Reaction score
751
Θα δικαιολογούσα να υπάρχει τέτοια ατέρμονη συζήτηση αν μιλούσαμε για φιλοσοφικά θέματα, για θέματα θρησκείας κλπ. Εκεί όπου δεν υπάρχει η απόλυτη Αλήθεια και τα πάντα έχουν να κάνουν με την οπτική του καθενός, την θεώρηση που έχει ο καθένας για τον κόσμο, για το θείο....

Όταν όμως μιλάμε για τεχνικά θέματα όπου τα πάντα υπόκεινται στους νόμους της φυσικής (οι οποίοι είναι γνωστοί πλέον στον αιώνα που ζούμε) και τα πάντα είναι μετρήσιμα και επιστημονικώς τεκμηριωμένα, είναι αστείο να υπάρχει τέτοια συζήτηση. Αντε να αρχίσουμε να αμφισβητούμε και τον νόμο του Ωμ. :p:D;)

Αυτό λοιπόν δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα δογματικοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι η γη είναι επίπεδη γιατί έτσι επίπεδη φαίνεται στα αισθητήρια όργανά τους.

Παλι κραζεις ? Παλι θαυμαζεις !!! :smile:

Reaction score
6.497
Καλα , αμα πιασουμε τι ελεγε η επιστημη για τη γη τη θεση της στο ηλιακο συστημα την κινηση της και ποσα εχει ανασκευασει ....

Αλλα βεβαια η επιστημη και η γνωση εχει τερματισει δεν υπαρχει εξελιξη πιασαμε ταβανι...

οποτε οσοι ακουνε διαφορες εχουν και ψυχολογικα προβληματα....:o

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Καλα , αμα πιασουμε τι ελεγε η επιστημη για τη γη τη θεση της στο ηλιακο συστημα την κινηση της και ποσα εχει ανασκευασει ....

Αλλα βεβαια η επιστημη και η γνωση εχει τερματισει δεν υπαρχει εξελιξη πιασαμε ταβανι...

οποτε οσοι ακουνε διαφορες εχουν και ψυχολογικα προβληματα....:o
Ας κάνει κανένα μεροκάματο και η επιστήμη της ψυχολογίας!!! Έχουν αρπάξει όλη τη χαρτούρα οι φυσικοί!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ας κάνει κανένα μεροκάματο και η επιστήμη της ψυχολογίας!!! Έχουν αρπάξει όλη τη χαρτούρα οι φυσικοί!!!
Ε,οχι και λιγα λεφτα που μας εμειναν απο τα καλωδια να τα φαμε στους γιατρους :D

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Είμαι έκπληκτος από το ξεκλείδωμα (έχουν κλειδωθεί πολλά θέματα μου σε άλλα μουσικά sites πχ ΕΔΩ στο #132) και ειλικρινά δεν το περίμενα , ειδικά αν έγινε με μεσολάβηση κάποιων μελών τους ευχαριστώ.

Δέχομαι οποιαδήποτε αρνητικό σχολιασμό στα όρια της ευπρέπειας ή έστω και μη ευπρέπειας αν πρόκειται να ωφεληθούν οι πολλοί και το έχω αποδείξει (Ποιος από σας πχ θα δεχόταν τέτοιο ( ΕΔΩ ) τρολλάρισμα ???).

Ειλικρινά δεν είχα ούτε έχω την πρόθεση να θίξω ή να προσβάλω τον οποιονδήποτε στο avsite.gr(κι αν φαινομενικά φαίνεται ότι το έκανα ζήτησα συγνώμη με bold χαρακτήρες (στο #228) και δεν μου άξιζαν τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν από 2- 3 μέλη) και αυτό είναι γνωστό σ΄ όλους τους τομείς που υπηρέτησα για 42 έτη στη Σύρο.

Η πρόθεση μου ήταν απλά να στηλιτεύσω τις ιστοσελίδες των εταιρειών μέσω posts μελών που έχουν πεισθεί για το ''μαγικό''.

Το ότι ήμουν ‘’οξύς’’ στο θέμα ξεχωριστών γραμμών απ’ το μετρητή ήταν γιατί ήταν απλά ευκαιρία στηριζόμενος μόνο σε αξιώματα (όλα τα αναφερόμενα στο άρθρο εξηγούνται εύκολα με χρήση απλών νόμων της φυσικής, που ευτυχώς, είναι αδιαπραγμάτευτοι και δεν εμπλέκεται μαγεία) και στην εμπειρία μου να ενημερώσω απληροφόρητα μέλη τα οποία φυσικά στο εξής ας επιλέξουν ελεύθερα όποιο δρόμο θέλουν ως προς την αγορά φτηνών ή πανάκριβων ‘’μαγικών’’ καλωδίων ή ξεχωριστών γραμμών από το μετρητή.

Ο δε Puritone είχε πει στο #315 : ‘’’……Δεν με συμβουλεψε κανενας. Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια, αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε. Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.’’

Πάντα έχω δείξει σεβασμό στην αντίθετη άποψη , όμως την ανωτέρω πρόταση την εξέλαβα σαν μη έννομη ………τουλάχιστον με τα ελληνικά που ξέρω και τις διατάξεις που ισχύουν στη ΔΕΗ ότι χωρίς άδεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε πρόσβαση στον σφραγισμένο μετρητή!!

Το θέμα είναι όμως ότι αν για κάποιους δεν ισχύουν τα αναφερόμενα , εγώ ζήτησα συγγνώμη στο #228 και αν δημιουργήθηκαν εντυπώσεις ήταν κατά πολύ ηπιότερες απ΄αυτά που επακολούθησαν και κλειδώθηκε το θέμα.

Θα παρακαλούσα κι άλλους επιστήμονες όπως τους: Costas Cojas ,Costas Ear, PeterMeni…… να πάρουν μια θέση αν και απ’ ότι είδα σε προγενέστερα άρθρα τους η τοποθέτηση τους είναι σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής αλλά μια επανάληψη της γνώμης τους ή ένα copy/paste κάποιων από τα σχετικά τους κείμενα θα ωφελούσε

Απλά να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι το ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΚΟ ΌΡΓΑΝΟ και προσαρμόζεται ανάλογα με το τι ακούει λογαριθμικά ( Νόμος Fechner-Weber) .

Ευχαριστώ τη διεύθυνση για το ξεκλείδωμα κι εύχομαι η συζήτηση να εξελιχθεί νηφάλια

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Τι έγινε? άνοιξε πάλι το θέμα?
Γουστάρω, παμε για μονομαχία!!!!!!!

..ετσι οπως την εννοεις φιλαρακι..δεν εχει..μας τελειωσε...
εξ'αλλου παντα οι version ii, iii κ.λ.π. ειναι συνηθως θλιβερα κακεκτυπα!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο δε Puritone είχε πει στο #315 : ‘’’……Δεν με συμβουλεψε κανενας. Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια, αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε. Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.’’
OK να προσπαθησω με τα δικα μου μετρια Ελληνικα να το κανω πιο σαφες.
Επελεξα :
Στην Κυπρο ΟΛΑ τα καλωδια ρευματος,που διοχετευονται στην αγορα περνανε απο ελεγχο των ηλεκτρομηχανικων υπηρεσιων του κρατους.Αυτο που επελεξα τηρουσε ΟΛΟΥΣ τους κανονισμους ασφαλειας που προβλεπει ο νομος.Το συγκεκριμενο δε, παραηταν ασφαλισμενο,αλλα τελος παντων,ας μεινουμε στους κανονισμους των αρμοδιων υπηρεσιων του κρατους τους οποιους τηρει.
Εγκαταστησαμε :
Toν βοηθησα τον ανθρωπο να μην ανεβοκατεβαινει τις σκαλες.Ελπιζω να μην ειναι παρανομο αυτο.
Καλεσα φιλο μου που εργαζεται στην Αρχη Ηλεκτρισμου κλπ...... :
Η Αρχη Ηλεκτρισμου Κυπρου ΔΕΝ επιτρεπει και δεν σου δινει ρευμα ΑΝ οποια δηποτε εγκατασταση γινει,ΔΕΝ εχει την εγκριση και αποδοχη της κατοπιν ελεγχου απο προσωπικο της Αρχης,κατι που ειναι στις αρμοδιοτητες του φιλου που καλεσα.Και για να μην εχεις την απορια,τον καλεσα να ελεξει την εγκατασταση που εκανε ο ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ηλεκτρολογος.

Τελος να πω οτι οι αδειουχοι ηλεκτρολογοι στην Κυπρο,παρακαθονται κατα καιρους σε εξετασεις και αν αποτυχουν εχουν προβλημα,μεχρι και αναστολης της αδειας τους.Στις εξετασεις αυτες εξεταζονται ωστε να δειξουν οτι εχουν διαβασει , κατανοησει και το δειχνουν και εξεταζομενοι γραπτως, νεους κανονισμους και εντολες της Αρχης.

Εαν τωρα καποιος εχει αντιρρηση στον τροπο λειτουργιας της ΑΗΚ,ας κανει μια επιστολη με τα δικα του σχεδια, συμβουλες και να υποδειξει στην ΑΗΚ πως να γινει καλυτερη.

Και κυριε Στεφανε,αν εχετε την καλοσυνη μην ασχοληθειτε αλλο με τα σχολια μου για την εγκατασταση μου,τα Ελληνικα μου ως εδω φτανουν,δεν θα μπορεσω να σας διαφωτισω καλυτερα,απολογουμαι.

Α! ξεχασα την αναφορα μου στον μετρητη.Αυτη εγινε απλα και μονον για να καταστησω σαφες οτι οι συνδεσεις του αδειουχου ηλεκτρολογου εγιναν σωστα ωστε η καταναλωση ρευματος της νεας αυτης γραμμης,καταμετρειται,μην μας πει και κανενας ειδικος τωρα οτι "κλεβουμε " και ρευμα:D
Ξερω γω?Μου φανηκε απο τα σχολια σου οτι καταλαβες οτι ανοιξαμε (τον σφραγισμενο) μετρητη............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
OK να προσπαθησω με τα δικα μου μετρια Ελληνικα να το κανω πιο σαφες.
Επελεξα :

Εγκαταστησαμε :

Καλεσα φιλο μου που εργαζεται στην Αρχη Ηλεκτρισμου κλπ...... :

Και κυριε Στεφανε,αν εχετε την καλοσυνη μην ασχοληθειτε αλλο με τα σχολια μου
Με τις bold λέξεις εξέλαβα ότι ήταν παράνομο χωρίς άδεια ΔΕΗ.
Θα απαντούσες ότι πήρες άδεια και το θέμα θα έληγε εκεί.
Υπόσχομαι να μη ασχοληθώ άλλο με σχόλια σου

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με τις bold λέξεις εξέλαβα ότι ήταν παράνομο χωρίς άδεια ΔΕΗ.
Θα απαντούσες ότι πήρες άδεια και το θέμα θα έληγε εκεί.
Υπόσχομαι να μη ασχοληθώ άλλο με σχόλια σου
Eυχαριστω (οσον αφορα το bold).
Αλλα κυριε Στεφανε, να σας ρωτησω κατι? Και καλα νομισατε οτι παρανομησα,οκ.
Με θεωρησατε μηπως και βλακα , ωστε να γραφω για κατι παρανομο σε δημοσιο φορουμ?

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Eυχαριστω (οσον αφορα το bold).
Αλλα κυριε Στεφανε, να σας ρωτησω κατι? Και καλα νομισατε οτι παρανομησα,οκ.
Με θεωρησατε μηπως και βλακα , ωστε να γραφω για κατι παρανομο σε δημοσιο φορουμ?
Καθόλου. Συ είπας
Ήταν ευκαιρία για ενημέρωση και τέτοιων θεμάτων

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89