδή το ξύλο του σκάφους ή του μπράτσου απ’ το οποίο είναι φτιαγμένη επηρεάζει τα μέγιστα τον ήχο (και θα δείτε τιμές εξωφρενικές !!!). Ενώ στην ηλεκτρική κιθάρα τον τόνο τον καθορίζουν παράγοντες κυρίως ο ενισχυτής, οι μαγνήτες/pickups και τα ηχεία .

Φυσικά απευθύνομαι στις εταιρίες και καταστήματα που εμπορεύονται ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα….

Μάλιστα κάποιοι ακούνε διαφορές ανάλογα τι χρώμα έχει το μπράτσο της ηλεκτρικής κιθάρας (με Ίδιο ενισχυτή, ίδιες χορδές, ίδια πένα, ίδιο οργανοπαίχτη και ίδια ηλεκτρική κιθάρα με τη διαφορά ότι η μία θα έχει άλλο χρώμα στο μπράτσο)

Το ηχόχρωμα ή χροιά προκύπτει από τη διαφορά έντασης των αρμονικών που υπάρχουν γύρω από μία θεμελιώδη συχνότητα. Αυτό είναι πόρισμα της φυσικής. και συμβαίνει στα ακουστικά όργανα (πχ ακουστική ή κλασσική κιθάρα...)

Στα ηλεκτρικά όργανα, τα υλικά που δεν παράγουν ήχο, έχουν σχέση με τον ήχο που παράγεται????

Οι κατασκευαστές λένε ότι έχουν, αλλά όπως και για τα ‘’μαγικά’’ καλώδια τροφοδοσίας, δεν δίνουν μέτρηση για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους.

Στα ηλεκτρικά όργανα (αν δεν είναι ηλεκτρακουστικά δηλαδή) δεν υπάρχει αντηχείο. Συνεπώς όλο αυτό με τα διαφορετικά ξύλα είναι θέμα αισθητικό και όχι ακουστικό.

Το χρώμα πιθανόν να επιφέρει αλλαγές στον ήχο ενός ηλεκτρικού οργάνου μόνο εάν ο οργανοπαίχτης έχει καλή διάθεση που προκύπτει από τον χρωματισμό του οργάνου. Δηλαδή, να τον "φτιάχνει" καλύτερα οπτικά ,να αισθάνεται καλύτερα και άρα να παίζει καλύτερα.

Θα μου πείτε τότε γιατί το ξύλο δεν είναι πχ από νοβοπάν που είναι πάμφθηνο??
Απλά γιατί κάθε μήνα θα χρειαζόμασταν άλλη κιθάρα.
''Φύκια για μεταξωτές κορδέλες'' και στις ηλεκτρικές κιθάρες ως προς τέτοιους ισχυρισμούς γιατί ως προς αντοχή μπορεί να διατηρήσουν την ακριβή κιθάρα χωρίς να σκευρώσει για χρόνια και σίγουρα έχουν δίκιο, όπως δίκιο έχουν και οι κατασκευαστές ''μαγικών'' καλωδίων που πράγματι μπορεί να τα διατηρήσετε για μια ζωή.

Reaction score
6.497
παντως τους μουσικους που εγω γνωριζω ποσως ενδιαφερονται για την ποιοτητα της μουσικης αναπαραγωγης, αλλα επικεντρωνονται στην ερμηνεια ...

εγω αμα ημουν κατασκευαστης σιγα να μη παρεθετα και μετρησεις , και να αποκαλυψω τα μυστικα της συνταγης και να το φτιαξουν οι diyηδες :o

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σιγα που θα ελεγε πχ η Gibson τι ξυλα και γιατι η αλλα υλικα.
Κυριε Στεφανε, στο θεμα των υλικων των οργανων κανεις φαουλ ,για τουλαχιστον "κιτρινη καρτα" :).Τζαμπα το ονομα των σπουδαιων κατασκευαστων οργανων.....τζαμπα.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Σιγα που θα ελεγε πχ η Gibson τι ξυλα και γιατι η αλλα υλικα.
Κυριε Στεφανε, στο θεμα των υλικων των οργανων κανεις φαουλ ,για τουλαχιστον "κιτρινη καρτα" :).Τζαμπα το ονομα των σπουδαιων κατασκευαστων οργανων.....τζαμπα.
Που είναι το φάουλ?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Που είναι το φάουλ?
Παντου σε οσα γραψατε στο ποστ #174
Aν εννοειτε οτι μια fender η gibson πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες τι να συζηταμε τωρα.
Και γιατι να σας δωσει στοιχεια και μετρησεις ? Δεν σ'αρεσουν οι κιθαρες τους,παιρνεις οτι θελεις,η αγορα γεματη και για ολα τα βαλαντια.Ολες κιθαρες ειναι.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89