Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μπορεί για πολλούς τα ανωτέρω να είναι Κινέζικα και δεν έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω στο θέμα αφού ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια απλά δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα εκτός αν υπάρξει κάτι άλλο από τα χιλιοειπωμένα
.....μην σταματάτε το θέμα εδώ Κε Στέφανε, συζήτηση κάνουμε, εστιάζουμε στη συμπεριφορά του καλωδίου μεμονωμένα, αποκλείεται δηλαδή αυτό να συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν τοποθετηθεί πάνω στη συσκευή, ή στις συσκευές, (όταν τοποθετούμε καλώδια πέραν του ενός?). Μπορεί να παίζει ρόλο η ποιότητα όλων των συσκευών που απαρτίζουν συνολικά ένα σύστημα, πικάπ,Phono Stage, κεφαλή, ηχεία. καλώδια διασύνδεσης κ.λ.π. στο αν τελικά θα ακουστούν διαφορές στον ήχο?
Εάν έχετε εμπειρία επ'αυτού θα ήθελα τη γνώμη σας.....

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
.....μην σταματάτε το θέμα εδώ Κε Στέφανε, συζήτηση κάνουμε, εστιάζουμε στη συμπεριφορά του καλωδίου μεμονωμένα, αποκλείεται δηλαδή αυτό να συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν τοποθετηθεί πάνω στη συσκευή, ή στις συσκευές, (όταν τοποθετούμε καλώδια πέραν του ενός?). Μπορεί να παίζει ρόλο η ποιότητα όλων των συσκευών που απαρτίζουν συνολικά ένα σύστημα, πικάπ,Phono Stage, κεφαλή, ηχεία. καλώδια διασύνδεσης κ.λ.π. στο αν τελικά θα ακουστούν διαφορές στον ήχο?
Εάν έχετε εμπειρία επ'αυτού θα ήθελα τη γνώμη σας.....
Φυσικά παίζει ρόλο στο αν τελικά θα ακουστούν διαφορές στον ήχοη ποιότητα όλων των συσκευών που απαρτίζουν συνολικά το σύστημα:
  • κεφαλή πικάπ,
  • ηχεία,
  • η θέση των ηχείων ΚΥΡΙΩΣ,
  • Το Room Treatment
  • το πόσο μακριά είναι οι συσκευές από καλώδια που τροφοδοτούν άλλες συσκευές
  • το πόσο μακριά είναι οι συσκευές από πηγές θορύβου (εργοστάσια , κεραίες εκπομπής…)
  • από το αν απ’ την ίδια παροχή τροφοδοτούνται κι άλλα κυρίως επαγωγικά φορτία (μοτέρ, ψυγείο…),
  • από την ποιότητα της γείωσης,
  • από τη σφιχτή επαφή των connectors,
  • από το αν τα plug & jacks είναι καθαρά από βρωμιά ,πουρί , οξείδωση,
  • από το αν υπάρχει ψυχρή κόλληση σε κάποιο καλώδιο…..
  • ...............
Οι συσκευές όμως που απαρτίζουν το σύστημα σας είναι δεδομένης ποιότητας και οι ίδιες είτε με το απλό είτε με το ‘’μαγικό’’ οι δε διασυνδέσεις είτε σωστές είτε όχι είναι πάλι οι ίδιες και το μόνο που κάνετε είναι μεταγωγή από το απλό στο ‘’μαγικό’’.

Για μένα το επανέλαβα δεκάδες φορές με τη μεταγωγή ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν χρειάζεται να το φέρετε βαρέως. Πέστε ότι είναι μια γνώμη (στην ουσία είναι πιστοποιημένα μη αμφισβητήσιμα αξιώματα φυσικής και εγώ σαν τεχνικός και μέλος του AVsite ήθελα να προειδοποιήσω τους μελλοντικούς αγοραστές ότι ως καλώδια είναι πράγματι από άριστα υλικά αλλά ταυτόχρονα snake oil για audio συσκευές με αμελητέα ή μηδενική συνεισφορά) και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Αν όμως έχετε είτε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο (εννοώ όποιοι από σας αντιδρούν σφόδρα) κάποιο οικονομικό συμφέρον (εννοώ μαγαζί που πουλάτε τέτοια καλώδια) ή πράγματι θέλετε να πείσετε οπωσδήποτε τον εαυτό σας ότι το ‘’μαγικό’’ που αγοράσατε κάνει τη διαφορά καταλαβαίνω τη δυσφορία σας.

Αν κ Τεγόπουλε θέλετε τόσο την γνώμη μου στείλτε μου το ‘’μαγικό’’ με courier με αντίστοιχο ποσό για την επιστροφή του (Κον Σκιαθίτη Στέφανο Επισκοπείου 16 Ερμούπολη Σύρος) και θα το ακούσω και εγώ και οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζομαι . Αν και αφού δεν το πιστεύω ο εγκέφαλος μου μάλλον θα δίνει αρνητική εντολή αφού ακράδαντα πιστεύω ότι ο μόνος σωστός έλεγχος είναι με όργανα (παλμογράφο + Γεννήτρια AF) και όχι με το αυτί που όπως εξήγησα δεν είναι όργανο .

Το σύστημα μου είναι: Ενισχυτής TEACAX-3000 , TunerPioneerF-201 L, CDplayerTechnicsSL-PG420 A

Σημείωση:

Θα ήθελα όλοι εσείς που έχετε αντιδράσει να μας πείτε με μια λέξη :
Χρησιμοποιείτε ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδοσίας ΜΟΝΟ για τον ενισχυτή σας ή και για ΚΑΘΕ συσκευή του συστήμ;τος (CD player ,πικάπ ……) ?

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Εγώ θα το ξαναπώ, εμείς προς το παρόν δεν ασχολούμαστε με τις διαφοροποιήσεις συχνοτικά, αλλά με το εάν και μόνο εάν ( χωρίς να μας απασχολεί ο λόγος σε πρώτη φάση ) προκύπτουν αλλαγές στον ήχο κατά την αλλαγή καλωδίων. Και όπως σχολιάστηκε νωρίτερα, αναφέρεστε στη πολυετή εμπειρία σας ( η οποία είναι σεβαστή ), στον μυθικό εξοπλισμό που έχετε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν προβαίνετε στο πιο απλό: Δοκιμή σε ένα καλό, αποκαλυπτικό σύστημα. Να μας πείτε αν ακούγονται αλλαγές ή όχι και μετά το συζητάμε για τους λόγους.

Ναι, αλλά όταν έχεις όλα τα συστατικά του συστήματος απείραχτα ( ακόμα και το δωμάτιο δηλαδή, δεν κάνεις καμία απολύτως αλλαγή στο χώρο, στη τοποθέτηση ), τότε εάν προκύψουν αλλαγές, αυτές οφείλονται στον παράγοντα που μεταβάλεται. Επαναλαμβάνω, προς το παρόν είμαστε στη φάση του αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν διαφορές ( ευχάριστες ή δυσάρεστες, προς τη flat κατεύθυνση ή προς τον υπερτονισμό, δεν έχει σημασία ) κατά την εναλλαγή των καλωδίων. Το πως θα βελτιώσουμε όσο πάει ένα σύστημα, είναι μια άλλη κουβέντα ( και συμφωνώ με το room treatment, απλά δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή ).

Και πως θα ξέρεις αν ο χώρος έχει προβλήματα που δεν επιτρέπουν να ακουστούν αυτές οι αλλαγές.

Reaction score
1.187
Βιάζεσαι τα dc στο δεύτερο γύρο :p
Ισα ίσα που τα DC αφού δεν έχουν 230V αλλά πολύ χαμηλότερες τάσεις, άρα περισσότερα amperes θα έπρεπε να είναι πιο «φίδια» ακόμα από ότι είναι τα AC των 230V.

I

iason

Guest
Φυσικά παίζει ρόλο στο αν τελικά θα ακουστούν διαφορές στον ήχοη ποιότητα όλων των συσκευών που απαρτίζουν συνολικά το σύστημα:
  • κεφαλή πικάπ,
  • ηχεία,
  • Το Room Treatment
  • το πόσο μακριά είναι οι συσκευές από πηγές θορύβου (εργοστάσια , κεραίες εκπομπής…)
  • από το αν απ’ την ίδια παροχή τροφοδοτούνται κι άλλα κυρίως επαγωγικά φορτία (μοτέρ, ψυγείο…),
  • ...............
Οι συσκευές όμως που απαρτίζουν το σύστημα σας είναι δεδομένης ποιότητας και οι ίδιες είτε με το απλό είτε με το ‘’μαγικό’’ οι δε διασυνδέσεις είτε σωστές είτε όχι είναι πάλι οι ίδιες και το μόνο που κάνετε είναι μεταγωγή από το απλό στο ‘’μαγικό’’.

Για μένα το επανέλαβα δεκάδες φορές με τη μεταγωγή ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν χρειάζεται να το φέρετε βαρέως. Πέστε ότι είναι μια γνώμη (στην ουσία είναι πιστοποιημένα μη αμφισβητήσιμα αξιώματα φυσικής και εγώ σαν τεχνικός και μέλος του AVsite ήθελα να προειδοποιήσω τους μελλοντικούς αγοραστές ότι ως καλώδια είναι πράγματι από άριστα υλικά αλλά ταυτόχρονα snake oil για audio συσκευές με αμελητέα ή μηδενική συνεισφορά) και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Αν όμως έχετε είτε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο (εννοώ όποιοι από σας αντιδρούν σφόδρα) κάποιο οικονομικό συμφέρον (εννοώ μαγαζί που πουλάτε τέτοια καλώδια) ή πράγματι θέλετε να πείσετε οπωσδήποτε τον εαυτό σας ότι το ‘’μαγικό’’ που αγοράσατε κάνει τη διαφορά καταλαβαίνω τη δυσφορία σας.

Αν κ Τεγόπουλε θέλετε τόσο την γνώμη μου στείλτε μου το ‘’μαγικό’’ με courier με αντίστοιχο ποσό για την επιστροφή του (Κον Σκιαθίτη Στέφανο Επισκοπείου 16 Ερμούπολη Σύρος) και θα το ακούσω και εγώ και οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζομαι . Αν και αφού δεν το πιστεύω ο εγκέφαλος μου μάλλον θα δίνει αρνητική εντολή αφού ακράδαντα πιστεύω ότι ο μόνος σωστός έλεγχος είναι με όργανα (παλμογράφο + Γεννήτρια AF) και όχι με το αυτί που όπως εξήγησα δεν είναι όργανο .

Το σύστημα μου είναι: Ενισχυτής TEACAX-3000 , TunerPioneerF-201 L, CDplayerTechnicsSL-PG420 A

Σημείωση:

Χρησιμοποιείτε ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδοσίας ΜΟΝΟ για τον ενισχυτή σας ή και για ΚΑΘΕ συσκευή του συστήμ;τος (CD player ,πικάπ ……) ?
Στέφανε την καλημέρα μου,
Εγώ χρησιμοποιώ στο συστημά μου 3 καλώδια τροφοδοσίας ιδια( Nordost wyrewizard 2m το καθένα ) και η συνδεση εχει ως εξης .Το ενα στο πολυμπριζο , το 2 απο το πολυμπριζο στον ενισχυτή ,και το 3 στο CD .
Τα καλώδια μου τα εχω από το 2005 και κοστιζαν τοτε 150 ευρω το ενα .Βλεπεται δεν είναι ολα τα καλωδια της ταξεως χιλιαδων ευρω.!!!!
Στην πορεία εχω κανει πολλες αλλαγες δοκιμες με φιλους δεν εχω αγορασει αλλο καλωδιο ρεύματος ,και δηλωνω σε σχεση με τα απλα μαυρα ρευματος οτι για μενα προσωπικα τα Nordost αρεσουν καλυτερα.
Οι γνωσεις σας που μοιραζεστε στο σαιτ είναι πολυτιμες και και να συνεχισετε.
Με κινδυνο να ειμαι οφτοπικ θα ηθελα παρακαλω ενα σχολιο σας για τις λαμπες των ενισχυτων ,
1) Στις ιδιες λαμπες με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα εχουν διαφορετικο ηχο η μια με την αλλη η ειναι( οπως τα καλωδια ?)
2) Οι λαμπες NOS η παλια γενια δηλαδη εχει καλυτερα ηχητικα αποτελεσματα απο τις σημερινες η οχι ?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .
Φιλικα Ιάσων :drinks:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Στέφανε την καλημέρα μου,
Οι γνωσεις σας που μοιραζεστε στο σαιτ είναι πολυτιμες και και να συνεχισετε.
Με κινδυνο να ειμαι οφτοπικ θα ηθελα παρακαλω ενα σχολιο σας για τις λαμπες των ενισχυτων ,
1) Στις ιδιες λαμπες με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα εχουν διαφορετικο ηχο η μια με την αλλη η ειναι( οπως τα καλωδια ?)
2) Οι λαμπες NOS η παλια γενια δηλαδη εχει καλυτερα ηχητικα αποτελεσματα απο τις σημερινες η οχι ?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .
Φιλικα Ιάσων :drinks:
Οι συσκευές που επισκεύαζα θυμάμαι είχαν λυχνίες των εταιρειών :Telefunken, RCA, , Sylvania, Seimens..

Μου ‘ρχονται στο νου λυχνίες όπως: 6L6 , 12AX7 ,EL34......

Και τότε (1965 – 1980) είχα stock κυρίως RCA και Siemens

Διαφορές στην ποιότητα δεν εύρισκα, διαφορές στη διάρκεια ζωής ναι (κυρίως γήρανση νήματος).

Η γήρανση οφείλεται στο άναψε σβήσε (όπως και στις κοινές λάμπες) αλλά και στην ταυτόχρονη εφαρμογή τάσεως νήματος και υψηλής τάσεως ανόδου. (Γι’ αυτό οι tube ενισχυτές στο stby έχουν τα νήματα αναμμένα).

Τα τότε καλά μηχανήματα μικροκυμάτων είχαν συστήματα αξιοθαύμαστα. Αξίζει να δείτε ένα εδώ: Διακόπτη Υδραργύρου

Σήμερα πιστεύω ότι οι λυχνίες θα παράγονται κυρίως απ’ την Κίνα και πιθανόν η ποιότητα κατασκευής να μην είναι η ίδια, όμως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο έστω για λιγότερο χρόνο.

Θα μπορούσες όμως να αγοράσεις , δεν ξέρω διευθύνσεις μαγαζιών, παλιούς ενισχυτές απ’ τους οποίους να πάρεις τις λυχνίες, αλλά και στο διαδίκτυο θα πρέπει να βρεις να πουλιούνται παλιές μεταχειρισμένες λυχνίες...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σήμερα πιστεύω ότι οι λυχνίες θα παράγονται κυρίως απ’ την Κίνα .
Οι μεγαλυτερες ποσοτητες παραγονται σημερα στην Ρωσια.
Επισης, στην Τσεχια (JJ),Κινα (shuguang,TJ,psvane) και καποιες μικρες ποσοτητες στην Αμερικη.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Αφου σας εκανε το χατηρι ο κ. Στεφανος και εγραψε το συστημα του, "για να κρινετε αν ειναι αρκετα καλο", τωρα ηρθε η ωρα να βαλετε ΟΛΟΙ μετρησεις απο τις θεσεις ακροασης. Για να ξερουμε αν και τα υπολοιπα συστηματα των συμμετεχοντων ειναι αρκετα καλα, ωστε να "εχουν δικαιωμα" να λενε ποιο καλωδιο ειναι πιο καλο.

Και αυτο γιατι αν η μετρηση στην θεση ακροασης σας ειναι αλλου γιαλλου, δεν μπορειτε να εχετε αποψη για το τι ακουτε, αφου ειναι λαθος.

Σαφες;

:lolsign:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οι διαφορες ειναι διαφορες και ακουγονται ακομη και σε treated χωρους..Δεν ειδα να πει κανενας οτι τα καλωδια ειναι υποκαταστατο/λυση οποιου προβληματος υπαρχει στον χωρο,συστημα κλπ.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
  • κεφαλή πικάπ,
  • ηχεία,
  • Το Room Treatment
  • ...............

Σημείωση:

Χρησιμοποιείτε ‘’μαγικό’’ καλώδιο τροφοδο Σκιασίας ΜΟΝΟ για τον ενισχυτή σας ή και για ΚΑΘΕ συσκευή του συστήμ;τος (CD player ,πικάπ ……) ?
Κε Σκιαθίτη εξεπλάγην από το ύφος τις απάντησή σας, δεν το περίμενα! το ότι είναι αδύνατο να πειστείτε ότι υπάρχουν διαφορές στον ήχο αλλάζοντας τα καλώδια τροφοδοσίας το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή, δεν είναι κακό αυτό, σέβομαι την άποψή σας, αν και δεν συμφωνώ, και η διαφωνία μου πηγάζει από το γεγονός ότι έκανα ΔΟΚΙΜΕΣ και το διαπίστωσα.
Λυπάμαι πολύ όμως που γράφετε αυτό, εγώ δεν θα έγραφα ποτέ σε συνομιλητή μου κατ'αυτόν τον τρόπο: " Αν όμως έχετε είτε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο (εννοώ όποιοι από σας αντιδρούν σφόδρα) κάποιο οικονομικό συμφέρον (εννοώ μαγαζί που πουλάτε τέτοια καλώδια) ή πράγματι θέλετε να πείσετε οπωσδήποτε τον εαυτό σας ότι το ‘’μαγικό’’ που αγοράσατε κάνει τη διαφορά καταλαβαίνω τη δυσφορία σας."
Κατ'αρχήν δεν υπάρχει καμία δυσφορία από μέρους μου, απορώ που διακρίνατε κάτι τέτοιο, καμία απολύτως, κατά δεύτερον η δουλειά μου είναι τέτοια που απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητα. Δεν με γνωρίζετε, πως τα γράφετε αυτά;
Χάσατε τη ψυχραιμία σας Κε Σκιαθίτη!, είναι φανερό, γιατί όμως; επειδή αμφισβήτησα την άποψή σας; μάλλον εσείς το φέρνετε βαρέως!! Σας πληροφορώ ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με εμπόρους, και δεν εμπορεύομαι τίποτε, (μια ματιά στο προφίλ μου θα σας πείσει,) τη μια και μόνη αγγελία που έβαλα ήταν να αγοράσω κάτι και όχι να πουλήσω!, ούτε κανένα συγγενή ή φίλο έχω που να το κάνει. Προσέξτε, αυτά που σας γράφω είναι εύκολο να διαπιστωθούν από μερίδα ατόμων που με γνωρίζει, και διαβάζει ότι γράφω. Λυπάμαι, το γράφω και πάλι, που εκφράσατε τέτοιες απόψεις, από εσάς δεν το περίμενα, η ηλικία σας, η ωριμότητα, και η μόρφωσή σας δεν δικαιολογούν τέτοια τοποθέτηση. Το χαρακτηρίζω σαν ένα ατυχές περιστατικό από μέρους σας και το ξεπερνώ, αν και μια έκφραση συγνώμης από μέρους σας θα ήταν επιβεβλημένη, απαιτείται γενναιότητα βέβαια για να το κάνει κανείς.
Φαίνεται Κε Σκιαθίτη ότι δεν διαβάζετε σωστά τα όσα γράφω, ή δεν δίνετε την πρέπουσα σημασία, ή ξεχνάτε, διότι σε άλλα post μου, απευθυνόμενος σε σας μάλιστα, σας είχα αναφέρει ότι ΔΕΝ χρησιμοποιώ καθόλου καλώδια τροφοδοσίας στις συσκευές μου, ούτε απλά, ούτε "μαγικά", άρα δεν έχω και κανένα λόγο να τα υπερασπίζομαι, ούτε έννομο συμφέρον διότι η εγκατάσταση που έκανα και περιγράφεται εδώ http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-καλύτερο-καλώδιο-ηχείων.65360/page-21, και στην οποία γράφω αυτά: <<...εγω παιδια εκανα το εξης: "τραβηξα" τρεις γραμμες, μια για καθε συσκευη, ενισχυτης, πικ απ, phono, κατ'ευθειαν απο τον μετρητη της ΔΕΗ, και, προσεξτε εδω, τις τερματισα με iec τα οποια τροφοδοτουν την καθε συσκευη ξεχωριστα.
Αυτο, οπως καταλαβαινετε, εχει σαν αποτελεσμα να μην χρησιμοποιω καθολου καλωδια τροφοδοσιας και πολυμπριζα.
Πως το βλεπετε αυτο; ειναι σωστο σαν σκεψη και σαν υλοποιηση;
Επιπροσθετως σας γνωριζω οτι εκανα ξεχωριστη γειωση για αυτη την εγκατάσταση.>> εάν το θυμόσασταν δεν θα μου ζητάγατε να σας στείλω τα καλώδια τροφοδοσίας να τα δοκιμάσετε!! Φυσικό είναι να ξεχάσει κανείς οτιδήποτε, πριν τοποθετηθείτε όμως, ανατρέξτε λίγο πίσω για να δείτε τι αναφέρει αυτός στον οποίο απαντάτε!
Το πως λοιπόν υποστηρίζω ότι υπάρχουν διαφορές, αφού δεν διαθέτω ¨μαγικά" καλώδια, σας αφήνω να το διαπιστώσετε , αφού πρώτα ανατρέξετε στα γραφόμενά μου στα διάφορα πρόσφατα post μου, έτσι θα κατανοήσετε ακριβώς τι εννοώ.
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Δεν έχω καμιά διάθεση Κε Σκιαθίτη να αμφισβητήσω την επιστημονική σας κατάρτιση, μην οργίζεσθαι, δε σημαίνει όμως ότι όσοι δε συμφωνούν μαζί σας, ή ζητούν περαιτέρω διευκρινιστικές πληροφορίες, ή απόψεις, εξυπηρετούν σκοτεινούς σκοπούς! για όνομα του Θεού!!
Εγώ θα συνεχίσω να διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας οσάν να μη συνέβει απολύτως τίποτε Κε Σκιαθίτη, παράλληλα όμως θέλω να γνωρίζετε ότι με προσβάλλατε, και μάλιστα χωρίς να με γνωρίζετε.
Αναμένω την απάντησή σας με ενδιαφέρον, και σας υπενθυμίζω τα περί έκφρασης συγνώμης από μέρους σας, έαν βέβαια το κρίνετε απαραίτητο.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Να κάνω μια πρόταση:
Για δοκιμάστε να ακούσετε και στις 2 περιπτώσεις όχι με ηχεία αλλά με ακουστικά ....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Δεν ειναι αρκετα σαφες; δεν καταλαβαινω γιατι;;;;

Δεν αναφερομαι στο αν υπαρχει ή οχι διαφορα. Αναφερομαι στο οτι η γνωμη καποιου που εχει λαθος συστημα, για το ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο ειναι ΑΚΥΡΗ!!!

Ποσο πιο απλα να το πω:::

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.592
Αφου σας εκανε το χατηρι ο κ. Στεφανος και εγραψε το συστημα του, "για να κρινετε αν ειναι αρκετα καλο", τωρα ηρθε η ωρα να βαλετε ΟΛΟΙ μετρησεις απο τις θεσεις ακροασης. Για να ξερουμε αν και τα υπολοιπα συστηματα των συμμετεχοντων ειναι αρκετα καλα, ωστε να "εχουν δικαιωμα" να λενε ποιο καλωδιο ειναι πιο καλο.

Και αυτο γιατι αν η μετρηση στην θεση ακροασης σας ειναι αλλου γιαλλου, δεν μπορειτε να εχετε αποψη για το τι ακουτε, αφου ειναι λαθος.

Σαφες;

:lolsign:

Reaction score
488
Δεν ειναι αρκετα σαφες; δεν καταλαβαινω γιατι;;;;

Δεν αναφερομαι στο αν υπαρχει ή οχι διαφορα. Αναφερομαι στο οτι η γνωμη καποιου που εχει λαθος συστημα, για το ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο ειναι ΑΚΥΡΗ!!!

Ποσο πιο απλα να το πω:::
Και γιατι να ειναι ακυρη ? , εαν και εφοσον υπαρχει διαφορα στον ηχο ειτε με την αλλαγη καλωδιου interconnect , ειτε ηχειων , τοτε αυτη η διαφορα θα μετριεται ( π.χ με γεννητρια και παλμογραφο ) , αρα εαν ο χωρος μας δεν ειναι και ο καλυτερος τοτε παλι δεν ακυρωνει σε καμια περιπτωση αυτες τις διαφορες ουτε και την γνωμη αυτου που τις αναφερει ! .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.592
- καλησπέρα , κρίνοντας την συμμετοχή και την ''κόντρα'' , στο τρέχον νήμα , αλλά και παρελθοντικά παρόμοια , βλέπω πως εύκολα συμπεραίνει κανείς , ότι η πλειοψηφία ακούει διαφορές , αλλά δυστυχώς δεν την τεκμηριώνει εργαστηριακά , ( εν προκειμένω δεν γίνεται , με τα τρέχοντα εργαλεία

- οπότε μάλλον θα καταλήξουμε , στο . . .

. . .
Γαλιλαίος: «Και όμως, γυρίζει» - HistoryReport.gr
historyreport.gr › Πρόσωπα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell