Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν το αυτί μας δεν είναι ασφαλές κριτήριο και το μόνο που έχει σημασία είναι οι μετρήσεις, τότε κύριε Στέφανε ο ενισχυτής σας κατατροπώνει τους Audio Note GakuOn. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν προτείνατε στον αντιπρόσωπο ένα blind test.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αν το αυτί μας δεν είναι ασφαλές κριτήριο και το μόνο που έχει σημασία είναι οι μετρήσεις, τότε κύριε Στέφανε ο ενισχυτής σας κατατροπώνει τους Audio Note GakuOn. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν προτείνατε στον αντιπρόσωπο ένα blind test.
Φυσικά και το αυτί (εκτός από τα specs) είναι το κριτήριο με το οποίο θα αγοράσετε ένα σύστημα.

Όμως για μεταγωγή απ’ το ένα καλώδιο τροφοδοσίας στο άλλο με blindtestείναι υποκειμενικό καθώς την 1η μέτρηση στον εγκέφαλο δεν την έχετε πλέον προς σύγκριση με τη 2η όπως πχ μ’ ένα παλμογράφο ή spectrumanalyzerκαι AFGenerator.

Προτείνω τη μέτρηση της φωτογραφία του άρθρου και ξανακάνω copy/paste

Reaction score
907
Αν κρίνω πάντως από το πως μετράγανε σε τεστ του ήχου κάτι τελικοί Wavac των 20.000 ευρώ, πιθανόν ο πάμφθηνος Sony που διαθέτω να είναι καλύτερος.... Σε SNR ήταν γύρω στα -50 db και σε παραμορφώσεις έφτανε 10%.... Κρίμα που δεν μπορώ να βρω on line καμία μέτρηση αυτών των ενισχυτών....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν κρίνω πάντως από το πως μετράγανε σε τεστ του ήχου κάτι τελικοί Wavac των 20.000 ευρώ, πιθανόν ο πάμφθηνος Sony που διαθέτω να είναι καλύτερος.... Σε SNR ήταν γύρω στα -50 db και σε παραμορφώσεις έφτανε 10%.... Κρίμα που δεν μπορώ να βρω on line καμία μέτρηση αυτών των ενισχυτών....
Ναι οι συγκεκριμενοι ειναι "ιδιαζουσα" περιπτωση

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Η λύση θα ήταν να βρεθεί ένα "σύστημα" ώστε ο 50άρης να "ακούει¨ όπως ο 20άρης, αυτό μάλιστα, θα έχει ακουστή διαφορά στο σύστημά μας, και θα άξιζε να επενδύσουμε, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.... :headbang:

Συμπλήρωση: Επίσης και σε κάποιο άλλο "σύστημα" στο σώμα μας!
SUPER!!! Αμα το βρεις Vaki στειλε μου αμεσως Π.Μ.!!!!!!

Reaction score
8.884
Αν το αυτί μας δεν είναι ασφαλές κριτήριο και το μόνο που έχει σημασία είναι οι μετρήσεις, .
Σίγουρα τα αυτι αποτελει για ορισμενους το ασφαλες καταφυγιο ουτως ωστε να αποφυγουν δυσαρεστες καταστασεις:D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σίγουρα τα αυτι αποτελει για ορισμενους το ασφαλες καταφυγιο ουτως ωστε να αποφυγουν δυσαρεστες καταστασεις:D
Δεν ξερεις ομως τι συστημα εχει ο καθενας ?

Reaction score
6.497
Απλά να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι το ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ και προσαρμόζεται ανάλογα με το τι ακούει λογαριθμικά ( Νόμος Fechner-Weber) .

Συμφωνω, εδω βεβαια δε τιθεται θεμα ακριβειας, εδω μιλαμε ακουμε η δεν ακουμε διαφορες, ουτε το αν ειναι σωστο η οχι...

και η επιστημη καλειται να εξηγησει οτι αντιλαμβανονται τα αισθητηρια μας , αυτην την αναγκη εξηπηρετει , και οχι να τα αναιρεσει λογω αδυναμιας ..:wink: οι νομοι της φυσικης ειναι αδιαμφιβηττητοι, οι συνδιασμος η αλυσιδα, η καποιος-οι χαμενοι κρικοι λειπουν απο το DNA...
Oταν δε το φαινομενο περνει διαστασεις και μπορει να αποτελεσει αντικειμενο στατιστικης το ποσοι αρεσκονται σε ταινιες sci-fi , πολυ φοβαμαι οτι μαλλον το αυτο μπορει να συμβαινει,στην απεναντι ομαδα ..:D

S

sk4t4

Guest
Απλά να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι το ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ και προσαρμόζεται ανάλογα με το τι ακούει λογαριθμικά ( Νόμος Fechner-Weber) .

Συμφωνω, εδω βεβαια δε τιθεται θεμα ακριβειας, εδω μιλαμε ακουμε η δεν ακουμε διαφορες, ουτε το αν ειναι σωστο η οχι...

και η επιστημη καλειται να εξηγησει οτι αντιλαμβανονται τα αισθητηρια μας , αυτην την αναγκη εξηπηρετει , και οχι να τα αναιρεσει λογω αδυναμιας ..:wink: οι νομοι της φυσικης ειναι αδιαμφιβηττητοι, οι συνδιασμος η αλυσιδα, η καποιος-οι χαμενοι κρικοι λειπουν απο το DNA...
Oταν δε το φαινομενο περνει διαστασεις και μπορει να αποτελεσει αντικειμενο στατιστικης το ποσοι αρεσκονται σε ταινιες sci-fi , πολυ φοβαμαι οτι μαλλον το αυτο μπορει να συμβαινει,στην απεναντι ομαδα ..:D
Καλημερα.Ξεκαθαρισε τη θεση σου,εισαι με μας η με τους αλλους;Εννοειται οτι οι αλλοι ειναι το θηριο...:D

Reaction score
6.497
ξεκαθαρο ειναι ... και η επιστημη καλειται να εξηγησει οτι αντιλαμβανονται τα αισθητηρια μας , αυτην την αναγκη εξηπηρετει , και οχι να τα αναιρεσει λογω αδυναμιας ... αν και εννοειται οτι ειμαστε εμεις το θηριο, αδαμαστοι :D

S

sk4t4

Guest
ξεκαθαρο ειναι ... και η επιστημη καλειται να εξηγησει οτι αντιλαμβανονται τα αισθητηρια μας , αυτην την αναγκη εξηπηρετει , και οχι να τα αναιρεσει λογω αδυναμιας ... αν και εννοειται οτι ειμαστε εμεις το θηριο, αδαμαστοι :D
Επειδη το καημενο το θηριο παντα θελουν να το σκοτωσουν,θα τους "φαμε",θα μας "φανε",η θα υπογραφει συνθηκη μη επιθεσης;:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εβλεπα ψες απο το discοvery science την μαρτυρια μαθητων σχολειου και δασκαλων για θεαση ufo που για 3 συνεχομενες μερες πηγαινοερχοταν εξω απο την αυλη του σχολειου.Την τριτη μερα πηγαν και στρατιωτικοι να εξετασουν τις μαρτυριες ως συνηθως και μετα απο αρκετο καιρο οι επιστημη απεφανθη οτι "για να πετα ηταν ελικοπτερο και εκανε μανουβρες"
Προτιμω μερικες φορες τα αυτια μου :D

Last edited:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Δημιούργησα την παρακάτω δημοσκόπηση όσον αφορά την παροχή του συστήματος σας.
Αν θέλετε απαντήστε για να δω αν αξίζει το εν λόγω software και θα σας ενημερώσω
ΕΔΩ

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.323
Καλημερα.Ξεκαθαρισε τη θεση σου,εισαι με μας η με τους αλλους;Εννοειται οτι οι αλλοι ειναι το θηριο...:D
... αν και εννοειται οτι ειμαστε εμεις το θηριο, αδαμαστοι :D
Εβλεπα ψες απο το discοvery science την μαρτυρια μαθητων σχολειου και δασκαλων για θεαση ufo που για 3 συνεχομενες μερες πηγαινοερχοταν εξω απο την αυλη του σχολειου.Την τριτη μερα πηγαν και στρατιωτικοι να εξετασουν τις μαρτυριες ως συνηθως και μετα απο αρκετο καιρο οι επιστημη απεφανθη οτι "για να πετα ηταν ελικοπτερο και εκανε μανουβρες"
Προτιμω μερικες φορες τα αυτια μου :D
Και τις υπόλοιπες φορές...κάνεις δηλαδή κάτι διαφορετικό; :lol:

Αξίζει να σκέφτεται κανείς πόσο χρήσιμο είναι ν'αφήνει τελικώς ανάλογα θέματα να εκτείνονται στις ουσιαστικές τους διαστάσεις...Από τη ζούγκλα της υψιτελούς ακροαματικοφιλίας στο τσίρκο των καλωδιοφιδίων και χώρους ακρόασης παραπέμποντες σε ζωολογικούς κήπους,μεσολαβούν κάποια Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) για ν'αποδώσουν προσήκοντες ζωολογικούς...τύπους σε ανάλογες δημοσκοπήσεις:
http://www.slang.gr/lemma/12389-petaei-o-gaidaros

http://www.slang.gr/definition/5076-masaei-i-katsika-tarama

http://www.slang.gr/definition/5077-spiniarei-i-gata-sto-giaourti

http://www.slang.gr/definition/6233-xezoun-oi-arkoudes-sto-dasos

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.323
Nαι.Αλλα μαλλον εχασες το point που λεν και στο χωριο μου ?
Κανένα νόημα δεν πάει χαμένο άμα επιλύονται θεμελιώδεις απορίες -έστω και ρητορικές.;)

Συνεπώς,θα ήταν χρήσιμο και δι ημάς τους πτωχούς τω πνεύματι να εξηγούσες ακριβώς σε τί συνίσταται εκείνο το διαφορετικό που παραδέχεσαι ότι κάνεις ή προτιμάς.

Last edited:

Reaction score
587
Ωραια. Το αυτί δεν ειναι μετρητικό όργανο!
Ειναι ομως μεσο ευχαρίστησης!
Για αυτο γίνεται όλος ο αγώνας, για να ακούμε με ευχαρίστηση το σύστημα μας!

Εχω ακούσει πολλούς να λεν娨 εκανα ακρόαση χθες σε ενα ηχοσυστημα και ήταν καταπληκτικά,,
ποτε ομως¨¨ ειδα κατι ολογράμματα συγνοτητων χθες και περασα πολυ ωραία,,

Το χομπι μας βασίζεται στην ακουστική, δεν μπορουμε να ¨πετάμε,, το ¨αυτι,, στην απέξω!

ΕΧΕΤE ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ HI-FI?

Υ.Γ. σίγουρα το αυτι προσαρμόζεται σε αυτο που ακουει!
οταν ενας ακροατής εχει πρόσβαση να ακουει πολλες συσκευές και συστήματα τοτε το αυτι εκπαιδεύεται και μπορεί να ξεχωρίσει πολλά πράγματα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.159
Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.

Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)

Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:

(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)

Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;

Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )

Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.

Ευχαριστώ.

Τι θα του πούμε;

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members