Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.933
Παλι απο την αρχη

Δεν λεω αν υπαρχουν διαφορες ή οχι.

Αυτο που λεω ειναι πως οι διαφορες, εφοσον υπαρχουν, δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι για καλο ή για κακο, χωρις μετρησεις.

Και ιδιως αν το συστημα στο οποιο γινονται οι δοκιμες δεν ξερουμε πως μετραει.

Οπως λοιπον λετε: δεν εχεις αναλυτικο συστημα, γι αυτο δεν ακους διαφορες κ. Ταδε, αυτο ακριβως λεω και εγω:

Δεν εχεις αναλυτικο συστημα κ. Δεινα, και γιαυτο οι διαφορες που ακους δεν ξερουμε αν ειναι για καλο ή για κακο.
[DOUBLEPOST=1467725123][/DOUBLEPOST]Φτανει

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Ώρες είναι να βγούμε και έμποροι καλωδίων. Μερακλήδες χομπίστες είμαστε που τυγχάνει να ακούμε και να παραδεχόμαστε το τί ακούμε. Φυσικά, ακόμα κι εγώ που επιμένω για δοκιμές, ακόμα και αν έχω ακούσει διαφορές ακόμα και απο το καλώδιο ρεύματος, δεν ασχολήθηκα πολύ καθώς κρίνω ότι είναι μεγάλο το κόστος και πολύς μπελάς εν τέλει. Χρησιμοποιώ το supra lorad 3x2.5 και αυτό είναι όλο. Και ναι, το χρησιμοποιώ σε όλα τα συστατικά του συστήματός μου ( προ, τελικό, usb interface, το dac έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, το πικάπ δεν το πειράζω που να με χρυσώνουν ). Και αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά αυτά που γράφω, η θέση μου είναι να μη ρίχνουμε στη πυρά κάτι επειδή έχουμε μια θεωρία που δεν αποδεικνύει τίποτα και που θα καταρριφθεί μέσα σε λίγες ώρες ακροάσεων απο ένα σύστημα που μπορεί να αναδείξει τις λεπτομέρειες στη πληροφορία που του δίνουμε. Και αν μερικοί θεωρείτε ότι παρασυρόμαστε απο το placebo, εγώ θα πω ότι ακούω. Σε πρώτη φάση, δεν με ενδιαφέρει αν ακούω κάτι καλύτερο ή χειρότερο, ακούω, εντοπίζω διαφορές. Και δεν με νοιάζει να αποδείξω στη θεωρία αυτό που αποδεικνύεται στη πράξη, ειδικά σε ανθρώπους που αρνούνται να ακούσουν και ασχολούνται μόνο με τη θεωρία.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Παλι απο την αρχη

Δεν λεω αν υπαρχουν διαφορες ή οχι.

Αυτο που λεω ειναι πως οι διαφορες, εφοσον υπαρχουν, δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι για καλο ή για κακο, χωρις μετρησεις.

Οπως λοιπον λετε: δεν εχεις αναλυτικο συστημα, γι αυτο δεν ακους διαφορες κ. Ταδε, αυτο ακριβως λεω και εγω:

Δεν εχεις αναλυτικο συστημα κ. Δεινα, και γιαυτο οι διαφορες που ακους δεν ξερουμε αν ειναι για καλο ή για κακο.
[DOUBLEPOST=1467725123][/DOUBLEPOST]Φτανει
Μόνο που στη παρούσα φάση, η συζήτηση έχει να κάνει με το εάν ακούγονται ή όχι οι διαφορές. Το αν είναι προς το καλό δρόμο ή όχι, είναι άλλο ζήτημα. Εκεί έχει να κάνει και με τα γούστα του καθένα, καθώς και με το κατά πόσο καλά ακούει απο τα ίδια του τα αυτιά. Πολλές φορές έχω κάνει αυτό που περιγράφεις, να πω σε κάποιον ότι δεν έχει αρκετά αναλυτικό σύστημα, αλλά πάντα για ζητήματα όπως το τωρινό, όταν δηλαδή η μια πλευρά υποστηρίζει ότι ακούει κάτι και η άλλη πλευρά πάει να βγάλει τη πρώτη τρελή. Ε, αν η πλειονότητα ακούει κάτι και κάποια μειονότητα δεν ακούει τίποτα, μάλλον έχουμε να κάνουμε με κουφό, με σύστημα που δεν μπορεί να βγάλει τις λεπτομέρειες ή με άτομο που λέει κάτι απλά για να το λέει, χωρίς να κάνει καμία δοκιμή.

I

iason

Guest
Προς ολους τους φιλους καλωδιαδες και αντικαλωδιαδες !!!
Ανασυνταχθείται και σταματηστε την κοντρα ,απλα δεν εχει νοημα και δεν κερδιζουμε τιποτα .
Δυστυχως μονο καρδιες χαλαμε και ειναι κριμα.
Ας μεινει ο καθενας μας στις αποψεις του .
Φιλικα Ιάσων.:drinks:

Reaction score
488
"""""""Δεν λεω αν υπαρχουν διαφορες ή οχι.

Δεν εχεις αναλυτικο συστημα κ. Δεινα, και γιαυτο οι διαφορες που ακους δεν ξερουμε αν ειναι για καλο ή για κακο """"""""

Αρκει να ξερει καποιος να βγαζει τα σωστα συμπερασματα απο τις μετρησεις , γενικα ομως , ενα συστημα με χαμηλοτερες παραμορφωσεις και εκτεταμενο ευρως θα ακουγεται καλυτερα απο ενα αλλο υποδεεστερο ( σε παραμορφωσεις και αποκριση ) ακομα και σε εναν μη προσεγμενο χωρο ! .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
. . . δεν εχεις αναλυτικο συστημα, γι αυτο δεν ακους διαφορες κ. Ταδε, αυτο ακριβως λεω και εγω:

[DOUBLEPOST=1467725123][/DOUBLEPOST]

- καλώς ή κακώς αυτό είναι υποκειμενικό , οι περισσότεροι χρήστες αυτοκινήτων ( είναι η δουλειά μου τα αυτοκίνητα ) , έχουν γυρισμένα τα μπάσα και τα πρίμα των radio-cd , στο + τέρμα ,

- είναι σωστό αυτό ;

- άντε να τους το εξηγήσεις όμως
[DOUBLEPOST=1467726454][/DOUBLEPOST] - πώς το έκανα αυτό το αλαλούμ στο ποστάρισμα ; :o

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Φ
Κε Σκιαθίτη εξεπλάγην από το ύφος τις απάντησή σας, δεν το περίμενα! το ότι είναι αδύνατο να πειστείτε ότι υπάρχουν διαφορές στον ήχο αλλάζοντας τα καλώδια τροφοδοσίας το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή, δεν είναι κακό αυτό, σέβομαι την άποψή σας, αν και δεν συμφωνώ, και η διαφωνία μου πηγάζει από το γεγονός ότι έκανα ΔΟΚΙΜΕΣ και το διαπίστωσα.
Λυπάμαι πολύ όμως που γράφετε αυτό, εγώ δεν θα έγραφα ποτέ σε συνομιλητή μου κατ'αυτόν τον τρόπο: " Αν όμως έχετε είτε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο (εννοώ όποιοι από σας αντιδρούν σφόδρα) κάποιο οικονομικό συμφέρον (εννοώ μαγαζί που πουλάτε τέτοια καλώδια) ή πράγματι θέλετε να πείσετε οπωσδήποτε τον εαυτό σας ότι το ‘’μαγικό’’ που αγοράσατε κάνει τη διαφορά καταλαβαίνω τη δυσφορία σας."
Κατ'αρχήν δεν υπάρχει καμία δυσφορία από μέρους μου, απορώ που διακρίνατε κάτι τέτοιο, καμία απολύτως, κατά δεύτερον η δουλειά μου είναι τέτοια που απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητα. Δεν με γνωρίζετε, πως τα γράφετε αυτά;
Χάσατε τη ψυχραιμία σας Κε Σκιαθίτη!, είναι φανερό, γιατί όμως; επειδή αμφισβήτησα την άποψή σας; μάλλον εσείς το φέρνετε βαρέως!! Σας πληροφορώ ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με εμπόρους, και δεν εμπορεύομαι τίποτε, (μια ματιά στο προφίλ μου θα σας πείσει,) τη μια και μόνη αγγελία που έβαλα ήταν να αγοράσω κάτι και όχι να πουλήσω!, ούτε κανένα συγγενή ή φίλο έχω που να το κάνει. Προσέξτε, αυτά που σας γράφω είναι εύκολο να διαπιστωθούν από μερίδα ατόμων που με γνωρίζει, και διαβάζει ότι γράφω. Λυπάμαι, το γράφω και πάλι, που εκφράσατε τέτοιες απόψεις, από εσάς δεν το περίμενα, η ηλικία σας, η ωριμότητα, και η μόρφωσή σας δεν δικαιολογούν τέτοια τοποθέτηση. Το χαρακτηρίζω σαν ένα ατυχές περιστατικό από μέρους σας και το ξεπερνώ, αν και μια έκφραση συγνώμης από μέρους σας θα ήταν επιβεβλημένη, απαιτείται γενναιότητα βέβαια για να το κάνει κανείς.
Φαίνεται Κε Σκιαθίτη ότι δεν διαβάζετε σωστά τα όσα γράφω, ή δεν δίνετε την πρέπουσα σημασία, ή ξεχνάτε, διότι σε άλλα post μου, απευθυνόμενος σε σας μάλιστα, σας είχα αναφέρει ότι ΔΕΝ χρησιμοποιώ καθόλου καλώδια τροφοδοσίας στις συσκευές μου, ούτε απλά, ούτε "μαγικά", άρα δεν έχω και κανένα λόγο να τα υπερασπίζομαι, ούτε έννομο συμφέρον διότι η εγκατάσταση που έκανα και περιγράφεται εδώ http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-καλύτερο-καλώδιο-ηχείων.65360/page-21, και στην οποία γράφω αυτά: <<...εγω παιδια εκανα το εξης: "τραβηξα" τρεις γραμμες, μια για καθε συσκευη, ενισχυτης, πικ απ, phono, κατ'ευθειαν απο τον μετρητη της ΔΕΗ, και, προσεξτε εδω, τις τερματισα με iec τα οποια τροφοδοτουν την καθε συσκευη ξεχωριστα.
Αυτο, οπως καταλαβαινετε, εχει σαν αποτελεσμα να μην χρησιμοποιω καθολου καλωδια τροφοδοσιας και πολυμπριζα.
Πως το βλεπετε αυτο; ειναι σωστο σαν σκεψη και σαν υλοποιηση;
Επιπροσθετως σας γνωριζω οτι εκανα ξεχωριστη γειωση για αυτη την εγκατάσταση.>> εάν το θυμόσασταν δεν θα μου ζητάγατε να σας στείλω τα καλώδια τροφοδοσίας να τα δοκιμάσετε!! Φυσικό είναι να ξεχάσει κανείς οτιδήποτε, πριν τοποθετηθείτε όμως, ανατρέξτε λίγο πίσω για να δείτε τι αναφέρει αυτός στον οποίο απαντάτε!
Το πως λοιπόν υποστηρίζω ότι υπάρχουν διαφορές, αφού δεν διαθέτω ¨μαγικά" καλώδια, σας αφήνω να το διαπιστώσετε , αφού πρώτα ανατρέξετε στα γραφόμενά μου στα διάφορα πρόσφατα post μου, έτσι θα κατανοήσετε ακριβώς τι εννοώ.
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Δεν έχω καμιά διάθεση Κε Σκιαθίτη να αμφισβητήσω την επιστημονική σας κατάρτιση, μην οργίζεσθαι, δε σημαίνει όμως ότι όσοι δε συμφωνούν μαζί σας, ή ζητούν περαιτέρω διευκρινιστικές πληροφορίες, ή απόψεις, εξυπηρετούν σκοτεινούς σκοπούς! για όνομα του Θεού!!
Εγώ θα συνεχίσω να διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας οσάν να μη συνέβει απολύτως τίποτε Κε Σκιαθίτη, παράλληλα όμως θέλω να γνωρίζετε ότι με προσβάλλατε, και μάλιστα χωρίς να με γνωρίζετε.
Αναμένω την απάντησή σας με ενδιαφέρον, και σας υπενθυμίζω τα περί έκφρασης συγνώμης από μέρους σας, έαν βέβαια το κρίνετε απαραίτητο.
Φυσικά ούτε έχασα την ψυχραιμία ούτε οργισμένος είμαι (αυτό κι αν είναι προσβολή για κάποιον που σου απάντησε διεξοδικά αφιερώνοντας πολύ χρόνο σε όλα σου τα ερωτήματα άσχετα αν δεν ικανοποιήθηκες απ' τις απαντήσεις)
Φυσικά και δεν εννοώ εσάς ούτε κάποιον άλλον προσωπικά αλλά γενικά όποιους (εδώ ή σε άλλα ντόπια ή ξενόγλωσσα sites) αντιδρούν σφόδρα για το συγκεκριμένο θέμα προσπαθώντας να πείσουν χωρίς τεκμηρίωση, το διευκρινίζω σαφώς εντός παρενθέσεως.
Μάλιστα βρίσκω λογικό οι έχοντες συμφέρον καλώς να το κάνουν και οι μη έχοντες γνώστες του αντικειμένου οφείλουν να προστατέψουν τους απληροφόρητους καταναλωτές κι από κει κι ύστερα ας κάνουν ότι θέλουν .
Εκεί ακριβώς στηρίχτηκε το άρθρο .Εξ' άλλου φαίνεται από τους ξένους reviewers ότι τα σχόλια είναι στημένα (όπως αυτά που αναφέρω στην φωτογραφία του άρθρου).
Το ότι δεν αναφέρθηκα προσωπικά φαίνεται και από το ότι απευθύνθηκα σε σένα προσωπικά παρακάτω να μου τα στείλεις. Έχω απαντήσει σ' όλα σου τα ερωτήματα. Θυμάμαι τις γραμμές που τράβηξες απ' το ρολόϊ και ότι ο ηλεκτρολόγος (?) που το έκανε , το έκανε για τα λεφτά και ότι ήταν πρωτάκουστο....
Τα αναφερόμενα από μένα ΔΕΝ είναι άποψη αλλά είναι τεκμηριωμένα αξιώματα φυσικής. Έδωσα μετρήσεις που μπορούν να γίνουν απ' τους διαθέτοντες κατάλληλα όργανα αφού το ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ και προσαρμόζεται ανάλογα με το τι ακούει λογαριθμικά ( Νόμος Fechner-Weber) .

Επίσης στο # 126 τη συσκευή που εξασφάλιζε 45% οικονομία στο λογαριασμό ΔΕΗ!!! Συσκευές Οικονομίας Βενζίνης και Μπάλα πλυντηρίου χωρίς απορρυπαντικό.
Στο #174 και #183 περιέγραψα τα ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες'' στις ηλεκτρικές κιθάρες . Δεν είναι συμφέροντα και δεν θίγονται οι όποιοι reviewer τέτοιων υπερθεματικών σχολίων????
Δεν έχουν πλέον νόημα περαιτέρω διευκρινήσεις επί του θέματος. Εμένω στα αναφερόμενα στο άρθρο χωρίς να αλλάξω τίποτα.
Αν νομίζεις εσύ ή άλλοι διαφωνούντες ότι αναφέρθηκα προσβλητικά σας ζητώ συγνώμη, απλά μέσα από το ποστάρισμα σας δόθηκε η ευκαιρία να ειπωθεί ότι υπάρχουν reviewers που έχουν συμφέροντα , με την συνεχή επιμονή στα ίδια και τα ίδια μη δεχόμενοι μη αμφισβητήσιμα πορίσματα φυσικής θεωρίας.
Μάλιστα απ' ότι διαπίστωσα από κάποια χθεσινά links :
Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος
Νέα πρόκληση για τυφλή δοκιμή

το ίδιο θέμα έχει ήδη συζητηθεί πριν χρόνια στην ίδια ιστοσελίδα και οι εκεί τοποθετήσεις μελών όπως του Costas Coyias..... συμπίπτουν απολύτως με τις δικές μου.
Θα απαντήσω ξανά εδώ μόνο σε ερωτήματα που δεν έχουν ήδη απαντηθεί ή στα τόσα ενδιαφέροντα εκλαϊκευμένα άρθρα που ενδιαφέρουν και μουσικούς ΕΔΩ:

Καλό σας απόγευμα

Attachments

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.267
Αυτά έχει όταν πιάνεις κουβέντα για καλώδια..έχουν διαλυθεί σπίτια έτσι..:D:D:D

Κύριε Στέφανε από παραλίες τι λέει η Σύρος?Συγγενεύουν καθόλου με αυτές της Μυκόνου?:beach:

Άμα πια με τα βρωμοκαλώδια ..νισάφι πια!!:o:mad::p

Συμπέρασμα:

Όποιοι τα έσκασαν και τα πήραν καλώς τα πήραν
οι υπόλοιποι που έχουμε τσίνγκο απλά θα κοροιδεύουμε εσάς που σας έπιασαν κότσο :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Πάμε πάλι..
Round two!!!
:laugh::laugh::laugh::laugh:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..ξεχασατε βεβαια οτι δεν χρησιμοποιω καλωδια τροφοδοσιας, για αυτο και μου τα ζητησασατε!
Κυριε Σκιαθιτη, απο την τελευταια απαντηση σας συμπεραινω οτι το υπερογκο "εγω" σας, δεν σας αφηνει να δειτε, και πολυ περισσοτερο να παραδεχτειτε, πραγματα διαφορετικα απο αυτα που πιστευετε εσεις.
Δε δισταζετε μαλιστα να "χαρακτηρισετε" αβασανιστα ανθρωπους που διαφωνουν μαζι σας.
Φυσικα και εννοουσατε εμενα, ισως και τους υπολοιπους που διαφωνουν μαζι σας οτι κρυφα η φανερα εμπορευματευομαστε καλωδια, και οχι τους ξενους rew. που τωρα λετε. Η προσπαθεια σας να ανασκευασετε δεν εξυπηρετει σε τιποτα.
Λυπαμαι. Απο εσας περιμενα περισσοτερα πραγματα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.933
γενικα ομως , ενα συστημα με χαμηλοτερες παραμορφωσεις και εκτεταμενο ευρως θα ακουγεται καλυτερα απο ενα αλλο υποδεεστερο ( σε παραμορφωσεις και αποκριση ) ακομα και σε εναν μη προσεγμενο χωρο
Ακόμα και αν εχει dips και peaks +-12db, να μην πω και παραπανω, εξαιτίας του χωρου;

Ή στάσιμα και flutter echo οπως λέει και ο zakman;

Μην είσαι σίγουρος. Καθόλου.

Κάντε μετρησεις οποίος τολμάει, και....

"Όταν θα λάβεις αυτο το γράμμα, τοτε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα!"

Ο χώρος ειναι καθοριστικός. Φτιάξτε τον. Αλλιως συμπέρασμα δεν βγαίνει.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
Κύριε Στέφανε από παραλίες τι λέει η Σύρος?Συγγενεύουν καθόλου με αυτές της Μυκόνου?:beach:
- καλύτερες της Σύρου . . . μέχρι να πάνε τα καλώδια της ΔΕΗ στην Μύκονο , έχει κρυώσει το σήμα

- γι΄ αυτό οι κοντινές της Αττικής είναι οι καλύτερες

- :lolsign::lolsign::lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
80.267
Έχουμε δύο σχολές.
Η μία των θετικών επιστημών..laboratoriο πείραμα-μέτρηση-αποτέλεσμα
και η άλλη
έτσι, αλλιώς,παίξε και γέλασε.
και για την δεύτερη το αναφέρω έτσι για τον λόγο ότι δεν έχουμε πείραμα-μέτρηση ακόμα(από τους εδώ παίχτες τουλάχιστον για να μην παρεξηγηθώ).
μέχρι να έχουμε αποδείξεις μετρήσιμες και όχι ''ψυχοπνευματικές'' τσάμπα κάνουμε την κουβέντα και τρωγόμαστε

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
Έχουμε δύο σχολές.
Η μία των θετικών επιστημών..laboratoriο πείραμα-μέτρηση-αποτέλεσμα
και η άλλη
έτσι, αλλιώς,παίξε και γέλασε.
και για την δεύτερη το αναφέρω έτσι για τον λόγο ότι δεν έχουμε πείραμα-μέτρηση ακόμα(από τους εδώ παίχτες τουλάχιστον για να μην παρεξηγηθώ).
μέχρι να έχουμε αποδείξεις μετρήσιμες και όχι ''ψυχοπνευματικές'' τσάμπα κάνουμε την κουβέντα και τρωγόμαστε

- και όμως γυρίζει

daharis666

Moderator
Reaction score
80.267
- καλύτερες της Σύρου . . . μέχρι να πάνε τα καλώδια της ΔΕΗ στην Μύκονο , έχει κρυώσει το σήμα

- γι΄ αυτό οι κοντινές της Αττικής είναι οι καλύτερες

- :lolsign::lolsign::lolsign:
Δηλαδής στα νησιά δεν παίζει High End?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν ειναι αρκετα σαφες; δεν καταλαβαινω γιατι;;;;

Δεν αναφερομαι στο αν υπαρχει ή οχι διαφορα. Αναφερομαι στο οτι η γνωμη καποιου που εχει λαθος συστημα, για το ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο ειναι ΑΚΥΡΗ!!!

Ποσο πιο απλα να το πω:::
Διαβασες σε κανενα ποστ δικο μου να μιλω για καλυτερο καλωδιο ?Οχι πως δεν υπαρχουν καλωδια που θεωρω καλυτερα απο αλλα,αλλα στα σχολια μου στο θεμα αυτο μιλω για διαφορες.Και οι διαφορες θα ακουγονται ακομη κι αν λογω χωρου,το συστημα δεν παιζει στο μαξιμουμ του.
Συγνωμη,αλλα,εγω ποσο πιο απλα να το πω?Απαντας σε σχολια που ΔΕΝ εγιναν.

Reaction score
488
Ακόμα και αν εχει dips και peaks +-12db, να μην πω και παραπανω, εξαιτίας του χωρου;

Ή στάσιμα και flutter echo οπως λέει και ο zakman;

Μην είσαι σίγουρος. Καθόλου.

Κάντε μετρησεις οποίος τολμάει, και....

"Όταν θα λάβεις αυτο το γράμμα, τοτε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα!"
Εγω αναφερω τα συμπερασματα που εχω διαπιστωσει στο δικο μου εξ ολοκληρου DIY συστημα , βελτιωνω την αποδοση του δλδ ριχνω τις παραμορφωσεις , βελτιωνεται και η σαφηνεια και η αναλυση και ολα αυτα στον ιδιο χωρο , τωρα για μετρησεις χωρου δεν εχω κανει , αμα κανω θα σε ενημερωσω , τωρα εαν εκλαψες εσυ με μαυρο κλαμα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα κλαψουν και οι αλλοι ! .

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.933
Εγω αναφερω τα συμπερασματα που εχω διαπιστωσει στο δικο μου εξ ολοκληρου DIY συστημα , βελτιωνω την αποδοση του δλδ ριχνω τις παραμορφωσεις , βελτιωνεται και η σαφηνεια και η αναλυση και ολα αυτα στον ιδιο χωρο , τωρα για μετρησεις χωρου δεν εχω κανει , αμα κανω θα σε ενημερωσω , τωρα εαν εκλαψες εσυ με μαυρο κλαμα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα κλαψουν και οι αλλοι ! .
Οι μισοί τουλαχιστον. Και επιεικώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj